Vocea de pe Facebook. M-am simțit de parcă mi se face o favoare. De parcă garantarea accesului la educație de calitate pentru toți elevii e un moft „specific vârstei”

Astăzi, Consiliul Național al Elevilor a organizat, alături de Comunitatea Declic, un protest-maraton în fața Ministerului Educației și Cercetării.
Timp de 6 ore, am stat, alături de colegii mei, în fața clădirii ministeriale și am atras atenția asupra situației dramatice (și aparent ignorate în spațiul public) cu care se confruntă elevii care nu au acces la educația online.

După prima oră de protest, am fost chemați la o discuție în cabinetul ministrului, în cadrul căreia ni s-a spus că achiziția de tablete și materiale de protecție nu ține de Ministerul Educației, însă o fac oricum. M-am simțit de parcă mi se face o favoare. De parcă garantarea accesului la educație de calitate pentru toți elevii e un moft „specific vârstei” – așa cum spunea un consilier din cabinetul ministerial.

Ei bine, stimați consilieri, miniștri, primari, directori și cine mai are nevoie să audă asta: da, ceea ce facem acum e specific vârstei noastre. Vârsta la care nu tolerăm ca drepturile colegilor noștri să fie călcate în picioare, în mod sistematic, de către autoritățile statului.
Azi spunem stop joc și vom apăsa „resume” atunci când toți elevii vor avea un dispozitiv de pe care să se conecteze la consola educației din România.

(Sursa: Pagina Rareș Voicu)

Comentarii

Invitații cristoiuTv | Adriana Vitan Balint | Eroii din linia întâi, condamnați penal, fac apologia Covidului de frica închisorii
Invitații cristoiublog
Invitații cristoiublog
Invitații cristoiublog
📹 Videoblitz 📹
Loading