În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Vocea de pe Facebook. Un eșec politic major al acestui an

Tot anul 2020 a fost despre alegeri.
Nu a fost despre Covid.
Covid a devenit un instrument de politică statală cu un singur obiectiv : câștigarea en-fanfare a alegerilor locale și generale.
De aceea a fost și folosit pe post de panică instaurată ca politică de stat, scopul fiind pe de o parte demobilizarea votanților altor partide și pe de altă parte capitalizarea voturilor pe baza unui asa zis control al epidemiei. Control eșuat, avem transmitere comunitara si mai avem ceva: haosul a aparut acut la mult timp dupa ce au au existat toate pârghiile legale pentru ca cine trebuia sa faca ceva, sa facă. Astfel, fakenews-ul cu tergiversarea politica a masurilor a fost contrazis de realitate, explozia de cazuri fiind acum, in septembrie, la doua luni de la legiferare. Poate la un moment dat cei care au indus poporul in eroare vor răspunde si civil. Deocamdată raspund electoral. Și îi doare rău de tot.

Recapitulam:
Primele două luni nu au fost decât despre alegeri anticipate.
Nimic altceva.
Laptele si mierea curgea în bugetul de stat, pensiile erau crescute cu 40%, salariile profesorilor creșteau și ele de la 1 septembrie, totul era mirobolant sub bagheta magică a celor care doreau aceste alegeri.
Covid era doar o banală răceală, scorul electoral de peste 40% al PNL permițând atitudinea aroganta a politicienilor din partidul de guvernământ cu privire la pandemie.
Declic-ul a fost dat de CCR.
Când CCR a decis ca nu se pot organiza alegeri anticipate s-a trecut la Covid-19.
Dar nu oricum.
Cu stare de urgență și mai ales cu îngrozirea bătrânilor și ținerea lor în case. Ca sa le intre în creier că e mare pericol, că o sa moară , ca nu te joci cu asa ceva.
Asta le-a ramas si acum in creier.
(Între timp au murit peste 140 mii de români de alte boli sau accidente dar ei nu contează pentru autorități).

Ce nu au stiut însă cei care au activat acest scenariu era ca și votanții PNL sunt pensionari.
Li s-a spus ca gresesc si vor pierde.
Nu poți convinge niște amatori ca habar nu au. Nu au crezut.
Lucrurile au evoluat, virusul a fost lăsat să scape de sub control, deciziile luate au fost de cele mai multe ori hilare, declarațiile contradictorii, haos ce să mai zic.
Problema este că, generând închiderea economiei, au deschis cutia Pandorei.

Au declanșat o criză economică fără precedent care dincolo de pierderile economice ale companiilor a condus la explozia șomajului și mai ales la criza de încredere cvasigeneralizată care a atras dupa ea criza cererii de consum si scăderea puterii de cumpărare.
Costurile pentru stat au fost si sunt colosale. Peste 20 miliarde de euro pentru un stat care tremură dacă pierde 1-2 miliarde în ani normali. Explozia deficitelor, a datoriei publice sunt la nivelul cumulat a trei ani de criza anterioara.
Nu asta a contat pentru ei.
Au crezut ca daca mint populația și firmele că dau bani, nu vor scădea în sondaje.
Se bazau pe faptul că daca ies votantii lor și nu ies ai celorlalți vor lua peste 40% din voturi.
Ei bine și am ajuns unde suntem.
Diferenta în sufragii este infimă chiar daca ar câștiga alegerile locale.
Să ai toata puterea și sa iei doar un 2% peste partidul care contează e nimic.
Dar mai tragic pentru ei este ca daca vor lua un 32% nu vor avea majoritati.
Asta e eșec generalizat.
Și se va adânci până la parlamentare.

Acum aveti si explicația noii campanii TV care vă îndeamnă să ieșiți la vot. Este o disperare imensă.
PNL va pierde per total alegerile, iar câștigătorii reali vor fi PSD si USR-PLUS.
Iar din octombrie, căderea PNL va fi mai accelerată pentru că daca USR va lua peste 20% din voturi va avea pretenții enorme, inclusiv cu privire la guvernare.
Eu il compatimesc pe Orban.
Nu il iert cu nimic pentru limbajul de om needucat si de maidan si nici pentru minciunile spuse pe tot parcursul acestui an.
Dar il compatimesc. Este un asteroid care se indreapta cu viteza spre pământ.
Când va intra in atmosferă, va face implozie rapid. Si asta va fi curând.
Ca sa scape ar trebui sa cedeze puterea celor sustinuti de Renew Europe. Nu o va face.

Am uitat sa va spun ca anul acesta nu a fost despre voi.
Voi nu ati contat, chiar ati deranjat prin capoșenia voastră de a fi demni si a fi un popor.
Anul acesta a fost despre confiscarea tarii pe următorii ani. Actiune care a eșuat. Punct.

(Sursa: Pagina Adrian Câciu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii