Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Efectul pervers al contestațiilor împotriva lui Nicușor Dan

Luni, 26 octombrie 2020, Instanța a respins contestațiile la alegerea lui Nicușor Dan ca primar general al Capitalei. Alegerile au avut loc în 27 septembrie 2020. Din 27 septembrie seara, era știut că Nicușor Dan e primarul general al Capitalei. Cu toate acestea, abia pe 26 octombrie 2020 i s-a recunoscut alegerea. Va intra în pîine, ca să spun așa, în limbaj popular, abia peste cîteva zile.
O lună de zile din administrarea Capitalei irosite în chip absurd.
Și în chip iresponsabil, dacă ne gîndim că Bucureștiul s-a confruntat și se confruntă cu noul val de Pandemie.

Într-un stat de drept oricine are dreptul să conteste în Justiție orice. Numai că Justiția n-are dreptul de a tărăgăna orice sentință, pe motiv că judecătorii, independenți fiind, trebuie să aibă timp să se scarpine pe spinare, unde-i mănîncă, sau să nu-și solicite prea tare inteligența că se prostesc și mai tare decît sînt. În consecință, ar fi fost normal ca Justiția să decidă mult mai repede decît a făcut-o în legătură cu contestațiile împotriva alegerii lui Nicușor Dan ca primar. La sectorul 1 nici acum – luni, 26 octombrie 2020, n-a fost desemnat primarul. Clotilde Armand, declarată cîștigătoare de către BEC, s-a pomenit cu un val de contestații. Justiția a amînat de la o săptămînă la alta decizia, de parcă ar fi avut nevoie de investigații de teren sau de bibliotecă. Fie și la o simplă privire era limpede atît în cazul Nicușor Dan, cît și în cel al Clotildei Armand, că acțiunea n-are nici un temei juridic.

Desigur, legea permite contestațiile, dar tot legea – o altă lege –interzice abuzul de contestații. Desigur, statul de drept obligă Justiția să se aplece cu maximă seriozitate asupra contestațiilor. Numai că întreaga tărășenie, atît în cazul lui Nicușor Dan, cît și în cel al Clotildei Armand, n-are nici o legătură cu statul de drept. Împotriva lui Nicușor Dan au fost depuse 52 de contestații, iar împotriva Clotildei Armand, 120. Dacă ar fi vorba de argumente temeinice, sprijinite de documente, împotriva alegerii lui Nicușor Dan sau a Clotildei Armand, ajungea o singură contestație. Numărul uriaș de contestații ne spune că n-a fost vorba de o acțiune juridică. A fost vorba de o acțiune electorală. Prin numărul uriaș de contestații s-a vrut a se dovedi că victoria celor doi nu corespunde voinței populare, care voință se exprimă printr-un uriaș număr de contestații.

Nicușor Dan și Clotilde Armand au acuzat pe cei cărora ar urma să le ia locul ca fiind artizanii acestor manevre. Nici Nicușor Dan, nici Clotilde Armand n-au adus vreo o probă în sprijinul acuzațiilor lor. Indiferent de cine le-a regizat, contestațiile n-au fost din punct de vedere electoral în favoarea PSD, partid pe ale cărui liste parlamentare se află Gabriela Firea și Dan Tudorache. Prestația noilor primari, mai ales a celor cu mare vizibilitate, va cîntări însemnat în scorul de la parlamentare al partidelor ai căror reprezentanți sînt. Din acest punct de vedere, PNL, partidul care și-l revendică pe Nicușor Dan, a avut interesul unei instalări cît mai întîrziate a noului primar. Oricît de voinic se dă Nicușor Dan, e limpede că perioada imediat următoare instalării nu-i deloc favorabilă imaginii sale de primar providențial. E perioada bătăliei crîncene pentru posturi în noul Consiliu. Pe lîngă spectacolul dizgrațios pe care-l oferă electoratului această bătălie, care ar putea să de desfășoare chiar în interiorul Dreptei, Nicușor Dan se va confrunta și cu marea problemă întruchipată de desemnarea prin înțelegere preelectorală a lui Vlad Voiculescu în calitate de viceprimar independent de primar. Vlad Voiculescu e ceea ce se cheamă o personalitate accentuată. Ar fi vrut să fie el candidatul Dreptei parțial unite la scrutinul pe București. Și-l imaginează cineva purtîndu-se ca viceprimar în ipostaza de ține cal al lui Nicușor Dan? Cît timp va trece pînă cînd divergențele vor izbucni în public? Întrebare cu un răspuns dat deja dacă ne gîndim că relația dintre cei doi a intrat deja în vizorul presei. Prestația lui Nicușor Dan ca primar va conta în bătălia PNL pentru parlamentare. Cu cît intră mai tîrziu în pîine, cu atît Nicușor Dan e scutit de greșelile începătorului și de înșelarea așteptărilor, care, în cazul lui, sînt periculos de mari.

Și pe Clotilde Armand au ajutat-o contestațiile. Și în cazul ei lumea se așteaptă la o Schimbare în bine a sectorului 1 chiar de a doua zi după instalare. Pentru parlamentare ea reprezintă USRPLUS. Presa, în mare parte arondată PNL, va avea interes să-i caute nod în papură. Orice scandal, de altfel obișnuit în cazul venirii unui primar dușmănit de funcționarii din primărie, poate fi amplificat și mai ales prezentat ca dovada incapacității de a administra treburile publice.

Ca și Nicușor Dan, prin valul de contestații și prin tărăgănare cu cîntec a deciziilor luate de Justiție, Clotilde Armand a fost beneficiara contestațiilor. Dacă n-am ști că au fost depuse de oameni de ai lui Dan Tudorache, ai crede că au fost regizate chiar de USRPLUS.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

10 comentarii pentru articolul „Efectul pervers al contestațiilor împotriva lui Nicușor Dan”

  • Balamucul…e starea de bun-simt a oricarei civilizatii care petrece asa vremuri deosebite, Vremurile Desavarsirii.

    acuma…daca tot e cu Balamuc, singura varianta constructiva e ca el sa fie parte a procesului de renastere a Civilizatiei, nu a procesului de demolare a ei,
    adica el sa fie parte a cauzei, nu a efectului, renasterea fiind vazuta, astfel, ca o cauza…pentru care chiar se poate purta o… lupta.

    Lumea Mare are nevoie de o Cauza! altfel…Revolutia Mondiala poa sa vireze destul de brusc in Rascoala Mondiala…

    e bine de pastrat in minte o chestie destul de folositoare, aia care zice ca toate civilizatiile anterioare au ajuns…Cenusa!, atunci cind au accesat acest Nivel de dezvoltare.

    in istoria tuturor civilizatiilor care s-au manifestat pe planeta asta, momentul pe care aceasta civilizatie il petrece e…unic.
    si…paici s-au manifestat civilizatii marete!, nu gluma, …pe care aceasta civilizatie nici nu se prea pricepe sa le nteleaga…, atit de marete au fost.

    popoarele sint parte a procesului, deci participa constient…pe cit e posibil, sau sint excluse din proces, caz in care indiferent cit de potenta e manipularea, tranlsatia revolutiei catre revolta…pare a fi de bun-simt.

    • nu poti vedea clar aceste vremuri prin ochelari ai vremurilor trecute, spre ex unii care acum un an erau valabili, dar care intre timp au expirat.

      nu poti folosi unelte expirate, din jocul trecut, expirat, pentru a te descurca in noul joc.

      cele care creaza probleme sint inertiile, pentru ca iti lasa impresia ca mortul…e inca viu. ca daca inca se mai misca…, daia!

      toata energia care se consuma pentru carpirea crapaturilor aparute in structura de rezistenta a tuturor sistemelor sociale e consumata fara rost, insa e consumata in detrimentul reconstructiei noilor sisteme sociale.

      acu daca Revolutia Mondiala e ceva inevitabil, manifestarea ei fiind posibila de definit inclusiv matematic, …asta e!, …ce altceva ai putea face decit sa…revolutionezi sistemele sociale?!:))

      starea de echilibru a Revolutiei Mondiale e…dezechilibrul, prin urmare el are si cea mai mare probabilitate de manifestare.
      afirmand, pe vremea Revolutiei Mondiale, ca te afli intr o stare de echilibru…doar definesti dezechilibrul plenar in care urmeaza sa te afunzi.

      ce se afla la capatul revolutiei Mondiale?
      pai…se stie! o alta civilizatie!
      insa faza tare e ca tu vei fi parte a ei…sau nu vei mai fi deloc. mai intai civilizatia care tocmai ce se naste! si abia dupaia tu!, care vei avea toata libertatea sa fii parte a ei!

  • Este posibil ca si valul de acuzatii care i se aduc lui Biden in SUA sa aiba acelasi efect ca si acuzatiile aduse lui Clotilde si Nicusor,Clotilde si Nicusor vor fi primari bine mersi,si,la fel si in SUA ,Joe Biden sa devina presedinte al SUA in ciuda scandalurilor in care s ar parea ca e implicat.Vazand situatia celor doi primari din Bucuresti ,Nicusor si Clotilde,nu pot sa nu fac o analogie cu situatia lui Joe Biden in SUA,desi SUA poate rezerva surprize,totusi eu cred(parerea mea personala) ca scandalul in care e implicat clanul Biden nu il va impiedica pe Biden sa castige,asa cum scandalurile in care au fost implicati Nicusor si Clotilde nu i au impiedicat sa castige.

    • Scandalurile de coruptie nu mai impresioneaza pe nimeni,sunt atat de dese,incat au devenit banalitati,parte din”normal”(traim intr o lume in care nici atrocitatile nu mai impresioneaza pe nimeni).Asta i lumea nenorocita in care traim.

  • Pai problema e mai larga. De ce se asteapta IN GENERAL dupa un proces timp de ani de zile? De ce sunt magistratii mereu aglomerati ca nu mai pot face o programare decat peste alte 3-4 saptamani?
    Si, in spectru mai larg, de ce sunt toti in administratia publica PUTINI LA BAZA SI MULTI LA VARF? Adica de ce n-avem medici si asistente suficiente? De ce la ANAF e mereu inghesuiala? De ce la Casa de Pensii primesti raspuns la dosar dupa luni de zile? De ce la asistenta sociala nu te-ajuta nimeni, decat cu greu? De ce la DSP nu-ti raspunde nimeni, veci, la telefon? De ce la 112 se adauga personal doar dupa ce mor oameni?

    • cum de ce? pentru ca in Romania avem cel mai mare numar de generali din istoria tarii. Generali care se pare ca sunt si medaliati pentru efortul si contributia lor la dezvoltarea democratiei-zice iohanis.Pe intelesul tuturor au contribuit la alegera acestuia, ca doar numai el reprezinta democratia.

  • o civilizatie ii daruieste civilizatiei care-i urmeaza, Cenusa.
    Cenusa asta are doua componente:
    dorinte implinite si dorinte dorite, insa neimplinite.

    dorintele implinite, care se regasesc in Cenusa
    sint toate dorintele implinite!…din civilizatie in civilizatie.
    iar doritele neimplinite sint… toate dorintele neimplinite!, acoperind, deci, toate dorintele dorite prin toate civilizatiile anterioare, insa neimplinite.

    in cazul civilizatiei curente se intimpla ceva unic. toate dorintele dorite vreodata de vreun om, care era parte a unei civilizatii,…oricare ar fi ea, se va implini.
    asta e faza tare de tot, ca aceasta civilizatie e cea care va implini dorintele tuturor oamenilor care s-au manifestat pe planeta si care ramasesera neimplinite, poate chiar inca de acum mi si mii de ani.

    toate, asta, trebuie inteles in mod plenar, adica inclusiv dorinta de nemurire se va implini.

    daruind Cenusa, o civilizatie isi daruiestesi bunele si relele…
    insa odata cu parcurgerea fiecarui Tur al Anotimpurilor, se manifesta din ce in ce mai consistent…desavarsirea, prin urmare, la un moment dat, se ajunge la faza in care o civilizatie are pe cap intreg potentialul pentru a se desavarsi!, el fiind daruit de catre toaaate civilizatiile anterioare!, si fiind localizat in fix Cenusa din care, spre ex, aceasta civilizatie s-a nascut, vinovata de nastere fiind…Pasarea Phoenix.

    dvine, prin urmare, fundamentala, atitudinea pe care o civilizatie si-o manifesta fata de…relele pe care civilizatia precedenta i le a daruit actualei civilizatii.

    desavarsirea presupune lipsa Reactiunilor.
    prin urmare, bunele si relele primite n dar trebuie acceptate si atit.
    asta e starea proprie ultimului nivel de dezvoltare al unei civilizatii: acceptarea, pacea, lipsa Reactiunilor.

    se tot vorbeste, pe vremurile astea, despre o lume care apune si o alta lume care se naste, mai simplu spus…la lumea de acum un an…nu ne mai intoarcem, singura variata fiind inaintarea spre Noua Lume…

    ce reprezinta aceasta…Noua Lume, pina la urma?!
    pai…nimic altceva decit…O NOUA CIVILIZATIE!
    …una care se naste…altfel decit din Cenusa!, insa folosind darurile pe care ea le poarta.

    deci iata ce vremuri traim, vremurile in care o civilizatie se metamorfozeaza in alta!…’in direct’!, suntind Iarna, aia din Dinamica Anotimpurilor.

    deci e ca si cum o civilizatie…nu mai moare! ci isi perpetueaza miscarea, facind asta pentru prima data pe aceasta planeta!

    atunci cind o civilizatie primeste in dar Cenusa anterioarei, deci primind in dar Cenusa tutror civilizatiilor anterioare!, ea…primeste darul..si atit!, neputindu-si baga nasul IN CENUSA!, alegind ea dacolo ce-i place!:))), spre ex aruncind pe geam…raul cuprins in Cenusa aia…

    deci iata cum tot ce am zis mai sus are legatura cu gandul de azi al Maestrului,
    pentru ca…Legea Vermurilor e chiar Legea Cenusii!
    adica…lipsa Reactiunilor!

    neavind incotro, aceasta civilizatie va face trecerea catre urmatoarea civilizatie, CARE E TOT EA!, in stil…ZOMBI!:)))) :))))) acu mi a venit ideea, insa…altfel nu se poate, prin urmare Trecutul trebuie sa devina inaccesibil, toate produsele expirate trebuie lasate n urma!, …FARA REACTIUNI!, adica…doar acceptindu-le, intreaga energie fiind folosita exclusiv pentru Constructia Noii Lumi, adica a…Noii Civilizatii!

    aceste vremuri sint vremurile in care Iarna e Clonata!, dinamicile ei fiind transferate in dinamicile actualei civilizatii, asa si numai asa aceasta civilizatie putind deveni prima civilizatie din istoria lumii care isi perpetueaza miscarea!
    :))))
    maaama, ce tare e!:)))))))))))))))

    prin urmare iata Legea Vremurilor:
    toate produsele expirate trebuie lasate sa moara si atit.
    iar aceasta lege trebuie aplicata in fiecare sistem social.

    o Noua Lume se naste si FIECARE e invitat sa fie parte a ei, insa…RENASCUTI!, adica…’puri’!, …indiferent cum aratau ei pina mai ieri.

    tradus pe limba realitatii curente, povestea inseamna ca tinta e focusarea pe…viitor!, pe…pasi care trebuie urmati pentru ca el sa fie parte a Noi Lumi!, abia un astfel de viitor purtind cu sine o stare de echilibru relativ..care o fi el relativ, insa are tendinta ca sa si exprime in mod absolut!, relativitatea.

    • cu toate astea, impresia care se manifesta e ca va incepe un razboi in administratii, cei noi Reactionind la Actiunile, poate deja expirate!, ale inaintasilor…

      • prima sansa, in lumea mare, la orice nivel s-ar desfasura alegerile democratice, o au cei capabili sa ridice starea de efervescenta care se manifesta la nivel mondial. si o au in mod natural.
        Revolutie Mondiala …lipsita de efervescenta?!…
        …nici chiar asa!:))

  • Niciunei autoritati publice locale nu-i va fi usor sa gestioneze iarna si boala in conditiile unor surse de finantare imprevizibile daramite unor nou veniti in sistem de dragul politicii. Daca fac si schimbari semnificative la nivelul resursei umane la nivelul decidentilor intermediari, atunci chiar va fi jale mare. Toti se pricep la a da ordine dar trebuie sa mai existe si executanti care sa stie precis ce, cum si cand au de realizat sarcini conf.fisei postului.
    In legea administratiei publice locale nu scrie nimic de vreun viceprimar independent.
    PS Daca deja exista un nou primar general „providential” banuiesc ca in Bucuresti curg laptele si mierea promise: se furnizeaza apa si caldura continuu inca la pret subventionat, salubritatea este funtionala, mijloacele de transport in comun igienizate functioneaza impecabil si parcurile deja s-au si extins, nu mai sunt cozi pe la institutiile subordonate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *