În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Vocea de pe Facebook. Nu există un Plan de Redresare si Rezilientă aprobat în România

În timp ce voi dezbateţi cu moţiunea, tocmai ce s-a aprobat o ordonanţă prin care deficitul public creşte cu 2 miliarde lei peste ceea ce a fost stabilit la rectificare.
Ca să se facă studii de fezabilitate sau documentatii tehnico-economice pentru proiecte care ar putea fi finanţate din viitorul Plan de Redresare şi Rezilientă.
Stop joc ca să vă fac poza:
Nu există un Plan de Redresare si Rezilientă aprobat în România.
Proiectele ar trebui să fie consecinţa acestui plan şi nu planul consecinţa proiectelor.

Planul de Redresare si Rezilientă va fi cel aprobat de Comisia Europeană în aprilie 2021 şi nu ce cai verzi pe pereti visăm noi.

Şi atunci cum vii şi pui carul înaintea boilor şi adopti un OUG care sa iti permita sa folosesti 2 miliarde lei (care repet nu sunt in buget) sa faci hârtii pentru investiţii care nu stii daca iti sunt aprobate de Comisia Euroepana dar pe care nici tu nu le-ai aprobat, pentru ca România nu si-a aprobat încă Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă?

O altă chestiune secundară dar care arată cum stiu unii meserie este că aprobi OUG cu finantarea de proiecte, dar Planul de Redresare si Rezilienţă îl vei adopta prin Hotarâre de Guvern (act normativ cu caracter inferior). Atât se poate în unele locuri ce să-i faci.

Acum ati inteles care sunt priorităţile? Hârtii. Atât! Pe bani multi!

(Sursa: Pagina Adrian Câciu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii