Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Vocea de pe Facebook. Ultima elucubrație DNA

Filmul „Undeva la Palilula”, regizor Silviu Purcărete, producător Tudor Giurgiu, finanțat prin concurs de Consiliul de Administrație al CNC în 2009, – predat cu întârziere față de termenul contractual și decretat, din această cauză, prejudiciu de către DNA -, a primit de la succesorul fostului director general E. Șerbănescu, în 2014, ultima tranșă de credit rămasă restantă. Totuși DNA îi impută costul filmului lui E. Șerbănescu, care a plecat din instituție în iunie 2013.

Reamintim că actul de acuzare pretinde că așa-zisul prejudiciu s-ar fi transformat în „foloase necuvenite” pentru producător, cu toate că nici în contabilitatea CNC și nici în cea a producătorului Libra Film nu există niciun prejudiciu, respectiv niciun „folos necuvenit”. DNA șterge cu buretele realitatea existenței filmelor și inventează o alta, un univers al absurdului, demn de Kafka sau Eugen Ionescu, în care filmele se evaporă, se aneantizează după dorința de a fabrica dosare a procurorilor – sau după ordinul primit.

Filmul, selectat oficial la festivalurile de la Karlovy Vary 2012, East End Film Festival UK 2012, International Antalya Golden Orange 2012, Valladolid International Festival 2012, Black Nights Talin Festival 2012, Making Waves New York 2012, Wurzburg Festival 2012, și premiat la South-East European Film, Los Angeles 2013, pentru „Cel mai bun debut de lung metraj”, urmează, potrivit legii, să intre în 2022 în patrimoniul național. Ca de altfel toate celelalte 39 de filme – dintre care 34 selectate și premiate la festivaluri internaționale – produse prin hotărârile C.A. al CNC, în urma concursurilor, dar incriminate fabulatoriu de DNA ca fiind prejudiciu din cauză de predare cu întârziere, invenție pentru care Eugen Șerbănescu este acuzat – după 7 ani de la plecarea din instituție și tot atâtea controale ale Curții de Conturi care nu au semnalat niciun prejudiciu – de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, având bunurile mobile și imobile sechestrate.

(Sursa: Pagina Eugen Șerbănescu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii