Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Vocea de pe Facebook. Meseria asta de negustor este una dintre cele esențiale în dezvoltarea omenirii

Vă rog, dacă-l vede cineva zilele astea pe Ludovică, să-i explice că ”intermediarii” din piețe se mai numesc și negustori.
Acești negustori sunt esențiali în istoria noastră a tuturor.

Acești negustori (”intermediari” dacă ține neapărat dom prim ministru să-i numească așa) folosind ceva bărci firave, au zămislit și dezvoltat prima civilizație având ca fundament democrația – civilizația greco-romană, apoi au avut curajul să plece, norocul să ajungă și priceperea să se și întoarcă din legendara Chină, să descopere apoi continente noi, să ridice folosind iar niște bărci, ceva funii, pânze și multă cunoaștere, un imperiu deasupra căruia nu apunea soarele.
Au dat legi bune și au investit în știință.

Meseria asta de negustor (intermediar, Ludovică, intermediar!) este una dintre cele esențiale în dezvoltarea omenirii. Dacă nu s-ar fi găsit nimeni să meargă în necunoscut ca să schimbe lintea pe capre, blănurile pe țesături și brânza pe pastramă, muream și acum de foame prin peșterile noastre.

Și zău Ludovică, intermediarii ăștia au pus bazele doctrinei liberale.
Sper că măcar acum ați dat jos portretele Brătienilor de pe perete. Nu merită domniile lor să-i faci tu și ai tăi de ocară.

(Sursa: Pagina Emanuel-Bogdan Bobic)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *