Vocea de pe Facebook. Orașul tinerilor! Proiect pentru tineri unic în țară!

Orasul tinerilor! Proiect pentru tineri unic in tara! Am participat azi la lansarea programului CTMB HUB, un proiect dedicat tinerilor bucuresteni, implementat la initiativa Primariei Capitalei, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti.

Ma bucur ca am fost alaturi de cei care reprezinta viitorul si sper ca proiectele si programele pe care le derulam sunt de un real folos tinerilor!
Primaria Capitalei, prin proiectul Centrului pentru Tineret al Municipiului Bucuresti, a creat un spatiu unic in tara, CTMB HUB – destinat organizațiilor de tineret și de studenți din București unde, incepand de astazi, vor putea beneficia gratuit de spațiu și expertiză.
Acest HUB va aduna la un loc proiecte, idei și programe dedicate tinerilor bucuresteni, iar asociațiile de studenți și de tineret vor putea iniția, cu ajutorul echipei CTMB, ateliere de antreprenoriat, educație și formare, dezvoltare organizationala, mentorat.

Directorul Centrului pentru Tineret al Municipiului Bucuresti, Georgiana Trifu: ”Punem la dispozitia elevilor si studentilor bucuresteni programe de mentorat si leadership.
O componenta importanta a activitatii acestui HUB va fi cea de relatii externe. Avand in vedere faptul ca exista centre pentru tineret la nivelul intregii Europe, vom semna protocoale si parteneriate cu centrele respectiva, astfel incat sa dezvoltam proiecte atat la nivel national, cat si international”.

La eveniment au participat reprezentanti ai tinerilor bucuresteni, ai organizatiilor de elevi si studenti din Capitala.
Secretarul General al Ligii Studentilor Romani din Strainatate, Decebal Mohirta, Presedintele Uniunii Nationale a Stundetilor din Romania, Ciprian Zamfir si Presedintele Asociatiei Elevilor din Bucuresti si Ilfov, Alexandru Radulescu, au salutat initiativa Primariei Capitalei de a lansa proiectul CTMB HUB si au apreciat faptul ca acesta va oferi multe oportunitati tinerilor bucuresteni, printre care si colaborari internationale si schimburi de experienta cu tineri din alte tari. Acestia au declarat ca vor folosi spatiul pus la dispozitie si facilitatile oferite pentru a forma noi lideri, noi reprezentanti ai elevilor.

Pana in prezent, 45 de organizatii au aderat la CTMB HUB.
CTMB HUB va conține 5 sfere de acțiune:
· Școala de antreprenoriat – care sprijină tinerii pentru buna desfășurare a afacerilor, identificarea formelor de finanțare ale start-up-urilor, deschidere de afaceri noi in rândul tinerilor si diminuarea obstacolelor apărute în demararea afacerilor.
· Digital Bucharest – CTMB HUB va contribui la crearea unei biblioteci digitale, dar și a unei platforme în care tinerii și studenții din București vor putea regăsi toate informațiile de care au nevoie în carieră.
· CTMB EduFORM constă în organizarea unor cursuri de calificare, initiere sau perfecționare
· Career CTMB face referire la consilierea tinerilor pentru a identifica soluțiile posibile și pentru a sprijini tânărul în adoptarea celei mai potrivite decizii a tinerilor.
#PentruTineri

(Sursa: Pagina Gabriela Firea)

Comentarii

📹 Videoblitz 📹
Loading
Invitații cristoiublog