România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Gîndul de vineri, 17 februarie 2017

Cîte gunoaie precum Mircea Negulescu mai sunt în instituțiile de forță ale României de azi?

A făcut senzație înregistrarea audio difuzată de România Tv în care procurorul DNA de Ploiești, Mircea Negulescu, ticluitorul dosarelor de Poliție politică pentru mulți adversari ai lui Klaus Iohannis, intervenea pe lîngă soția unui inculpat pentru ca acesta să-și retragă un denunț împotriva sa.
Oamenii de bună credință din România au fost șocați de limbajul scabros folosit de un procuror care a avut în fața sa, la anchete, multe personalități ale vremii de azi:
De la Vasile Blaga pînă la Victor Ponta.

Ca și în cazul altor înregistrări cu acest interlop cu guler alb, poreclit prin iarmaroc, Portocală, televiziunile care l-au citat în exercițiul de pur huliganism s-au văzut constrînse să folosească beep-ul cerut de interzicerea vorbelor murdare pe micul ecran. Dincolo de limbajul de băieș de mahala, înregistrarea, adăugată altora, a conturat profilul unui personaj ivit și înflorit de ceea ce eu am numit Folosirea luptei împotriva corupției pentru răfuieli politico-mafiote:
Gunoiul din instituțiile de forță ale României de azi.

Pentru a obține clemența celui arestat, procurorul Mircea Negulescu își porcăiește superiorii, dă în gît activitatea DNA ca fiind mafiotă, o lingușește pe interlocutoare.
Avem de-a face – repet – cu un Gunoi.
Nu pentru că folosește un limbaj de înscrisuri de pe pereții toaletelor publice din Ucraina, ci pentru că e în stare de orice mîrșăvie pentru ca lui să-i fie bine.
Deoarece denunțătorul îl considera responsabil de arestarea sa, Mircea Negulescu se dezvinovățește punînd totul pe seama ordinelor primite de sus.
Ce mai încolo și-ncoace!
Un Pristanda al Binomului SRI-DNA!
Nu un Pristanda al lui Caragiale – repet – ci un Pristanda al Binomului.
Pristanda al lui Caragiale e un personaj simpatic pe lîngă acest Pristanda al Codruței Kovesi.

Despre Mircea Negulescu știam înainte de difuzarea înregistrărilor semnificative, de la victimele abuzurilor sale incalificabile.
Adăugate altor înregistrări am avut imaginea unui Gunoi al Poliției Politice Prezidențiale.
Procurorul DNA de la Ploiești e putred moral, semidoct, fanfaron, golan, și-a făcut amante din denunțătoare, folosește un limbaj scabros la anchete, se dă în stambă la chefuri.
Un caz de excepție?
Un rătăcit între procurorii DNA?
Un rătăcit între procurori în general?
Nici vorbă.

Am mai scris că în Istoria României moderne, din rîndul procurorilor s-au ivit, la trecerea de la un regim la altul, slugoii criminali.
Regimul comunist a apelat în perioada 1944 – 1947 pentru a-și executa adversarii politici la procurorii compromiși în timpul regimului antonescian.
După 1989, regimul FSN-ist s-a folosit de procurorii comuniști, compromiși anterior, pentru a-i hărțui pe foștii nomenklaturiști, în slujba cărora fuseseră pînă atunci.
DNA, Parchetul General, DIICOT numără multe gunoaie de tip Mircea Negulescu.
Gunoaie de tip Mircea Negulescu pot fi întîlnite în toate instituțiile de forță ale regimului Klaus Iohannis.
Întreaga lor personalitate se poate rezuma la o formulă populară:
Li se rupe de tot și de toate.
De legi, de opinia publică, de Dumnezeu și chiar de șefii lor.
La nivel central și, mai ales, la nivel local, acești tipi alcătuiesc, împreună cu ofițerii SRI, și cu ofițerii altor instituții de forță, Grupuri de bandiți care își fac de cap.

Suntem cu toții atenți la abuzurile comise de instituțiile de forță la nivel înalt.
N-avem idee de abuzurile comise de instituțiile de forță la nivel local.
Nu există județ în care oamenii simpli să nu se plîngă de procurori abuzivi, de ofițeri SRI care-și rezolvă interese personale, de polițiști brute.
În multe județe, aceste Grupuri de bandiți se poartă ca niște Șefi de Grupuri mafiote din Sicilia.
Cum au apărut și au înflorit aceste gunoaie?
Foarte simplu.
Prin procesul fatal, inexorabil, tipic dictaturilor fățișe sau mascate.
Dictaturile folosesc slugoi dispuși să facă orice pentru a fi pe placul stăpînilor.

Sistemul instituțiilor de forță a trecut, în noiembrie 2014, sub controlul lui Klaus Iohannis.
SRI, DNA, Parchetul General, SIE, DIICOT se văd constrînse să îndeplinească ordinele anticonstituționale ale lui Klaus Iohannis.
N-aș putea spune că toți șefii instituțiilor de forță sînt dispuși să-și pună subordonații să-i facă lui Klaus Iohannis treburile murdare.
Spre deosebire de Traian Băsescu – zic cei din Sistem – cu care se mai putea discuta, pe care-l mai puteai convinge că un ordin e anapoda sau cu cîntec, Klaus Iohannis nu admite nici cea mai mică obiecție cînd vine vorba de ranchiunele sale.
Se adîncește în tăcerea sa de bolovan pentru a o rupe zicînd:
Așa vreau eu!

Șefii instituțiilor de forță depind de pixul lui Klaus Iohannis.
Și decît să fie zburați din funcții și, mai mult ca sigur, după aia tîrîți prin anchete penale, mulți dintre ei se grăbesc să-i îndeplinească lui Klaus Iohannis ordinele.
Pentru aceasta, șefii instituțiilor de forță au nevoie de gunoaie în genul lui Mircea Negulescu, zis Portocală.
Și astfel, în cadrul instituțiilor de forță, în frunte cu DNA, au apărut slugile care fac orice la ordinele Stăpînilor.
Oameni fără nici un Dumnezeu cînd vine vorba să facă pe plac Stăpînilor.

Slugile – ne învață Istoria – sînt însă slugi numai față de Stăpîni și atunci doar cît Stăpînii sînt stăpîni.
Față de alții, de care nu depinde postul lor, slugile sînt zbiri.
Și cum în îndeplinirea ordinelor venite de la stăpîni ei nu țin cont de nici o lege, nici măcar de cea a lui Dumnezeu, slugile încep să-și facă de cap.
Își fac de cap, pentru că în îndeplinirea ordinelor date de Stăpîni ei pot comite ilegalități cu acceptul celor de sus.
Și dacă pot încălca legea în cazul ordinelor date de Stăpîni, de ce n-ar face-o și în cazul intereselor lor personale?
Își fac de cap și pentru că se știu indispensabili Stăpînilor.
Cum să nu-și facă de cap Mircea Negulescu cînd nici o plîngere de pînă acum, nici o dezvăluire făcută de presa independentă, nici un denunț nu i-a atins nici măcar un fir de păr?
Ba mai mult, șefa sa, Codruța Kovesi, l-a apărat cînd au apărut în presă înregistrările cu el manifestîndu-se ca un gunoier.

I s-a întîmplat ceva lui Mircea Negulescu în urma recentelor dezvăluiri din presă?
Gunoiul a cerut să fie mutat de la DNA Ploiești la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Câmpina.
Și Stăpînii s-au grăbit să-i îndeplinească cererea.
Nu de alta, dar de gunoaie e nevoie și la Parchetul de la Câmpina.

N.B.: Klaus Iohannis a promulgat în fine Legea Bugetului de stat, pe care a ținut-o în izmene, fără motiv, de-al dracului, mai multe zile, fără să-i dea drumul, deși țara avea nevoie ca de aer de un Buget pe 2017 aprobat. Despre acest nouă iresponsabilitate a Raței mecanice, nu pot spune altceva decît ceea ce am mai spus:
Fiecare zi care trece cu Klaus Iohannis la Cotroceni e un atentat la Siguranța națională!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri, 17 februarie 2017”

 • Uitati, inca o tema de ,,dezbatut” d-le Cristoiu:
  Ce face ordonanta 14? Abroga ordonanta 13 striga in cor prostimea.
  Da, prin Art. I. Si (intrebare pentru cei care ,,se informeaza juridic”) ce mai face ordonanta 14?
  Spre finalul ei da puteri sporite ,,portocalelor”. ( Art. II )
  Curiosi? Puneti mana si cititi, cu atentie si preocupare, bineinteles,
  pentru a intelege mai bine cum merg treburile.

 • Liviu Avram recidivează cu Adevărul lui împotriuva „ticăloşilor” din CCR. Asta-i obsesia perdantului neconsolat: mai vrea o dată. 😆
  „Curtea Constituţională poate omorî Ordonanţa 13. Trebuie doar să vrea preşedintele Valer Dorneanu”
  Repet, OUG13 a fost omorâtă deja de OUG14, ireversibil, pt că şi-a produs efectele care nu se vor anula retroactiv.
  Dacă admitem că CCR ar mai fi sesizată cu neconstituţionalitatea OUG13 (indirect, prin OUG14 de la instanţă) cum visează aiurea Liviu Avram şi pupătorii lui, CCR o va respinge din nou, la fel, ca inadmisibilă pe considerentul că OUG13 a fost abrogată. Nu va greşi cu nimic. Avram vede moarta vie. Resuscitarea imposibilă e se pregăteşte să reclame o nouă ticăloşie a judecătorilor CCR. 😆

  • Ca să fie mai clar (cam repet ce-am scris ieri): indiferent de soarta OUG14 în Parlament, în instanţă sau CCR, adică indiferent dacă ar fi respinsă sau aprobată prin lege în Parlament sau dacă prin absurd ar fi anulată de instanţă ori ar fi declarată neconstituţională la CCR, nu se va reînvia OUG13. Numai fără scaun la cap ar afirma careva contrariul.

 • In 2004 cand s-a dat startul pentru crearea sistemului in forma pe care o vedem astazi au inceput prin a lasa totul din mana. Astfel, au aparut mugurii de portocale. Mugurii au fost cu ,,grija” selectati si li s-a facut loc sa urce treapta cu treapta. Unii ,,mai norocosi” au sarit treptele pana aproape de varf.
  Cu trecerea timpului mugurii s-au transformat in portocale si au inceput sa se manifeste in toate domeniile. Astfel lumea descopera ,,socata” zi de zi astfel de portocale. In primarii, in invatamant la toate nivelurile (inclusiv la gradinite), in spitale unde portocalele ,,sefi de sectii” calaresc (la propiru si la figurat) subalternele ,,doctorite si asistente” (evident ca unora le si place), in directiile deconcentrate ale ,,statului” etc.
  Acum pe bune, d-le Cristoiu credeti ca sistemul, in forma in care a ajuns, n-ar fi putut oricand sa-l execute pe Dragnea?
  Bineinteles ca ar fi putut. Doar l-au executat pe Nastase in perioada cand sistemul era inca in formare.
  Dar uite ca l-au facut ,,eroul” stangii prin condamnarea cu referendumul ca apoi sa-l ,,tina-n sah” cu foarte grava acuzatie de ,,instigare la abuz in serviciu”. O fi sau n-o fi omul sistemului, ce ziceti?
  Evident ca daca sistemul vroia sa-l elimine ar fi gasit doua portocale, asa mai coapte. Una care sa-i faca dosarul, pe bune, pentru fapte mai ,,serioase” (de care sigur, sigur, sistemul are conostinta) si alta care sa-l condamne. Dar se vede treaba ca au planuri mari cu ,,liderul stangii”. Doar trebuie sa guverneze pentru ca deaia au ,,castigat alegerile”. Trebuie sa guverneze sistemul cu guvernul de ,,stanga” asa cum ii sade bine unei democratii consolidate sub egida ,,statului de drept(i). In timp ce Dragnea & Co vor fi folositi pentru circul aferent.

  • Bună observaţia cu şahul în care este ţinut Dragnea de imperturbabilul sistem securist. Asta-i fundaţia stabilă, neschimbabilă, nepenetrabilă, a democraţiei originale; pentru întărirea stabilităţii are nevoie de rotirea cadrelor politice şi a celor de execuţie (contributoare la întregirea fondurilor din resurse comerciale, necontrolabile K la nimeni). Aşa transmite preventiv teama de opoziţie sau deconspirare. Ghiţă a avut curajul să cutremure un pic fundaţia. Sper să mai aibă ocazia şi să dispară laşitatea altor bărbaţi de stat în cur sau cu braţele tremurânde.
   Încă din timpul desfăşurării procesului (referendum) în recurs, mai spre final, Dragnea afişa o incredibilă faţă lipsită de griji. Acum vorbeşte de SRI ca despre Atotputernicul de deasupra tuturor.

 • Divizia de presă acoperită de la ziare.dogioiu.sri.com a adus diversiunea securistă la rang de ştiinţa ghicitului şi a vrăjitoriei. A transformat orice viitor proiect de lege, asemănător cu OUG13, în Balaurul cu două capete de acuzare:
  1.Parlamentul n-are ce să mai dezbată la cererea publicului protestatar, fiindcă divizia de presă a legiferat deja că orice asemănare cu proiectele anterioare nu este deloc întâmplătoare.
  2.Parlamentul nu mai are dreptul să fie unica autoritatre legiuitoare a ţării fără binecuvîntarea Cucvelei, altfel parlamentarii vor fi urmăriţi penal pentru adoptarea legilor împotriva umanităţii.
  Ca să pară mai convingătoare cu acuuzaţia anticipată de renaşţere a balaurului întruchipat de OUG13, divizia de presă dogioiu.punct.comica a dat exemple de norme abrogate şi reînviate, după ce ordonanţele de abrogare au fost respinse prin lege în parlament. Cele două curveline uită să precizeze că orice fărădelege poate să rămână în picioare, dacă nu este atacată de nimeni la CCR sau în instanţă, după caz. Istoria postdecembristă are multe anamalii legislative uitate sau acoperite de tăcere şi interese, dar asta nu ne impune să fim complici la muţenie, precum aceeşi presă chioară şi surdă după s-a renăscut Negulescul Cucuvelei.

 • Intr-o zi mi-ai daruit
  O portocala
  Lumea toata ne parea
  O portocala
  Soarele era si el
  O portocala
  Si in CSM erau
  Doar portocale.

 • Hellvig neagă primirea spovedaniei poliţistului ploieştean – despre Negulescu – înainte să fie înhăţat… de Negulescu. Directorul SRI are o cale să probeze că chiar el minte, dacă tace şi nu cercetează cine şi cum răspunde de rătăcirea confirmării de primire prin poştă, semnată de un SRI-st sau falsificată de expeditor. 😆
  Poate e curios şi inofensivul Ţuţuianu.

  • Dacă Hellvig pune din nou în scenă piesa cu ancheta strict internă, sau nu o pune deloc 😆 , e clar: scrisoarea pierdută a fost prelucrată operativ de Coldea, laolaltă cu reclamantul poliţist arestat la comandă de executantul de serviciu Negulescu. Apoi, trocul şantajist dintre muşamalizarea păcatelor acoperitului Negulescu şi instrumentarea la DNA Prahova a dosarelor de interes pentru tremurătorul general asistat de preacurata Cucuvluţa.
   Troc între trei gunoaie gradate.

 • În dosarul profesional de la CSM (nu profesionist, cum cântă Cucuvluţa) scrie în ce perioadă fariseii magistraturii au fost instruiţi la Şcolile Securităţii, dar CSM-ul din perioada supremaţiei Lidiei Bărbulescu a instituit protecţia şcoliţilor prin secretizara acestor dosare. În democraţia consolidată judecătorii sunt aleşi, selectaţi de cei cu drept de vot, bineînţeles, după vizitarea trecutului, trasparent, fără ascunzinşuri prin dosarul profesional. La noi secretizarea prin lege face legea în sistemul judiciar, sub protecţia CSM şi SRI, într-o complicitate ideală pentru a se asigura – cu personal specializat 👿 – paza arhivelor complementare din ambele structuri – siameze.
  Art 42, alin. 2 din legea 303/2004 (statut judecatori-procurori): „Datele conţinute în dosarul profesional sunt confidenţiale, în condiţiile prevăzute de lege.”
  O lovitură pentru judecătorii şi procurorii protejaţi – practicieni ai metodelor de lucru învăţate în scolile securiste – ar fi eliminarea secretului profesional de serviciu. Ar mai tria batalionul Neguleştilor şi ar descuraja munca de acoperire cultivată şi întreţinută de cele două siameze.

 • Pe subiectul Negulescu, jurnaliştii şi alţi activişti de elită au format o incredibilă coadă la tăcere. Tulburătoarea aglomeraţie la muţenia ruşinoasă s-a transformat într-un barometru strident. Aceşti martiri ai adevărului reflectă profesionalismul abject al scârbelor blocate pe un teren impracticabil, mocirlos. Ce au ajuns (nu-i mai prezint, se nominalizează singuri) cu prestaţia lor jalnică, contagioasă în breasla lor ca o pandemie de scleroză multiplă. Statutul de curvă de presă a vacantat postul jurnalistului onest pe termen nelimitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *