Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

A intrat și televiziunea națională sub ghilotina cenzurii

Mare dreptate mai avea răposatul Ion Băieșu: „Din greșeală în greșeală, spre victoria finală!” Așa că, să nu ne fie de mirare dacă, la scurtă vreme după ce YouTube l-a blocat pentru o săptămână pe Ion Cristoiu, revenind cu amenințarea că, în cazul în care va critica măsura, va fi suspendat definitiv și după ce un deputat USR-PLUS îl reclama la CNA pe Răzvan Dumitrescu pentru că într-o emisiune difuzată pe canalul Antena 3 a invitat un numerolog, iată că o distinsă membră a CNA reclamă Televiziunea Română pentru „spectacolul grotesc” difuzat de Revelion. Reclamație redactată în termeni de o duritate care aduce îngrijorător de mult aminte de vocabularul cenzurii. Așa cum sunt cei în care este incriminat un scheci care „ia în derâdere regulile de protecție anticovid și instigă la nerespectarea lor”. Fapt pentru care, doamna Dorina Rusu, având profesia de bază jurnalismul, deci colegă de breaslă cu realizatorii emisiunilor TVR, acuză instituția că „și-a abandonat misiunea publică”.

Aceasta ar, însă, fi una dintre cauzele reclamației. Pentru că, așa cum au dovedit-o intervențiile unor susținători ai demersului colegei de breaslă, adevăratul motiv este acela că, într-un să-i spunem moment vesel, era parodiat Klaus Iohannis. Fapt de neiertat, în opinia doamnei Dorina Rusu, despre care știm că a fost numită în CNA încă în perioada primului mandat al domnului pseudo-președinte.

După cum era de așteptat, reclamația despre care discutăm a stârnit multe și variate comentarii, variind de la o categorică susținere până la o la fel de fermă contestare, așa încât îmi este greu să le fac un inventar. Dar, rețin această întrebare de elementar bun simț: „Dar dacă la TVR era parodiat Liviu Dragnea sau Marcel Ciolacu se mai făcea atâta tam-tam?” Întrebare pe care o susțin și vă propun să o reluăm și să îi extindem aria de referință. De mare ajutor fiindu-ne Ion Cristoiu, care ne reamintește că, de-a lungul anilor, la mai multe televiziuni, inclusiv la TVR, au fost parodiați foștii președinți Ion Iliescu și Emil Constantinescu. Și tot în emisiunile de Revelion. Emisiunile fiind difuzate nu după ce fiecare dintre cei doi Președinți ai României și-au încheiat mandatul, ci în perioada exercitării sale. Singura deosebire – deloc lipsită de importanță – între ceea ce se întâmplă acum și ceea ce s-a întâmplat pe atunci fiind aceea că nici susținătorii lui Ion Iliescu și nici cei ai lui Emil Constantinescu nu au cerut sancționarea posturilor care au difuzat momentele vesele cu pricina, inclusiv a postului național de televiziune. După cum nici președinții Ion Iliescu, respectiv Emil Constantinescu, nu au cerut să fie luate măsuri împotriva televiziunilor care au difuzat aceste emisiuni.

Este adevărat, în cazul de față, nu există nici-o dovadă că domnul Klaus Iohannis a cerut, personal sau prin intermediari, sancționarea TVR. Atitudine pe care nu pot decât să o apreciez și să o menționez. După cum, păstrând proporțiile, recunosc că nici eu nu mă număr printre fanii unora dintre cei care au fost vedetele programului de Revelion difuzat de TVR. Și am destule semnale că nu sunt singurul, cu atât mai mult cu cât, după cum o spun cei care au vizionat programul,din păcate au existat câteva secvențe în care vulgaritatea a depășit orice limită și care, în niciun caz, nu meritau să fie difuzate pe postul național de televiziune. Drept pentru care am ales să schimbăm canalul. Sau, dacă am fi considerat necesar să facem asta, puteam să ne adresăm CNA. Dar, de aici și până la ceea ce doresc să facă doamna cenzor și susținătorii săi este, totuși, o cale foarte lungă…

Vorbim, de data aceasta, nu doar despre un simplu exces de zel, ci despre un cras abuz al acestor puritani politico-ideologici cu veleități democrate, care nu doresc altceva decât să profite de subiect, să îl confiște și să îl folosească în interes de grup. Cu atât mai mult cu cât este cunoscut faptul că, de mai multă vreme, în Televiziunea Română, s-au acumulat acute controverse și grave nemulțumiri la adresa conducerii instituției. Situație pe care MediaSind a semnalat-o într-un material înaintat Parlamentului, dar care nu au fost analizat în legislatura precedentă. În schimb, doamna Dorina Rusu profită de ocazie și, susținută de afinii săi, vrea să impună la conducerea TVR o persoană de maximă încredere. Evident, de încrederea actualei coaliții de guWERNământ și a patronului său spiritual din Dealul Cotrocenilor. Aceasta fiind cea mai blândă soluție, pentru că, pe parcurs, a apărut și varianta desființării TVR. Variantă care ne aduce aminte de zicerea românească despre copilul aruncat din copaie odată cu apa în care a fost scăldat.

Ar mai fi și alte lucruri de discutat despre ceea ce doamna Dorina Rusu etichetează ca „luare a în derâdere a normelor”, atitudine prin care instituții și oameni politici aflați în fruntea lor dau dovadă că „și-au abandonat misiunea publică”. Dar teamă îmi este că, vrând sau nevrând, vom ajunge la un anumit personaj, pe care intransigenți de anvergura doamnei Dorina Rusu și a co-militanților și-l revendică model suprem de conduită, de gândire și de acțiune Adică aflat în slujba „misiunii publice”.
Ceea ce, evident, nu era în intenția rândurilor de față, dar, dacă tot a venit vorba, nu aveam cum să ocolesc subiectul.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „A intrat și televiziunea națională sub ghilotina cenzurii”

  • STALIN in IAD ,chemat fiind la SATAN in birou spune:SATANA STAPANE AL MEU uite AM REUSIT ,lumea merge conform oranduirii create de mine.CUM? raspude SATAN ,ca nici eu Insusi SATAN nu am REUSIT sa fac lumea sa mearga dupa oranduirea mea.Prin americani marite SATAN,prin americani. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 DA nici ei ,americanii nu stiu asta.

  • USA,SECURYTATE, CAMARAD STALIN forever LOVE AND ALLIANCE AND RESPECT.Ce NU A TI INTELES. FOR VALUES AND DEMOCRACY.OH YEEE! 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 Si Toate astea la Romanica. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

  • Eee, suntem proamericani,prodemocrati i uram pe chinezi sau pe rusi,luam lumina de la licurici cu democracy cu libera exprimare cu values cica,dar facem cenzura ca n Rusia si China,mai mai mai sa fie.Ce ipocriti suntem.Democracy of Hypocrits,YEEE,COOL,USA,Western Civilization,Values,DEMOCRACY,cu metodele lui Stalin.Toarsu Stalin inventatorul USA Democracy,CE VRETI? Atat a inteles Romania din viata si din lumea asta. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *