A ajuns Revoluţionară datorită lui Nicu Ceauşescu

În volumul Adevăruri incomode, scos în 2013, la editura Semne, de Asociaţia cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere-SRI (ACMRR-SRI), colonelul (r) Grigore Predişor, fost şef al Securităţii pe judeţul Vîlcea, îşi aminteşte cum s-a văzut obligat să intre în dialog cu Cristinela Mirică, simbolul Poporului răsculat, strîns în 22 decembrie 1989, în faţa Securităţii Vîlcea, din tot oraşul sub puterea ştirii date de TVR că la Vîlcea Securitatea trage în populaţie.

Cristinela Mirică – precizează autorul – „fusese adusă la Rîmnicu Vîlcea cu părinţii în 1986“, deoarece domnişoarei îi sfîrîiau călcîiele după Nicu Ceauşescu. Elena Ceauşescu – ca să vezi! – comandase Securităţii o întreagă Operaţiune pentru a-l salva pe Nicuşor din braţele Cristinelei.

La sfîrşitul lui 1988, „cinci subofiţeri de Miliţie au fost daţi afară“, pentru că „o scăpaseră din supraveghere“ şi, în consecinţă, juna o luase din nou în căutarea lui Nicu Ceauşescu.
Acest fapt, cît şi altele – „era văzută peste tot cu Miliţia după ea“ – au transformat-o în vedeta Oraşului cu mult înainte de decembrie 1989.
La „Rivoluţie“, vorba lui Caragiale – Poporul răsculat i-a dat mandat de a-l reprezenta, deoarece era singura persoană mai cunoscută din mulţime.

Textul nu ne spune ce s-a întîmplat cu domnişoara Cristinela după momentul de glorie din 1989.
Te pomeneşti c-a ajuns preşedinta CFSN Vîlcea!

Comentarii

📹 Videoblitz 📹
Loading