Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Vocea de pe Facebook: Operațiunea „Ambulanța”, un caz clasic de manipulare

Ieri fotografia asta a fost cea mai postata pe Fb. Textul care o însoțește (nu mi-am bătut capul sa le separ) a produs, se pare, o puternica emoție printre extrem de înspăimântații țării. Omenește, e de înțeles. Dar, și nu ca am mai spus-o eu, frica acuta de boala si moarte anihilează aproape total rațiunea.
Eu, ca ziarist, îmi pun însă niște întrebări. Ia să vedem! Așadar, „coada de ambulante în curtea Spitalului Matei Balș”, scrie în textul preluat si distribui de sute de persoane (din ce am observat eu ieri), inclusiv de ziariști cunoscuți, care si pana acum postau cu sârguință, zi de zi, cifrele „morților și răniților”, treaba de director editorial într-un trust de Presă sau fost redacție șef la două mari cotidiene vreo 16 ani, nu?! 😉
Bai frate! Eu vad sapte ambulante impecabile, stralucind in soare, cu portierele glisande deschise(!!!), orientate spre intrarea in spital!!! Asadar coada la ce e?! La preluat, incarcat bolnavi din Spital?! Ca la descarcat, nu cred, caci nu ar fi fost masinile deschise! Nu are sens pozitionarea lor in acest fel.
Apoi! Nu vad nicio izoleta, nicio brancarda pe pozitie, care sa arate vreo activitate febrila de adus, carat bolnavi, asa cum sugereaza textul!
Vad doar doua persoane in combinezoane, din echipaje diferite, stationand langa cate o ambulanta!
Dar cel mai TARE ELEMENT este doamna din imagine, care coloreaza scena, in haine de strada, „subtiri , de vara”, care se uita.. ea stie unde se uita! O doamna fara niciun element de tinuta de protectie sanitara!!!!
Oameni buni! Protejati-va, fiti precauti, purtati masca cat si unde vrei, alertati politia sanitara, politia capitalei, faceti ce vrei ca sa va alinati frica(oricum de frica nu veti scapa)!
Dar, pentru numele lui Dumnezeu! Nu incetati sa ganditi! Nu incetati sa va puneti intrebari! Nu incetati sa cereti raspunsuri!
PS: Cine a facut fotografia? De ce nu o revendica nimeni! Care e postarea initiala???!!!
UPDATE: Domana Margareta Cozma, care intre timp a fugit de la mine din lista, a lasat aici un comentariu jegos. Nu l-am sters. In care spune ca eu am postari zilnice in care neg pandemia si o iau in deradere! Bai, eu m-am saturat de cretinii astia care, desi le spui TOT TIMPUL ca nu negi exsitanta virusului si a pericolului pe care il reprezinta, ei o tin ga gaia matzul, ca eu neg! Pai daca sunteti prosti gramada, ca nu-mi pace sa jugnesc,mai ales o doamna, DAR NU MAI POT, ramai prost dar in afara spatiului meu. In plus mai si spune, in chip ticalos, ca daca o sa mai am vreo problema medicalanu se stie daca voi mai fi ajutat! Deci foarte multi din acesti oameni sunt foarte speriati de bombe si covid(car DA!!! EXISTA in mortii lui!) si accepta orbeste orice le spun autoritatile fara sa filtreze ceva prrin gandirea lor, sunt vehementi impotriva celorlalti, dorindu-le sa se imbolnaveasca, sa moara! Atata rautata sub imperiul fricii!!! Incredibil! Astia, in situatii critice, isii pierd complet umanitatea! Sunt in stare sa calce si pe membri familieie lor daca nu canta acelasi slagar!
(Sursa: Pagina Cristian Botez)

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Vocea de pe Facebook: Operațiunea „Ambulanța”, un caz clasic de manipulare”

  • Da , era ca la Ziua Recoltei de pe vremea lui Ceausescu : abundenta .
    Aceeasi reteta de mistificare a realitatii , atunci si acum .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *