Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Vocea de pe Facebook. Nicușor Daniel din reclamant devine pârât

Potrivit declarației de interese publicate pe site-ul Camerei Deputaților, domnul Nicușor Daniel DNA are calitatea de #vicepreședinte al Asociației Salvați Bucureștiul.
Înainte a fost membru fondator și președinte al acestei asociații.

Asociația în cauză (în nume propriu/în calitate de intervenient, în numele altor persoane fizice/juridice) a dat în judecată Municipiul București, prin primar general, Consiliul General al Municipiului București și/sau primarul general al Municipiului București, solicitând, după caz/după interes, suspendarea executării/anularea unor acte administrative emise de aceste autorități (#autorizații de construire/autorizații de desființare, PUD-uri, PUZ-uri, etc.).
Se pare că sunt SUTE de astfel de #dosare înregistrate pe rolul instanțelor judecătorești (în diferite stadii procesuale – fond/apel).

Potrivit dispozițiilor art. 14 alin. (1) din Legea nr. 554/2004, pentru suspendarea executării unui act administrativ trebuie îndeplinite, cumulativ, următoarele #CONDIȚII: existența unui act administrativ, prezența unui caz bine justificat și prevenirea unei pagube iminente.
Prin ”caz bine justificat” se evidențiază ”împrejurările legate de starea de fapt și de drept, care sunt de natură să creeze o ÎNDOIALĂ SERIOASĂ în privința legalității actului administrativ.”
Spre exemplu, lipsa certificatului de urbanism poate genera nelegalitatea autorizației de construire.

Prin ”#PAGUBĂ IMINENTĂ”, în sensul legii contenciosului administrativ, se înțelege ”prejudiciul #material VIITOR și PREVIZIBIL sau, după caz, perturbarea vizibilă a funcționării unei autorități publice sau a unui serviciu public”.
În traducere, pentru ca un judecător să admită cererea și să dispună suspendarea executării unui act administrativ, Asociația Salvați Bucureștiul trebuie să facă dovada unui #prejudiciu MATERIAL viitor și previzivil (pentru sine sau pentru altul – iar de foarte multe ori, asociația are calitatea de intervenient în numele altor persoane fizice/juridice).

Domnul Nicușor Daniel DNA a câștigat alegerile și este noul #primar general al Municipiului București.
În această calitate (până să ajungă să crească salariile bucureștenilor la minim 1.400 euro și să rezolve problema apei calde), va trebui să gestioneze și dosarele sus-amintite.
Practic, din RECLAMANT, devine #PÂRÂT.
Practic, pârâtul Nicușor Daniel DNA NU poate fi de acord cu reclamantul Nicușor Daniel DNA…:)
Practic, dacă Asociația Salvați Bucureștiul câștigă vreun litigiu în fond, primarul general al Municipiului București trebuie să formuleze imediat cale de atac și să conteste hotărârea defavorabilă primăriei, acționând cu deplină bună-credință și maximă diligență instituțională, pentru a câștiga…?
PS: Prin ”conflict de interese”, în sensul dispozițiilor art. 70 din Legea nr. 161/2001, se înțelege ”situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un INTERES personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative.” ?

(Sursa: Pagina Cristian Winzer)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii