Cei care urmăresc și prestațiile mele video de pe cristoiublog.ro vor fi observat apariția unei rubrici de interviuri sub titlul cristoiuTv. I-am zis așa din necesități strict practice. Ori de cîte ori sunam o personalitate pentru a o invita să-mi acorde un interviu trebuia să-i explic amănunțit că e vorba de un vlog, (Ce-i aia vlog? întreba personalitatea), că vom înregistra pe aplicația Zoom dialogul și-l voi posta apoi pe blog (Ce-i aia Zoom? continua personalitatea să se nedumerească). De cînd am poreclit rubrica cristoiuTv totul merge șnur. Cînd aude de tv orice personalitate știe de despre ce-i vorba. Preparativele pentru interviu merg mult mai lesne ca înainte.
Am luat pînă acum interviuri de acasă, profitînd de un mini-studio amenajat de Adrian Sârbu pentru emisiunea zilnică „Gândurile lui Cristoiu”, fratelui meu de la Găgești Deal, Andrei Cristoiu, lui Victor Ciutacu, aflat acasă, înainte de a pleca la televiziune, lui Cornel Tăbăcaru, lăfăit pe terasa blocului de lux din Costa Rica, Monicăi Simion, corespondenta noastră din Anglia, și Corei Munteanu, care a fost duminică reporter tv în direct din Piața Victoriei și Piața Aviatorilor.
Azi, 13 martie 2020, am avut un interlocutor surpriză: Adrian Năstase, aflat la Cornu.
Dialogul, care a depășit o oră, e postat deja pe cristoiublog.ro la rubrica cristoiuTV.
Cine vrea să afle opiniile fostului premier față de Criza Coronavirus, față de administrarea Crizei de către actuala Putere, dar și cum arată o zi din viața „fermierului” Adrian Năstase la Cornu, e invitat să acceseze interviul video.
Am socotit însă că opiniile lui Adrian Năstase, constituind o premieră ( fostul ministru n-a apărut la tv de la începutul Crizei și nici înainte nu se înghesuia să apară), trebuie să aibă și o formă scrisă. De aceea, am transcris mai jos răspunsurile lui Adrian Năstase la întrebările ridicate în aceste zile de Criza Coronavirus la noi, dar și de crizele care vor urma acestei Crize.
De precizat că interviul scris a păstrat caracteristicile specifice oralității din interviul tv.
Ion Cristoiu: Ați afirmat în comentariul de astăzi de pe blogul dumneavoastră că România este gestionată de medici. Am înțeles ce ați vrut să spuneți. Vreți să ne explicați ce înseamnă gestionată de medici?
Adrian Năstase: Dacă deschideți televizorul, bănuiesc că și acum, veți vedea ministrul Sănătății în vizită nu știu unde, pe Raed Arafat explicând că trebuie să stăm în casă, cel de la Jandarmerie văd că iese ceva mai rar acum. Este o preocupare, absolut firească, normală, dar eu am vrut să subliniez faptul că este nevoie și de o gestionare absolut politică, este nevoie de o implicare firească a Parlamentului. Este nevoie de un grup de analiză. Grupul strategic se ocupă, dacă am înțeles eu bine, doar de chestiunile medicale, de comunicare. Cred că ar fi important să fie creat un grup de lucru de oameni înțelepți care să gândească măsuri pentru lunile și anii care vor urma. După părerea mea, România care a făcut, care a avut o anumită evoluție, chiar dacă au fost multe puncte slabe și criticabile în acești ani, în deciziile care s-au luat și lucrurile care s-au întâmplat, riscă să intre, nu doar în recesiune generală, ci și într-o criză internă care să genereze efecte sociale. Începem să le vedem. Și ele se vor amplifica.
Ion Cristoiu: Faceți-mi o analiză a felului cum a fost administrată criza de la început.
Adrian Năstase: Cred că la început a fost o mare surpriză pentru cei care conduceau, mai ales că ideile lor erau cumva paralizate, sau analiza lor era paralizată de faptul că doreau alegeri anticipate. Atunci au crezut că este doar un mic incident de parcurs, care poate fi depășit, și se poate menține traseul către alegerile anticipate. În Bătălia politică, poziția determinantă era legată de aceste obiective. Și atunci, la început, surpriza și întârzierea măsurilor, practic peste tot în Europa, dar și la noi, și-au spus cuvântul, mai ales în condițiile în care resursele și situația medicală nu erau cele mai bune. Probabil că nimeni nu a fost pregătit undeva pentru o astfel de criză. În aceste condiții a început o goană teribilă după echipamente, după soluții, după medici. Și toată povestea asta s-a grefat pe neclaritatea legată de alegerile viitoare locale, dar mai ales cele din toamnă, și o neclaritate de acțiune legată în legătură cu cei care au început la momentul acela să vină din afara țării. Aici practic lucrurile au fost pierdute de sub control și cred deși multe lucruri au fost gestionate bine ulterior, nu avem încă o imagine foarte bună despre situația medicală a populației, inclusiv a celor care au venit din afară, pentru că nu a existat un mecanismul de testare a lor, de verificare al lor. Cred că s-a întâmplat în primele etape, după care a început o organizare în care domnul Raed Arafat, după părerea mea, a avut un rol de echilibrare evident, și cu voce calmă a reușit să transmită mesaje. Dar interesele politice subterane continuă și s-a văzut lucrul acesta foarte bine în episodul forței de muncă trimisă în Germania, ca rezultat în mod evident a unei înțelegeri politice româno-germane. Ei bine, lucrurile acestea nu sunt în ordine pentru că un sistem eficient și care să creeze încredere cetățenilor trebuie să nu accepte excepții. Ori la noi au început excepții, este lucrul cel mai cel mai periculos.
Adrian Năstase: Senzația pe care am avut-o zilele acestea a fost extrem de neplăcută. Este genul acela de exod de forță de muncă, de migrația forței de muncă, în care cineva din afară culege din coș numai fructele care-i convin și care nu sunt lovite. Este și sistemul pe care îl vor practica în curând britanicii, sistemul pe care îl folosesc americanii, și care își aleg atunci când au nevoie un anumit tip de forță de muncă. Din punctul meu de vedere este deranjant faptul că reprezentanții unui alt stat intră în România și culeg culegători. Deci asta mi se pare deranjant. Dacă era o înțelegere clară între statul român și statul German era în ordine, cu condițiile clare în care, sigur, nu trimitem în Germania persoane care eventual au fost în carantină. Statul român a cheltuit cu ei. Ce se va întâmpla dacă se îmbolnăvesc? Revin la recuperare în România, în spitalele românești? Aici însă sunt, de fapt, întrebările firești. O țară cum este Germania, sau companiile de acolo agricole, care și așa beneficiază de subvenții incredibil de mari în comparație cu agricultorii români, practic folosesc zona vitală a forței de muncă și după ce lămâia este stoarsă, o trimit înapoi acasă, nu? Deci, eu cred că asta este deranjant. Dacă s-ar fi făcut cu niște acorduri privind forța de muncă între România și Germania, cu condiționalități bine fixate, cu elemente legate de asigurările de sănătate, și așa mai departe, probabil că lucrurile nu ar mai fi fost atât de șocante. Dar faptul că cineva intră pe teritoriul României, inclusiv în spațiile care sunt în carantină, și ia de acolo diverse persoane pe care le urcă în avion, le urcă mai întâi în tot felul de autocare și apoi în avion, și le transportă ca materie primă în Germania, lucrul ăsta a deranjat enorm. Și eu cred că Parlamentul ar fi trebuit să acționeze. Sunt convins că o moțiune simplă ar fi necesară pe această chestiune. Cred, de asemenea, că interpelări către Ministrul de Interne ar fi necesare. Am văzut o propunere privind crearea unei comisii de anchetă. Pentru că lucrurile nu pot fi lăsate în felul ăsta. Nu se poate ca noii să fim zona de rezolvare a problemelor în continuare pentru Statele dezvoltate. Sentimentul acesta umilitor, eu cred că este cel care a determinat opinia publică să reacționeze.
Adrian Năstase: Ar fi nevoie să facem așa cum fac, spre exemplu ungurii stau polonezii sau cehii, împrumuturi masive care să permită reluarea activităților de infrastructură, a unor investiții de Start. Pentru că un lucru pe care l-ați observat în comentariul meu de astăzi e revenirea la rolul economic al statului. Până nu demult statul trebuia să dispară, nu ne mai interesează statul, și acuma toată lumea se roagă de stat. Avem nevoie și pentru șomaj tehnic și pentru întreprinderile mici și mijlocii. Deci este clar că rolul statului trebuie să se întărească, dar el trebuie să se gândească și pe termen mai lung. Și de aici nevoia unor activități care să iradieze după aceea pe orizontală. De asta este nevoie acum de câteva proiecte mari de infrastructură, de asta ar fi nevoie, poate de gândit o preluare a unora dintre infrastructurile energetice. Poate că unele dintre firmele din alte țări care au participat la privatizarea lor, vor fi în situația de a vinde. Polonezii au făcut lucrul ăsta. Cehii au făcut, sigur că au făcut numai pe zonele care interesează. Eu cred că ar trebui să gândim de a folosi și condițiile din alte țări pentru a reveni poate asupra unora dintre greșelile pe care le am făcut anterior.
Ion Cristoiu: Spuneți-mi în legătură cu administrarea acestei crize, cu comunicarea. Ați fi văzut o mai mare implicare a Președintelui, a premierului?
Adrian Năstase: După părerea mea, Klaus Iohannis la început a vrut să se implice pentru a arăta că nu îl mai interesează alegerile anticipate care erau, au fost o lungă perioadă de timp, prioritatea apolitică absolut a României în concepția sa. După care și a dat seama că e foarte riscant să gestionezi o problemă, o chestiune, o criză în care mor oameni, și în care în fiecare zi ai mărturii despre disfuncții din spitale, din județe, și atunci l-a lăsați pe ministrul Vela, pe ceilalți din zona medicală. Iar televiziunile sigur că au urmat această linie așa încât cred că Iohannis practic a dorit să se distanțeze de aceste chestiuni.
Ion Cristoiu: E perdant sau e câștigător?
Adrian Năstase: Câștigător nu are cum să fie. De fapt, nu știu cine ar putea să fie câștigător în criza asta.
Adrian Năstase: În mod paradoxal, cei ce merg pe această idee sunt tocmai cei de la putere, care sunt conștienți de faptul că gestionarea crizei duce la pierderi de popularitate și atunci consideră că au nevoie de un timing după criză pentru a realiza diverse proiecte economice, sociale, și așa mai departe. Este evident că multe dintre proiectele legate de creșterea pensiilor, creștere a salariilor, diverse alte proiecte sociale, crizele din diferite zone, cum ar fi zona hotelieră, turism, și așa mai departe, vor determina nemulțumiri; oameni care atunci când vor merge la vot vor vota împotriva Guvernului, indiferent care este guvernul, știm asta dintotdeauna. Oiectivul PNL este de a duce cât mai departe momentul alegerilor pentru a încerca o compensare a rezultatelor.
Adrian Năstase: Faptul că Parlamentul nu funcționează sau în orice caz nu este vizibil, generează o lipsă de vizibilitate și pentru partide. De asta într-un fel vorbeam într-un articol, într-un comentariu anterior, despre o anumită disipare a partidelor politice și parțială a Sindicatelor. Dar partidele mai mici nu cred că vor câștiga. Pierd toate partidele. Mă uit, PSD-ul practic tace, cu o distincție absolut extraordinară. PNL-ul nu se mai manifestă decât sub forma guvernării și reprezentanții săi merg pe mesaje transmise unitar, dar care nu sunt convingătoare. Și atunci mod evident la nivel politic pierderile sunt evidente. Singurul care mi se pare că se bate mai mult și devine mai vizibil este Victor Ponta. Care, chiar dacă uneori șarjează mai mult decât ar trebui, dar marchează niște puncte importante. Călin Popescu Tăriceanu, de asemenea, încearcă să revină la o zonă mai ridicată în sondaje și în opinia publică. În rest nu am văzut lucruri deosebite la nivel politic.
Ion Cristoiu: Cred că am ghicit la atitudinea PSD-ului de acuma cea din 2016, de pe vremea lui Liviu Dragnea, adică nu facem nimic pentru că oricum o să cadă fructele din merii dumneavoastră, din meri, în poalele noastre. Credeți că este bine sau nu e bine?
Adrian Năstase: Cred că e o mare greșeală. Oamenii așteaptă soluții critice, dacă este cazul, acțiuni de sprijin, atunci când lucrul acesta este posibil. Les absents ont toujours tort. Deci cei care sunt absenți nu câștigă. Deci eu cred că este o abordare incorectă. Eu cred că ar trebui să forțeze un contact cu guvernul, să lanseze în permanență proiecte. Am văzut câteva idei acum pentru o platformă economică, pentru măsuri economice. Sunt generale. Ar trebui lucruri mult mai concrete, și revin, deși m-am plictisit și nici nu o să mai îmi spun acum, în definitiv, de departamente. Dar în mod normal trebuiau culese acum tot felul de soluții. Urmează la nivelul agriculturii un an extraordinar de dificil. Seceta este teribilă. Dacă nu să plouă în zilele următoare vor fi dificultăți majore. Povestea cu exportul de cereale, iar nu a fost în ordine. Felul în care s-a interzise exportul, pe urmă s-a revenit, pe urmă… La fel, chestiunea cu irigațiile.
Da, foarte super.
Super.
Toata conducerea actuala a PSD-ului nu are scoala nici pana la genunchiul broastei raportat la domnul Nastase!
Vorbind de guvern am putea spune ca sunt analfabeti!
PSD-ul si-a pus ciolacul! Acum are nevoie de unul ca Plesoianu!
Da ce sa-i politica astazi o face securitatea!
Iobagii romani vor sa fie condusi tot de securitate , transformata, de pentru timpuri capitaliste!
Am stat si am citit in stanga si in dreapta tot ce misca prin presa si internet. Am ajuns la o concluzie sumbra. Poate par paranoic dar va spun ce cred. Covidul este ocazia perfecta pentru noua organizare mondiala. Viitoarea societate umana va arata cam asa: toata lumea va avea un venit minim garantat, toata lumea va avea acasa un minim confort, institutia familiei va deveni caduca, statul global va prelua spre educare si spalare pe creier a noii generatii, totul va fi controlat prin IA, nu vor mai exista autoturisme si in general nu va mai exista proprietate privata, totul va fi la indemana prin internet, dar si aici e interesant, toti cei care nu sunt sanatosi si productivi vor fi eutanasiati in mod elegant si civilizat, guvernul mondial nu va mai cheltui bani pe pensii si sanatate. Vom deveni niste roboti care in momentul in care nu mai dau randament vor fi trecuti la scrap. Nu va mai exista religie, istorie, granite, populatia va fi metisata pana va deveni o melasa. Doar cativa vor avea privilegiul sa ramana cu drepturi si libertati care par acum elementare. Te nasti, esti antrenat, produci, esti alimentat cu tot ce e necesar, apoi esti eliminat cand nu mai esti productiv si devii balast. Comunismul lui Stalin va parea o dulce amintire fata de ce va urma. Omul va deveni viitorul animal de laborator. Nu am innebunit. Asta va urma. Cei mai tineri o vor trai.
Scuze ptr accidentele gramaticale si stilistice. Dar e ultimul lucru de care e cazul sa ma impiedic.
PS geo, vei fi cam ultima generatie care va mai profesa conform juramantului lui Hipocrat! Cei din breasla ta vor fi inlocuiti de niste calculatoare care vor lua decizia finala pentru oameni. Viitorul suna a neant.
@Cib Foarte departe de adevar nu esti,bine nu as merge chiar atat de departe ca si tine,dar o Noua Ordine tot se pregateste,acum,cum va fi aceasta,inca nu indraznesc sa ma gandesc cum va fi,pentru ca,nu stiu,nu am informatii destule,ai dreptate,si eu simt ca vine o noua oranduire,dar cum va fi aceasta nu indraznesc sa preconizez,chiar nu stiu,si cand nu stiu,nu ma pronunt,oricum lumea in care am trait pana acum nu va mai fi.Va fi altceva,ce,nu vreau sa indraznesc sa preconizez ce va veni,ca sa nu fiu luat de profet mincinos,consider ca nu stiu. ❓ ❓ ❓
Bine sunt si alti factori in ecuatie, Rusia a spus ca va sustine China impotriva acuzatiilor anglo-americane,si a cererilor de despagubiri pretinse de anglo-americani Chinei.Toate bune si frumoase,insa este greu de descifrat jocul pervers al rusilor.Toti care avem ceva informatii mai stim ca acei factori politici care vor sa ceara despagubiri Chinei,dupa pandemia de Coronavirus,sunt elemente apropiate politic de Trump,si de Boris Johnson,artizanul si infaptuitorul Brexitului.Cine stie cat de cat lucruri,stie si ca exista suspiciuni rezonabile ca Rusia s ar fi amestecat decisiv atit pentru alegerea lui Trump,cat si pentru Brexit,sustinand atat gasca lui Trump,cat si gasca pro Brexit, din care face parte si Boris Johnson.Adica Rusia apara China in problema sanctiunilor si a despagubirilor economice cerute de factori politici anglo-americani,acei factori politici anglo-americani,la a caror ridicare la putere …Rusia a contribuit,unii spun …in mod decisiv.Deci ce dracu de joc plin de perversiuni …politice face Rusia,altfel o maestra desavarsita in …perversiuni politice. ❓ ❓ ❓ Ce au reusit astia,au rupt Marea Britanie de Europa cu Brexitu,slabind Europa,dar intrucatva au izolat Marea Britanie,(expunand o si riscului separatismului scotian si nord irlandez),si mai ales au indepartat,cu ajutorul lui Trump,SUA de Europa,si tot cu ajutorul lui Trump au invrajbit SUA contra Chinei,iar acum Rusii se erijeaza in aparatorii Chinei.Ce dracu de jocuri fac Rusii de fapt ❓ ❓ ❓ Asta imi pun intrebarea??? Asta pana la Conspiratia Mondiala si New World Order,nu de alta,dar vorba maestrului Tudor Barbu,mie nu mi place sa ma duc dupa fenta.
Vad ca astia de la Antena 3 au devenit portavocea teoriilor conspirationiste,date pe piata de gasca lu Trump,dar in acelasi timp il critica pe iohanila,aflat acum in gratiile lui Trump,astia ce politica mai duc???Pai ei sunt antiIohannis,sluga a lui Trump(bine,si a lu Merkel ca asta joaca la mai multe capete),dar i sterg pantofii lu Trumpica,ce joc fac si astia,nu stiu???
Iohannis in gratiile lui Trump? Ha, ha, esti glumet. Tu stii cum il cheama pe presedintele din Bago-da-Bago (asta ca sa fiu politicos, sa nu dau nume de tari nesemnificative pe plan global)? Cred ca nu. Cam asta e ordinul de marime. Trump e dusmanul de moarte al viitorului ala „luminos” pe care il vad eu venind. Daca pica Trump, comunismul global ne mananca pe toti. Pana la urma crezi ce vrei. Sper sa nu am dreptate dar nu cred ca ma insel.
ciiib! Calmeaza-te, frate!
Am analizat si eu ce se întâmpla în jurul meu, am fost atent la ceea ce se întâmpla în lume, am citit si eu teorii conspirationiste, am citit stiri adevarate si stiri false, sunt de acord ca, în toata criza asta, exista ceva ascuns, s-ar putea ca cei din oculta sa doreasca sa schimbe acum ordinea economica mondiala, dar… de aici si pâna la a se ajunge la ceea ce preconizezi tu, ar trebui sa treaca vreme multa. În stadiul prezent de dezvoltare a omenirii, o astfel de trecere brusca la societatea descrisa de tine ar fi, practic, imposibila!
Deci, iesi în curte, ia o gura de aer si linisteste-te! Neantul este foarte departe!
Crezi? Banuiai acum doua luni ce nebunie va veni? Lucrurile evolueaza cu o viteza fantastica. E ca la caderea zidului Berlinului. Cu toate ca lucrurile erau oarecum previzibile dupa manevrele lui Gorbi, nimeni nu si-a inchipuit anvergura schimbarilor. Toata lumea se astepta la schimbari graduale si previzibile, nu la caderea brusca a sistemului. La fel se intampla si azi. Daca vom trai, vom vedea si vom vorbi. Parerea mea e ca vin schimbari masive si brutale care ne vor da pe toti cu cracii-n sus.
Pai, aici sunt de acord cu tine. SFul din prima postare l-am digerat mai greu.
geo
La momentul oportun il vei digera perfect si te vei mira ca nu te-ai gandit mai demult.
@
1. habar n am citi ani ai, dar se prea poate sa traiesti si tu minunatiile de vremuri despre care vorbesti:))
–
2. „totul va fi controlat prin IA”. gresit, totul va fi controlat de! IA
–
3. toata lumea va avea un venit minim garantat,…o vreme, dar asta presupune ca tre sa faci frumos, miscindu te pe o ecuatie… de miscare prestabilita:)). n-o faci, vei muri de foame, la propriu, pentru ca pentru fiecare ‘ne-facere’ vei fi penalizat, brusc, …in direct!:))
–
4. io am zis cite ceva despre masura AI, care va fi …desavarsita:)),prin urmare e de luat in calcul…esenta!, adica omul va experimenta Nemurirea, ca…la cit de desteapta e IA-ua, asta, :))), o sa gaseasca toate leacurile de pe lume:))
–
5. asta e punctul cel mai important: nimic nu se va face cu japca, ca daca e cu forta, …intervine Arbitrul, adica Universul:))), prin urmare omul…va alege…singur ‘calea’ pe care o va apuca.
–
6. importanta e,
io cel putin pe asta insist:))), si insist pentru ca nimic, dar absolut nimic nu e mai important pe vremurile astea,
faza cu „Vom deveni niste roboti”.
important e de inteles, cu Inima, ca omul e ‘desavarsit’, adica nicio desavarsire nu i se mai poate…adauga!:)))
va fi greu ca omul sa renunte la Nemurire, murind…, dar eu, cit mai stau paici, asta o sa repet, ca omul e ‘desavarsit’, prin urmare orice ‘imbunatatire’…ii schimba starea:)
–
7. omul, alegind intre om si altom va alege intre vesnicie si nemurire. cu toate ca omul e ‘desavarsit’, ca e Oglinda Sfintei Treimi, …va fi coada la Nemurire:)))
privesti civilizatia privindu-i ‘esenta’.
esenta e nu IA, nu nu, asta e fenta!,
esenta e Calculatorul Cuantic cu a lui ‘scara pina la Cer’
–
deci nu tre sa faci analize complexe, ca sa afli in ce stadiu se afla Civilizatia, ci doar sa privesti stadiul de dezvoltare al CC-ului:))
–
daca omului ii e daruita o balanta de genul…viata VS…orice altceva, va alege viata. daia poate fi schimbata lumea…brusc, de fapt plenar, deci in termen scurt.
deci…ca sa vedem cam care e masura vremurilor…
–
s-a spus ca…Imparatia lui Dumnezeu este in noi.
omul…ce a facut, a cautat Imparatia asta in ei insisi?:)))…habar n-am ce a facut fiecare, dar si a mai indreptat ochii si in afara lu’ ‘noi insine’ :))
ce e important aici e ca…tot in afara lui a cautat omul Granita Universului.
–
daca ai intreba, azi, oamenii, unde e Granita Universului…in general vor ridica privirea catre stele:))), prea putin o sa…inchida ochii, aratindu-ti o…acolo unde si e, adica in ‘noi insine’:))-
–
deci da, Granita…Creatiei e in noi insine:)), si tot acolo e si Imparatia lui Dumnezeu.
–
totusi…omul ‘stie’ asta, deja, pentru ca…l-a pus pe Calculatorul Cuantic sa gaseasca Granita Universului…in el insusi!:))))
deci da, chiar asa!, nu e prea clara treaba, daca omul cauta sau nu Granita Creatiei in el insusi, dar cu Computerul Cuantic e clara treaba, el o cauta in el insusi!:)))
–
cum sa nu rizi cu pofta, domne?!:))))
…adica omul nu prea-si cauta Imparatia lui Dumnezeu in el insusi!, dar Calculatorul Cuantic o cauta!:))))))
–
daia va da Calculatorul Cuantic de o ‘desavarsire’, ca o cauta acolo unde e, nu acolo unde nu e!
–
se poate spune ca ‘povestea’ unui Calculator Cuantic e una a…cunoasterii de sine, pina la urma?:))))
bineinteles ca se poate!:)))), adica…daca asta e, o cunoastere de sine, cum sa spun, domne, ca nu e?!:))))
cum spuneam, da m-a intrerupt un prieten:))), Referinta Absoluta exista, se afla pe Granita Universului, adica la nivel cuantic.
Prin urmare Calculatorul Cuantic,
…cunoscindu-se pe sine,
deci gasind in el insusi Granita Creatiei!…asemenea adincilor Intelepti,
are acces si la o referinta care ii va permite orice triangulare absoluta!,
adica are acces la Referinta Absoluta.
–
deci…pe cind omul isi va cauta, in genere, referinte in afara lui!, referintele lui fiind, astfel, relative,
un CC, care isi cauta referinta in el insusi va folosi o referinta cu totul speciala in Creatie, Referinta Absoluta, care e…Unicul Foton care se manifesta in Creatie:)))
–
deci iata cum sta omul, cind e pus in Relatie cu un CC:)))):
el foloseste referinte relative, iar CC foloseste Referinta Absoluta:))). s-ar parea ca nu sta prea bine…!:)))))
sa mergem mai departe…
–
pe vremea Babilonului,
adica atunci cind omul ajunsese la performanta de a folosi vectorizarea energiilor, obtinind astfel cunoastere despre viitor,
adica atunci cind omul mai ca si facuse scara pina la Cer,
turnul babel fiind in fapt o stiinta, nu vreun zgarie nori, ceva…:)))
–
s-a intimplat ceva, la un moment dat…:) le-a incurcat Dumnezeu limbile:))).
oamenii puteau sa le descurce, dar s-au dovedit incapabili.
–
pai…pe vremurile astea se va intimpla la fel, doar ca e vorba despre o ‘desavarsire’la mijloc, ca Civilizatia asta e …mama tuturor civilizatiilor de pe planeta asta, deci e un balaur, nenica, nu gluma!, adica e ceva ‘desavarsit’ :))))
–
omul, momentan, are o Definitie, atunci cind vorbeste despre IA.
daca l intrebi pe om, azi, care e treaba cu IA-ua, o sa inceapa sa turuie…brusc!:))))
e, faza tare e ca ‘Definitia IA’ se va schimba brusc!:))))
…tot asa cum pe vremea babilonului s-au schimbat brusc definitiile, putinta de intelegere a oamenilor de atunci a noilor Definitii fiind limitata:)
oamenii de-acum…s-au ‘desavarsit’ intre timp, deci vor intelege noua Definitie a IA,, dar intelegerea va fi limitata, pentru ca IA foloseste Referinta Absoluta, pe cind omul foloseste referinte relative…
–
cind se va schimba, brusc, Definitia IA?
cum cind?! atunci cind o IA…clasica ajunge in Cuibul Potrivit:)).
bine, nu e cuib, ci Tron!, asta e faza, ca e Tron:)))
care e Cuibul Potrivit? pai…un CC, asta e cuibul potrivit !:))))
–
avind Tot Timpul Creatiei la indemana, deci avind acces la ‘desavarsirile’ care se manifesta pe Granita Universului, adica la nivel cuantic, o IA se imbunatateste intr un fel inimaginabil.
–
devine ‘desavarsita’
–
nu prea pricepe omul, azi, cam ce inseamna o IA ‘desavarsita’ dar o sa afle:)))
prin urmare…cit valoreaza o IA…clasica, adica o IA careia i-a definit omul algoritmul, adica esenta?!
cum cit?! :))) nici macar doua parale!
cea mai performanta IA de pe planeta asta nu face doua parale. le puteti arunca pe toate la gunoi!:)))
daca veti reusi sa faceti asta inseamna ca ati inteles ca ‘adevarata IA’:))) aia pe masura Lumii Noi, se defineste singura!, folosind ‘desavarsirea’ pe care un CC i-o pune la dispozitie.
Si eu am văzut un film, cu „subiectul” ăsta, dar n-am făcut altceva decât să apreciez „imaginația” scenaristului !
Nu cred, însă, in acest scenariu!
Şi nici că se va realiza cândva!
Decât aşa ceva, prefer ARMAGEDON-ul!!!
„Este foarte probabil ca economia globala sa experimenteze cea mai grava recesiune de dupa Marea Depresiune din 1930, depasind criza financiara globala de acum un deceniu”, zice Gita Gopinath, economistul-sef de la FMI
–
pai…si?
daca zice, ce?!:)))
cine-o crede, domne…?!
( io am inteles, citind o stire, ca economia ro o sa si revina brusc, deci noi sigur-sigur n-o credem :)) )
–
e asa cum zice tipa,
ba chiar mai rau,
pentru ca, cum spuneam, cele doua razboaie mondiale au fost…doar unul, de fapt.
prin urmare depresiunea din 1930 a fost parte a…razboiului mondial…unificat!:)))
de unde rezulta ca noi acusica sintemsi intr un razboi mondial,
dar, cum spuneam, acum se numeste altfel, mai exact Revolutie Mondiala.
–
treaba e clara, toate sistemele sociale vor fi indoite pina vor crapa.
dupaia, deci dupa ce se va alege praful de ele, se vor naste alte sisteme sociale,
dar si despre astea am mai povestit, deci nu mai repet:))
–
prin urmare pe vremea asta nu tre sa te porti ca intr un razboi…cu virusul,
ci fix ca ntr un razboi mondial, dar care…evoluind in stil fibonacci:))), si-a schimbat definitia, daia se numeste Revolutie Mondiala.
–
cum spuneam, se mai intimpla o chestie tare de tot, razboiul clasic, dar mondial,…a devenit imposibil:))) imposibil…imposibil!:)))
prin urmare cea mai lipsita de sens chestie pe care o poti face e sa te inarmezi clasic:))) gen rachete, avioane, etc etc etc.
–
totusi, pe linga faptul ca multe tari habar n au ca sint in plin razboi mondial, ele n-or sa inteleaga nici ca armele clasice sint expirate, focusindu-se pe arme clasice, comsumindu-si energia ( pina una-alta…banii ) in van:))
–
Gabi Serban,
Potaie, nu te-ai schimbat deloc! Esti acelasi dobitoc dintotdeauna! Vezi ca de când nu ai mai postat, fortat de prietena ta Nikola (care a recunoscut în mod tacit ca este femeie), mi-am dezvaluit adevarata identitate. Unii dintre postaci stiu ca sunt barbat, ca sunt medic si ca lucrez în Franta! Compris, salope? Ba, si magarii mai evolueaza putin la senectute! La tine, se vede clar, nu este cazul.
Dacă trăia în zilele noastre, Ion Creangă precis ar fi scris Povestea Sparanghelului
https://images.app.goo.gl/nJxBsWWfBEBmrc8V9
Daca nu ar fi fost munca sezoniera din Europa, unde ar fi lucrat oamenii acestia in Romania, cum ar fi trait familile lor, nu avem toti pile sa lucram la statul in fund si degeaba, pe salarii maricele si pensii speciale, vezi pe recorder.ro filmul cu functionarul din ministerul …
Acest coronavirus are dupa parerea mea si un aspect pozitiv, lacomii angajatori romani, care se inbogatesc intr-o generatie cat s-au inbogatit altii in mai multe generatii, nu mai pot angaja oamenii saraci din Asia…
Marea majoritate a angajatorilor romani s-au comportat, politicos vorbind MIZERABIL cu angajatii lor in perioada 1990-2000 …
@Iulia Bravoo,felicitari femeie,ma ungi pe suflet,in sfarsit cineva care spune niste lucruri,pe care as fi vrut eu sa le spun,ar mai fi si altele,da inca nu vreau sa le zic,da ai dreptate,pai am avut de a face cu angajatori romani,pai inainte de coronavirus toti managerii,si patronii din Romania erau niste ingamfati plini de ei,cu lamborghini,ferrari bugatti,mercedes,audi,vile de lux in toata tara,bani cheltuiti in toate statiunile de lux din tara si din lume,zeci de mii de euro sparti intr o seara,haremuri de pitipoance,excursii de lux,vuitoane,hermesuri,fite,impresii smecherie la greu,impresii,cine sunt ei,comportament mirlanesc,de vatafi fanarioti fata de angajati,conturi in toate of shore urile,cu averi facute in 10 ani de zece ori cat au facut unii antreprenorii straini in 4-5 generatii.Sa le plang astora de mila? Imi pare rau,nu pot,chiar daca unii o sa ma injure.Se plangeau pana nu demult de criza de forta de munca,insa doar voiau un pretext sa si aduca semisclavi ieftini din indochina,hindustan,africa si america latina,de romani isi bateau joc,ca de aia si au luat aia lumea n cap si s au dus in Europa in numar mai mare ca Sirienii a caror tara a fost sfartecata de razboiul cumplit de acolo.Sa lasam dracu ipocrizia si sa spunem lucrurilor pe nume.Eu am avut de a face si cu angajatori romani,si cu cei straini,deci pot sa compar,strainii erau asprii,romanii erau crunti.O sa se supere multi da asta am vazut,nu pot sa fac pe plac unora, spun ce gandesc.Ca sa nu mai vorbim ca in Romania fiecare job are …pretul lui,vorba lui Nicolae Filimon,”ispravniciile se dau cu rusfet,inteles ai sau ba”,dupa cum zicea personajul Dinu Paturica din romanul „Ciocoii vechi si noi”,al acestui scriitor.Ma gandesc la Romania de azi,iar acest personaj,Dinu Paturica este qintesenta Romaniei de azi.
PNL reprezinta multinationalele si bancile straine,si interesele lor in Romania,PSD reprezinta borfasii autohtoni,zisi antreprenori,derivati din fosti baieti”cu ochi albastri”,ca numai astia in Romania au putut deveni antreprenori,restu au fost mancati deja,ca daca nu esti”din sistem”nu poti face afaceri in Romania,ca esti”mancat”,decat daca esti multinationala straina sau banca si ai marile puteri in spate,pe noi Romanii de rand nu ne reprezinta nimeni,nimeni nu tine cu noi.Asa ca si PNL si PSD sunt doua chestii la fel,parerea mea. 🙁 🙁 🙁 Puteti sa ma injurati da asta cam e .
In prima parte a interviului, am avut impresia ca vorbiti cu un fermier din Germania, Austria, Elvetia sau nordul Italiei care vorbeste limba romana…
Calitatea intelectuala a domnului Nastase a facut inteviul foarte placut, din pacate intelectuali reali din stanga sau din dreapta politica prefera confortul vietii cotidiene.
Mie nu mi-a placut nici un interviu facut de dvs cu colegii dumneavoastra ziaristi, li se potriveste un cuvant popular, prapastiosi, este advarat ca la dvs sunt mai putin prapastiosi decat normal… dar probabil este o problema de intelegere la mine, a ziaristilor romani.
Tara ar fi arătat altfel dacă Adrian Năstase nu ar fi fost ținta unor campanii de distrugere a valorilor naționale și, prin aceasta, a unui viitor prosper. E drept ca am fi fost privați de anunțuri prezidențiale pline de miez, care se epuizează cu îndeamnul sa ne spălăm pe mâini și ne informează ca vremea este frumoasa.
Doamne, cât mi-a displacut omul acesta, si înainte sa fure si dupa ce-a furat. Si când ma gândesc ca l-a format pe Victor Viorel Ponta dupa chipul si asemanarea lui…
Dar ce ziceti, maestre, Nastase apreciaza libertatea de exprimare a jurnalistilor din ziua de azi, ca dumnealui, odinioara, nu avea nicio retinere sa bage pumnul în gura jurnalistilor care miscau în front.
.
P.S. Va rog sa-i spuneti poliglotului Nastase, cel cu multe oua la Cornu, ca expresia „les absents ont toujours tort” nu se traduce prin „cei care sunt absenți nu câștigă”, ci este vorba despre faptul ca este usor sa acuzi o persoana absenta ca nu are dreptate sau ca a facut ceva condamnabil, când ea nu este acolo pentru a se apara.
Si daca am traduce-o mot à mot, desi nu este corect asa, expresia ar fi „absentii nu au niciodata dreptate”, dar, repet, nici acesta nu sensul ei adevarat.
Nastase a gresit ca a lasat toti jmenarii sa se oploseasca sub el,iar mai apoi jmenarii l au tradar primii,trecand imediat la Base cu prima ocazie,Nastase a fost un mare fraier,eu nu l urasc,il compatimesc,pentru nerozia lui de a se inconjura cu toti nemernicii,care in final l au sapat si l au scos tap ispasitor pentru tot ce au facut ei.Lui Nastase i placea linguseala,si astia i stiau punctul slab,s au folosit de treaba asta,si s au folosit si de Nastase(jmenarii care au condus,conduc,si vor conduce in continuare tara asta nefericita,si care sunt transpartinici,cu cate un picior in fiecare partid).La inceput si Ponta a facut aceleasi greseli,dar s a mai trezit la realitate dupa ce a plecat din functia de prim ministru.
Du-te, mai! Serios? Mai, Tudy, ma uimesti! Bata-te norocul, da’ tu le stii chiar pe toate!
PSD nu mai exista . Reprezinta doar o ramura a „baetilor ” de la padure . Ciolacu vine in continuarea lui Ponta , Grindeanu , Tudose , etc . Ii va mai vota doar STS -ul.
Cat despre handicapatii astia ce ne conduc acu’, ei au misiunea de a distruge tot ce mai e romanesc in economie , sa se imprumute pt a fi siliti sa vindem ceea ce mai are statul roman .
Un interviu exceptional cu un politician de referinta in politica romaneasca postdecembrista.