Gîndul de vineri, 17 februarie 2017

Cîte gunoaie precum Mircea Negulescu mai sunt în instituțiile de forță ale României de azi?

A făcut senzație înregistrarea audio difuzată de România Tv în care procurorul DNA de Ploiești, Mircea Negulescu, ticluitorul dosarelor de Poliție politică pentru mulți adversari ai lui Klaus Iohannis, intervenea pe lîngă soția unui inculpat pentru ca acesta să-și retragă un denunț împotriva sa.
Oamenii de bună credință din România au fost șocați de limbajul scabros folosit de un procuror care a avut în fața sa, la anchete, multe personalități ale vremii de azi:
De la Vasile Blaga pînă la Victor Ponta.

Ca și în cazul altor înregistrări cu acest interlop cu guler alb, poreclit prin iarmaroc, Portocală, televiziunile care l-au citat în exercițiul de pur huliganism s-au văzut constrînse să folosească beep-ul cerut de interzicerea vorbelor murdare pe micul ecran. Dincolo de limbajul de băieș de mahala, înregistrarea, adăugată altora, a conturat profilul unui personaj ivit și înflorit de ceea ce eu am numit Folosirea luptei împotriva corupției pentru răfuieli politico-mafiote:
Gunoiul din instituțiile de forță ale României de azi.

Pentru a obține clemența celui arestat, procurorul Mircea Negulescu își porcăiește superiorii, dă în gît activitatea DNA ca fiind mafiotă, o lingușește pe interlocutoare.
Avem de-a face – repet – cu un Gunoi.
Nu pentru că folosește un limbaj de înscrisuri de pe pereții toaletelor publice din Ucraina, ci pentru că e în stare de orice mîrșăvie pentru ca lui să-i fie bine.
Deoarece denunțătorul îl considera responsabil de arestarea sa, Mircea Negulescu se dezvinovățește punînd totul pe seama ordinelor primite de sus.