Au eșuat negocierile pentru formarea guvernului. Dacian Cioloș: „Până duminică, dacă PNL este în continuare interesat de discuţii, ştie unde să ne găsească”

Vreme năroadă

Sfîrşit de ianuarie incert.
Vremea s-a nărozit de-a binelea.

Nu ştii dacă-i iarnă, vară sau primăvară. Pe trotuare se lăţesc băltoace indecente. Bătrînele blajine îşi supraveghează căţeii scoşi la plimbare pe post de nepoţi cu coadă. Un grup de puştani umplu Piaţa cu gălăgia lor tembelă. Fac glume proaste, rîd din orice fleac, se împing şi se hîrjonesc qvasierotic. Hormonii stau să plesnească în ei, ca mugurii în flori. Prin ferestrele fără perdele ale cofetăriei se văd distinct inşi tăind prăjituri cu linguriţa. De pe tocurile ferestrelor te fixează mîţe nepăsătoare. Doi lucrători împuşcă trotuarul. Sunt muncitori români tipici. Nu ştii dacă sunt cerşetori sau oameni normali, dacă lucrează sau doar se amuză. Trec pe lîngă ei două lungane pe patine cu rotile. Lucrătorii n-au nici un chef să se uite după bucile lor rotunjoare şi să le fluiere. Drapelul de stat atîrnă de unul singur la o Instituţie de stat obscură.

E greu să fii steag.
Ai chef, n-ai chef, trebuie să arăţi patriotic 24 din 24 de ore.

Mă opreşte un ins cu un băţ de stejar în mînă. Îl ţine strîns, cu fermitate, de parcă ar fi bastonul de mareşal despre care vorbea Napoleon.

— Unde-i Piaţa Aviatorilor ?

Păstrîndu-mă amabil, zîmbitor, îi indic cu mîna o direcţie vagă, ce-ar putea fi foarte bine Place de Concorde, de la Paris.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Vreme năroadă”

A apărut cartea „Decembrie 1989. Un talmeș-balmeș bine regizat”

După ani și ani de documentări, discuții cu unii dintre actorii implicați în evenimentele din decembrie, Ion Cristoiu a terminat de scris cartea „Decembrie 1989. Un talmeș-balmeș bine regizat”.
Apăsați aici pentru mai multe detalii
Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog