Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

2023: sub semnul lui Ce s-ar întâmpla dacă…

Comentarii

34 comentarii pentru articolul „2023: sub semnul lui Ce s-ar întâmpla dacă…”

  • Maestre, vă mulțumesc pentru munca și seriozitatea fără compromisuri, atât de folositoare în aceste vremuri pe care le trăim. Sunt convins că istoricii de peste ani vor folosi din plin cele scrise și pastilele dumneavoastră video.
    Având în vedere îndemnul dumnevoastră de la finalul pastilei, desele trimiteri pe care le faceți la istoria noastră din ultimii 150 de ani, dar mai ales atât de inspirata alegorie a mersului nostru prin istorie ca o coajă de nucă pe un râu de munte, aș dori să vă împărtășesc câteva din întrebările care mă macină în această perioadă și pentru care, la acest moment, nu am răspuns:
    – Dacă învinge Rusia? Și, în acest caz, dacă Rusia ajunge la gurile Dunării? La acest moment au terminat mobilizarea a 300.000 soldați, au făcut ordine în armată și logistică, iarna se simt cel mai bine în ofensivă, iar Ucraina, cu toate armele primite, fără sprijin militar direct cu trupe nu știu dacă vor rezista ofensivei de iarnă rusești.
    – Dacă faimosul articol 5 al tratatului NATO se dovedește o gogoașă similară garanțiilor Franco-Britanice din 1939-1940? Va risca un stat NATO un război nuclear cu Rusia pentru România?
    – Dacă în 2023 se declanșează o criză economică devastatoare și, pe fondul dezordinii interne, SUA face pace cu Rusia? Noi cum/cui rămânem?
    – Dacă China, cu toate pierderile, atacă Taiwanul?
    – Dacă China va oferi asistență militară și informativă Rusiei în război?
    – Dacă intră doar Bulgaria în Schengen? Lor le închide gura, iar noi rămânem la același nivel, de slugă.
    – Dacă va izbucni un război în Kosovo sau Bosnia provocat de sârbi ca urmare a tratamentului la care sunt supuși în aceste două teritorii? Poate interveni direct Rusia? Dacă da, cum?
    – Dacă vor fi ciocniri mai dure decât de obicei între Grecia și Turcia? În 2023 sunt alegeri, Erdogan nu stă prea bine în sondaje și va căuta să genereze evenimente în stilul său deja cunoscut.
    – Dacă Turcia, nefiind slugă de genul României, nu va accepta intrarea în NATO a Suediei și Finlandei? Dacă aceste țări, mai ales Finlanda, care au oferit ajutor substanțial Ucrainei, nefiind parte din NATO, vor risca o intervenție militară a Rusiei?
    – Dacă Rusia va ataca, chiar acoperit, armamentul livrat Ucrainei înainte ca acesta să ajungă pe teritoriul Ucrainei? Dacă vom avea explozii gen Mihăilești cu sisteme de transport ale armamentului sofisticat (care să merite un asemenea deranj) în timp ce tranzitează România?
    – Dacă anul viitor se va anunța castingul pentru postul de Șef al NATO și domnul Johannis nu va fi nici măcar pe lista de candidați?
    – Dacă inflația va face ravagii și în 2023?
    – Dacă va fi secetă și în 2023 după seceta dezastruoasă din 2022?
    Pentru politica internă nu am întrebări pentru că într-o așa mocirlă, în care toți sunt la fel de plini de nămol, nu prea mi se mai par posibile variații, toți provenind cam de la aceeași mamă din păduri.
    Vă mulțumesc și sper să vă fie folositoare întrebările mele.

  • Daca in Romania anului 2023 se va reusi introducerea „terorismului digital” (exista programe politice si alocari de fonduri /mld.E)
    consider ca nu mai mai conteaza votul din 2024. „Stapanii” bazei de date stabilesc „castigatorul”.
    –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
    Nota: nu ne mai ramane decat Arta conversatiei, dar.. daca ne luam dupa ce zic usr-istii : „o faptă cu o certă conotație politică,
    trebuie sancționată de Justiție” vom discuta doar despre vreme si incalzire globala ??!.

  • Decisesem să nu mai irosesc timpul meu (precum și răbdarea ocazionalilor cititori) cu diverse păreri proprii – în principal sastisit de ultra-redundanța, cel puțin agasantă, a „subiectului” Schengen.
    Dar dacă ați inițiat un (prudent) joc „dacă” :), iată ce potențialitate propun :
    Va apare o nouă forță politică pe scena dâmbovițeană ?
    Forță relevantă, firește, cu o importanță suficientă pentru luarea în discuție.
    Este un stufos „dacă”, pentru că include automat numeroase variabile. Poate fi un partid nou, o coaliție, sau (de ce nu ?) o reșapare a unui partid deja existent.
    Și ca să îngustez acest „dacă” măcar din perspectivă orizontală, îl putem conjuga cu efervescența suveranistă, deocamdată aflată în mocnire latentă.
    Îngustarea e numai orizontală, am zis, căci analizând vertical, pe o axă de la subteran la perspective, numeroase variabile s-ar înghesui, fiecare cu cotă proprie de relevanță (grupurile „secretoase”, americanii, dinamica războiului…etc).
    Deci, acceptați probabilitatea acestui „dacă” ?

  • metamorfoza e un efect, nu o cauza.
    nu poti sa faci metamorfoza 🙂
    la un moment dat lumea mare se trezeste ca ceea ce a facut s ar putea numi metamorfoza. poate ca o sa i spuna altfel, insa tot aia repreezinta, daia io i am zis deja metamorfoza:))

    doar o minte artificial inteligenta poate dinamiza metamorfoza, prin simpla ei exprimare.

    nevoia de schimbare de astazi, noua lume pe care de a se naste, e reala, e naturala. civilizatia a crescut si acu tre sa si schimbe pielea.
    insa momentul se suprapune peste altul, in care dau navala in civilizatie tot felul de descoperiri, care mai de care mai iesite din comun, pri urmare nevoia de schimbare se va trezi la un moment dat ca e in fapt o revolutie la nivel planetar.
    insa si acest moment se suprapune peste altul, pentru ca tot descoperind chestii la un moment dat ajungi sa dai de granita universului, care e la nivel cuantic, iar omul deja a dat de ea. tot plimbindu te pe granita asta la un moment dat o sa dai peste o esenta care defineste granita. civilizatia o sa dea peste esenta care a cautat o, pe calea Acumularii, adica o sa dea de Mintea Universului.
    cind o sa afle ca peste ea a dat, o sa si dea seama ca revolutia e plenara, iar mai apoi ca ea e …chiar o metamorfoza, pentru ca ea revolutioneaza chiar definitia omului.

    si dac ii spui civilizatiei ca…iauite!, asta o sa ti se intimpe…ce?!:))), s-a spus de mii de ani ce o sa se intample,…civilizatiile si au vazut de propriul drum, care drumuri au apartinut Acumularii.

    spre fundamentala diferenta, au fost si oameni care s-au plimbat pe cararile Daruirii. daia in timp ce Civilizatia ajunge la Mintea Universului, omul va ajunge la Inima lui :)))
    in final unii oameni vor migra spre Civilizatie, devenind antioameni, iar altii vor alege sa ramana oamani, cu tot ce inseaman sa fii om. 🙂

    • @ promi

      • @online: am inteles. Ceva similar cu revolutia din octombrie, urmata de bolsevism (resetare), urmata de metamorfoza numita si deportarile din siberia. aia in care oamenii, inclusiv copii, erau bagati in vagoane pentru animale, dusi in siberia si ” resetati” sa devina oameni sovietici. Iar progresistul ar fi ca omul sovietic, altceva mai progresist nu va exista. El se perpetueaza si astazi.
        Dar „există lucruri mai rele. Laşitatea este mai rea, trădarea este mai rea, egoismul este mai rău.”

  • Ne-esential, indiferent cine vine la putere in Ro, vor asculta cu exact aceeasi slugarnicie de stapanii care sunt tot cei de afara.
    Intrebare: va creste euroscepticismul la noi, astfel incat sa produca si consecinte?

  • Ce-ar fii dacă în Germania ar fii președinte Bjorn Höcke (AFD) și în Austria Herbert Kickl(FPÖ)?

  • Dacă Donald Trump va devenii președinte al Americii,Cozmin Gușă al României,Puțin ar salva ortodoxismul de globaliști?Eu a-și fii de acord.

  • Propuneri pentru „daca in 2023 extern”:
    – se va incheia/rezolva sau nu si cu ce implicatii cazul de coruptie cu vicepresedinta din Parlamentul european;
    – se va modifica raportul de putere China-Taiwan-SUA
    – se va schimba balanta democrati-republicani in SUA

  • Ce-ar fi fost dacă politicienii români ar fi avut coloană verticală și ar fi avut demnitate în relațiile externe ?
    Ce-ar fi fost dacă ne-am fi declarat neutri relativ la evenimentele din est? Poate se vor invoca diverse prevederi NATO dar asta nu înseamnă să-ți arunci proprii cetățeni în sărăcie.

    • @
      ce e aia neutru?! :))
      polarizarea in lume e Artificial VS Natural. era suficint sa ne cocotam pe valul asta, ca oricum el matura lumea, oricare ar fi dinamicile relative care se manifesta pe te miri unde prin civilizatie.

  • Sub semnul lui DACĂ
    Nu cred ca in acest an statul roman guvernul are sa aibă forța sa impună pe oricare agenda acesta tema
    Emil Hurezeanu este unul din dușmanii mei declarați pentru comportamentul la alegerile din Germania
    Plingerea penală făcută atunci sta și acum pe la o unitate de parchet sa se prescrie in liniște
    Emil Hurezeanu înainte sa ajungă ambasador la Viena a fost 8 ani la Berlin
    Din faptul ca el nu a cintat ca ambasador acolo noi știm pentru ca un altul vazind situația din Austria ar fi mers și după 8 ani isi caută conexiunile berlineze pentru a determina o alta stare de fapt
    De de nu a făcut asta pentru ca știa cit de disprețuit este de administrația germana pentru renunțarea la cetățenia oferită de germani cu gratititudine și asta doar pentru ca el sa devină ambasador
    Țările vest europene știu exact cite parale facem
    Ele văd cite plingeri are România la CEDO
    Ce ambasadori avem și ce atitudini au ce comportament au miniștrii nostrii
    DACĂ totuși 2023 are sa se încheie cu primirea in Schenghen atunci eu am sa fiu obligat sa imi revizuiesc integral aceste puncte de vedere și sa imi cer scuze public celor pe care i-am nedreptățit

  • In pastila de ieri ne vorbeați de atacarea Iugoslaviei de către toți vecinii mai puțin Romnaia
    Nu ne-ati spus însă ca la conducerea statului Iugoslav era Petru fiul lui Alexandru și a Mariei de România fica lui Ferdinand și a Mariei
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Regina_Maria_a_Iugoslaviei
    Respectul de care s-a bucurat și i-a fost purtat de poporul Iugoslav se vede din atitudinea fata de regina
    “ Maria a murit în exil la Londra, pe 22 iunie 1961 și a fost înmormântată la „Royal Burial Ground”, Londra. În 2013 a fost reînhumată la Mausoleul Regal Oplenac de lângă Belgrad.” – sursa Wikipedia
    Cu un asemena trecut comun noi și sârbii ar trebuii sa fim mult mai legati unii de alții și sa ne promovam împreuna interesele regionale
    Și aici vedem poziția incalificabila a UK fata de o regina nepoata reginei Victoria și țara pe care o conducea

  • metamorfoza e un proces unic in Univers
    el presupune suntarea dinamicilor Naturii si inlocuirea lor cu dinamici Artificiale.

    insa Natura e insasi Pacea

    prin urmare Artificializarea va influenta dinamica Naturii, in sensul fundamental ca Natura isi va modifica propria exprimare pentru ca adunindu se pe sine cu Artificializarea ce rezulta sa fie tot …Pacea.

    deci iata inca o pereche de ochelari care ne ajuta sa vedem mai clar anul 2023

    • ca urmare a adincirii procesului de Artificializare a civilizatiei mare cit planeta in 2023 vom asista la bulversari fundamentale a dinamicii anotimpurilor, a dinamicilor Naturii in general.
      inundatii, seceta, prea cald, prea frig, ninge vara, faci plaja iarna, …chestii dastea. activitatea iesita din comun a Pamantului, insa si a Soarelui devenind ceva de bun-simt ( care devin ele insele catalizatori ai Artificializarii … )

  • definitorie este dinamica metamorfozei, pentru ca ea imbraca si marea revolutie si marea resetare.

    metamorfoza e tot una cu artificializarea

    artificializarea dinamicilor civilizatiei e un proces care vine la pachet cu …mai putina naturalete in dinamica civilizatiei
    deci mai multa artificializare, mai putina natura, asta vom avea in 2023

    • identificarea Computerului Cuantic ca fiind Temelia metamorfozei civilizatiei ne spune ca in 2023 procesul de cercetare si dezvoltare a Computerelor Cuantice se va ridica pe un nivel superior,
      el venind la pachet cu descoperiri fundamentale si uimitoare in cam toate domeniile stiintelor exacte.salturi colosale sint asteptate pe vremurile astea, deci ce altceva sa asteptam in 2023 pe tema asta.

  • metamorfoza e in fapt o serie de crize care se tot nasc, adauganduse celor deja nascute si care nu se mai termina.
    tendinta acestor crize, tot existand in acelasi spatiu si timp, e sa intre in armonie.
    facand asta ele devin plenar innoitoare, aducind pe lume noi sisteme sociale.

    prin urmare anul 2023 va fi un an in care sistemele sociale se vor imbolnavi si mai rau, crizele deja manifestate adancindu se, insa vor aparea si crize noi, care se vor suprapune celor existente.

    aceste crize vor cataliza mai intai marea resetare, mai apoi marea revolutie, iar si mai apoi metamorfoza.

    • metamorfoza presupune, spre ex, mai putina hrana naturala si mai multa hrana artificiala.
      o criza care sa se manifeste in productia de hrana naturala poate cataliza procesul de dezvoltare a productiei de hrana artificiala.
      si cum aici vorbim de dinamici fundamentale, ramane de vazut daca civilizatia va putea scapa in 2023 de manifestarea celui mai potent catalizator al hranei artificiale, care e accidentul nuclear.

  • anul 2023
    are trei dinamici fundamentale care il definesc:
    -marea resetare
    -marea revolutie
    -metamorfoza

    marea resetare e infasurata de marea revolutie care e infasurata de metamorfoza
    aceste trei sfere definesc dinamicile anului 2023
    __________________________________________
    marea resetare se va dovedi atat de adinca incat da in revolutie, mare si ea
    ir marea revolutie se va dovedi in final atat de adanca incat va da in metamorfoza

    aceasta trei dinamici fundamentale si legaturile dintre ele definesc dinamicile anului 2023
    __________________________________________

    • marea resetare a inceput cu pandemia de reactiuni plenar disproportionate manifestate in fata covid
      a continuat cu pandemia de reactiuni plenar disproportionate manifestate in fata atacului din februarie,
      insa aceste dinamici vor continua sa se dezvolte implinind marea revolutie si vor continua sa se dezvolte iar, implinind metamorfoza

      in anul 2023 asteptam efecte ale reactiunilor plenar disproportionate manifestate in fata covid, intre care efectele vaccinului arnm vor fi fundamentale, pentru ca vor hrani si marea revolutie, insa si, daca nu cumva mai ales, metamorfoza.
      insa 2023 poate fi si un nou nivel pe care povestea vaccinurilor arnm sa se manifeste, aceasta invadind si alte teritorii
      _________________________________________
      reactiunile plenar disproportionate manifestate in fata atacului din februarie vog genera nevoia de echilibrare, deci acestea vor fi echilibrate prin manifestarea unor noi actiuni, care la rindul lor devin destabilizatoare, hranind suplimentar bolile sistemelor sociale actuale,
      insa tendinta va fi ca procesul sa alimenteze marele reflux ( marele reflux continua globalizarea in sens invers, adica la nivel micro, ba chiar si cuantic )

      deci vom asista la o si mai adanca polarizare a sinelui civilizatiei,
      cei doi poli, Estul si Vestul, devenind mult mai clari, tendinta fiind ca intersectia dintre ei sa fie multime vida

      • tinta marii resetari e manifestarea unei lumi noi,
        tinta revolutiei e manifestarea unei lumi noi
        tinta metamorfozei e manifestarea unei lumi Noi-Noute

        toate dinamicile anului 2023 implnesc un singur deziderat, direct sau indirect: nasterea Noii Lumi.

        despre Noua Lume cele mai capabile informati le primim de la metamorfoza: Noua Lume va fi una Artificiala
        Artificializarea dinamicilor civilizatieii se va ridica pe un nivel superior in 2023

        • ( schengenul? :)))
          pai… e un efect. cauza e felul in care ne vom pozitiona in polarizarea Est-Vest. pe Est? pe Vest?
          sau …intre Est si Vest va aparea o …noua lume, iar noi picam in asta?!
          deci schengenul e un efect al nasterii Noii Lumi, nu un efect al dinamicii migrantilor, spre ex… 🙂 )

        • politica interna prezinta interes exclusiv in masura in care are ca referinta Noua Lume.
          oricum altfel …cui ii pasa ce vor politicienii nostri, daca dorintele lor va fi maturate ori de marea resetare, ori de marea revolutie, ori de metamorfoza?!
          spre ex pe cine intereseaza care sint dorintele politicienilor nostri fata de schengen, daca schengenul e vazut altfel decit un efect al manifestarii Noii Lumi?!
          spre ex io nu i am auzit pe politicienii nostri vorbind despre Noua Lume. insa …or fi discutat!

          politica interna tre sa treaca pe polarizare Artificial VS Natural, daca vrea sa se ridice la masura vremurilor.
          metamorfoza e despre cum politicienii-oameni se dovedesc impotenti in a conduce civilizatia, prin urmare ei tre sa fie inlocuiti cu o inteligenta artificiala:))
          daca politicienii nostri nu despre asta vorbesc, adica despre cum cauta sperind sa gaseasca o cale prin care politicienii-oameni sa nu dispara ca dinozaurii, pe cine intereseaza despre ce vorbesc acestia?!:))),
          ei vor disparea cu vorbele lor cu tot 🙂
          de la mine se vede ca politica interna e rupta cu totul de vremuri, asa ca nu ma var in ciudatenia asta :))

    • in orice caz o previziune incepe cu manifestarea unui proces efect-cauza
      si continua cu unul cauza-efect,
      dupa care se naste un nou ciclu, care se tot repeta, cizelind previziunea.

      in general previziunile care se dovedesc potente sint cele care au pornit de la un proces efect-cauza potent.

      cheia previziunilor sta in manifestarea proceselor efect-cauza.

      previziunea nu e un ghicit, ci o citire a Istoriei ( a istoriei viitorului, mai inainte de a o citi paia a trecutului )

      • previziunile,
        scanatul dinamicilor pe efect-cauza si cauza-efect,
        folosesc ca referinta Adevarul…SI Antiadevarul.

        Adevarul e propriu dinmicilor de tip efect-cauza SI cauza-efect, astea fiind proprii Daruirii,
        Antiadevarul e propriu dinamicilor de tip cauza-efect, astea fiind proprii Acumularii, ultimul efect fiind Infinitul

        Antiadevarul, nu minciuna , e cel care i se opune Adevarului

        prin urmare printre operatorii logici ar fi cazul sa fie introdus si Antiadevarul, pentr ca el e in fapt o referinta a Logicii ( aia care se exprima prin superpozitii, deci varianta absoluta )

        • vremea lui
          Adevarat-Fals a apus, acum a sosit vremea lui
          Adevarat-Antiadevarat

          ( chiar daca ar fi nevoie de tot timpul din Univers, un mincinos sfarseste prin a spune Adevarul.
          doar spunind Antiadevarul nu spui Adevarul )

          • mai pe romaneste:
            toti oamenii sint in curtea Adevarului. deci e suficient sa ramai om.
            doar devenind antiom iesi din lucrarea Adevarului, din curtea Adevarului, din ograda lui Hristos.

            totusi, Antiadevarul e o referinta a Creatiei, prin urmare nimic nu va fi mai greu decit sa ramai om pe vremea antiomului, adica a omului nemuritor.

            lucrarea lui Hristos l a ridicat pe om la masura Facerii. deja!, ca Hristos a inviat, deja.
            insa lucrarea lui Hristos, a Adevarului, e una care l a vizat pe om.
            iesind din lucrarea asta si intrand in lucrarea care l vizeaza pe antiom, de care se ocupa Antiadevarul, adica Antihrst, esti acoperit de lucrarea acestuia, ca Hristos s-a intrupat ca om, ca antiom se va intrupa Antihrist ( deci stim si cum arata trupul lui Antihrist:))), e un trup de om a carui definitie a fost intoarsa pe dos si cu capul in jos )

          • e suficient sa ramai om. Dumnezeu iti cere …nu sa actionezi, ci sa nonactionezi, deci nu ti cere sa faci ceva, ci …sa ramai ceea ce esti, adica om. pentru simplul fapt ca asa arata desavarsirea omului 🙂

            insa …nimic la modul absolut nu va fi mai greu in vremea care vine. sa ramai om va fi ceva …exclusiv pe masura omului.
            cel care vor rezista cernerii prin sita numita antiom vor fi oameni. toti ceilalti …vor renunta sa fie oameni, alegand sa devina antioameni. mai altfel spus, de dragul Nemuririi vor renunta la Vesnicie.

    • @online: daca cineva ar vrea sa faca metamorfoza (artificializarea), la ce bun sa mai faca si resetarea si revolutia? suna a gluma aia cu radioul: „schimba postul si opreste-l”. adica face resetatie si revolutie, le arunca la gunoi si vine cu metamorfozatie? doar intreb…

      • marea resetare e o dinamica de tip cauza-efect
        ea se implineste pe sine in marea revolutie

        metamorfoza e o dinamica de tip efect-cauza
        privind, din viitor, spre marea resetare care se vede in zarea ei, o vede ca tot creste. atunci cind marea resetare se desavarseste in marea revolutie, metamorfoza poate sa intinda mainile spre ea si s-o prind strasnicȘ)), tragand o spre sine

        deci marea revolutie e o chestie careia daca i dai un bobarnac intr o parte se duce in marea resetare, iar daca ii dai un bobarnac in partea ailalta se duce in metamorfoza. depinde de natura bobarnacului Ș)))
        ( din cite ai observat am schitat un soi de sistem de referinta, pe care eu insumi il folosesc :), ulterior fiecare catalizindu l dupa puteri :), ajungind la concluzii pe masura 🙂 )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *