Guvernul Cioloș nu a primit votul de încredere al parlamentului

Vocea de pe Facebook. M-am simțit de parcă mi se face o favoare. De parcă garantarea accesului la educație de calitate pentru toți elevii e un moft „specific vârstei”

Astăzi, Consiliul Național al Elevilor a organizat, alături de Comunitatea Declic, un protest-maraton în fața Ministerului Educației și Cercetării.
Timp de 6 ore, am stat, alături de colegii mei, în fața clădirii ministeriale și am atras atenția asupra situației dramatice (și aparent ignorate în spațiul public) cu care se confruntă elevii care nu au acces la educația online.

După prima oră de protest, am fost chemați la o discuție în cabinetul ministrului, în cadrul căreia ni s-a spus că achiziția de tablete și materiale de protecție nu ține de Ministerul Educației, însă o fac oricum. M-am simțit de parcă mi se face o favoare. De parcă garantarea accesului la educație de calitate pentru toți elevii e un moft „specific vârstei” – așa cum spunea un consilier din cabinetul ministerial.

Ei bine, stimați consilieri, miniștri, primari, directori și cine mai are nevoie să audă asta: da, ceea ce facem acum e specific vârstei noastre. Vârsta la care nu tolerăm ca drepturile colegilor noștri să fie călcate în picioare, în mod sistematic, de către autoritățile statului.
Azi spunem stop joc și vom apăsa „resume” atunci când toți elevii vor avea un dispozitiv de pe care să se conecteze la consola educației din România.

(Sursa: Pagina Rareș Voicu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

A apărut cartea „Decembrie 1989. Un talmeș-balmeș bine regizat”

După ani și ani de documentări, discuții cu unii dintre actorii implicați în evenimentele din decembrie, Ion Cristoiu a terminat de scris cartea „Decembrie 1989. Un talmeș-balmeș bine regizat”.
Apăsați aici pentru mai multe detalii