Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Vocea de pe Facebook. Premierul României instigă public la nerespectarea deciziilor CCR și la siluirea legii fundamentale

Premierul Ludovic Orban spune că ”există cale de atac” împotriva deciziei prin care CCR, cu UNANIMITATE de voturi (deci inclusiv cu voturile doamnelor Livia STANCIU și Simina TĂNĂSESCU, numite în funcție de Klaus Iohannis), a constatat astăzi că este CONSTITUȚIONALĂ legea inițiată de PSD privind majorarea #alocației de stat pentru copii, respingând ca neîntemeiată obiecția de neconstituționalitate formulată de guvernul PNL.

Practic, premierul României #instigă public, din nou, cu ticăloșia-i deja cunoscută, la nerespectarea deciziilor CCR și la siluirea legii fundamentale.
Asta după ce același domn Orban spunea recent (4 iulie 2020), următoarele: ”Cererea mea, recomandarea mea, rugămintea mea personală (!) către toți cetățenii, să NU țină cont de deciziile Curții Constituționale!”

Domnule Orbán, deciziile Curții Constituționale (care este GARANTUL supremației Constituției, unica autoritate de jurisdicție constituțională din România, INDEPENDENTĂ față de orice altă autoritate publică) sunt definitive și general #OBLIGATORII (potrivit dispozițiilor art. 147 alin. (4) din Constituție).
Ar trebui să citiți DE ÎNDATĂ (cu speranța că veți și putea înțelege) scrisoarea publică adresată președintelui CCR la data de 3 iulie 2018 de către președintele Comisiei de la Veneția, Gianni #BUQUICCHIO, în care se arată, printre altele, următoarele:
“Aș dori să vă reamintesc că, într-un stat democratic, guvernat de statul de drept, criticarea deciziilor Curții Constituționale este permisă. Libertatea de exprimare este o valoare fundamentală într-un stat democratic, dar DEȚINĂTORII FUNCȚIILOR PUBLICE trebuie să se ABȚINĂ în criticile lor.
#CRITICILE NERESPECTUOASE și APELURILE PUBLICE la neexecutarea deciziilor Curții sunt INADMISIBILE.
Deciziile Curților Constituționale sunt definitive și obligatorii și TREBUIE SĂ FIE IMPLEMENTATE.”
Sau să vă amințiti, DE ÎNDATĂ, măcar ce spunea judecătorul constituțional Daniel MORAR, urmare a elucubrantei dvs. declarații din 4 iulie 2020, când cereați/recomandați românilor să NU țină cont de deciziile CCR: ”Constat că este a nu stiu câtă oară când premierul României îndeamnă la NEPESPECTAREA deciziilor Curţii Constituţionale, ceea ce este un lucru GRAV şi de #NEPERMIS într-un stat de drept.”

PS: Probabil că dacă nu era ocupat cu campania electorală pentru Nicușor Dan, președintele Iohannis (în calitatea sa de “vajnic” și “neobosit” apărător al statului de drept!), ar fi ieșit public pentru a spune (rar și silabisit, cum îi place domniei sale!) că astfel de afirmații ale ”acestui penelist” sunt profund #NOCIVE, TOXICE și CONTRARE Constituției, că SLĂBESC statul de drept și AFECTEAZĂ însuși parcursul european al României!
Cu siguranță că ar fi spus și că ce a afirmat domnul Orban este ”REVOLTĂTOR”, ”INADMISIBIL”, ”PROFUND DĂUNĂTOR democrației”, de ”un CINISM inimaginabil”!
Ar fi zis sigur ceva de Comisia de la Veneția, de Comisia Europeană și de ambasade!
Ocupat fiind însă cu susținerea lui Nicușor, urmărește totul cu ”atenție și îngrijorare”, nu-i așa?
#FĂRĂticăloșiînfuncțiipublice
#NUmaisiluițiConstituția

(Sursa: Pagina Cristian Winzer)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii