Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

2021 – un an gol pentru România

Comentarii

10 comentarii pentru articolul „2021 – un an gol pentru România”

 • Ascult și citesc cu plăcere opiniile maestrului Ion Cristoiu, imi place sintagma ”istoricul clipei”, totuși, cu tot respectul, paternitatea acestei sintagme nu-i aparține. Ea este folosită de ziaristul (fondatorul Magazinului Istoric, 1967) Cristian Popișteanu in cartea cu titlul Istoria clipei, publicată prin anii ”80, la editura Albatros.

 • Maestre iti multumesc, abia azi am priceput care e faza cu…carpe diem ( cu toate ca am impresia ca nu prea are legatura cu ce a vrut sa zica poetul :)) )

 • Clipa poate fi traita doar cu un ochi privind spre Trecut si cu celalalt inspre Viitor, caz in care Clipa devine insasi…viata.

 • Maestre, din cite observ…am pus la indoiala faza cu ‘istoricul clipei’.
  se pare ca abia el cunoaste Adevarul, ailalti istorici…doar…cerceteaza:))), pina la Infinit.

 • mai intai a fost,,,Darul.
  dupaia a aparut ‘dorinta’. care te a departat de Dar, pentru ca nu-l Cunoasteai.
  din ‘dorinta’ in ‘dorinta’ omul zburda catre Dorinta, catre dorinta care atunci cind se implineste…inplineste Darul :))), ala de care te-ai departat la Inceput, manifestandu-ti ‘dorinta’

  cu fiecare dorinta manifestata omul scrie Viitorul. scriiturii asteai ii mai putem spune si Istoria Viitorului. deci…aceasta aripa a Istoriei se scrie si ea:)), se scrie scrijelind creatia cu propriile dorinte:)
  atunci cind dorintele ajung la soros, deci se implinesc, devenind Realitate, se manifesta…clipa:))
  sorocul vine atunic cind dorintele au temelie, or asta se intampla atunci cind unele dorinte le devin temelie…altor dorinte, daia istoria Trecutului aduce la zi temeliile pe care noi-noute dorinte se pot naste in Realitate.

  in rezumat…Istoria Clipei se… citeste:)) odata cu fiecare dorinta manifestata, si cu fiecare dorinta implinita sau partial implinita.
  Clipa nu poate fi scrisa, ci doar citita.
  Clipa e…’cititul in dorintele oamenilor’, abia acestea fiind scrise, scrijelite pe peretii Creatiei:)
  Istoricul Clipei este Adevarul.

  • Mai intai a fost Darul, abia dupaia ‘dorinta’.
   n-ai fost intrebat…care ti e dorinta doar atunci cind ti s-a daruit…totul!, dupaia intregul drum iti e definit de propriile dorinte:), iti scrii Calea cu propriile dorinte.
   chiar si Hristos intreba…vrei sa te faci tu bine?:)

 • Cosmin Gușă și colaboratorii săi de la Gold FM și Adriana Balint.Îmi pare rău că nu a mai apărut.Din păcate,USR-ul are susținerea UE și Soroș și nu va dispărea(vezi în Germania FDP).Luați-l pe Ionuț Cristache sub aripa Dumneavoastră.E păcat să se piardă.

 • ro e resetata chiar si in timp ce eu scriu sau in timp ce tu citesti.

  cea care defineste forma e dorinta.
  dupaia…clipele doar vor umple forma.

  • cea care „inchide sau deschide posibilitati dupa voie” este…dorinta.
   initial am cezut ca lao vb despre chestii complicate rau:)), cind am aflat ca cea care deschide posibilitati dupa…dorinta e chiar dorinta, m-a apucat risul:))))

 • istoria clipei nu spune despre mai putin, ci despre mai mult.
  clipa nu e ‘putinul’, ci ‘multul’.

  istoricul clipei este cel care desluseste dorintele care se afla in gestatie si sint gata sa se nasca in clipa pe care el o vizeaza.

  istoricul clipei prevede ploaia de la Waterloo. ploaia de la Waterloo era scrisa in Istorie, de fapt daia s-a si manifestat, ca era deja scrisa in Istoria viitorului.

  istoricul clipei e Pacea dintre Istoria trecutului si Istoria Viitorului, intre dorintele ramase neimplinite si dorintele deja implinite.
  clipa e o dare la Pace intre ‘dorintele manifestate si inca neimplinite’ si ‘implacabila implinire a oricarei dorinte manifestate in Univers’.

  Istoria Viitorului…se scrie!, nu i musai sa fie si citita, insa de scris ea se scrie, cu fiecare noua dorinta manifestata si cu fiecare dorinta ramasa neimplinitita plenar.

  noi stim inspre ce ne indreptam, inspre implinirea dorintelor pe care oamenii le-au manifestat.
  ‘clipa’ e asamblata din dorinte. cunoscand dorintele care asambleaza clipa cunoastem…clipa.

  daca Istoria are doua aripi, una e Istoria Trecutului, iar cealalta fiind Istoria Viitorului, Istoricul Clipei fiind Verdele care sade intre aceste doua aripi, cum de se ppate ocupa ‘istoricul’ numa cu evenimentele deja manifestate…e un mister:))

  pot exista istorici ai Trecutului,
  pot exista istorici ai Viitorului,
  insa cei care sint Istorici si atat sint exclusiv istoricii Clipei,
  acestia folosindu-se de cele doua aripi ale Istoriei pentru a sta calare pe…Clipa,
  Clipa fiind o dare la Pace intre cele doua istorii…deja scrise, cea a Trecutului si cea a Viitorului( care e formata din dorinte neimplinite, fie ele si dorinte ramase partial neimplinite )

  cel care se suprapune peste Adevar este istoricul Clipei, nu istoricul Trecutului sau istoricul Viitorului.
  despre Istoria Trecutului inca se va mai scrie, inca se va mai…descoperi,
  Istoria Clipei este…Adevarul, iar Istoricul Clipei este o manifestare a sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *