Alegeri locale, rezultate parțiale: – Consilii locale: PSD – 36,26%, PNL – 29,41%, AUR – 9,35% – Primari: PSD – 38,47%, PNL – 32,72%, AUR – 6,29%

1916 – intrarea nemților în București

6 decembrie 1916.

Nemții intră în București. Peste un an, la aniversare, revista de propagandă nemțească ”Săptămîna ilustrată”, publică în numărul din 17 decembrie 1917, cîteva pagini (text și fotografii) care prezintă Intrarea trupelor germane în București din perspectiva Ocupantului neamț.

Le reproducem mai jos convinși că, dincolo de perspectiva propagandistică, șocantă în multe locuri pentru cititorii noștri, care au luat cunoștință pînă acum doar de viziunea românească asupra evenimentului, paginile sunt un document de excepție despre un moment tragic din istoria patriei.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „1916 – intrarea nemților în București”

  • MDA! romanii au tradat (prima tradare ) Puterile Centrale pe 17 august 1916,.. la 2 saptamani pe 27 august 1916 au atacat imperiul austro- ungar invadand Transilvania!!! Pe 16 dec. 1916 a venit raspunsul diviziilor germane ocupand inclusiv bucurestiul. Pe 17 dec.1917 la focsani romania cerut si obtinut armistițiu de la nemti.(Put. Centrale). Dupa inca un an pe data de 10 noiembrie 1918 – cu 1 zi inainte de terminarea razboiului bravii politicieni romani au declarat razboi germaniei deja capitulate. (a doua tradare)!!!!! Si uite asa a iesit romania invingator din primul razboi mondial obtinind Transilvania!!!!!! BV… de aceea ne respecta asa de mult Germania anului 2014….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *