Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ziua internațională a stiloului și frumusețea scrierii de mână

Puțini știu că în prima zi de vineri a lunii noiembrie se aniversează – din 2012 – Ziua Internațională a stiloului. Este o inițiativă menită să mențină viu interesul pentru acest minunat instrument de scris, dar și pentru  scrisul de mână, în general.

Iată de ce, în colaborare cu Biblioteca Națională a României, personal cu directorul acesteia, istoricul Adrian Cioroianu, vă propun ca această zi să fie marcată și la noi printr-un eveniment plin de semnificații.

Așa se face că vineri, 4 noiembrie, la ora 14.00, sunteți invitați la Biblioteca Națională a României din București, Bulevardul Unirii nr. 22, pentru a participa la evenimentul ”Ziua Internațională  a stiloului. Frumusețea scrierii de mână”.

Cu acest prilej, vă invităm la o incursiune în istoria stilourilor românești, vom afla cu ce scriu scriitorii români contemporani sau alți oameni de cultură și, nu în ultimul rând, vom vorbi despre reparatorii de stilouri, o lume aproape dispărută.

Vor fi alături de noi Alexandru Preda, care  ne va oferi șansa de a vedea stiloul și manuscrise care au aparținut tatălui său, scriitorul Marin Preda, scriitori care încurajează scrisul de mână și un om foarte drag multora dintre noi, Ferdinand Tvers, ultimul  reparator și artizan de stilouri din București.

Publicul va putea viziona o expoziție  de stilouri românești din colecția Petre Crăciun, dar și instrumente de scris folosite de Ana Blandiana, Nicolae Manolescu, Ioan Aurel Pop, Alex. Ștefănescu, Varujan Vosganian, Adrian Cioroianu, Ion Cristoiu, Ștefan Mitroi, Răzvan Voncu, Horia Gârbea, Spiridon Vangheli și Augustin Buzura.

Întâlnirea și expoziția vor avea loc la sala Buzunar 1 parter, intrarea dinspre parcare.

Intrarea liberă, de la ora 13.40.

În imagine, O nouă piesă de rezistență în colecția mea: stilou care i-a aparținut și a fost folosit de scriitorul și jurnalistul Ion Cristoiu. Și acesta va putea fi văzut vineri, 4 noiembrie, în vitrina cu stilouri ale scriitorilor români.

Petre Crăciun, autorul volumului ”Istoria și catalogul stilourilor românești”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *