Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Wagner și Prigojin, omul care a cucerit puterea-n Rusia

La început, Wagner a fost armata privată a președintelui rus Vladimir Putin. Acum este armata privată a lui Prigojin. Iar puterea lui Prigojin este atât de mare încât grupul operează în afara legii în Rusia, unde companiile militare private sunt interzise în mod oficial.

Wagner a ieșit în evidență în timpul războiului din Donbas, în Ucraina, unde a ajutat forțele separatiste pro-ruse ale autoproclamatelor Republici Populare Donețk și Luhansk între 2014 și 2015, cu mult mai mult succes decât armata rusă. Să ne amintim de militarii fără însemne care au cucerit regiunile într-un timp extrem de scurt. Contractorii săi privați au luat parte la diverse conflicte din întreaga lume, concurând cu Legiunea Străină Franceză, inclusiv la războaiele civile din state precum Siria, Libia, Republica Centrafricană și Mali, luptând adesea de partea forțelor aliniate cu guvernul rus. Astfel, contractorii privați Wagner dobândeau experiență de luptă, prin sânge și sudoare, pe când armata rusă moțăia prin cazărmi.

Mai apoi, Wagner a jucat un rol semnificativ în invazia rusă în Ucraina, unde, printre alte activități, a desfășurat acțiuni precise pentru a asasina lideri ucraineni și a recrutat prizonieri pentru a lupta în prima linie. După ani de zile în care a negat legăturile cu Grupul Wagner, Evgheni Prigozhin, un om de afaceri cu legături strânse cu Putin, a recunoscut în septembrie 2022 că a fondat grupul paramilitar. A așteptat mai bine de 8 ani pentru a recunoaște acest lucru în mod public. 8 ani în care și-a câștigat respectul foștilor militari și ai recruților, fiind este singurul „general plin” care s-a plimbat prin rândurile criminalilor, violatorilor, hoților, dar și a militarilor profesioniști care i-au jurat fidelitate, fiind recruții săi. Prigojin este și cel care a trimis un baros însângerat, într-o cutie de vioară, către factorii de decizie din Parlamentul European – ‘Putin’s chef’ Prigozhin sends bloodied hammer to European parliament

YouTube player

În acest articol, voi prezenta câteva dintre motivele pentru care Prigojin a devenit al 2-lea cel mai puternic om din Federația Rusă, după Putin. Înainte de acest lucru, ținem să precizăm faptul că acest articol are un caracter pur informativ și că nu nutrim admirație, respect, ori simpatie pentru Wagner, ci doar dorim să informăm cititorii despre un fenomen relevant care are loc în apropierea granițelor noastre naționale – ascensiunea lui Prigojin, „bucătarul lui Putin”.

  1. Prigojin este un om care pozează într-un apropiat al poporului rus din care se trage, acesta strânge mâna fără inhibiții oricui și oriunde.
  2. Prigojin este singurul personaj de la vârf care și-a permis să-și bată joc de armata rusă și de generalii care fac parte din ea.
  3. Prigojin își cultivă o gardă apropiată, formată din oameni dependenți de viața acestuia, pentru a trăi și ei la rândul lor, motiv pentru care aceștia sunt gata să se sacrifice odată cu liderul lor.
  4. Prigojin are contacte atât politice, cât mai ales cu oameni de afaceri, contacte de folos în lupta pentru consolidarea poziției sale.
  5. Prigojin îi raportează direct lui Putin și interacționează cu acesta fără intermediar ori superiori, nefiind militar.
  6. Prigojin are mentalitatea unui antreprenor, nu doarme liniștit cu gândul că la data x îi intră solda ori salariul în cont, ci caută să obțină cât mai multe foloase, oricând, oricum și oriunde.
  7. Prigojin nu s-a născut în puf, astfel încât acesta este un „lup înfometat”, spre deosebire de urmașii celor abonați la putere. A vândut hot-dogs în St Petersburg, unele surse atestă că ar fi participat și la tâlhării, ar fi executat câțiva ani de închisoare, din 13, la câți a fost condamnat, tot pentru tâlhării, iar prin niște coincidențe forțate de către el însuși, a ajuns mâna dreaptă a lui Putin și l-a însoțit pe acesta peste tot.
  8. Rusia are nevoie de Wagner, iar contractorii privați sunt singurii care au spălat rușinea armatei ruse în Ucraina. În plus, a fost de ajuns ca Prigojin să se plângă o dată că va pleca din Bahmut, ca armata să-i facă pe plac cu orice, oricum, oriunde și oricând.

Videoclipuri interesante:

Wagner Finds Only Antique Weapons In Ukraine’s Underground Weapons Cache

YouTube player

 

Wagner chief tells Zelensky to abandon ‘encircled’ Bakhmut

YouTube player

Wagner exchange prisoners of war with Ukraine

YouTube player

Prigozhin admitted the losses, he went to penitentiaries and gathered new power from the prisoners

YouTube player

„Executed” Russian Mercenary Appears With Wagner Chief In Video | Ukraine War




Shoigu și Gerasimov sunt umiliți de către tătucul Wagner

YouTube player

Interesant este cum Prigojin îi amenință pe toți cei care îi pun bețe în roate că le va ronțăi măruntaiele în iad, îi numește gunoaie care petrec timpul în cluburi de fițe, le contestă legimitatea și puterea, funcțiile și rolul în societate.

‘If you desert, we’ll execute you’: ‘Putin’s chef’ recruits convicts for war

YouTube player

Wagner Chief Prigozhin Visits Fighters Wounded In Ukraine




Wagner founder Prigozhin: “Russian elite, send your children to war”

YouTube player

Wagner boss Prigozhin says Russia is withdrawing units from Bakhmut

YouTube player

vizualizați și umilirea armatei Ucrainei, dar și a armatei ruse, de la final, prin Biber și Dolik, unicii contractori privați Wagner care vor rămâne în Bahmut.

Ba chiar a făcut și filme – Best in hell (2022, Wagner PMC film) English subtitles

YouTube player

 

Prigojin și „Papa”, după cum îl alintă pe Putin – https://i.guim.co.uk/img/media/250ab8fa3aed480932d717d9d5c96d01d9391e88/0_0_3500_2494/master/3500.jpg?width=620&quality=85&dpr=1&s=none


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Wagner și Prigojin, omul care a cucerit puterea-n Rusia”

  • D-le Moldovan, vorbiti de parca Putin sau Prigojin decid aceste detalii. Cautati ce inseamna Slovikin, poate va lamuriti.

    • Serghei Vladimirovici Surovikin – un biet general. Subordonatul direct al lui Putin, care l-a și decorat după evenimentele din Siria. În plus, Putin este comandantul suprem al armatei ruse. Ba chiar mai mult, Surovikin a fost eliminat de la comandă la doar 3 luni, într-un mod extrem de umilitor. Căutați ce înseamnă Gerasimov, poate vă lămuriți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *