În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Vocea de pe Facebook. În 2010, în Albania, Bechtel si turcii de la Enka inaugurau un segment de autostrada prin munte de 61 de kilometri, care a costat 382 de milioane de Euro

Specularea pandemiei, faza pe autostrazi. Este acum clar de ce Bode, ministrul de pe ,,bancheta din spate”, autorul moral al accidentului SPP-istului care depasea pe linie continua si punea vietile soferilor in pericol, este pastrat? Cat a mai ajuns spaga pentru autostrazi? 50% din valoarea contractului? 80%? CNAIR anunta azi cea mai mare licitaitie publica vreodata, in Romania. cu o valoare cuprinsa intre 1,1 miliarde si 1,2 miliarde de Euro. Nu, nu este pentru o autostrada, ci pentru o ciozvarta de 37,4 kilometri din autostrada fantoma Pitesti Sibiu, care ar urma sa fie gata (fara intarzieri) in 77 de luni (mai mult de 6 ani) de la data semnarii contractului. Justificarea celui mai scump kilometru de autostrada din lume (32 de milioane de Euro) este data de cei de la CNAIR, spunand ca trebuie creat un dublu tunel prin munte (tuneluri gemene), de 1,7 kilometri. Vreti o referinta? Iat-o: in 2010, in Albania, Bechtel si turcii de la Enka inaugrau un segment de autostrada prin munte de 61 de kilometri, care a costat 382 de milioane de Euro. Adica 6,26 milioane de Euro pe kilometru, respectiv 20% din pretul pe care e dispus sa il plateasca CNAIR. Autostrada este in zona muntoasa, a inclus doua tuneluri gemene (si nu unul ca in Romania), de 3 ori mai lungi decat cel din Romania fiecare, respectiv 5,5 kilometri si 29 de poduri in regiune muntoasa. De precizat ca precedentul record pentru cea mai scumpa autostrada din lume (neterminata) era detinut tot de Romania, din 2011, cu un pret mediu/kilometru mai mult decât dublu față de cel din Albania.
(Sursa: Pagina Radu Teodor Soviani)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii