Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

A murit domnul Nimic și asta le-a ocupat multor televiziuni tot timpul

Tocmai ce ajunsesem la o înțelegere cu cetățeanul Nietzsche, când dinspre țară s-a auzit că a murit domnul Nimic. L-am întrebat pe cetățeanul Nietzsche dacă a fost la înmormântare și a dispărut ca mușcat de șarpe.

Despre domnul Nimic am mai scris. Revoluția decembristă m-a prins exmatriculată din Politehnică. Unii au fost exmatriculați din motive politice, alții, ca mine, din motive de absenteism ideologic. Pe românește, lene. O lene însă nu numai contemplativă, dar și deprinsă cu cititul. Regimul Ceaușescu făcea diferența dintre anarhici și puturoși, puturoșii erau și ei trecuți la reacționari pentru că lenea putea deveni contagioasă și, pe același fir logic, anarhică. Domnul Nimic fusese numit la șefia Ministerului Educației și Învățământului de prim-ministrul de pe atunci, Petre Roman. Studiam Mecanica Fină, domnul Petre Roman predase Mecanica Fluidelor, dacă îmi aduc bine aminte, și la facultatea ale cărei cursuri le urmam, dar pentru un alt profil. Nu ne-am întâlnit niciodată pe holuri, dar căminele erau pline de studente ale dumnealui, la fel de entuziaste precum suratele din industria textilă. În ianuarie 1990, eu și câteva alte zeci de studenți din toată țara (erau sute, dar vremurile erau încă tulburi, se deplasaseră la București doar cei ce reușiseră să scape de precauția și opoziția dragostei părintești). Pe Revoluție nu am găsit-o pe nicăieri. Exmatriculații se adunaseră în holul Ministerului Educației și Învățământului, cerând să vorbească cu ministrul, cu domnul Nimic. Domnul Nimic se baricadase în birou și nu a dorit să ne vadă. Deși vocali, nu am recurs la violență. La un moment dat și-a făcut apariția profesorul Dolphi Drimer. Îl cunoșteam pentru că în Politehnică Mecanica și TCM-ul ocupau aceeași clădire. În pauze se juca șah și bridge, studenți, profesori, după cum se nimerea. Profesorul Drimer și juca, și chibița. Pentru că m-a recunoscut, a acceptat să vorbească cu domnul Nimic despre doleanțele noastre, dar nu ne-a promis nimic, și pentru că doleanțele străzii nu erau … obiectul puterii. Când Ceaușescu se plângea de agenturile străine toată lumea își dădea ochii peste cap. Până la urmă chiar oamenii lui de încredere le-au adus la putere: agenți activi, agenți latenți. Dublu, triplu agenți, funcție de circumstanțele politice și economice. Nu-l plâng pe Ceaușescu, deplâng naivitatea lui.

În anii care au urmat, Universitatea Ecologică a comercializat diplome de tot felul, creând tâmpiți folositori pe bandă rulantă. Foarte mulți dintre oamenii pe care odată i-am admirat și i-am considerat mari intelectuali s-au dovedit a fi doar niște spoitori de intelectualitate.

Reînmatricularea a fost până la urmă aprobată chiar de domnul Petre Roman, după o vizită a studenților la Palatul Victoria. Ministrul Educației probabil desena încă de pe atunci monologuri în roșu și negru.

Despre unii poți spune că sunt poeți, despre alții că sunt romancieri, ce spui despre cei care nu scriu cine știe ce, dar vorbesc ca să nu tacă? Că sunt filosofi. Filosofi au fost Plato, Schopenhauer, Nietzsche, Freud, Kirkegaard, Unamuno și alții ca ei, cetățeni despre care am tot amintit, buni sau răi, după cum și unde i-a dus capul. Cei ca domnul Nimic nu sunt filosofi ci filosoferi, adică filosofează ca să-și justifice salariile.

A murit domnul Nimic.
Într-un sat uitat de televiziuni a murit Ilie. Ilie și-a ridicat casa de chirpici cu propriile lui mâini. A semănat și lucrat pământul de la bunici, a plantat pomi și și-a făcut livadă. S-a îngrijit de animalele pe care i le-a îngăduit Dumnezeu. Ilie a filosofat la gura sobei, iarna, când era vreme de reparat carul. Pe Ilie nu l-a plătit nimeni, dar s-a avut bine cu Dumnezeu. Nevasta lui Ilie i-a plătit slujbă la biserică și a mulțumit proniei cerești că l-a luat pe Ilie înainte de a-l vedea pe tată-său Ion făcut de comèdie de guvern. Nu m-ar mira ca ai lui Ilie să le transmită prin Ion câte ceva guvernanților. Ceva de genul: „V-am dat afară!”. Pe restul cuvintelor numai cetățeanca Dana Budeanu le poate pronunța cu eleganță plexi-solară.

Eu am o mai veche răfuială cu cetățeanul Freud, care o dată s-a uitat în poală și nu și-a mai revenit. Dacă cetățeanul Nietzsche s-a gândit că poate modifica biografia lui Dumnezeu, cetățeanul Freud a atras atenția asupra naturii falice a cuvântului, folosindu-se chiar de existența opoziției: Dumnezeu și Isus Christos. Cetățeanul Freud a ignorat nașterea, un atribut de neegalat al feminității, Universului, riscând să fie trimis și dumnealui la părinți de către mai tânărul cetățean poet Mircea Dinescu. S-ar putea să fi dat peste cel cu nuiaua.

Fiind post, se gândește omul să mai dea și câte ceva de pomană. Frații de barbiturice ai cetățeanului Freud o fac simbolic, discret. Cu jenă vorbesc despre acest subiect, la vârsta mea speram să descopăr și în alții înțelepciune și bun simț, dar zilele trecute am descoperit pe tampoanele destinate igienei feminine simboluri falice. Asemenea mârșăvie și lipsă de scrupule mi se pare demnă doar de faliment. Probabil v-ați tot întrebat ce am împotriva masoneriilor: mizerii de felul acelora pe care le tot expun. Toate firmele masonice au în sigle simboluri falice, unele la vedere, altele ascunse, descifrabile doar pentru cunoscători. Cu ceva timp în urmă ziarele și-au făcut timp pentru scoaterea din anonimat a scandalului iscat de interzicerea desenelor animate cu Peppa Pig în China. Profilul acelui personaj de desene animate e un falus. Multe din cărțile pentru copii conțin astfel de simbolistici. Tâmpirea copiilor a început de mai multă vreme, puțini însă au realizat cât de mizerabilă poate fi metafizica unora, tați la rândul lor. Cel mai trist lucru de pe Pământ e că până și unii dintre cei mai inteligenți oameni de pe planetă se consideră reprezentați doar de organele lor sexuale.
Vă las cu ce i-a spus Ion lui Gheorghe:

YouTube player

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

8 comentarii pentru articolul „A murit domnul Nimic și asta le-a ocupat multor televiziuni tot timpul”

  • Am un vecin care a trecut prin toate ipostazele falusului : a fost membru , apoi organ , iar acum e madular .

  • Privindu-ne în oglindă, vedem doar exteriorul ființei, din interior adăugăm înălțimi… însă mort, rămân doar ceea ce alții au înțeles, pentru unii nimic, pentru alții totul.

  • Asemeni Sfintilor Inchisorilor , vad ca a patruns in Celula 2023, pogorand usor , blanzi funigei…

    • “Asemeni Sfintilor Inchisorilor” Da, eu cred ca toti aceia ce au fost inchisi din motive politice in timpul regimului comunist se pot numi; SFINTI ai timpurilor noastre.

    • Bravo!E scris cu adâncă înțelepciune.Ne va lipsi tare mult Marele Nimic dar opera (care nu există) va rămâne amintindu-ne de….. Piața Victoriei.

  • Sigmund Freud s-a ocupat de „sindromul lipsei de penis la femei” rebotezat ulterior ..pana la „Femeie falica” (vezi Societatea
    Romana de Psihanaliza). Fiecare cu parerea lui. Personal ma deranjeaza „agresivitatea de menopauza” la femei.
    Imi amintesc cu mare placere de: Ioan Alexandru (formidabil) , Dolphi Drimer (jucam sah, un tip interesant, metalurg de
    profesie), dar si de Julieta Florea (o doamna; sefa lui P.Roman la catedra).

    • Pentru ca s-a vorbit despre Mecanica Fina as dori sa-i amintesc aici si pe sotii Demian : Nelly Demian (o doamna) preda
      chimia la anul I, iar Traian Demian se ocupa de mecanisme si cred ca era sef de catedra. Sunt oameni care au construit
      Romania. Asa cum am mai amintit; trebuie sa inveti, sa gandesti, sa muncesti ca sa construiesti. Altfel ramanem o colonie.
      O padure de „cuvinte mestesugite” nu tine de foame…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *