Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

2015. Cronologia unui an sinistru

Președintele Klaus Iohannis a condus, marţi, 6 ianuarie 2015, ședința Consiliului Superior al Magistraturii, după ce, în decembrie, și-a preluat mandatul.
„Rolul meu constituțional de mediator mă obligă, totodată, să veghez la protejarea sistemului judiciar de orice ingerință din partea altor puteri ale statului sau a altor entități instituționale. Există linii roșii a căror traversare produce o periculoasă debalansare a echilibrului în stat, iar recalibrarea constituie un proces lung și dificil. Dumneavoastră știți cel mai bine că, inclusiv în accepțiunea jurisprudenței Curții Europene a Drepturilor Omului, magistratul trebuie să judece în baza probelor, nu în baza informațiilor, indiferent de unde ar veni acestea”, spunea președintele în discursul ținut în fața magistraților.
Anul 2015 a fost unul sinistru pentru politicieni și oameni de afaceri. DNA a intrat în ei ca în brânză, iar pentru mulți s-a dovedit, mai târziu, că nu existau probe.

Prin furcile caudine ale instituției conduse de Laura Codruța Kovesi au trecut: Elena Udrea, Sebastian Ghiță, Viorel Hrebenciuc, Laura Georgescu, Pinalti, Darius Vîlcov, Sorin Oprescu, Andrei Chiliman, Piedone, Dan Șova, Ioan Oltean, Alina Bica, Dan Motreanu, Horia Simu, Toni Grebla,  George Scripcaru, Robert Raduly, Gabriel Berca, Gheorghe Nichita, Marian Vanghelie, Vlasov, Teodor Niculescu, Ion Ariton, Laszlo Borbely, Mircea Cosma, Tudor Chiuariu, Cristian David, Daniel Dragomir, Dorin și Alin Cocos, Adriean Videanu

Iată cronologia acelui an:

8 ianuarie.  Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de: REBEGA CONSTANTIN-LAURENŢIU, deputat în Parlamentul European, cu privire la săvârşirea infracțiunilor concurente de:

  • folosire a influenţei ori a autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial,
  • instigare la spălare de bani,
  • instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată,
  • instigare la uz de fals.

 

15 ianuarie.  Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov au dispus extinderea urmăririi penale față de inculpatul CHIUARIU TUDOR-ALEXANDRU, senator în Parlamentul României, în cauză rezultând suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârșit o altă infracțiune de trafic de influență, pe lângă cele menționate în comunicatul din 10 ianuarie 2015.

21 ianuarie.  Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea, pentru 24 de ore, a inculpatului DAVID CRISTIAN, ministru al Internelor și Reformei Administrative (în perioada 5 aprilie 2007 – 22 decembrie 2008), pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită.

22 ianuarie.  Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de: GREBLĂ TONI, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

  • trafic de influență, în formă continuată;
  • două infracțiuni de efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția în scopul obținerii pentru sine și pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite;
  • constituirea unui grup infracțional organizat (în forma constituirii și în vederea pregătirii infracțiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate);

 

26 ianuarie. Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului lt. col. (r) DRAGOMIR DANIEL, fost ofiţer în cadrul Serviciului Român de Informaţii, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:

  • trafic de influenţă;
  • spălare a banilor;
  • folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii,în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite;
  • fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii (2 infracţiuni);
  • uz de fals;

 

30 ianuarie. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 30 ianuarie 2015, a inculpatului COCOȘ DORIN, om de afaceri, cu privire la săvârșirea infracțiunilor concurente de trafic de influență,  dare de mită.
Inculpații COCOȘ DORIN și BICA ALINA MIHAELA (arestată preventiv într-un alt dosar pentru infracțiuni similare), la data faptelor membră a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul A.N.R.P., sunt prezentați, la data de 30 ianuarie 2015, la Înalta Curte de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, alături de COCOȘ ALINVIDEANU ADRIEAN și MIHĂILESCU IONUȚ FLORIAN.
La data de 29 ianuarie 2015, Consiliul Superior al Magistraturii – Secția pentru Procurori a încuviințat luarea măsurii arestării preventive față de inculpata Bica Alina Mihaela.

 

2 februarie. Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kövesi a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de ARITON ION, membru al Senatului care, în perioada în care se presupune că a săvârșit faptele, a îndeplinit funcția de ministru al Economiei.
Cererea de efectuare a urmăririi penale are în vedere săvârșirea infracțiunilor de:
– participație improprie la abuz în serviciu
– folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite.

 

4 februarie. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe celor de corupție au dispus extinderea cercetărilor față de UDREA ELENA GABRIELA, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

5 februarie. Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaţilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de BORBELY LASZLO, deputat în Parlamentul României, fost ministru al Ministerului Mediului şi Pădurilor, în legătură cu săvârşirea a trei infracţiuni de trafic de influenţă.

16 februarie. Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării:
1. Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de deputatul UDREA ELENA GABRIELA, pentru săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, în perioada în care avea calitatea de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT).
2. Ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputatului UDREA ELENA GABRIELA, pentru săvârșirea infracțiunilor sus menționate.

 

17 februarie.  Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, cu începere de la data de 17 februarie 2015, față de următorii:
COSMA MIRCEA, președinte al Consiliului Județean Prahova și președinte al Organizației Județene Prahova a unui partid, iar ulterior vicepreședinte al acelui partid, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– sprijinirea unui grup infracțional organizat,
– folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii, pentru sine sau pentru alții, de bani, bunuri sau foloase necuvenite
COSMA VLAD ALEXANDRU, deputat, (fiul primului menționat), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de:
– sprijinirea unui grup infracțional organizat.

 

17 februarie. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, cu începere de la data de 17 februarie 2015, față de GHIŢĂ SEBASTIAN AURELIAN, deputat, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de sprijinirea unui grup infracțional organizat.

 

2 martie. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de VLASOV MIHAIL, avocat în cadrul Baroului Iași, la data faptelor președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de dare de mită.

13 martie. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 12.03.2015, a inculpatului
VANGHELIE MARIAN-DANIEL, primar al Sectorului 5 București, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– abuz în serviciu,
– luare de mită,
– spălare de bani;

 

19 martie. Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție,  Laura Codruța Kövesi a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de încuviințare a reținerii și arestării preventive a deputatului NICOLESCU THEODOR-CĂTĂLIN, cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de luare de mită și a trei infracțiuni de abuz în serviciu.

 

24 martie. Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kövesi a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Senatului, pentru :
a. obținerea avizului necesar efectuării în continuare a urmăririi penale a inculpatului VÂLCOV DARIUS BOGDAN pentru săvârșirea, în exercițiul funcției de senator și ministru în Guvernul României, a infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale,
b. încuviințarea reținerii și arestării inculpatului VÂLCOV DARIUS BOGDAN pentru săvârșirea, în exercițiul funcției de senator și ministru în Guvernul României, a infracțiunii menționate.

 

25 martie. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 25 martie 2015, a inculpatului VÂLCOV DARIUS-BOGDAN, fost primar al municipiului Slatina, județul Olt, în prezent senator, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

 

26 martie. Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție,  Laura Codruța Kövesi a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de încuviințare a reținerii și arestării preventive a deputatului MARKO ATTILA GABOR, cu privire la săvârșirea a 3 infracțiuni de abuz în serviciu.

 

2 aprilie. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de GEORGESCU LAURA – CORINA, președinta Consiliului Național al Audiovizualului (C.N.A), sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– abuz în serviciu, în formă continuată (17 acte materiale),
– instigarea la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (17 acte materiale).

8 aprilie. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe celor de corupție au dispus extinderea urmăririi penale și efectuarea în continuare a urmăririi penale față de UDREA ELENA GABRIELA și BREAZU TUDOR LIBERIU, cu privire la săvârșirea infracțiunii de spălare de bani.

 23 aprilie. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:
CORDOȘ MIHAIELA LUCIA, referent în cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată (26 acte materiale),
CORDOȘ ALEXANDRU, senator în Parlamentul României, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență, în formă continuată (5 acte materiale),
CORDOȘ ANDREEA ALEXANDRA, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență, în formă continuată (3 acte materiale).

 

30 aprilie. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 29.04.2015, a inculpatului
RADULY ROBERT – KALMAN, primar al municipiului Miercurea Ciuc, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
– abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, (2 infracțiuni),
– instigare la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
– conflict de interese.

 

1 mai. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpatului
NICHITA GHEORGHE, primar al municipiului Iași, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
-instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (cinci acte materiale)
-instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
-instigare la infracţiunea de acces ilegal la un sistem informatic,
-instigare la infracţiunea de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice,

13 mai.  Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale a inculpaților:
GEORGESCU LAURA – CORINA, președinta Consiliului Național al Audiovizualului (C.N.A), sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– abuz în serviciu, (2 infracțiuni din care una în formă continuată – 25 acte materiale),
– instigarea la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (25 acte materiale),
HREBENCIUC VIOREL, la data faptei deputat, membru în Comitetul Executiv Naţional al unui partid (organ de conducere şi de decizie al partidului), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid,
ŞTEFAN GHEORGHE, la data faptei primar al municipiului Piatra Neamţ, persoană ce controlează postul de televiziune GIGA TV, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid,
IORGA NARCISA – CLEMENTINA, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (C.N.A.), la data faptei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid.

 

10 iunie. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:
ILIESCU LUCIAN, primar al municipiului Giurgiu, la data faptelor, în prezent senator în Parlamentul României, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– abuz în serviciu, în formă continuată (două acte materiale),
– conflict de interese, în formă continuată (două acte materiale),
– instigare la folosirea influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite,
ANTON MARIN, președinte al organizației județene a unei formațiuni politice, la data faptei, în prezent deputat în Parlamentul României, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite,
ILIESCU ȘTEFAN-ADRIAN, fiul primului menționat, administrator al unor societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată (două acte materiale),
– complicitate la conflict de interese, în formă continuată (două acte materiale),
– cumpărare de influență,
MĂGUREANU CEZAR-MIRCEA, senator în Parlamentul României la data faptei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență,
PAVEL MARIN, director în cadrul primăriei municipiului Giurgiu – Administrația Domeniului Public, la data faptelor, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată (două acte materiale),
– complicitate la conflict de interese în formă continuată (două acte materiale).

23 iunie.  Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de VÂLCOV DARIUS-BOGDAN, la data faptei primar al municipiului Slatina, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

29 iunie. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore a suspectului SCRIPCARU GEORGE, primar al municipiului Brașov, la data faptelor, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (4 infracțiuni),
– luare de mită.

 

2 iulie. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de MOTREANU DAN ȘTEFAN, deputat și membru cu funcție de conducere într-un partid (la data faptelor și în prezent) în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de:
– folosirea influenței și autorității conferite de funcția de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii pentru altul a unui folos necuvenit
– spălarea banilor.

3 iulie. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 03 iulie 2015 a inculpatului SIMU HORIA, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.
De asemenea, în cauză, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații:
ZAAROUR INGRID, NICOLESCU THEODOR CĂTĂLIN, IUORAȘ MIHNEA REMUS și NICOLESCU (fostă BĂRBULESCU) IONELA MIHAELA, președinte, vicepreședinte respectiv membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, la data faptei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.
HANU FLORIN ALEXANDRU, expert evaluator, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

23 iulie. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpatului BERCA GABRIEL, senator în Parlamentul României la data faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influenţă.

 

1 septembrie. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea, pentru 24 de ore, a inculpaților:
POP ȘERBAN, fost șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) cu privire la săvârşirea infracțiunii de complicitate la dare de mită.
BICA ALINA MIHAELA, procuror șef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, la data faptelor, cu privire la săvârşirea infracțiunilor de:
– luare de mită,
– participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu.
În cauză, procurorii anticorupție desfășoară acte de urmărire penală și față de suspectul:
– SIMU HORIA, om de afaceri, cu privire la săvârşirea infracțiunii de dare de mită.

 

20 octombrie.  Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe celor de corupție efectuează cercetare penală față de UDREA ELENA GABRIELA, în prezent deputat în Parlamentul României, care a îndeplinit, succesiv, în perioada decembrie 2008 – februarie 2012, funcţiile de ministru al Turismului, ministru interimar al Mediului şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, cu privire la săvârșirea următoarelor infracţiuni:
-luare de mită în formă continuată,
-trafic de influenţă în formă continuată,
– instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine,
-efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile în virtutea funcţiei,
-spălare de bani în formă continuată,
-fals în declaraţii de avere în formă continuată (cu referire la declaraţiile de avere din perioada 2009 – 2012).

 

26 octombrie.  Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus, față de OPRESCU SORIN MIRCEA, primar al municipiului București, în prezent suspendat din funcție, aflat în stare arest preventiv în prezenta cauză, extinderea urmăririi penale cu privire la săvârșirea, în concurs real cu infracțiunea de luare de mită, și a infracțiunilor de
– spălare de bani,
– abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit
– constituire a unui grup infracțional organizat.

 

2 noiembrie. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:
POPA SORIN MIHAI, director general adjunct al unei bănci, la data faptelor, pentru infracțiunea de abuz în serviciu cu folos necuvenit pentru sine sau pentru altul
UDREA ELENA – GABRIELA, secretar executiv al unui partid, la data faptelor, în prezent deputat, pentru infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu cu folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

6 noiembrie. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de: POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE, la data faptelor primar al Sectorului 4 București, pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual.

 

25 noiembrie. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de:
ȘOVA DAN-COMAN, senator, la data faptelor reprezentant al Societății Civile de Avocați „Șova și Asociații”, pentru săvârșirea a două infracțiuni de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

 

27 noiembrie. Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kövesi l-a sesizat pe procurorul general al P.Î.C.C.J pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a doi deputaţi, respectiv:
TEODORESCU CĂTĂLIN FLORIN, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), în prezent deputat în Parlamentul României, (trimis în judecată sub control judiciar în altă cauză), pentru infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
OLTEAN IOAN, deputat în Parlamentul României la data faptelor și în prezent, pentru infracțiunile trafic de influență şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

 

22  decembrie. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție – au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul CHILIMAN ANDREI IOAN, primar al Sectorului 1 din București, la data faptelor, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată și
– complicitate la distrugere.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *