Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Vocea de pe Facebook. Nu ne mai putem despărți mai mult de 10 secunde de smartphone/tabletă, fără să ne simțim dezorientați și chiar pierduți

Mulți dintre noi, inclusiv eu, aici, pe agasanta-mi pagină de feisbuc, am râs de cei care practicau vânătoarea de pokémoni de acum câțiva ani. Dar mulți au făcut din vânătoarea asta nu doar un hobby, ci o adicție periculoasă. Nu l-am analizat ca atare, dar experimentul făcut atunci de google a testat capacitatea omului “digitalizat” de a se inscrie în matricea unei minți confluente în mrejele căreia fiecare individ învață să se comporte în concert cu orice alt individ, agățat și el în această matrice. Ca albinele unui stup, operând perfect congruent cu toate celelalte albine, sub dominația irepresibilă a “spiritului” stupului, încarnat de regină, așa am ajuns să ne comportăm. Sau sa mulțimea dansatoare dominată de flautul fermecat.

Experimentul google a reușit 100%. Alături de alte nenumărate alte tehnici de convingere/persuasiune (cele mai multe insidioase și complet necunoscute nouă), acest gen de otravă itilizată în doze homeopatice pentru remodelarea voinței noastre individuale și, în general, pentru reeditarea umanului, a făcut ca piața să fie dominată azi de stăpânii păpușilor (noi suntem păpușile…). Iar asta se face prin dreptul de proprietate asupra comportamentului nostru viitor, drept pe care l-au luat de la noi gratuit. Remember – if it is for free, then you are the product.

Nu ne mai putem despărți mai mult de 10 secunde de smartphone/tabletă, fără să ne simțim dezorientați și chiar pierduți. Și asta e cea mai puțin periculoasă dintre adicțiile omului “digitalizat”.
Nu mai deținem înțelesul exact al dreptului de a trăi la timpul viitor – a visa, a imagina, a promite, a plănui, a avea încredere, a iubi. Opțiunea umană e un risc, așa că riscul a fost eliminat.
De ce, de exemplu, omul 2.0 poartă mască de “protecție”, deși nimeni nu a putut demonstra utilitatea acestui gest ritual? De ce acceptă toate directivele semidocților corupți care “gestionează” p(l)andemia, în ciuda tot mai multor probe că totul e o debandadă și/sau o regie de serie f f joasă?
Aveți mai sus explicația.

În acest stadiu, vânătorul de pokémoni e înlocuit cu purtătorul de mască în situații rizibile (pe bicicletă, la jogging, pe banda de alergare, la volanul propriei mașini, fără alți pasageri în mașină).
În stadiul următor, mascatul va fi înlocuit cu cel care va fi de acord ca banii și averea să îi fie calculate în anii care i-au mai rămas de trăit.
Pe urmă, va fi adus pe lume sociopatul sau agorafobul care nu va mai trăi decât prin avatarul său cyborg. Online și virtual.
La final, Dumnezeu cu mila.

(Sursa: Pagina Gheorghe Piperea)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii