Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ziua votului, o zi normală pe care nu aș dori-o să rămână o excepție

Primesc din partea prietenului și confratelui Ion Cristoiu invitația de a scrie pentru cristoiublog un text despre ceea ce s-ar putea numi experiența personală din ziua de azi, adică din ziua alegerilor locale. Sincer să fiu și cu riscul de a dezamăgi pe cei ce se așteaptă la o relatare din care să afle măcar despre un incident acolo, trebuie să spun că nu am avut parte de asemenea situații.

Dimpotrivă, la secția unde mi-am exercitat dreptul la vot, adică la secția de votare 92, amenajată la Școala gimnazială Titulescu împreună cu secția 91, totul a decurs în nod civilizat și ordonat. Nu tu incidente, nu tu vociferări, dar încă alte fapte care se puteau constitui în încălcări ale normelor în vigoare. Toată lumea a purtat măști, fiecare s-a dezinfectat pe mâini și la intrarea în secție și la ieșire. Cum am votat, adică pentru ce candidat, respectiv pentru ce formațiune politică, nu este cazul să spun. De ajuns să menționez că am votat pentru oameni pe care îi consider bine pregătiți și determinați încât să facă din sectorul I și din București repere de civilizație, de siguranță și de progres. Adică de normalitate, dând, desigur, termenului sensul lui generic și nu cel pe care anumiți propagandiști îl asimilează dezbinării, haosului și neîncrederii reciproce. Și m-aș bucura ca bilanțul votului să fie cel pe care îl sper și îl aștept.

Cu alte cuvinte, aștept să văd că noi, bucureștenii, am votat cu adevărat oameni care să ne dea siguranța că această de civilizație, de încredere și de respect reciproc pe care am constat-o, astăzi, la secția de votare, nu este doar o excepție ci un mod de a fi. Al sectorului I, al Capitalei și, de ce nu?, și al țării.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii