Lista măsurilor de modificare a Codului Fiscal, agreate în coaliţie: Impozitul progresiv nu se aplică, acciza la ţigări creşte de la 1 august anul acesta. Creşteri de TVA la restaurante, locuinţe şi băuturi cu zahăr (news.ro)

Vocea de pe Facebook. România începe absorbția fondurilor europene cu un împrumut

Așa cum v-am anunțat de doua luni, România începe „absorbția” de fonduri europene cu… un împrumut.
O creștere a datoriei publice cu 4 miliarde euro.

Și mai țineți minte cum va spuneau băieții ca masurile de somaj tehnic, stimul de insertie, kurzarbeit, zilieri, etc se deconteaza din fonduri europene care vor fi nerambursabile?
Ei bine, nu!
Pe datorie, da.
Să plătească pensionarii această datorie prin taxele din următorii 15 ani.
Sa achite copiii aceasta datorie din taxele viitoare.
Cui îi pasă?

Si totuși, mie mi se pare mult.
Au fost bugetate doar 5,1 mld lei pentru kurzarbeit, zilieri, munca temporara si 3.2 mld lei pentru stimul de insertie.
Până la 19,8 mld lei e distanță lungă.
Ne împrumutăm cu supra măsură sau cum?

(Sursa: Pagina Adrian Câciu)

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/ro/ip_20_1496?fbclid=IwAR1EyNilDL51EnuZVF464hGGybrc8lqENtzTRTBh0yec4Ni7FzPOtYwPIwA


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Crunta exploatare a sînului Julietei

Fiecare poveste de călătorie scrisă de Ion Cristoiu aduce ceva ce nu te aștepți, pentru că ochiul versat surprinde amănuntul pe lângă care ceilalți trec fără să-l vadă.
Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii Mediafax
Invitații cristoiublog