Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Zece lecții pentru consilierii Președintelui

1. Cartea Bay of Bigs declassified. The Secret CIA Report on the Invasion of Cuba, practic publicarea Raportului făcut în 1961, după dezastrul din Golful Porcilor, de Inspectorul General al CIA, Lyman Kirkpatrick, păstrat secret 37 de ani, vorbește de un o scriere publicată postmortem a lui McGeorge Bundy, consilierul pe Securitate Națională a lui Kennedy despre cele 10 lecții ale dezastrului care a fost Operațiunea Zapata:

„În primul rînd, consilierii preşedintelui trebuie să vorbească tare în Consiliu.

În al doilea rînd, secretul nu trebuie niciodată să prevaleze asupra gîndirii atente și a studiului.

În al treilea rînd, preşedinte şi consilierii săi trebuie să ghicească chiar și planurile militarilor.

În al patrulea rînd, trebuie să estimăm inamicul fără speranţă sau frică.

În al cincilea rînd, cei care au de oferit sfaturi ori soluții majore trebuie ei înșiși să facă treburile necesare.

Al şaselea, dorinţele preşedintelui trebuie să fie complet transpuse în practică și el trebuie să știe la rîndu-i în chip complet starea de spirit a prietenilor săi ale căror vieți le va afecta deciziile sale.

A şaptea, alegerile forțate sînt rareori la fel de necesare pe cît par și focul poate fi mult mai fierbinte decît tigaia.

A opta, ceea ce este şi nu este implicat în orice decizie specifică parţială trebuie întotdeauna examinat în întregime.

A noua: Ceea ce este mare în scară trebuie să fie întotdeauna deschisă, cu toate consecinţele de deschidere.

A zecea: Succesul este ceea ce reuşeşte.”

Consilierul se referă, firește, la lecțiile trase de președinții americani din dezastrul care a fost Operațiunea Zapata, parte a Cuba Project. Eu însă cred că lecțiile sînt valabile pentru orice președinte, pentru orice demnitar și pentru orice lider politic în fața unei decizii. Remarc, de exemplu, adevărul că în ședințe consilierii trebuie nu numai lăsați, dar și stimulați să-i exprime opinia despre o chestiune. Dar mai ales remarc faptul că toți cei care dau sfaturi ar fi bine să puie osul la treabă, pentru că e lesne să-ți dai cu părerea; e greu însă să trudești pentru pentru aplicare în viața a părerii tale.

2. Din Nae Ionescu rețin acest pasaj care trădează o surprinzătoare ironie despre România lăsată la voia întîmplării:

„Dumnezeu are grijă el de marile probleme ale națiunii acesteia. Dar de problemele statului român nu poate avea el grijă. Una dintre aceste probleme domină astăzi, în răgazul de pace pe care-l avem și de care ne bucurăm: problema muncii românești. Sigur lucru este că acest stat român dominat de munca romînească. Milioane de brațe care muncesc brazda și duc greul în industrie sînt în covîrșitoare măsură românești. Oricînd recunoașterea acestui lucru ar fi în primejdie, brațele acestea sînt gata să dovedească valoarea și voința lor de existență.

Dar, oricît am vrea să romantizăm lucrul, munca anonimă, munca brațelor oarbe, fără conștiința conducerii și a științei, fără putere și fără comandă, resemnată la o veșnică acțiune de ascultare și de execuție, nu ajunge să întemeieze și să justifice durabil un stat.” (Nae Ionescu, Munca românească, în Cuvîntul, 10 iunie 1929).

3. Tacitus, portretistul de geniu, despre Sabina Poppaea, în Anale, Cartea a XIII-a:

„Această femeie avea totul afară de un suflet cinstit. Într-adevăr, mama sa, care le întrecea în frumusețe pe toate femeile din vremea ei, îi dăduse glorie, și frumusețe; averea Sabinei Poppaea nu era mai prejos de strălucirea neamului; atrăgătoare în vorbă, avea și o minte isteață. Înfățișarea ei arăta cumințenie, faptele însă dezmăț.”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

24 comentarii pentru articolul „Zece lecții pentru consilierii Președintelui”

  • Ca răspuns la editorialul „Parabola orbilor” doresc să remarc stilul dumneavoastră obiectiv ,ancorat întotdeauna in realitate, domnule Cristoiu! Suntem orbiți de tot ce strălucește ,de bogăția si luxul Occidentului ,fără să primim cu mai multă atenție în ograda noastră!Dacă mereu vom vedea tot ce este bun și nu vom corecta ce este rău , ne vom iluziona la nesfârșit că lucrurile merg și vor merge bine în România și asta se întâmplă de o bună bucată de vreme în țara noastră !Un editorial superb domnule Cristoiu!Vă mulțumim din tot sufletul!

  • Orice națiune – oricât de mult ar munci și și-ar dori rezultatele scontate in munca sa – nu își va atinge obiectivele fără o bună organizare și conducere ,organizare și conducere performantă de care România a fost de multe ori și mulți ani la rând văduvită !
    Foarte bun editorial și foarte interesant , de excepție, dommule Cristoiu și foarte bun și detaliat comentariu ,doamna Adriana ! Vă mulțumim !

  • Buna ziua. Stie cineva daca se va modifica pana la urma legea plafonarii energiei cum spuneau politicienii la inceputul saptamanii si daca se mai iau alte masuri de protectie sociala in aceasta perioada? (Actualizari pensii, salarii dupa cresterea inflatiei).
    (Sabina nu stie.)

  • 10 lectii…
    pai daca ele tre sa fie 13, inseamna ca astea 10…inca mai tre sa fie imbunatatite :))

    13 e sinonim cu Intregul, prin urmare Armonia se manifesta exclusiv in matricea poreclita si Masa Tacerii, unde exista si Toma Necredinciosul, unde exista si Iuda,…

    lectia e doar una:
    ‘cei 13’
    caz in care ecuatiile de miscare ale acestora sint definite in mod natural, din fabricatie, iar prin intrare in Armonie ele definesc o ‘ecuate de miscare suficienta’

    Matricea Creatiei e ‘cei 13’.
    Iisus si Apostolii sint Intregul care este si Matrice.
    aceasta Matrice, aceasta Esenta Ultima, care e si Samanta Primordiala, se regaseste in orice dinamica din Univers ( in treacat fie spus, si pe Taramul Cuantic )

    pe vremurile astea ‘consilierii presedintelui’ tre sa Recunoasca, nu ‘sa Cunoasca’, insa asta a fost valabil de cind e lumea.
    mai intai Recunoasterea si abia dupaia Cunoasterea, adica mai intai ‘miscarea din nastere’ si abia dupaia ‘miscarea din cunoastere’

    nu stiu cum o fi fost de a lungul anotimpurilor, insa pe vremea asta Conducerea Naturala poate fi doar asta ,
    ‘cei 13’,
    iar ‘asamblarea acestora poate fi asimilata unui proces magic, minunat, practic unei minuni :)), ca ‘cine are grijă de marile probleme ale națiunii acesteia este Dumnezeu’ 🙂
    Amin!

    • Masa Tacerii e, mai nainte de a fi ‘a Tacerii’, ‘a Nemiscarii’

      insa Nemiscarea e chiar ‘miscarea absoluta’, adica Miscarea din sanul Oului Absolut
      prin urmare abia in sanul Tacerii se aude Cuvantul.

      la Masa Tacerii asculti Cuvantul

      • @Online….
        Intelegi….
        Erau 2 table…scrise pe o parte si pe alta…adica 4 (fete/coli) inmultit cu 2 e prea putin,da 8 si moise zicea ca erau 10 porunci…dar inmultit cu 3 da 12….ca cica era scrierea lui Dumnezeu…trebuia sa fie ceva simetric…”o cheie”…”de control”…
        Iisus Hristos si cei 12 Apostoli…a 13 Porunca Nu Exista in Vechiul Testament…dar erau 12 nu 10…cu Dragostea…oamenii au ramas cele mai rele periculoase si feroce animale…”animale cu 2 picioare”…
        Dimineata Frumoasa Online!!!
        vali
        🙂

        • ti am scris mai jos, ‘Moise cu talbitele in mana’ e o oglindire a Dinamicii Curcubeului, a Dinamiici Sefirotului ( cel intors pe dos si cu capul in jos ), a Dinamicii Cifrelor,
          in fapta Dinamici CUBULUI,
          adica a Oului Absolut.

    • @online a scris pe 25/09/2022 la 11:26
      Si daca ti-as spune ca erau 12 Porunci….ce ai spune…ca parca a fost scandal mare cand s-a intors moise cu tablele dupa munte…le-a spart…dupa asta a scris din nou…o „scamatorie” de felul asta…
      Ieşirea – a doua carte a lui Moise Capitolul 32
      15.După aceea Moise, întorcându-se; s-a pogorât din munte, cu cele două table ale legii în mână, scrise pe amândouă părţile lor – pe o parte şi pe alta erau scrise.
      16.Tablele acestea erau lucrul lui Dumnezeu şi scrierea era scrierea lui Dumnezeu, săpată pe table.
      19.Iar după ce s-a apropiat de tabără, el a văzut viţelul şi jocurile şi, aprinzându-se de mânie, a aruncat din mâinile sale cele două table şi le-a sfărâmat sub munte.
      a 12-a porunca era sa nu minti…atentie…e diferita de „sa nu marturisesti stramb”…una e sa marturisesti stramb la tribunal si alta e sa-i spui cuiva ca iti merge bine si sa nu fie adevarat…Mie…ti-as zice ca imi merge bine…dar nu e asa…sunt Nefericit…trebuiau sa vina niste colive…de la „nefast food”…si inca n-au sosit…
      Uite o minciuna…in Biblie…
      Ieşirea -a doua carte a lui Moise Capitolul 17
      11.Când îşi ridica Moise mâinile, biruia Israel; iar când îşi lăsa el mâinile, biruiau Amaleciţii.
      12.Dar obosind mâinile lui Moise, au luat o piatră şi au pus-o lângă el şi a şezut Moise pe piatră; iar Aaron şi Or îi sprijineau mâinile, unul de o parte şi altul de altă parte. Şi au stat mâinile lui ridicate până la asfinţitul soarelui.
      a 11-a porunca era sa nu tradezi…toti discipolii lui Iisu Hristos l-au tradat/vandut/s-au lepadat de el…
      Sfânta Evanghelie după Marcu Capitolul 14
      29.Iar Petru I-a zis: Chiar dacă toţi se vor sminti întru Tine, totuşi eu nu.
      30.Şi i-a zis Iisus: Adevărat grăiesc ţie: Că tu astăzi, în noaptea aceasta, mai înainte de a cânta de două ori cocoşul, de trei ori te vei lepăda de Mine.
      Intelegi Onine…erau 12…tot e cu 6 6 6…si zici cu numarul 6 ca e Bun…Sunt 12 Semne Zodiacale…Ceasul Are 12 Ore…Iisus Hristos Avea 12 Apostoli…si Culmea…Erau 12 Triburi ale lui Israel…
      A 13-a Porunca nu Exista…de asta e Iisus Hristos si 12 Apostoli…si 13 E Ghinion de atatea ori…
      Sfânta Evanghelie după Ioan Capitolul 15
      12.Aceasta este porunca Mea: să vă iubiţi unul pe altul, precum v-am iubit Eu.
      13.Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să şi-l pună pentru prietenii săi.
      14.Voi sunteţi prietenii Mei, dacă faceţi ceea ce vă poruncesc.
      Duminica Frumoasa Online!!!
      parca azi era de odihna…e o conventie…sa te odihnesti o zi din 7…nu se specifica ziua…oricum…Eu…24/7 de multi ani…pot Functiona Aproape Optim cam 40 Ore fara Somn…
      vali
      🙂
      http: //www. bibliaortodoxa. ro/vechiul-testament/32/Ie%C5%9Firea
      http: //www. bibliaortodoxa. ro/carte.php?id=53&cap=14
      http: //www. bibliaortodoxa. ro/carte.php?id=35&cap=15

      • 12 apostoli si Iisus
        12 scaune si o masa
        12 spite si butucul
        12 legi si Moise, care le tinea in maini ( intr o mana o balanta si legile ei, in cealalta mana cealalta balanta si legile ei, reazemul fiind definit in stilul fetelor unei monede,
        iar echilibrul intre tabla din stanga si aia din dreapta e ‘omul’, Moise, care sade pe pozitia lui SI )
        ‘al 13-lea’ e chiar Golul, ‘Nimicul care e Si Totul’

        • este
          ‘Zero SI Infinit’,
          insa e
          ‘Infinit SAU Zero’

          • @Online
            ce e „SI”…ca Eu ma gandesc la fizica…marimi in sistem intenational…si…cum vrei Tu…

          • pai…scoate ti din cap toata Stiinta, alege sa fii Prost!, ca abia asa se manifesta Inteligenta ( si Cunoasterea ti se va adauga tie :)) )

            SI este raspunsul clasic la ‘clasica Intrebare’, ‘A fi sau a nu fi?’
            raspunsul este ‘A fi SI a nu fi!

            SI este Iubirea,
            SAU este Mtematica

            SI este Zero ( care e Totul SI Nimicul )
            SAU este Infinitul ( care e Totul SAU Nimic )

            SI este Adevarul
            SAU este Antiadevarul

            SI este Intelepciunea ( Natural SI Artificial )
            SAU este Antiintelepciunea ( Artificial SAU Nimic )

            Si este Hristos
            SAU este Antihrist

            SI este Toleranta
            SAU este Intoleranta

            Reazemul Creatiei, Piatra din Unghi, este SI

            ‘Bine SI Rau’
            SI-ul este Pacea ( nu goana dupa Bine este Pacea, ci goana dupa SI! )
            SI ul nu pica niciodata! )

          • dupa ce ‘simplifici’ Creatia din ea mai ramane SI.
            Ireductibilul SI este Referinta Absoluta a Creatiei,
            iar el este Adevarul, iar el este Calea, iar el este Viata.

          • tendinta Lumii mari e sa l aduca pe om in situatia de a alege intre Bine…si…Rau, adica ( Bine SAU Rau?!, ce alegi? )
            daca ai ales Binele, …ala esti!, omule!

            ia aminte la Alegerea asta!
            ( nu starpind buruienile…din Definitia Universului, ci gradiarindu ti cu drag tarlaua… nu se vor manifesta buruienile pe ea 🙂 )

            alegerea Omului va fi vesnic aceasta SI numai aceasta: SI!
            pentru ca Toleranta e Calea Inimii si Calea Inimii e Toleranta.
            Contradictia care apare in ecuatia de miscare a Iubirii este manifestarea lui SAU,

          • alegand Raiul pe Pamant omul il va alege pe SAU

            cum sa nu alegi Nemurirea?! :)))
            bine, e o cale, Calea Omului, insa,…totusi, cum sa nu alegi Nemurirea?! :)),
            ramanand egal cu propria Definitie, aia scrijelita in Biliotecile Oului Absolut, la Facerea Omului?!
            nu e simplu chiar deloc, pentru ca la limita Infinit chiar e Zero, insa e fix pe masura Omului, ..nici mai mult, nici mai putin.

          • tot asa cum Matematica e imaginea din Oglinda a Iubirii,
            tot asa cum Matematica e Amprenta Iubirii pe Pamant,
            to asa si SAU este Imaginea din Oglinda a lui SI.

            tot asa cum Infinit tinde catre Zero, si SAU tinde catre SI, insa sa retinem ca tot asa!

          • SI este Temelia Intregului

          • SI este ‘ a treia componenta a Unicului Foton’,
            caz in care ‘Cele Trei’ sint:
            Unda, SI, Corpuscul

          • SAU e Imaginea din Oglinda a lui SI,
            prin urmare ‘ce vezi, privind ‘a treia componenta a Unicului Foton’, aia esti.
            ce vezi, aia esti : Minte, Inima

            Patria lui SI este Inima ( cu Mintea cu tot :)) ),
            Patria lui SAU este Mintea

            ‘Superpozitiile Mintii’ este Ultimul Nivel al Filozofiei

  • Pe pagina Administrației Prezidențiale putem să-i vedem pe cei 20 de consilieri ai Președintelui Iohannis.
    CV-uri obișnuite, nimic special. Lumea o cunoaște doar pe Delia Dinu, cea cu protocolul, care are grijă să care celebrele pupitre.
    Ce mă miră este că nu are nici un consilier pentru politică externă.
    Prin comparație, prima Administrație a lui Iliescu a avut doar 7 consilieri dar cu CV-uri beton, printre care și un academician (Marius Guran).
    Oricum, se poate spune că Administrația Iohannis este cea mai slabă ever! Se și vede la felul cum președintele nu-și îndeplinește nici un punct din atribuțiile sale, și tot timpul a acționat la limita Constituției.

    • @Adriana a scris pe 25/09/2022 la 10:16
      Adriana…voi fi un pic vulgar…cine…dudu ionescu…pai am facut armata cu nepotul sefului de cabinet a lu asta cand era ministru de interne in 1999-2000…fosila aia…sat deagu nr 120…”conspiratzii” astia…constipatzi…niste amatori de viata buna…smecheri pe smecheria altora…nu e nici o smecherie ca iliescu a vandut Romania americanilor in 1991-1992 iar acum traiti intr-un stat marioneta….de la societatea socialista multilateral dezvoltata si „epoca de aur” la tranzitie marasm capitalism de cumetrie democratie originala euro-spaga-atlantica(citez din academia catavencu)…e o minciuna continua de vreo 40 ani pe aici prin Romania ajunsa colonie si stat marioneta babana country gubernie…pasalac n-au fost Tarile Romane Niciodata…si au ajuns acum teritoriu de peste mari…kolhoz…Chiar Nu Am Exagerat…pe scofalcitzii aia de la cotroceni ii stiu…a fost si leonard orban…pe nevasta „marelui colonel” gheorghitza-vaccin o bagase pahontu „acoperita” la cotroceni…despre ce vorbim aici…vedeti ca Hapau e mai Viu ca Oricand…se intalneste cu actualul sef al dgia…care i-a ciugulit si ii ciuguleste din palma la spritzuri in Bragadiru…cum zic securistii…”sa se stie ca se stie”….si mai e ceva Adriana…delia dinu si pahontu sunt ramasi inca dupa vremea administratiei basescu…poate iti spune asta ceva…doar ca s-a stricat „pretenia” intre ei…se pare ca aia de la spp-ul lui pahontu i-au cotrobait casa sa-si ia tehnica de ascultare…e o unitate…ssi parca la spp sau 0163…probabil contrainformatii cu niste rapgiuci batrane de colonei si ghenerali obositi de chiolhanuri prin delta…acum ceva timp se certau ca nu mai avea cine sa inlocuiasca ac-urile la sediul din milea ca trimisese altul toti oamenii la munca la vila lui din delta…cam asta e zona de intelligence minesweeper…cu sri cap de lista…coldea o fetitza…cioralan parca are doi coplilashi…la fel ca si hellvig sau bode…doar astia „trag” pentru familiile si copii lor…
      GHINION.

    • Domnule Ion Cristoiu
      @Adriana si Online
      Vreti sa vedeti ce stat marioneta e Romania…acum ceva timp am reclamat la sts si ancom ca serviciul de urgenta 112 nu functioneaza fara cartela sim adica fara cartela in telefon.STANDARDUL GSM prevede ca serviciul de urgenta sa poata fi apelat daca nu ti-ai platit abonamentul,daca ti-a expirat creditul cartelei prepaid,daca ti-a expirat si perioada de gratie a cartelei prepaid sau chiar fara cartela in telefon.
      Uitati ce raspuns am primit de la sts um0572.
      Asta dupa accidentul din Apuseni 2014 dupa Caracal 2019 si multe altele.
      „Avand in vedere cele prezentate, pentru clarificarea situatiilor care conduc la imposibilitatea apelarii Serviciului de urgenta 112, va recomandam sa va adresati operatorului public de telefonie mobila care va furnizeaza serviciul de comunicatii.De asemenea, pentru aspecte suplimentare referitoare la reglementarile privind accesul catre Serviciul de urgenta 112 la nivelul furnizorilor de retele publice de comunicatii electronice, va recomandam sa va adresati ANCOM.ln speranta ca informatiile puse la dispozilie sunt utile, va asiguram ca institulia noastra se preocupa permanent pentru identificarea si implementarea soluliilor tehnice,in acord cu legislatia in vigoare, care sa creasca capacitatea de raspuns la solicitarile cetatenilor.”
      Adica niste Incompetenti ma trimit la alti Incompetenti.
      In anul 2000 dupa ce am facut stagiul militar obligatoriu am fost tentat sa ma activez la sts,va spun si cine „ma recrutase”,un maior pasare sergiu care a iesit la pensie general in rezerva.In Multumescc Lui Maica-mea care dupa ce am dat un test la ei mi-a spus sa nu mai trec pe acolo.Ii sunt Recunsocator Mamei Mele pentru asta.
      Si acesti incompetenti de la sts ma trimit la alti Incompetenti de la ancom unde am lucrat un an,nu stiu cum am rezistat atat,toti conspirati,acoperiti,o femeie de servici de la ancom are salariu cat un team leader din privat iar un sofer cat un project manager,oameni care nu fac nimic pe functii de EXECUTIE au 2.500 Euro pe luna,le puteti gasi declaratiile de avere.
      Dar daca tot m-a trimis sts-ul la ancom,niste incompetenti si la „operatori”…”recit” asa din „amintire”…am lucrat 5 ani la operator Operare si Monitorizare retea…DE CE CADEAU NISTE SEMNALIZARI DE MTP3/M3UA SS7/SIGTRAN PE MSC/MSS/MGW cand se Conecta STS sa „traga niste loguri”…si asta era Acum 10 Ani…
      Asta E Statul Marioneta Minicuna Romania.
      Toata Stima Maestre Ion Cristoiu!!!
      Toate Bune Adriana si Online!!!
      Valentin-Ionut Constantinescu

  • Domnule Ion Cristoiu
    1.Decat cu un prost la castig mai degraba cu un destept la paguba.
    Uneori un esec rasunator(ca cel al americanilor in golful porcilor) este mai util decat o victorie desarta.
    Din pacate in cazul lor a urmat vietnam,iraq,afganistan,niste ceva prin africa,se pare ca nu au inteles ca nu toata lumea apreciaza guma de mestecat,spirtoasele sau mancarea fast food specifica lor.
    Presedinti care sa asculte sfaturile consilierilor(pe vremuri se numea sfestnic) nu prea vad,doar niste marionete papusate si aici ma refer la ce se intampla in lume,la noi,astia care i-am prins,Ceausescu,iliescu,constantinescu,basescu si iohannis asta in afara de „regele mihai”,pe astia 6 i-am prins „in viata”,intentionat l-am scris doar pe Ceausescu cu litera mare,nici pe departe ceausist,comunist,nostalgic,nici macar utc-ist,un „golan” de pioner ca nici atunci nu purtam cravata dar e vorba de altceva.Si Ceausescu a fost un criminal,a omorat tarani la colectivizare,oamenii vorbesc ca avea origini tatare Dar nu a ajuns la putere printr-o „baie de sange”,despre „regele mihai” ce sa spun,ultimul sef de stat al unei tari invinse in al doilea razboi mondial invitat la parada victoriei de la rusi,toata viata lui a fost un trofeu,ultimul care si l-a adjudecat a fost iliescu in schimbul retrocedarilor oferite,asa l-a crescut mama lui din ce se pare,mai departe nu vreau sa comentez acest personaj,iliescu,venit la putere in urma unei lovituri de stat militare urmate de o baie de sange,el este adevaratul conducator al Romaniei de aproape 33 ani,ceilalti sunt marionete,constantinescu,ca amanunt picant imi povestea cineva ca i-a fumat sau i-a furat tigarile lui Coposu la PNT,basescu,asta sper ca e clar cu el iar iohannis de la meditatii si sofer de adoptii la primarie si presedentie,schimonisite creaturi ale sistemului.Strict referitor la subiect,nu l-am vazut pe nici unul din cei 6 sa Asculte de Consilieri sau sa aiba un Sfestnic Adevarat,regele mihai a fost sub papucul masii si apoi nevasta-sa,ghinionul lui sa aiba si 5 fete,nici un baiat.
    2.Subiect Interesant,daca va spun ca taberele sau lagarele de munca legionare sau comuniste au fost idei bune e posibil ca oamenii sa considere asta extremism,insa nu,tabere pentru copii,activitati in aer liber,serviciu militar obligatoriu sau inlocuit cu munca nu inseamna extremism.Necazul Romaniei a fost ca energiile Poporului au fost de multe ori „canalizate/orientate” gresit,defileul jiului,o idee fericita ca si hidrocentralele dar transfagarasan,transalpina,combinatul de sisturi bituminoase si altele nu,aici incerc „o pilda” usor „modificata” “Being both soft and strong is a combination very few have mastered.”,sa gasesti oameni inteligenti care sa aiba si caracter, „rara avis”.
    3.Pentru unii sau unele asta inseamna misoginism.
    Acum nici 100 ani Femeile erau asa
    a.se casatoreau domnisoare.
    b.aveau zestre,dota.
    c.faceau scoli de fete,deprindeau mestesuguri.
    d.daca isi inselau Barbatul isi pierdeau averea/zestrea.
    e.nu aveau drept de vot.
    f.tineau casa,isi educau copiii.
    g.unele erau preocupate de arte,stiinta etc
    In ultima instanta cea mai de pret „zestre” a unei femei este reputatia.
    Mai departe nu doresc sa comentez.
    Toata Stima Maestre Ion Cristoiu!!!
    Valentin-Ionut Constantinescu

    • O problemă a degenerării umane ar fi că dacă femeile s-ar căsători „domnișoare” toți bărbații ar face primul pas spre societate deja corupți, masturbarea indelungată provoacă în creierul uman disfuncții și nu numai erectile. Sunt studii despre acest lucru în special de la apariția Internetului când (bombardați de multitudinea de site-uri porno care asigură o anumită satisfacere a libidoului și anumite expectative în raporturile sexuale) bărbații au devenit mult mai puțin interesați să curteze domnișoarele și (pe termen mediu-lung) să accepte într-o căsătorie moțocurile acestora (dovadă numărul imens de divorțuri)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *