Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Vom avea un Guvern alcătuit din PNL-Cîțu, USR, UDMR și PNL-Orban?

Din toate declarațiile liderilor USR se degajă pariul pe Aripa Orban în cazul unei refaceri a Coaliției. Insistența pare a fi o replică la informațiile, de altfel exacte, că prin plecarea unor parlamentari PNL din Grupul Partidului, o Coaliție PNL-USR-UDMR n-ar mai face majoritatea cerută de un guvern plin. Cum informația asta e folosită ca o obiecție la îndemnul refacerii Coaliției de către PNL (ce rost are să ne mai batem capul negociind, să mai cedăm la întîlnirile cu USR cînd și așa alianța cu formațiunea lui Dacian Cioloș nu ne asigură majoritatea?), concomitent cu asigurările date de Dacian Cioloș că Grupul Orban va vota doar un Guvern de Dreapta, Ludovic Orban, tulburentul de serviciu al politicii românești din vremea trecerii mustului în vin, se întrece pe sine în avertiza că Grupul său, chiar dacă neoficializat, va vota doar un Guvern PNL, USR, UDMR. Fostul președinte al PNL și fostul cicisbeu al lui Klaus Iohannis pare a fi un crîncen dușman al PSD în prezent, luînd locul fostului său idol de la Cotroceni. Cum și pe vremea cînd îl cînta pe Generalul care tace și face Ludovic Orban se manifestase ca un cruciat anti PSD, ai crede că anti PSD-ismul său de azi dovedește o consecvență de poziții neîmpărtășită în cazul Klaus Iohannis. În realitate, campania lui Ludovic Orban împotriva unei alianțe PNL-PSD, susținută și de alde Grindă, zis Ion Ștefan din podgoriile Vrancei, ține de interes și nu de convingeri politice. Ludovic Orban și-a făcut un grup parlamentar în interiorul Grupului parlamentar al PNL. O premieră în istoria politicii europene, posibilă din cauza balamucului care definește azi realitățile din PNL. La Congres Florin Cîțu s-a arătat incapabil să controleze o sală. Acum se dovedește incapabil să spargă buboiul numit Ludovic Orban. Grupul cu pricina l-a urmat pe Ludovic Orban nu pentru că acesta i-ar încînta pe membrii săi prin îndemînarea cu care mănîncă paharele cu vin cu tot, ci prin credința că, urmîndu-l, vor obține ciolanul pierdut după debarcarea lui Orban de la toate șefiile.

Calcul cu care i-a sedus Ludovic Orban pe cei care l-au urmat e acesta:
Facem un Grup parlamentar în cadrul Grupului parlamentar al PNL. Prin plecarea voastră din Grupul PNL, partidul condus de Florin Cîțu pierde voturi în Parlament. Un guvern PNL trebuie să treacă doar cu votul nostru. În schimbul votului nostru, PNL va fi obligat să ne dea posturi de miniștri și de înalți funcționari. Acest calcul pică dacă PNL se aliază cu PSD. PNL nu mai are nevoie de voturile Găștii lui Orban. Ca să nu mai spunem că un Guvern PNL-PSD riscă să ducă la destrămarea Grupului zis și al Dezafiliaților. Cum membrii Grupului au dat fuga sub pulpana lui Ludovic Orban simțind în nări mirosul de friptură, un Guvern PNL-PSD ar fi un dezastru pentru fostul președinte al partidului. Toți cei din Grup ar fi atrași de conducerea PNL cu posturi de nerefuzat.

Un Guvern PNL-USR-UDMR ar fi dependent de voturile Grupului. De aceea pledează Ludovic Orban pe toate canalele, inclusiv pe cele ale televiziunilor de știri plătite de el pe sub masă, pentru refacerea Coaliției.

Dar Dacian Cioloș de ce pariază și el pe Ludovic Orban?
Nu știe că Ludovic Orban face asta de dragul fripturii?
Ba da.
Locurile din Guvern date Grupului lui Orban ar fi din zestrea PNL-Cîțu. USR vrea locurile deținute pînă la criza din septembrie 2021. Sprijinul dat de Orban nu afectează halca de putere care i-ar reveni USR în urma negocierilor.

Dar nu numai atît.
Dacă se reface Coaliția, Grupul Orban e indispensabil în obținerea majorității cerute de investire, dar și în obținerea majorității la diferite proiecte de legi. În cadrul Coaliției, care va sta mai departe sub semnul cotonogelilor reciproce, miniștrii lui Orban i-ar fi de folos USR în confruntarea cu PNL-Cîțu. Nu de puține ori, ceea ce vrea USR ar fi transferat oficial Grupului lui Ludovic Orban. Acceptarea sprijinului dat de Grupul Orban ar însemna însă sfîrșitul lui Florin Cîțu ca autoritate în PNL. Împărțirea fripturii cu cel care i-a sfidat i-ar scoate din minți pe membrii echipei cîștigătoare. Mulți dintre ei ar trece la Grupul Ludovic Orban.

Oricum refacerea Coaliției ar duce la o premieră politică postdecembristă:
Am avea un Guvern în care un partid e reprezentat în Parlament de un Grup parlamentar care conține un alt Grup parlamentar, mai mic. Asemenea unui ou care conține în interiorul albușului gălbenușul.
Am avea astfel un Guvern PNL-Cîțu, USR, UDMR și PNL-Orban.
Să mai spună cineva că viața politică de la noi nu e secretoare de umor absurd!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

8 comentarii pentru articolul „Vom avea un Guvern alcătuit din PNL-Cîțu, USR, UDMR și PNL-Orban?”

  • Domnule Cristoiu, sa nu ziceti ca nu v-am scris. Repet ce v-am mai spus in comentariile mai vechi…Uite, tocmai a aparut pe evz un articol scris de o fatuca la inceput de drum ca jurnalista sau ce-o crede ea ca poate fi in viitor, Sabina Popescu, unde zice cam ce s-a discutat intre dobitocii nationali care cind se scuipa,cind se pupa…Cica PSD cu bezmeticii aia ai herrului, au batut, sau vor sa bata palma, cum sa fie condusa Romania pe urmatorii 7 ani…Pai nu inteleg…Tara asta nu e guvernata de aia pe care-i voteaza poporu’????Ca se spune ca poporu’ e ala care alege,nu asa???daca poporu voteaza peste 3-4 ani, da’partidele astea isterice au batut deja palma, sau o sa bata palma dupa ce merg la bal la cotroceni,care mai e valoarea votului prostului de rind????Nu inteleg cum e posibil ca o mina de cretini sa calce in picioare orice si pe oricine doar ca sa se mentina in functii cheie…nu inteleg…V-am mai scris ca miza e schimbarea Constitutiei Romaniei, v-am mai scris ca, oligofrenii pusi din afara nu pot fi inlocuiti usor pt ca au :misiune” de indeplinit, si pina nu duc la capat ce au fost pusi sa faca, nici unu’ nu v-a fi dat deoparte. Nici daca ii ia poporu’ la goana, cu pietre sau tigai si sucitoare,nici asa nu scapam de ei pina nu fac praf tot ce mai e de facut praf: firme de stat romanesti, gaze, petrol, pamint,alte resurse pe care au pus ochii, da’ nu reusesc sa puna labele (sint la competitie astia din UE cu amerolacii, lupta e acu’ care pe care,iar dupa cum arata totul, de cind a inceput paranghelia SUB TITLUL „NU-L VREM PE CIZTU”,se pare ca nu scapam de el pina nu pune pe tava ce i s-a cerut, apoi dispare…uite lista cu marii ministrii propusi:Nicolae Ciucă – premier pentru doi ani; ulterior va fi înlocuit, cel mai probabil, cu Marcel Ciolacu, tot pentru o perioadă de doi ani;
    Alexandru Rafila – ministerul Sănătății;
    Sorin Cîmpeanu – ministerul Educaţiei;
    Bogdan Aurescu – Ministerul Afacerilor Externe;
    Sorin Grindeanu – Ministrul Transporturilor;
    Gabriela Firea – Ministerul Muncii;
    Cristian Buşoi- Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene;
    Lucian Bode- Ministerul Afacerilor Interne;
    Paul Stănescu sau Gheorghe Flutur – Ministrul Agriculturii;
    Rareş Bogdan – Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației;
    Mihai Tudose sau Florin Roman – Ministerul Economiei;
    Leo Badea sau Dan Vâlceanu – Ministerul Finanţelor.
    Adica, pe scurt, Romania nu a gasit alti ministrii mai buni, ne-am impiedicat din nou in personaje care nu se mai dau duse nici daca le pici cu ceara. Cind aud de rareshel bogdanel si bushoi, vilceanu, aurescu,grindeanu etc, nu stiu daca sa rid sau sa pling…Chiar in halu’ asta a ajuns Romania?In sfirsit, v-as ruga sa ma”iluminati”putin in situatia in care neghiobii astia bat palma pe 7 ani cica…cum mama,mamelor,mamiticilor masii, poti sa bati palma acum, pt ceva ce ar trebui decis prin votul romanilor…daca nici asta nu-i troc si abuz, apai nu stiu ce mama masii e…nu inteleg.De prea mult timp se folosesc in diversele discursuri, numai cuvinte inselatoare care lasa loc la interpretare.Adica, de ex, herr arunca vorbe goale, fiecare sa inteleaga ce poate sau ce vrea…ca azi cu vaccinarea…s-a impiedicat si herr in cuvinte, era cit pe ce sa-i iasa porumbelu’ pe gura, astia vor sa schimbe Constitutia in asa hal sa nu o mai recunoasca nici ei: vaccinare obligatorie, dependenta totala de asa zisu’ UE, adios suveranitate (care oricum e dusa), stat independent (cind om fi fost ultima oara????), adios vot care macar sa para impartial si corect (avem deja exemple prin nebunia creata la sectorul 1,ce-o fi fost in mintea dvs sa sustineti o straina care emana nebunie prin toti porii, doar daca te uiti la privirea ei si vezi ca ceva nu-i in ordine,da’ ati votat-o,desi mi-e greu sa cred ca si ea si nemtzalau’ de la Timisoara ar fi cistigat corect, bazat pe votul romanilor,n-am crezut cind s-a anuntat rezultatul, azi NICI ATIT).Deci schimbarea Constitutiei,nu e facuta cu buna credinta, se vrea fututa de mult,acum se explica si mai clar atitudinea hunilor care stau la pinda dupa coltz cu rinjetul intins pe toata moaca aia buna de luat la palme.Degeaba fac unii pe desteptii, degeaba spun unii „sa asteptam, sa vedem” sa,sa,sa,sa…”sa” la pizda masii, nu intelegti nici acum,dupa 31 de ani de dovezi cu ghiotura, ca atunci cind ai de-a face cu tilhari, solutia e sa-l faci bucati cum l-ai prins.La noi, NU, asteptam,analizam…pina o sa-i ia Gaia pe toti romanii…deja educatia din ultimii 31 de ani a inceput sa se vada, in unele zone ale tarii zici ca esti in evul mediu,nici pe vremea lu’ nea Nicu nu era asa, azi parca le-a luat Dumnezeu mintile si se comporta ca atare, mai multi neoameni decit oameni…scoala isi are rostul ei, din pacate unii inteleg prin „scoala” un fel de institutie de spalat creierul, inainte de ’89 invatai, printre altele sa gindesti, azi ti se impune ce si cum sa gindesti…au aparut fel si fel de bezmetici, toti”experti” in de toate: psihologie, hr,statistica,psihiatrie,politica s.a.m.d., numai tineti capiatzi cu IQ sub doua cifre, dar convinsi ca pot intoarce lumea cu susu-n jos si ca ei au dreptate. Scoala facuta cu cap si coada, ar elimina deabea peste 30 de ani o astfel de adunatura de greieri, daunatori mai ceva decit lacustele. Va rog sa lasati politicu’ corect in masa pe gheata, uneori am impresia ca va e frica sa scrieti ce credeti cu adevarat. daca frica e justificata, n-am de unde sa stiu, ce stiu e ca acasa multi romani cu virsta peste 70-75 de ani inca traiesc sub o cizma pe care si-o pus singuri pe git, ceva de genul „lasa, nu vorbim de asta…gata,gata, nu pomenim una,alta ca ne aude…vine peste noi”….cine?habar n-am ca personal m-am saturat sa-mi si sugereze vreunu’ ce sa spun, cum sa scun,cind sa spun.Ma uit la cine vrea mortis sa conduca Romania de exemplu, si e clar ca nu-s calificati nici sa mulga o capra pt ca ar confunda-o cu un tzap,da’ ei, conducatorii luminati, imi dau mie sfaturi si ei le stiu pe toate,fir-ar muma lor de neghiobi tupeisti…Unde ajunge tara asta cu asa politica si astfel de politicieni?????

  • Răspuns: Nu

  • Domnule Cristoiu aveti voie sau daca puteti(daca) sa raspundeti la urmatoarea intrebare!!!???
    – In 1989 l-am impuscat pe Ceausescu. Nu mai comentam. Concluzia este ca merita sa moara pentru ce a facut. E, acum va intreb, pe cine am impusca!!!???. Si de ce nu o facem!!!???. Toate intrebarile sunt retorice.

  • Dom’le, impotentiia stia trebuie scosi de pe scena politica, IN SHUTURI. Citema banda umblatoare de la marginea de sus a paginii asteia si vad acolo cum herr vrea sa puna magareatza pe personalul din scoli. Cind o sa inceteze dom’le cu jocurile astea stupide?De ce nu lasa medicii care deja au tratat bolnavi cu probleme pulmonare si care au spus ca TRATAMENT EXISTA fara tam-tam pt gripa asta de care se face mai mult caz decit trebuie. Problema reala e ca atunci cind politicienii mint de rup, vor s-o tina pe minciuna pina cind toata lumea incepe sa zica ca ei. Au facut contracte paguboase cu banditii de la firmele producatoare de vaccinuri si acum nu stiu cum sa justifice miliardele date pe girla. SA INCETEZE ODATA CU MASCARADA ASTA. Cred ei, politicienii astia rupti de orice e real, ca daca persista in abuz nu le sare lumea in cap pina la urma?O sa le sara, ca se satura toti pina la urma sa vada cum sint manipulati…cit priveste partea asta de guvernare, de n-o sa dizolve herr Shparlamentu’, nu stiu ce sa zic.De ce? Nu ca ar fi necesar, da’ uite asa se”antreneaza” nea sa stie cum functioneaza una sau alta in sistemul asta de asa zisa „politica”. Sint prea multe partide, daca nu ar fi atitea nu ar mai fi o tara intreaga prizoniera unor neghiobi. Deci tara e prizonierul unor cretini care se cearta intre ei, care sa obtina ce, care sa fie ce, care mai de care si CULMEA, toate discutiile au lor in numele binelui poporului si al platitorului de taxe???????????????????Pai solutia la problema lor e simpla: NU VA VREM PE NICI UNII.SINTETI O APA SI-UN PAMINT, NISTE NEGHIOBI DE TOATA JENA. PLECATI TOTI SI SE LINISTESC LUCRURILE.Fara partide si fara spectacole grotesti regizate si jucate prost de unii paraleli cu politica si realitatea si care-s acolo sus doar ca sa-si satisfaca propriile fantezii.M-am saturat sa vad incompetenti,betzivi, niste nenorociti cu calciiele pline de balega, cum apar la TV si-mi vorbesc din virfu’buzelor, ma insulta ca platitor de taxe direct sau indirect, dar asta e ce-mi transmit acesti dobitoci care se cred mari politicieni.Daca ii ia cineva la bani marunti,pe fiecare in parte, nu conteaza din ce partid e „politicianul”, nici unu’, absolut nici unu’ nu are habar de reguli sau Constitutie …se dau destepti fara sa stie macar Constitutia …cind n-ai habar de ce reprezinta si ce contine cartea asta numita Constitutie, intrebarea mea e CE CAUTI MA POLITICIANULE IN FRUNTEA UNEI TARII????? Vad la TV si pe internet cum multi spun ca herr a incalcat Constitutia in repetate rinduri si cum ca a incalcat-o grav…Atunci ce mai cauta la cotroceni?Ciztu’ la fel. Ce cauta chiar si presedinte de partid cind el nu poate bolborosi 2 vorbe clar si coerent????Sa inteleg ca Romanie e condusa de betivi,analfabeti, profitori, indivizi cu probleme de comportament si de intelect??????Pai astia-s exemple pt oamenii de rind si se asteapta ca oamenii de rind sa asculte si sa urmeze ce spun ei????Ma sa fie…traim in twilight sau dormim si avem cosmar????Au dovedit ca-s incompetenti si impotenti,SA PLECE TOTI.Asta-i solutia corecta.Multi,inclusiv dvs domnule Cristoiu, sustineti ca ar fi un dezastru sa-l suspende pe herr si uite asa taraganam o boala practic. Pai ca la orice boala grava, trebuie luate masuri ca atare: ALT PRESEDINTE DE TARA si in citeva luni se clarifica mai bine situatia din toata tara. Asa ce facem?Prelungim o agonie fara sens doar pt ca unii cred ca suspendarea herrului ar fi un dezastru? Pai stai ca o sa dizolve herr shparlamentu, ca exercitiu, sa invete pe viu ce s-ar intimpla…intre timp bate cimpii cu vaccinarea dar nu scoate o vorba despre contractele sau conditiile impuse Romaniei de catre UE si firmele producatoare de vaccinuri…dar pune „conditii”ca sa deschida scolile, iar conditiile pe care le vrea e sa arunce capra moarta in bratele altora…numarul”angajatilor din scoli” vaccinati sa determine daca o scoala se dechide sau nu….asta-i intreg la cap?AJUNGE CU PANDELII SI VACCINURI,AJUNGE.Cine a vrut sa se vaccineze a facut-o, cine nu, nimic si nimeni nu-i va convinge,nici asa zisa „obligativitate” pe care unii si-o doresc.Daca am ajuns in anu’2021 s-mi spuna orice politician cretin ce am voie si ce n-am voie sa-mi injectez in propriul corp, insemana ca traim printre fiare salbatice, neoameni,indivizi care ar vinde-o si pe masa si pe tatsu sub pretextul ca vor binele poporului.Acum citeva zile, il dadeau pe ghiorghita la TVR, unde spunea ca”7 milioane de vaccinati arata ca romanii au incredere in vaccin si-n autoritati”…A luat-o razna si asta, au reusit pina la urma sa-l corupa si pe asta…cum sa aiba romanu’ incredere in orice cind cacarafati si politicieni de duzina vin si spun ca n-ai voie la munca,n-ai voie la piine,mn-ai voie in stinga sau in dreapta fara vaccin…asa ca unii au picat in plasa si ca sa nu aiba „probleme” asa cum au fost avertizati de catre „responsabilii cu campania de vaccinare”…deci ce incredere vad toti dobitocii astia care apar la TV si mint de nu-si mai pot coordona nici minciunile.Ca sa inchei, din tot bl-abla-u’ asta, concluzia e una: SA PLECE TOTI IMBECILII ASTIA care se dau politicieni, iar ei nu-s decit niste oportunisti provinciali,niste analfabeti din toate punctele de vedere.De 31 de ani Romania e pe labele unor profitori, niste sharlatani.

  • Accentul la noi se pune pe profesori şi pe marea majoritate. Cum zice şi Mircea cel Bătrân într-o scrisoare: liberalul ca cristalul! Adică se obţine literar, prin cristalizarea PNL în PSD, o majoritate asumată importând practici de rocadă contemporane: Cîţu premier 2021-2022, apoi Ciolacu 2022-2028, asigurându-se atât continuitatea cerută de investitorii serioşi, cât şi accesul electoratului tânăr la biblioteci digitale româneşti bogate ca-n UE.

  • Pe timpul comunistilor lumea din jurul meu zicea ca gandesc prea liber, pe timpul marii privatizari lumea din jurul meu zicea ca sunt prea progresist. Acum in timpul progresistilor sunt considerat comunist si cercul este complet. Faptul ca politica romaneasca nu are idee in ce directie se indreapta se datoreaza faptului ca incercam sa ne adaptam unei politici mondiale care a avut peste 200 de ani timp sa se maturizeze incat acum poate testa noi principii, „progresiste”, fara a avea prea mult de suferit. In felul acesta in vest tinerii intre 20 si 30 ani se simt inclusi, fiind parte la modificarile viziunii asupra ceea ce inseamna si va insemna umanitatea.
    Ancora spiritului uman (evolutie, descoperiri, adaptare, progres tehnologic neingradit de politica) se va regasi in momenul cand primii oameni vor pune piciorul pe Marte. In acel moment si romanii vor putea zice – in sfarsit, un moment de liniste :)))

  • PNL-Orban e cu nationalismul-liberal ( cum scrie in definitia partidului, de altfel:)) ), mai nou,
    asa ca legile PNL-Citu si ale USR, daca vizeaza altceva decat national-liberalismul nu vor fi votate de PNL-Orban si cu asta basta:)),
    prin urmare o aliere cu PNL-Orban a celorlalti doi pentru a inchega o majoritate este una in jurul…PNL-Orban:))), ca oricum altfel majoritatea nu va functiona:))).

    asta teoretic, evident, insa…tare mi e ca va fi si practic, pentru ca PNL-Orban nu degeaba s-a pozitionat asa, inca din start, imbratisind doctrina national-liberalismului ( care e de fapt chiar doctrina partidului, pina la urma:) ), deci practic s-a pozitionat Anti( PNL-Catu ), e o mutare strategica.

    faptul ca PNL se manifesta azi prin…superpozitii, una tinzand catre doctrina USR, iar cealalta catre national-liberalism…e ceva chiar surprinzator, pentru ca strategia va fi imbatabila in viata parlamentara…
    deci… umor absurd pina…la vot!:))), caz in care se prea poate ca umorul sa dispara brusc din poveste:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *