Marcel Ciolacu: Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur al alegerilor prezidențiale

Zece efecte planetare ale războiului din Ucraina

Comentarii

26 comentarii pentru articolul „Zece efecte planetare ale războiului din Ucraina”

 • Maestre NATO scartaie din temelii. Toata propaganda NATO cu toate articolele ei mrrg in cazul unui razboi conventional. Tu ataci Irakul, sau Serbia desi daca ar fi atacat-o acum nu cred ca mergea tot la fel ca-n 99, si gata, e departe de America nici un pericol. Eu nu cred ca daca maine Rusia ataca cu rachete Varsovia NATO invoca articolul 5. Prapadul este mult prea mare. Nu are nimeni curaj.

 • Episoade neștiute despre nașterea SRI.Memorialistica hagiografica a domnului Virgil Măgureanu (ll) Publicat la 18 februarie 2023 de Aurel Rogojan in evz.ro Note de lectură la Lavinia Betea, Virgil Măgureanu. Dacă o să citiți, veți vedea ce declară Virgil Măgureanu despre -Înființarea SRI! Este publicat Decretul 181/26 martie 1991, decret in baza caruia a fost înființat SRI. Decretul emanat de președintele țării Ion Iliescu se publică în Monitorul Oficial al României, altfel fiind lipsit de efecte juridice. D.p.d.v al caracterului juridic este un act administrativ.In Decretul 181/ 1990 SRI este definită ca autoritate administrativă autonomă și o parte componentă a sistemului național de apărare, o instituție de stat specializată în domeniul informațiilor privitoare la siguranța națională. Problema SRI-ului d.p.d.v juridic este că AUTORITĂȚILE ADMINISTRATIVE AUTONOME se înființează doar in baza unei legi organice. In plus , noțiunea de autoritate administrativa autonomă este o instituție relativ nouă in România, apărând incepand cu Constituția din 1991. Pâna in 1991, Constituția Republicii Socialiste România de la 21 august 1965 a fost in vigoare și nu prevedea nici o AUTORITATE ADMINISTRATIV AUTONOMĂ. Așadar Constituția din 1965 nu susține SRI.

 • Maestre draga maidanul a fost o lovitura de stat sustinuta de occident. Cu 3 ani inainte ucrainienii l-au readus la putere pe Ianukovici dupa celebra revolutie portocalie din 2004. Sigur putem spune ca Ianukovici a avut si el un Backonski la Paris cu 1000 de voturi pe minut ca Basescu si a furat alegerile. Ce este ciudat ca vine dupa maidan Porosenko care nu era filorus si ce sa vezi nu se intampla nimic. Ba se intampla. Rusii isi iau Crimeea inapoi pt ca este ca la divort, ba eu te-am impropietarit dar daca tu fugi cu amantul nu fugi si cu inelele de la mama, si apare acordul de la Minsk. Prietenul dvs Rares Bogdan ne spune ca ce face Eurooa acum este o datorie ot greseala dun 2014. Care greseala? Lovitura de stat sau acordul de la Minsk? De ce nu l-au bagat oe Porosenko pe repede inainte in UE? Daca privim in oglinda daca cineva protesteaza la Chisinau Maia Sandu acuza lovitura de stat si e prorusa. PNL a fost la incercarea dr lovitura de stat din 10 august 2018. Azi toti care zic ceva de ONL si deJohanis dau lovitura de stat si sunt prorusi. Numai prostii sunt detinatorii adevarului. Problema mare este ca niste ageamii deoendenti de aplocatii pe mobil au crezut ca viata estr ca facebook iar azi iau decizii tot ca pe facebook. Ei nu inteleg o chestie ca rusii nu sunt cum ii prezinta ei. Mujici suntvin toate tarile dar elitele sumt diferite. Razboiul a fost pornit de catre elite iar la acest capitol UE si SUA au mari probleme. Sub umbrela armei nucleare Rusia nuva face nici un pas inapoi. Cu cat tine razboiul mai mult cu atat natafletii de la Bruxelles si Washinton vor avea probkeme din ce in ce mai mari. Ne vom face de ras maxim.

 • Stimate D-le Cristoiu, parerea mea este ca motivatia razboiului nu este ca Rusia sa fie acceptata ca mare putere, asa cum spuneti. Nu cred ca strategii rusi si V. Putin ar fi declansat o operatiune militara pentru ca Rusia sa fie recunoscuta ca putere egala cu America. Rusii sunt pragmatici. Cheia conflictului este apartenenta Ucrainei la NATO. Rusia s-a simtit si se simte in continuare amenintata de o agresiune occidentala dinspre Vest. Iunie 1941 a fost si este cosmarul politicienilor si strategilor rusi. A fost motivul pentru care Acordul de la Potsdam din 1945 a cuprins un capitol special referitor la Polonia. Asa numitul coridor polonez este vital pentru apararea Rusiei. Polonia si Ucraina nu ofera dpdv. geografic absolut nici o protectie (asa cum ofera zona Carpatica). Este in stransa legatura cu doctrina Truman, adoptata dupa incheierea conflictului in 1945. Principalul motiv al declansarii acestei operatiuni speciale, asa cum o numesc rusii, este in opinia mea neutralitatea Ucrainei. Incepand cu anul 2014, atunci cand a avut loc lovitura de stat organizata de CIA si in urma careia a fost instalata dictatura Zelensky, Ucraina a fost masiv militarizata de catre NATO/USA. Rusia a fost provocata, in ciuda tuturor incercarilor unei rezolvari pe cale pasnica. Rusia a fost inselata de USA, Germania si Franta atunci cand a fost propus si discutat acordul de la Minsk, scopul Occidentului fiind castigarea de timp pentru inarmarea Ucrainei. Sunt lucruri deja cunoscute. Rusia a fost instigata si provocata tocmai pentru ca se stia ca va trebui sa actioneze asa cum a actionat. Acesta este motivul pentru care Rusia a fost nevoita sa inceapa operatiunile din 24 Februarie. Situatia este similara cu cea din din Octombrie 1962 cand URSS a instalat rachete in Cuba. Daca acum China sau Rusia ar instala prin lovitura de stat in Mexic un govern pro chinez / pro rus si ar inarma si instrui armata mexicana, nu credeti ca America ar face exact ce a facut Rusia acum?

 • Stimate D-le Cristoiu, parerea mea este ca motivatia razboiului nu este ca Rusia sa fie acceptata ca mare putere, asa cum spuneti. Nu cred ca strategii rusi si V. Putin ar fi declansat o operatiune militare pentru a fi recunoscuta ca putere egala cu America. Cred ca cheia conflictului este apartenenta Ucrainei la NATO. Rusia s-a simtit si se simte in continuare amenintata de o agresiune occidentala dinspre Vest. Iunie 1941 a fost si este cosmarul politicienilor si strategilor rusi. A fost motivul pentru care Acordul de la Potsdam din 1945 a cuprins un capitol special referitor la Polonia. Asa numitul coridor polonez este vital pentru apararea Rusiei. Polonia si Ucraina nu ofera dpdv. geografic absolut nici o protectie (asa cum ofera zona Carpatica). Este in stransa legatura cu doctrina Truman, adoptata dupa incheierea conflictului in 1945. Principalul motiv al declansarii acestei operatiuni speciale, asa cum o numesc rusii, este in opinia mea neutralitatea Ucrainei. Incepand cu anul 2014, atnci cand a avut loc lovitura de stat organizata de CIA si in urma careia a fost instalata dictatura Zelensky, Ucraina a fost masiv militarizata de catre NATO/USA. Rusia
  a fost provocata, in ciuda tuturor incercarilor unei rezolvari pe cale pasnica. Rusia a fost inselata de USA, Germania si Franta atunci can a fost propus si discutat acordul de la Minsk, scopul Occidentului fiind castigarea de timp pentru inarmarea Ucrainei. Sunt lucruri deja cunoscute. Rusia a fost instigata si provocata tocmai pentru ca se stia ca va trebui sa actioneze asa cum a actionat. Acesta este motivul pentru care Rusia a fost nevoita sa inceapa operatiunile din 24 Februarie 2014.

 • În ultimele zile RT și Sputnik repetă obsesiv informații despre planuri, propuneri, inițiative de negociere/pace. E limpede că Rusia nu mai poate și aproape imploră Occidentul să accepte un aranjament oarecare.
  Putin a eșuat încă din primele săptămâni ale războiului. De atunci rușii nu fac decât să-și prelungească agonia. Odată urnită mașinăria NATO, nu mai pot decât să amâne dezastrul cu un an, doi, trei. Ca Germania în cele două razboaie mondiale.

  • Corect. Rusii abia asteapta sa dea gazele, petrolul si ce mai au prin camara americanilor pe ciunga si blugi, basca niste batai prietenesti pe umar, n-asa? Ah, am uitat, si o sapca. Dar stai, rusii nu-s romani. Naspa!

   • @cib a scris pe 25/02/2023 la 16:07
    Da.Spune acelasi lucru si e Adevarat.
    Vineri, 30 Septembrie 2022, 16:03 Putin acuză Occidentul: „Fac totul pentru a păstra sistemul neocolonial ca să jefuiască întreaga lume”
    https: //www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-25820106-putin-acuza-occidentul-fac-totul-pentru-pastra-sistemul-neocolonial-jefuiasca-intreaga-lume.htm
    Marele discurs al lui Putin: „Ei au inceput razboiul, noi am utilizat forta pentru a-i opri/ Occidentul a cheltuit trilioane de dolari, vor sa ne jefuiasca” VICTOR GHEJA | 21 FEBRUARIE 2023
    https: //www.aktual24.ro/marele-discurs-al-lui-putin-ei-au-inceput-razboiul-noi-am-utilizat-forta-pentru-a-i-opri-occidentul-a-cheltuit-trilioane-de-dolari-vor-sa-ne-jefuiasca/
    Toate Bune!!!
    vali

 • Domnu’ Cristoiu,

  Efectul razboiului, pentru mine, este ca m-am lamurit cum vine treaba cu „democratia” si cu „societatea deschisa”.
  Tarile unde predomina interesele americanilor primesc certificat de „tari democratice”, iar tarile in care se promoveaza tampeniile sustinute de gasca lu’ Soros sunt „societati deschise” cu licenta!…
  Restu’ sunt dictaturi!… 🙂

 • Excelent comentariu maestre! Rusia a fost recunoscută oficial ca mare putere, Orientul avansează tehnic și domină întregul mapamond. Marele perdant este UE care și-a arătat limitele, ba mai rău este dominată de americani chiar și din punct energetic. Lumea va fi multipolară.
  Clasa politică din întreaga lume se va schimba radical iar populația greu încercată în ultimii ani va avea rolul determinant.

  • poate ca dvs va puteti inchipui o rusie si o china intr o lume unipolara sau o sua intr o lume multipolara. eu nu mi pot inchipui asa ceva.
   prin urmare de voie de nevoie lumea va fi jumate unipolara si jumate multipolara, insula din est avand tendinta sa n aiba nicio intersectie cu insula din vest ( Marele Reflux aduce cu sine tendinta de insularizare a lumii mari )

   • ue a picat in lumea unipoalara. daca n a priceput, cind a citit nord stream, i se va explica mai adanc, pe silabe, ba chiar si mai adanc, pe litere,…la nevoie

    • @Online
     Subiectul tau preferat…aici chiar cunosc Subiectul…daca vrei sa stii concedierile incepusera din 2015 cand lucram la ericsson…
     https://www.g4media.ro/compania-suedeza-de-telecomunicatii-ericsson-va-concedia-8-500-de-angajati.html
     Zi Frumoasa Online!!!
     vali
     🙂

    • @Online
     Subiectul tau preferat…aici chiar cunosc Subiectul…daca vrei sa stii concedierile incepusera din 2015 cand lucram la ericsson…
     https: //www.g4media.ro/compania-suedeza-de-telecomunicatii-ericsson-va-concedia-8-500-de-angajati.html
     Zi Frumoasa Online!!!
     vali
     ?

     • problema e ca cei care isi pierd locurile de munca sint aia destepti.
      …numa’ destept sa nu fii, pe vremea Inteligentei Artificiala ( Cuantice )

      desteptii ies din joc, insa la mare cautare vor fi inteligentii. aia care vor fi identificati ca fiind asa vor avea de ales
      pre vremea Desteptaciunii marfa rara vor fi fix Inteligentii

      un exemplu, dintre aia 8500 de angajati pesemne ca majoritatea …bubuiau de desteptaciune, insa printre ei nu era nici macar tipenie de inteligent, ca aia de la ericsson sigur stiu care trendul valorii de piata a inteligentilor.

 • mai intai a fost nevoia de reasezare a lumii si abia dupaia a fost razboiul din Ucraina.
  razboiul din Ucraina, ca si pandemia, ca de altfel toate celelalte pandemii care deja se manifesta sau urmeaza s-o faca sint efecte ale nevoi de reasezare a lumii mari.

  rusii incurca. reasezarea in lume dejaa fost deja gandita si ar merge struna daca rusii ar deveni si ei o societate deschisa ( care chiar prin faptul ca e deschisa se va dilua, ramanad fara nume )
  faza e ca rusii si au exprimat dorinta de a nu-si deschide societatea, de a-si pastra propriile rinduieli si deja au anuntat ca vor face asta aparadu se cu toate armele de care dispun.
  deci mai intai a fost nevoia de reasezare a lumii, mai apoi a fost o viziune asupra acestei reasezari, iar mai apoi a fost Rusia, care a zis ca ea nu si doreste o astfel de reasezare ( doctrina acestei reasezari fiind Transumanismul, Doctrina Anti )

  nevoia de schimbare e implacabila, ea e sinonima cu venirea Iernii, pentru ca ea e un Anotimp. prin urmare s-a incercat si inteparea sistemului numit Rusia …cu orice pret, dinspre Ucraina. chiar cu pretul ca rusii sa reactioneze, initiind un razboi. pentru ca razboiul ar fi devenit, prin reactiunile plenar exagerate manifestate in fata lui, un catalizator al reasezarii. ceea ce s-a si intamplat.

  reasezarea duce la nasterea Noii Lumi, despre care se tot vorbeste ( insa intr un mod extrem de impotent, pentru ca nu exista astazi discutie serioasa asupra Definitiei acestei Noi Lumi )
  deci, de fapt, mai intai a fost nevoia de manifestare a unei Noi Lumi si abia dupaia au aparut si catalizatorii, care in sine sint exclusiv pandemici, pentru ca abia asa mai pot cataliza nasterea.

  prin urmare in lume exista unii care, cu toate armele pe masa, nasesc nasterea Noii Lumi,
  mai exista unii carora le au picat in cap tot felul de pandemii si …ei cu pandemiile au treaba, si mai exista si haturi, care ii inhama in mod stiintific pastia din urma la caruta alora de mai nainte, …si nu e musai ca ei sa se prinda ca au haturi.

  nici n ar trebui sa vorbim despre tot felul de pandemii, spre ex despre pandemia de efecte ale reactiunilor disproportionate manifestate in fata ‘operatiunii speciale din Ucraina’, fara sa fi discutat, serios, in prealabil, despre Definitia Noi Lumi, despre nasteera Noii Lumi, despre ‘natura’ acesteia.

  Referinta acestor vremuri este Noua Lume.
  pe aceste Vremuri toate dinamicile se subordoneaza nasterii Noii Lumi. indiferent despre ce e vorba, in final tot despre Noua Lume e vorba.

  am tot auzit ca Noua Lume e si ea o ‘lume noua’, …au mai fost atatea in istorie, deci una n plus…

  pai …nu prea merge asa, de data asta, pentru ca Noua Lume, pentru prima data in Istoria Civilizatiilor, este pur si simplu Noua, adica …una proprie Artificializarii ( a Transumanismului, a Inteligentei Artificiale Cuantice, etc )
  deci de data asta nu mai e vorba despre o lume …tot ca asta, insa superioara, ci, pentru ca Globalizarea a unificat civilizatiile pe planeta, de o civilizatie ‘altfel’, acest altfel avand definitia asta: Anti, AntiNatura ( e lunga povestea )

  nici nu e de mirare, prin urmare, ca unii isi doresc aceasta Noua Lume, Anti, care e o AntiNatura, iar altii nu si-o doresc. nu toti oamenii isi doresc sa schimbe ecuatiile de miscare ale ‘produselor Naturale’, …printre care si omul.
  unii conducatori, oameni si ei, aleg sa faca…ce or face, insa fara sa paseasca cu bocancii pe acest Taram Sfant, care e Taramul Cuantic.
  altii, in schimb, n-au nicio problema cu asta.

  tocmai de asta nasterea Noii Lumi e o Revolutie, iar pentru ca actuala lume e mare cit planeta, revolutia devine Revolutie Mondiala ( in Istoria Civilizatiilor care se manifesta pe o oarecare planeta se poate manifesta o singura Revlutie Mondiala, pentru ca o singura data se poate trece de la Dinamici Naturale la Artificializarea Dinamicilor )

  tocmai daia si poate fi asimilata Revolutia Mondiala cu o Metamorfoza, pentru ca Noua Lume nu mai e o nastere ‘In Sistem’, ci una ‘din Sistem’ in ‘afara Sistemului’, adica din Sistemul numit Natura in afara Sistemului, acest Nou Sistem fiind propriu Artificialului.
  deci noi vorbim despre un Nou Sistem, nu doar despre o Noua Lume, acest Nou Sistem, Artificial, fiind posibil Acum! pentru prima data in Istoria Civilizatiilor.

  sa ca, din aceasta perspectiva, a nasterii Noii Lumi, care e una Artificiala, care e Unica in Istoria Civilizatiilor, razboiul din Ucraina e pistol cu apa.

  o lume e rasa din temelii, asta de acum, pentru ca o noua lume, Noua Lume, una Artificiala pentru prima data in Istoria Civilizatiilor de pe acesta planeta, sa se poate naste in toata splendoarea.

  o civilizatie moare si alta se naste. povestea s-a tot repetat pe planeta.
  faza e ca atunci cind o civilizatie se intinde ca pleasca pe toata planeta, …si Globalizarea asta a facut, povestea continua tot cu o nastere, insa… in conditiile in care semintele civilizatiilor naturale s-au terminat odata cu manifestarea de tip pleasca.

  adica sa si vrei sa mai rasara, din Cenusa actualei civilizatii, care e una Naturala, tot o civilizatie Naturala,…nu se mai poate pe motiv de lipsa a semintelor,
  nu mai sint Seminte!

  singura varianta care mai e e o Noua Lume. una Nou Nouta, Artificiala.
  asta e Noua Lume care acum e in durerile facerii, Lumea Artificiala.

  mai intai a fost nevoia de Artificializare a lumii si abia dupaia a fost razboiul din Ucraina. Rusii nu doresc Artificializarea.
  deci problema cu care se confrunta …Noua Lume e ca rusii nu-si doresc Artificializarea. nu a Lumii Mari!, …a lor. si a intereselor lor.
  frecusul cu rusii va continua, pentru ca, teoretic, astia au si cu ce-si negocia ‘lipsa dorintei de Artificializare’

  Lumea Mare, ca urmare a Marelui Reflux, tinde sa ( se ) insularizeze.
  e cam greu sa i vezi pe rusi inrolati intr o lume unipolara, insa la fel de greu e sa i vezi pe americani inrolati intr o lume multipolara.
  prin urmare …de voie de nevoie, Lumea Mare va fi …jumate unipolara si jumate multipolara.
  ( sinteza a cestor Lumi fiind, evindet, Artificializarea, asa ca meciul rusilor pare a fi unul de durata, daca intre timp nu renunta la ‘lipsa dorintei de Artificializare’, Artificializindu se.

  • deciziile pe care statele le iau, fiind manate de catalizatori, poate ca nu par a fi din povestea Noii Lumi, insa fix din ea sint.
   asa ca fiecare pas pe care un oarecare stat il face s-ar cadea sa aiba ca Referinta Noua Lume, Artificiala.
   de ce? pentru ca Metamorfoza e un proces care odata inceput, si el deja a inceput, nu mai poate fi oprit. deci n-o mai poti da la ntors.

   • discutiile despre dinamica civilizatiei, la acest Nivel de Dezvoltare, au un fundament daca si numai daca au la temelie manifestarea Metamorfozei. sa porti discutii despre, e un simplu exemplu, …halul in care arata presa, fara ca referinta sa fie Metamorfoza, e un consum energetic in van.

    in pe tema Metamorfozei discutii au mai fost si ..or mai fi, habar n am.
    pentru ca omul nu va putea spune ‘n am stiut’

  • masura plenara a problemelor cu care se confrunta civilizatia mare cit planeta poate fi deslusita privind inspre dezvaluirile lui Hersh. ele sint un soi de intepatura de tintar,…asta daca faci din ele un armasar.
   cui ii mai pasa de dezvaluirile lui Hersh, cind civilizatia mare cit planeta se afla intr un moment de Rascruce?!, Unic in Istoria Civilizatiilor?!

   exista un singur astfel de moment in dinamica civilizatiilor care se manifesta pe o oarecare planeta.
   uite ca acest moment se manifesta pe vremea acestei! civilizatii.
   Hersh devine insignifiant, atunci cind in discutie apare Metamorfoza,
   si noi despre ea vorbim pe Vremurile astea…

   • @Online
    Am ascultat pastila Maestrului Ion Cristoiu.
    Ma gandeam acum la ce scrii Tu,”metamorfoza,marele reflux”, pentru „neinitiati” suna a aberatie insa ai dreptate,o societate,o lume in care progresul tehnologic se estompeaza,ca deja tinde asimptotic catre o valoare clara de vreo 25 ani,ajunge la o stare de echilibru,de normalitate.
    Tocmai asta e si motivul pentru care nebunii acestei lumi,oameni bogati ce au acumulat resurse au cumparat oamenii-politicieni si au declansat,revolutii,crize,pandemii,razboaie,ei,adica lacomii acestei lumi nu mai pot acumula posesiuni,averi,capital.
    Maestrul Ion Cristoiu are mare dreptate,lumea fara Rusia,China si India sub „tutela” acestor descreierati nu va mai fi la fel,Europa se va prabusi economic,politic sau militar oricum nu insemna mare lucru,nu e nici o pierdere,dimpotriva,pentru unul ca Mine e un castig,foarte posibil va intra in colaps si SUA,au datorii „cat pentru toata galaxia”,China oricum e comunista,aia sunt invatati sa munceasca pe nimic,probabil ca isi vor mai pierde din competitivitate,in Rusia oamenii sunt invatati sa traiasca greu,ca sa spun asa „tabloul global capata forma” deja…
    Zi Frumoasa Online!!!
    vali
    🙂

    • ‘ajunge la o stare de echilibru,de normalitate.’

     exista o rinduiala in Univers, care se manifesta asa:
     dezvoltarea fibonacci este cale catre starea de echilibru absolut.

     stagnarea dezvoltarii de tip fibonacci, deci nici nu se mai pune problema aleia care nu reuseste sa fie asa, e declarata impotenta si e trimisa intr un ciclu al anotimpurilor care e pe masura potrivita ei.

     prin urmare problema civilizatiei tine de lipsa dezvoltarii in stil fibonacci, …stagnarea deja e chestie capitala.
     insa orice civilizatie se naste cu un potential, il traduce in realitate, dupa care apare stagnarea, ca potentialul ala tot folosindu l …scade, pina cind se termina, caz in care se manifesta Iarna, ca in cazul civilizatiei curente. faptul ca potentialul ala duce, in timp ce e consumat, la dezvoltare fibonacci, asa e, insa el se mai si termina, la finalul Ciclului Anotimpurilor( care si el e clar definit,in corelatie ombilicala cu potentialul )

     marea problema a actualei civilizatii e ca a consumat potentialul, deci civilizatia e pe moarte,
     insa pe de alta parte potentialul i a permis sa ajunga la Granita Universului , pe Taramul Cuantic, aici putind da peste Perpetuum Mobile.
     si a dat!

     insa momentul vine la pachet cu Artificializarea civilizatiei, asta insemnand iesirea ei din Ciclurile Anotimpurilor si intrarea (ramanerea) exclusiv in Imperiul Timpului.
     nu intilnesti pe toate drumurile …Universului astfel de momente, procesul in sine e …O Grozavie!

     prefer sa comentez, …dupa puteri, insa avand ca referinta Metamorfoza, care e un proces Absolut, decit sa discut in stil savant, folosind referinte expirate. pe vremea Desteptaciunii pare a fi de bun-simt sa te declari Prost.

     • @Online
      „Insularizare”…sa vezi „distractie” ca ungurii sunt mai faliti si dependenti de resursele altora decat romanii…
      https: //www.g4media.ro/exclusiv-romania-a-blocat-programul-de-investitii-al-budapestei-in-transilvania-mae-nu-exista-consimtamantul-pentru-derularea-unor-astfel-de-programe-in-romania.html
      Zi Frumoasa Online!!!
      vali
      🙂

     • @Online
      https: //www.activenews.ro/stiri/Rusia-a-intrerupt-livrarile-de-petrol-catre-Polonia-prin-conducta-Drujba-180088
      Sunt 2 conducte drujba,aia de sud merge catre cehi,slovaci si unguri…
      „Distractie”…
      Zi Frumoasa Online!!!
      vali
      🙂

 • Nu ma gandisem , excelente observatii , sunt de accord cu :
  min 40.45 lovitura bolsevica a avut loc intr-un moment in care Rusia demara , un concurrent infernal pt Occident. Revolutia bolevica a fost mana cereasca pt Occ
  Rusia s-a rupt de Occ si nu-l mai concura .(…) Tot asa s-a intamplat acum : o Rusie izolata. Dar Occidentul l-a scapat de oligarhi.
  min 1.02.30 URSS a ajutat lumea a treia sa iasa din colonialism. Iar acum le ajuta sa iasa din neocolonialism.

  O victorie a Rusiei in Ucraina , (insa dupa un razboi lung care sa macine social UE si sa permita Chinei sa recupereze din decalajul tehnologic si militar fata de SUA) , va pune capat celor 500 de ani de colonialism Occidental.