Joe Biden se retrage din cursa prezidențială: „Este în interesul partidului meu și al țării”

Zece mari mutații mondiale ca urmare a unui an de Război în Ucraina

24 februarie 2023. Cu un an în urmă, în dimineața lui 24 februarie 2022, trezit într-o altă lume decît cea în care mă culcasem – lumea Războiului din Ucraina – am profețit în ediția extraordinară a Jurnalului meu video că Lumea va arăta altfel. Nu știam atunci cît va dura războiului, cît de tare se va implica Occidentul în Război, cît și cum va cuceri Rusia, ce reacții vor avea China, India, aliați ai Rusiei.

Doar intuiam că lumea va fi altfel ca urmare a acestui război.
Azi, după un an de evenimente legate de Război, pot spune că profeția mea s-a îndeplinit.
Lumea arată altfel.

În privința schimbărilor din Lume, nu-mi imaginam atunci, în 24 februarie 2022, că vor fi atît de mari. Războiul va dura. De fapt noi am asistat în zilele acestea nu la aniversarea unui an de la declanșarea Războiului, ci la prefațarea unui nou an de Război. Pînă azi Războiul s-a desfășurat într-un fel. De azi înainte el se va desfășura altfel. Și după faptele care se văd, va fi vorba de mondializarea războiului.

Să trecem în revistă, principalele mutații din lume ivite ca urmare a Războiului din Ucraina:

1. Întoarcerea Rusiei la epoca URSS. În epoca URSS, Rusia a fost ruptă de Occident, spre satisfacția ambelor părți. A Rusiei, care s-a întors la condiția de țară care nu aparține Europei. A Occidentului, care a scăpat, prin Revoluția bolșevică, de concurența politică și economică a unei Rusii țariste. Surprinsă de căderea țarului în plină decolare economică și politică, ea ar fi pretins un loc la masa Marilor Puteri, a puterilor care administrau Europa. Firește, URSS a fost un pericol pentru țările occidentale, prin teza Revoluției mondiale. După ce însă Rusia lui Stalin a renunțat la teza exportului de Revoluție, pericolul întruchipat de comunism a fost mult mai mic decît cel întruchipat de o Rusie occidentalizată.

2. Răsturnarea ierarhiei de Putere în UE. Pînă la Război, Uniunea Europeană era dominată de vocile liderilor din Europa de Vest, ale celui francez și ale celui german, îndeosebi. După un an de Război se poate constata o schimbare. Vocile cele mai ascultate sînt ale liderilor din Est. Liderii din Vest par a asculta de îndemnurile la o și mai mare implicare în Război venite de la liderii din Est. Sînt două cauze ale acestei situații:

a) Liderii din Est sînt unelte de presiune asupra celor din Vest din partea Americii. Războiul din Irak a fost unul dintre momentele care au dezvăluit falia din Est și Vest în planul relației cu America. Estul a sprijinit necondiționat America, acuzînd Vestul că e lipsit de experiența ocupației rusești. De ce sînt liderii de Est de partea Americii și nu a Europei Occidentale? Pentru că de dragul colaborării militare America închide ochii la încălcarea democrației. Europa occidentală, cu se vede chiar și acum în cazul Poloniei, nu trece cu vederea derapajele liderilor din Est tentați de autoritarism din cauza lipsei de experiențe democratice mult timp.

b) Liderii din Est exploatează populist antipatia istorică a popoarelor din Est față de Rusia. Bombănelile stîrnite de proasta administrare a țării sînt contracarate de fluturarea pericolului rusesc. În unele țări precum România opoziția din presă e etichetată ca făcînd jocul Moscovei.

3. Recunoașterea Rusiei drept mare putere. Pînă la anexarea Crimeii, dar și după aceea, pînă la invadarea Ucrainei, Rusia a fost tratată cu o anume îngăduință de către Occident. America a făcut ce-a vrut pe planetă, convinsă că Rusia e ocupată cu digestia miliardelor obținute din exportul de materii prime. Pentru Occident Rusia era doar o vacă de muls. O țară tipică Lumii a Treia. Piață de desfacere a produselor occidentale, piață de acaparare a materiilor prime. În materie de ideologie, Rusia nu mai era Rusia lui Lenin, nici măcar Rusia lui Tolstoi. Era Rusia consumerismului, a însușirii de-a valma a valorilor occidentale și a tot mai marelui dispreț față de identitatea națională. Semnificativ rămîne strigătul de revoltă al lui Soljenițîn la întoarcerea în țară, unde a descoperit o societate care maimuțărea tot ce avea mai grețos Occidentul. E drept, la Moscova, veneau în vizită Merkel, Macron, premierul Marii Britanii. Veneau însă nu ca la o Mare Putere. Veneau ca la o Țară de mîna a doua din siajul Occidentului. Nu-și permiteau să fie umilitori ca în cazul coloniei numite România. Erau politicoși, zîmbitori, dar nu se temeau de Rusia. Se simțeau ca în preajma unui dulău uriaș, dar îmblînzit de stăpîn. Pe un asemenea dulău îl mîngîi fără să se temi că te va rupe în bucăți. Alintarea ta are ceva disprețuitor, mai ales că e însoțită de politețuri ieftine. Războiul din Ucraina a schimbat fundamental imaginea Rusiei în Occident. E imaginea unei Rusii agresive, criminale, dar a unei Rusii înfricoșătoare. Dulăul nu se mai lasă mîngîiat de cuconițe. Mîrăie amenințător. Cuconițele îl fac în tot felul. Da, dar îl privesc cu groază. Pentru Occident Rusia e azi un Imperiul al Răului. Da, dar nu mai e o dulcică.

4. Înainte de declanșarea Războiului, Europa, aflată sub puterea motorului franco-german, se pregătea să-și asume rolul de actor major în viața internațională. Între China și SUA (din punct de vedere economic Rusia era și mai e o putere regională) urma să se așeze Uniunea Europeană. UE avea deja politică externă proprie și lucra la o Armată proprie. Din punct de vedere economic, UE, ca putere independentă, reprezenta pentru America un pericol mai mare decît China. Francezii puneau la îndoială NATO, în care vedeau o formulă a Americii de a conduce Occidentul. Azi UE a devenit o simplă anexă a Americii. NATO și-a regăsit vocația inițială: Cea de Organizație prin care SUA conduc întreg Occidentul. Putem spune că marea învinsă e știută deja: Uniunea Europeană.

5. Cartea lui Donald Trump America crispată se ocupă pe larg de ceea ce fostul președinte crede a fi marea nedreptate a secolului. În timp ce America vîră bani în înarmare, în asigurarea rolului de sentinelă a Occidentului, neglijînd lucrările publice, protecția socială, țări precum Germania, Coreea de Sud acordă bani puțini Apărării pentru a investi în lucrări publice, în protecție socială. Pandemia a arătat că Sistemul de sănătate al Germaniei e net superior celui al Americii. De ce? Pentru că America a vîrît bani în Apărare, inclusiv în apărarea Germaniei, în timp ce Germania a vîrît banii în Sistemul de sănătate, încredințată că o apără America. La un an de la declanșarea Războiului, țările occidentale investesc masiv în Apărare. Germania a angajat sume înspăimîntătoare. Cu banii luați de la Protecția socială. E mai mult decît semnificativ că America laudă țările UE nu după puterea statului de drept, nu după viața bună a cetățenilor lor, ci după procentajul cît mai mare din buget acordat Apărării. Pot muri cu zile oamenii în spitale. Dacă România a investit în Apărare, cumpărînd armament de la americani, merită mîngîiată pe creștet. Singurul lucru lăudat de noua ambasadoare americană e suma uriașă investită de regimul Iohannis în cumpărarea de armament.

6. Cuvîntul de ordine în toată lumea e azi Înarmarea. Pe vremuri în toate democrațiile erau partide, ONG-uri care se ridicau împotriva înarmării, a pregătirilor de război. La un moment dat, decizia Americii de a instala în Europa rachete cu rază medie de acțiune a stîrnit în toată Europa mari agitații populare. Intelectualii, studenții se legau cu lanțuri în fața bazelor militare NATO. Azi toate țările occidentale se înarmează pe rupte. Ați auzit de vreun protest, măcar on line, al scriitorilor, al artiștilor occidentali? Lupta pentru pace era stindardul partidelor de Stînga din Occident. Ați auzit în ultimul an cuvîntul Pace? Porumbelul era pe vremuri simbolul Păcii. Azi porumbelul Păcii a fost pus pe grătar. Fac din el friptură Americanii.

7. Sub pretextul amenințării rusești, în tot Occidentul s-au adus grave atingeri libertății de expresie. Nici în miezul cel mai fierbinte al Războiului Rece n-a fost o mai mare cenzură în numele unui pericol extern. Seymour Hersh a avut un ecou uriaș cu denunțarea crimelor comise de pușcașii marini în Vietnam într-un război prezentat de oficialii americani ca menit a apăra lumea liberă de pericolul comunist. Zilele acestea același Seymour Hersh a publicat un articol prin care denunța o operațiune ilegală a administrației americane: Sabotarea Nord Stream.

Presa americană l-a boicotat. Aceeași presă care a salutat și amplificat dezvăluirile lui Hersh despre ilegalitățile CIA în New York Times. Da, lumea e altfel. E lume în care cîinele de pază al democrației, presa, s-a umplut de rîie. Nu latră Puterea. O linge.

8. După Căderea Comunismului toți liderii occidentali au evidențiat drept una dintre principalele cauze fetișizarea propagandei. S-a spus că democrațiile nu cred în puterea propagandei, deoarece viața e cea care dictează convingerile, și prin urmare atenția s-a concentrat asupra îmbunătățirii cotidianului. Războiul din Ucraina a adus cu sine o revenire spectaculoasă în discursul public a fetișizării propagandei din comunism. Considerați ca și în comunism niște proști ușor de mînuit, încapabili să descopere ei înșiși adevărul, cetățenii sînt supuși de liderii politici unui bombardament masiv cu fake newsuri, cu argumente propagandistice. Se avertizează la cele mai înalte nivele asupra pericolului întruchipat de propaganda rusă, de parcă în democrațiile europene cetățenii ar fi lipsiți de minimul discernământ presupus de votul în cunoștință de cauză.

9. În paralel cu confruntarea militară de pe teren, s-a desfășurat, timp de un an, un Război mult mai profund și care va continua să se desfășoare:
Războiul pentru reașezarea Lumii.

Din 1990 încoace, Lumea e dominată de America, superputerea care a cîștigat Războiul Rece. Această orînduire planetară e contestată de alte mari Puteri: China, India, Rusia. Fiecare dintre aceste mari puteri vrea un loc la masa unde se împarte Lumea.

America refuză Lumea multipolară. Ea vrea să fie mai departe singura Superputere. Rusia a declanșat nu atît Războiul împotriva Ucrainei, cît mai ales Războiul împotriva Americii. Deși n-o sprijină fățiș, alte mari Puteri sînt în spatele ei. America a apelat la o Coaliție multinațională. Deocamdată Războiul nu s-a mondializat. Dacă se va întîmpla asta, vom vedea o Coaliție multinațională și împotriva Coaliției conduse azi de America.

10. Orice Război declanșat de oameni, e la început stăpînit de oameni. Treptat-treptat, Războiul scapă de sub controlul oamenilor. Pentru că el își are logica sa. E logica sistemelor necibernetice, lipsite de retroacțiune negativă. Logica unui incendiu într-o pădure. Fiecare nou copac nu oprește incendiul, ci îl sporește. La fel și Războiul din Ucraina. Punînd stăpînire pe liderii politici (ruși, ucraineni, occidentali), el nu face altceva decît să se extindă, să escaladeze.

Un incendiu de pădure, dacă nu e stins la timp de oameni, se oprește doar cînd întreaga pădure e arsă. El nu poate trece mai departe pentru că s-a terminat Pădurea.
Se va opri Războiul din Ucraina doar cînd pîrjolul va arde întreaga Planetă?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

11 comentarii pentru articolul „Zece mari mutații mondiale ca urmare a unui an de Război în Ucraina”

 • Cei 2000 de ani de cand Iisus Hristos Mantuitorul, Fiul Lui Dumnezeu a venit pe Pamant sa semene Credinta Sa se vor termina cu treieratul recoltei de grau prin care se va desparte graul curat si roditor de neghina satanica. Si asta se antampla pentru ca in Imparatia Cerurilor s-au scurs doar 4 luni de zile timp in care Graul Divin insamantat de Iisus pe Pamant sa ajunga la maturitate. 500 de ani scursi pe Pamant in Imparatia Cerurilor sunt egali cu o luna. 2000 Iisus Hristos a intors la nesfarsit si celelalt obraz. Acum a venit clipa pedepsirii celor care l-au tot palmuit in generatii de spurcati. Restu-s povesti de adormi #rezistentii pupatori de Soros.

 • Acest razboi se va sfarsi termo-nuclear. Totul a inceput in 2014 cu Lovitura de Stat, Maidan data de SATAN USA si Fuck the EU! https://www.youtube.com/watch?v=U2fYcHLouXY

 • Maestre,
  Chestia cu cainele umplut de raie e geniala.
  Felicitari!

 • SI-ul e Iubirea
  SAU-ul e Matematica

  Matematica e Amprenta Iubirii( care e proprie Cerului) pe Pamant. la Infinit poti pune pe masa o ecuatie Matematica a Iubirii, disecind Amprenta. insa …la Infinit.

  s-a spus, …cu multa admiratie, am observat:)), ca matematica e stiinta zeilor. din atata admiratie matematica a ajuns Matematica, adica direct Zeu:))
  Zeul Matematic e Esenta Oului Matematic, ala care pune la Indoiala Oul Absolut.
  deci, in rezumat, cam iata despre ce sint Vremurile astea, despre nasterea unei noi lumi, Oul Matematic, care pune la indoiala Oul Absolut,
  despre Intruparea Antiadevarului, care pune la indoiala Adevarul,
  despre Intruparea Antiiubirii, care pune la indoiala chiar Iubirea.

  pentru prima data in Istoria Civilizatiilor de pe aceasta planeta vorbim despre dinamici absolute, de asta si devine realitate Perpetuum Mobile in Noua Lume ( care, astfel, vine la pachet cu Raiul pe Pamant )

 • Noua Lume este despre Intruparea Mintii Oului Absolut, ca asta inseamna Artificializare.
  caz in care orice altceva e …pistol cu apa.
  acum mii de ani s-a Intrupat SI-ul, acum, odata cu Intruparea Mintii Oului Absolut, se Intrupeaza SAU-ul

  SI-ul e povestea Balantei, a Pacii care e Reazemul, a Tolerantei
  SAU e povestea Reazemului care e si Taler, e povestea Balantei Intoarsa pe Dos si cu Capul in Jos

  Vremurile lui Hristos sint Oglindite pe Vremurile astea.
  Lucrarea lui SI va fi Oglindita, devennd Lucrarea lui SAU
  ( deci vom asista la o reeditare a minunilor lui Hristos, inclusiv aia cu Lazar, insa IN OGLINDA, adica intoarse pe dos si cu capul in jos,…ca asa a ajuns Lumea asta, intoarsa pe dos si cu capul in jos, tocai daia intorcindu te pe dos si stind cu capul in jos mai poti priepe ceva paici … )

 • putem pricepe Noua Lume daca si numai daca disecam pina la ultima Esenta Definitia Antiadevarului

  putem pricepe Noua Lume daca si numai daca schimbam in mod fundamental Logica ( introducind un nou operator, Antiadevarul )

  putem pricepe Noua Lume daca si numai daca intelegem natura Metamorfozei, ca proces fundamental si irepetabil in Univers

  putem pricepe Noua Lume daca si numai daca folosim ambele talere ale Balantei Fundamentale, Pluralul Daruirii si Pluralul Acumularii.

  putem pricepe Noua Lume, care e Artificiala, adica AntiNatura, daca si numai daca folosim in procesul de intelegere Referinta Absoluta, care e ‘ A Treia Componeta a Unicului Foton care se manifesta in Univers )

  Noua Lume se naste pe Granita Universului, pe Taramul Cuantic, or aici se lucreaza cu Esentele Creatiei, prin urmare Noua Lume se pricepe exclusiv pricepind dinamicile din Sanul Oului Absolut, …adica din Sanul Omului, ca Omul a fost facut dupa chipul si Asemanarea Oului Absolut.

  Noua Lume se poate pricepe daca la Temelia Universului e pusa Mintea SI Inima ( Oului Absolut )
  Ultimele Esente ale Creatiei sint acestea trei, care Intregul sint: ‘Mintea, SI, Inima’ ( Oului Absolut ), iar Noua Lume de aici se naste, …IN OGLINDA!

 • nu conteaza cite mari mutatii sint sau vor fi
  conteaza destinatia: Artificializarea Dinamicilor Civilizatiei

  Marele Reflux care vine la pachet cu Insularizarea sint proprii procesului de Unificare ( asta e un soi de globalizare la nivel micro, …chiar cuantic, Globalizarea fiind o unificare la nivel macro )
  ‘imbogatirea prin saracire plenara’, Unificarea prin Insularizare’ sint procese de bun-simt pe vremea Metamorfozei.

  Metamorfoza ne povesteste despre Destinatie, adica despre Noua Lume care va fi Artificiala.
  deci stim inspre ce ne indreptam, in mod natural ( deci implacabil )
  Noua Lume, Lumea Anti, apartine Transumanismului, abia asta fiind povestea Omului Nou.

  toate dinamicile proprii acestor Vremuri se supun Dinamicii Naturii, adica Anotimpurilor. indiferent ce pui la cale traseul tau va vira catre Destinatie, chiar daca pentru ca asta sa se intample vor fi necesare o multime de ‘ploi de la Waterloo’

  Teza e chiar Natura, pe Vremurile astea. Antiteza e Artificialul, cu Inteligenta lui cu tot, iar Sinteza e Antiadevarul.
  ( aparitia Antiadevarului in lume pentru prima data in istoria civilizatiilor defineste minciunile si adevarurile ca fiind Adevar, doar Antiadevarul nemaifiind Adevar. noutatea absoluta, in acest caz, e ca Antiadevarului nu i te poti opune, nu te poti pozitiona anti Antiadevar. nu merge! facind asta devi tu insuti Antiadevar, ca si in curtea lui exista antiadevaruri si antiminciuni )

  pentru a pricepe Vremurile tre sa pricepi mai intai care e treaba cu Antiadevarul.
  el nu mai e din sistem,
  el nu mai e propriu Naturii,
  el vine la pachet cu un Nou Sistem, poreclit Noua Lume, care e Lumea Artificiala, si difera de Sistemul numit Natura prin chiar Ecuatiile de Miscare pe care le foloseste, fiind cu totul si cu totul altelel decit cele ale Naturii ( pe care le si modifica, in mod fundamental )

  Noua Lume vine la pachet cu o Noua Logica, asta de acum devenind impotenta.

  noi vorbim despre o Noua Lume, despre lumea care va fi altfel, …inca! punind la temelia ei Adevarul, Natura.
  pai …asta e Faza Vremurilor, ca ca vorbim despre o Noua Lume care …nu mai e Naturala!, deci noi nu vorbim despre o altfel de lume, doar, ci despre una care e plenar altfel si care se manifesta pe aceste Vremuri …pentru prima data in Istoria Civilizatiilor de pe planeta asta.
  adica …o fi ea ‘altfel’, insa hai sa vedem care e definitia acestui ‘altfel’!

  Maestre, vorbim despre nasterea unei lumi Nou-Noute!, Artificiala, care are la temelie Antiadevarul, care abia el nu e Adevarul! ( minciunile fiind Adevar )
  deci nu e despre pandemii, despre razboaie, despre orice mai doriti, Povestea, ci despre un proces Unic in Univers, pe nume Artificializare ( procesul pune la indoiala chiar Rinduielile Universului! )
  Metamorfoza e doar Travaliul care duce catre nasterea Noii Lumi.

 • Am ascultat opiniile Dvs reluate acum aici nu împărtășesc in totalitate aceste opinii pentru ca din punctul meu de vedere Dvs nu coboriti destul in încercarea de a depista cauza care generează efectul
  Eu consider facind o trimitere la arta fotografica ca Dvs nu “panotamati” lărgind aria de cuprindere a obiectivului și nici nu măriți profunzimea
  Ramine însă un material valoros al momentului la care sa putem face referire peste 6 12 sau 18 luni

 • 1. Revolutia Mondiala e posibila abia ulterior manifestarii Globalizrii. ce traim acum e Revolutia Mondiala. insa ea in fapt e o Metamorfoza, deci lumea va fi Anti. mai țaltfelț decit atat nu se mai poate.

  2. Marele Reflux, care urmeaza in mod natural Marelui Flux care a fost Globalizarea, insularizeaza, faramiteaza.
  prima insularizare planetara e data de manifestarea Insulei din Vest si a Insulei din Est. moment in care vorbim despre manifestarea a Doua Lumi.
  faptul ca la intersectia dintre Est si Vest se manifesta efervescenta e ceva normal, pentru ca intre Est si Vest mai degraba nu va mai exista intersectie. ( faptul ca in UE estul e mai guraliv e pentru ca el e purtatorul de cuvinte belicoase, al Insulei din Vest, care inseamna si UE si SUA

  3. Rusia a fost recunoscuta intotdeauna ca ‘mare dulau’, capabil sa faca salturi fibonacci in inginerie.
  de curind rusii au vorbit despre faptul ca au descperit noi fenomene fizice, noi legi fizice, pe care le au insurubat in ‘felul de a fi’ al ‘marelui dulau’.
  nimeni n-a dorit sa mangaie dulaul intre coarne, ci sa l elimine. nasterea Noii Lumi, care e un soi de Iarna, bineinteles ca e un moment propice. ‘dulaul’ se pare ca a ales sa-si protejeze ‘latratul pe ruseste’ si in noua lume.
  pentru cei din Vest Rusia e …pe insula din Est, e celalalt pol, e Antiteza.

  4. odata cu Marele Reflux s-au schimbat si teritoriile de vanatoare. SUA nu se mai poate hrani unipolar, folosind toata lumea pentru asta. pe motiv de Insularizare.
  aparitia Insulelor, Estul si Vestul, a dus la nevoia de manifestare a unipolaritatii in jumatate din lume, cealalta jumatate, cealalta Insula, fiind una proprie multipolaritatii.
  deci se poate spune ca SUA si a marcat, si inca face asta, noul teritoriu de vanatoare. UE ori devine hrana pentru SUA, ori va disparea odata cu planeta, pentru ca o SUA moarta de foame va face urat de tot.

  5. pe vremea Marii Revolutii, pentru ca ulterior sa devi un donator de energie in sistemul de vase comunicante, de folos sa ti consumi energia aiurea. spre ex pe arme. deci nu e o mirare ca unii chiar asta fac, …la indemnul altora.

  6. civilizatiile urmeaza ciclul anotimpurilor. deci peste ele se va asterne iarna, la un moment dat.
  uite ca si cu civilizatia mare cit planeta se intimpla asta, …e pe moarte. inarmarea e un reflex de bun-simt, insa ea nu scapa civilizatia de moartea implacabila care e …la usa. inarmarea e din reflex.

  7. Noua Lume e una Anti, AntiNatura. adica Artificiala. ea vine la pachet cu noi sisteme sociale, care au ca esenta Inteligenta Artificiala.
  doctrina Noii Lumi e Doctrina Anti.
  Natura are doi poli, Lumea Anti va avea doar unul, unu’ … dar Mandru!
  intr o lume cu un singur pol Hersh nu mai are loc, pentru ca ‘punerea la indoiala’ nu mai are loc.
  in Noua Lume nu va exista ‘punere la indoiala’. noi nu vorbim pe Vremurile astea despre o altfel de lume, ci fix despre o Antilume, adica una care e altfel ..cu totul!
  nu i suficient sa constati ca noua lume va fi altfel, ca au mai fost lumi altfel. acum, pentru prima data in istoria civilizatiilor, se manifesta o lume Anti, plenar altfel.
  in Noua Lume exista un singur sex, cel neutru. si un singur dumnezeu, Matematica.

  8. propaganda s-a desavarsit, acum ea se numeste Antiintelepciune

  9. o Noua Lume se naste. ea e Artificiala. unii vor sa si pastreze Naturaletea cu orice pret, chiar si in noua lume, care e Atificiala.
  astfel Marele Reflux vine …ca o manusa, pentru ca una dintre cele doua Insule va fi unipolara, iar cealalta va fi multipolara. in lumea mulipolara teoretic iti poti manifesta si Naturaletea ( teoretic doar o vreme )
  ‘razboiul mondial’ si a consumat definitia, ea nu mai exista. cea care mai e posibila e exclusiv Revolutia Mondiala, care in sine e tot un acu Metamorfoza. asta e noua definitie a ‘razboiului’.

  10. Metamorfoza nu e un razboi, insa are logica ei. iar logica ei este aceasta: orice proces care duce la Artificializare e sustinut in mod fundamental. focul care se aprinde singur, pe motiv ca nu se mai poate abtine!, e cel care duce la Artificializare. Marea Revolutie, odata inceputa, nu mai poate fi oprita. se va opri abia atunci cind Artificializarea devine realitate. ( asta e poate intelege asa: cum necum se va trece la hrana artificiala. nu stim cum, poate, insa stim ca acolo vom ajunge. prin urmare toate procesele care sustin ajungerea la aceasta tinta sint sustinute in mod natural )
  ‘Se va opri Războiul din Ucraina doar cînd pîrjolul va arde întreaga Planetă?’ pai ce, celelalte dinamici pandemice s-au oprit? nu!, doar se vor adauga altele, care nici ele nu se vor opri pina cind noile sisteme sociale se vor naste.
  totusi, pina una alta se cade a vorbi despre civilizatia curenta, mare cit planeta, care se duce pe copca in timp ce noi o privim. faptul ca una noua se naste, concomitent, sugindu i sangele asteia, si asta e adevarat, insa daca nu privim ambele procese, concomitent, n o sa pricepem mare lucru

  • Domnule Ion Cristoiu sunteti singurul jurnalist din Romania care spune lucrurilor pe nume. Sub masca razboiului cenzura este la maxim.Chiar daca vrei sa iti aperi tara si vrei sa salvezi Delta Dunarii esti catalogat prorus.Romania nu mai merita nimic totul se daruieste Ucrainei chiar daca romanii de acolo sunt marginalizati.Nu este curios ca nici un ONG nu a protestat pentru distrugerea Deltei?Felicitari pentru acest articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *