Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Vocea de pe Facebook. Lipsa asta de comunicare mi se pare cea mai mare batjocură posibilă

1. Cum iesi din casa in ziua 8 ca sa faci testul Covid, daca tu esti in carantina pt ca te-ai intors dintr-o tara de pe Lista Galbena?
2. Cum verifici de unde se intoarce un om care vine in Romania cu zbor cu escala?
3. Aproape toate tarile din lume au exceptii la testare pt copii, si mai ales pentru bebelusi. Noi cerem testare Covid si bebelusilor de cateva luni ale celor care traiesc in diaspora si vor sa vina in Romania?
4. Am observat azi ca zborurile spre/dinspre tarile de pe Lista Galbena nu s-au anulat. Foarte bine. Dar este posibil ca intr-o tara normala la cap, oamenii care au bilete de avion zilele astea sa stea si sa astepte pana in ultima clipa, fara sa li se spuna clar daca zborurile lor vor fi sau nu permise de autoritatile romane? Lipsa asta de comunicare mi se pare cea mai mare batjocura posibila. Ingrijorator este si ca nimeni nu stie sa iti raspunda la intrebari, nici macar cei care iau deciziile. Asta nu inseamna ca deciziile sunt luate din burta, fara studii clare in spate?
5. Prezentarea testului Covid negativ de catre cei care l-au facut in alta tara se face la imbarcarea in avion in tara de plecare sau la frontiera in Romania? Pentru ca in ordonanta scrie ca se prezinta la sosirea in Romania. Pai daca se constata la Sosiri pe Otopeni ca nu are testul (sau este fals, etc) ce faceti cu omul, il puneti pe zbor inapoi, il lasati in burduf la aeroport, in tineti izolat in aeroport? Care este procedura?
6. Cele 48 de ore pentru testul Covid (inclusiv drumul) nu credeti ca sunt insuficiente ca sa iti vina rezultatul + ca sa faci si drumul? Foarte multe tari au macar 72 de ore. Daca esti un roman care traieste in Australia, de exemplu, nu ai dreptul sa te intorci la tine in tara?
7. Ce facem cu romanii care vor sa stea sub 3 zile in Romania si prin urmare trebuie sa isi faca test Covid in alta tara? De exemplu legislatia Bulgariei prevede carantinare inclusiv pentru straini daca sunt depistati pozitiv. Oare tarile care au o astfel de legislatie nu ar trebui exceptate? Sau Statul Roman ma poate pune in acest pericol, ca cetatean roman?
8. Si ultima intrebare: dupa atatea luni de criza, dupa ce am mai trecut o data cu totii prin acelasi lucru acum cateva luni, de ce nu inveti din greseli, de ce nu comunici mai bine, astfel incat oamenii sa vada ca ai intentii bune si sa nu perceapa totul ca pe o bataie de joc si ca pe niste reguli facute doar din pix?
(Sursa: Pagina Razvan Pascu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *