Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

1946. Un eveniment cu vădite conotații electorale: Vizita Patriarhului Nicodim la Moscova

1946. România e în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare după nouă ani de dictaturi succesive.
Nu sunt alegeri obișnuite.
De rezultatul lor depinde orientarea României către Est sau către Vest.
În acest context, orice gest în favoarea comuniștilor are importanță.
Cum a fost, de exemplu, gestul Patriarhului Nicodim de a face o vizită în URSS între 23 octombrie – 7 noiembrie 1946 în fruntea unei Delegații a BOR.

Vizita venea după un gol de trei decenii în relațiile dintre cele două Biserici.
Să zicem că în noul context internațional o normalizare a relațiilor între cele două Biserici- Românî și Rusă – se impunea.
Nu se impunea transformarea vizitei, prin faptele și declarațiile Patriarhului, într-un moment de propagandă electorală în favoarea Guvernului Dr. Petru Groza.

foto1 2016-11-22 19:19


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „1946. Un eveniment cu vădite conotații electorale: Vizita Patriarhului Nicodim la Moscova”

  • De ce ne-ai pedepsit așa, nea titane ?!?
    Chiar nu mai putem comenta de fel, pe blog ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *