Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Vocea de pe Facebook. Un guvern aparent „liberal” închide teatrele, cinematografele și lasă casele de pariuri deschise

✊Se intampla peste tot in lume, cultura devine sau mai degraba guvernantii lumii ne arata cam cat pretuiesc muzica, teatrul, arta in general. Desi masurile de protectie in institutiile de cultura au fost respectate cu strictete, de curand am prezentat un festival, desi oamenii care vin sunt de asemenea natura incat sunt foarte atenti sa nu se abata de la nici o masura, totusi ce face un guvern aparent „liberal” inchide teatrele, cinematografele si da, normal ca lasa casele de pariuri deschise. Ne cearta, ne ameninta si ne iau arta, comuniunea in Biserica adica tot ceea ce ar putea sa ne dea putere de a sta demni in fata acestui tavalug de panica, de a indura si mai ales de a spera in mai bine si culmea ne a intari sistemul imunitar prin ganduri de speranta si bine. Prin „grija” aceasta a lor obsesiva vom deveni tampiti, saraci si extrem de usor de manipulat✊

Mi-e foarte clar ca in ce nivel de indobitocire se vrea ca omenirea sa ajunga si vedem efectele. Oamenii nu mai gandesc critic, nu mai probematizeaza devin impulsivi si pe buna dreptate ca nu te poti gandi la sine si suflet cand nu ai ce manca sau nu stii cum vei trece iarna.

👓Din nou ma gandesc pentru lucruri infim mai mici au iesit actori sa protesteze, au fost aprinsa brichete la Victoriei si #rezist au rezistat cu stoicism. Unde sunteti acum fratilor? Incalcarea Constitutiei in ansamblul ei nu va face sa va aprindeti brichetele?

Solutii exista si e timpul sa ne testam convingerile, eu personal nu ma las coplesita si am nadejde, dar ceea ce se intampla cu acordul tuturor care ar putea sa se opuna miroasa a ceva foarte urat si scoate la iveala accese tiranice care se pare ca existau in noi ca fiinte. Eu am sa gandesc critic in continuare, am sa mi stiu si mai bine drepturile, nu am sa port masca oriunde si oricand fara sa am o baza reala si argumentata pentru care o port, am sa raman eu si mai ales nu o sa ma sperii de numere … care vin, nu stim cum, nu stim de la cine.
Dar dupa cum spunea Dostoievski „Frumusetea va salva lumea” luptati, cunoasteti-va drepturile, aveti curaj, nu deznadazduiti dar si incarcati-va de frumos, de dreptate, de bine!

(Sursa: Pagina Roxana Lupu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *