Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Vouă ce v-a dat azi la sms?

SUP*? Toata lumea e OK ?
În regulă, atunci pregătiți-vă pentru că va fi muult mai bine!

Dacă așa stau lucrurile și dacă proiectul aici atașat va fi aprobat, mă întreb ce statut vor avea elevii care vor învăța în particular? Vor fi ei primiți în examenele de bacalaureat? Mă îndoiesc. Deși, poate, cu puțină înțelepciune și bună coordonare a realităților, cine știe?
Așadar…IDC**, Sunt optimistă și cred în viitorul luminos!

Părintele (nu preotul, tatăl) responsabil de educația copilului va angaja un meditator, care poate va reuși să-l învețe pe copil pe lângă „arta sms-ului” sau tehnica „emailului cu attachment”, și analiza literară a textelor selectate din literatura românească și universală. Firește că, atât meditatorul cât și părintele (nu preotul, tatăl), vor trebui să semneze împreună un contract de colaborare. Presupun că beneficiile rezultate în urma acestei colaborări vor fi înregistrate și impozitate la vreo instituție de resort.

Da, numai că nici aici nu e simplu. Dacă meditatorul nu are atestat de exercitare a activității didactice particulare și dacă, pe deasupra, are cumva vreun dosar nasol – a copiat la teză când era mic, a furat cireșe în piață, a râvnit la corcodușele din curtea vecinilor, a ridicat tonul la vatmanul tramvaiului că i s-a prins o mânecă între uși, a agresat un gândac de bucătărie etc. – ei bine, în aceste condiții nu poate semna nici un fel de contract. De asemenea, nici prezumtivul viitor angajat nu poate semna, în cazul în care angajatorul prezintă sus numitele abateri, precum și altele mai grave, toate fiind încălcări ale disciplinei, eticii și moralei unei societăți „curate, sănătoase.” Societate în care expresia „pensionar incult și edentat, marș la cimitir” reprezintă o admonestare firească, o trezire la realitate a cuiva incompatibil cu civilizația secolului XXI. Dacă îmi amintesc bine și eu am învățat despre Arta și Literatura dinaintea anilor 50, tot „în particular”. Da, căutând de una singură, scormonind în pod sau în pivniță când aveam vreo zece-doisprezece ani, periodice, cărticele, „vechituri” care au scăpat controalelor și „vigilenței” din vremea lui Franz Joseph, Carol I, Ferdinand, Carol II, Antonescu, Pauker, Groza etc.

Prin anii 67-68, însă, profesorii au prins curaj și ne citeau în clasă „texte interzise” – Goga, Blaga, Nichifor Crainic s.a. Și n-a fost rău, chiar nu.

Și acum anunțul:

„Noua programă pentru gimnaziu, care ar trebui aplicată începând cu anul şcolar 2017-2018, elimină obligativitatea studierii operelor marilor clasici la Limba şi Literatura Română, care rămâne doar cu titlu de recomandare. Astfel, programa lasă la latitudinea profesorului dacă alege un scriitor clasic sau contemporan destinat studiului aprofundat, potrivit proiectului pus în dezbatere de către Ministerul Educaţiei. Concret, la textele recomandate pentru lectură, proiectul prevede materiale ficţionale şi nonficţionale, literare şi nonliterare din literatura clasică şi contemporană, postări online, instrucţiuni, prospecte şi chiar sms-uri.”


nota (numai pentru generația conservatoare)

iată câteva abrevieri chat:

*SUP = What’S UP = ce se mai întâmplă, care-i treaba, ce mai faceți

**IDC = nu-mi pasă

***csmz = ce să mai zic

****xoxo = pupici

https://adevarul.ro/educatie/scoala/scriitorii-clasici-inlocuiti-sms-uri-1_5898b3675ab6550cb832bb9d/index.html


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Vouă ce v-a dat azi la sms?”

  • pai…’anuntul’ e…o promisiune, aia ca neamul va fi lasat fara Referinte.
    iar promisiunea asta e strigata prin toate pietele, dupa cum se vede.

    Nadejdea zice ca poporul isi va regasi Referintele, exista o cale!, …nu prea se stie cum arata, dar se stie ca exista. Asta e Nadejdea!
    cea mai puternica Dorinta din Creatie e Nadejdea.
    si…se stie!, Dorintele se implinesc negresit!, in ‘timpul lui Planck’ sau poate peste mii si mii de ani!, insa…se implinesc negresit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *