Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Adrian Zuckerman – o rușine nu atît pentru SUA, cît mai ales pentru România

Un comunicat al MAE ne informează că ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit pe 11 ianuarie 2021, la sediul ministerului, în vizita de rămas bun, pe ambasadorul american în România Adrian Zuckerman.

Textul e practic o înșiruire de bla-bla-uri slugoase despre relația noastră cu America, poreclită, pentru a da sclipici unei relații de servitute, Parteneriat Strategic. După cum era de așteptat, Bogdan Aurescu, un ministru de Externe fără viziune, fără proiect, fără personalitate, amator de trabuce (la MAE e deja tradiție ca ministrului să i se aducă drept cadou cutii de trabuce), pus și păstrat acolo de Klaus Iohannis în virtutea strategiei de două mandate – nici un subordonat nu trebuie să licărească mai mult decît Mine, a invocat în sprijinul Cîntării înălțate Parteneriatului strategic, făgăduielile lui Donald Trump de a ne face o autostradă și o cale ferată Constanța-Gdansk. Una dintre făgăduielile funambulești ale funambulescului Donald Trump din seria de telenovelizare a politicii americane căreia îi aparțin jurămintele de amor făcute dictatorului coreean Kim Jong-un și deciziile luate pe Twitter noaptea în chestiuni cruciale de politică externă pentru ca doua zi, după trezire să renunțe la ele. Sub administrația Trump, Parteneriatul strategic s-a concretizat într-una dintre cele mai păguboase negustorii din Istoria României. În schimbul unei șepci de un dolar, primită de Klaus Iohannis de la Donald Trump, România a trebuit să cumpere fiare vechi din SUA de 8 miliarde de dolari. Pentru a achita o parte din acești bani, România s-a îndatorat urieșește prin împrumuturi cu dobîndă criminală la bănci străine.

Comunicatul nu aduce nimic nou nu numai în relația noastră cu America, dar și în relația noastră cu alte mari puteri din Vest. Dacă ai crede zicerilor lui Klaus Iohannis, ale premierului și ale MAE, relațiile noastre cu alte mari puteri, poreclite Puteri Garante, stau sub semnul permanentelor plecăciuni pe care le face România acestor Mari Puteri pentru cît de darnice sînt ele cu Poporul Român, despre cum nu pot trăi românii fără a le șopti zilnic un Bogdaproste național.

Din acest punct de vedere, Comunicatul n-ar fi meritat luat în seamă. Ca el, cel din 11 ianuarie 2021, sînt sute în arhiva postdecembristă a MAE. Stau alături de sutele de Comunicate, aproape la fel, de dinainte de 1989 despre relațiile noastre cu URSS și cu celelalte țări ale Lagărului de democrație populară.

Ne-a făcut să ne oprim asupra acestui text emis de Bogdan Aurescu – Trabucul o aserțiune din debut:

„Ministrul Bogdan Aurescu a transmis aprecierea părții române pentru activitatea ambasadorului Zuckerman, pe parcursul mandatului acestuia la București, pentru implicarea dinamică în dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic Bilateral”.

Cum adică „aprecierea părții române”?
Aprecierea lui Klaus Iohannis? Aprecierea lui Florin Cîțu? Aprecierea lui, a lui Bogdan Aurescu?

Cîțiva colegi de breaslă – Cozmin Gușă, Bogdan Iacob – au trecut în revistă cu ocazia acestei plecări intempestive – incredibila, halucinanta prestație a lui Adrian Zuckerman în cele 391 de zile de mandat la București.
Concluzia lor e fără drept de apel:
Mandatul lui Adrian Zuckerman a fost o rușine pentru America.

Argumentelor invocate de confrați – implicarea în campania electorală din România, fără pic de prudență, campania violentă și neroadă dusă împotriva companiei Huawei (Instalațiile 5G propuse de firmă trebuiau refuzate de România, pentru că prin ele China ne vîra în cap, pe post de cip, doctrina comunistă), atacarea incorectă și aiuristică a PSD (În PSD activează baronii roșii de pe vremea lui Ceaușescu), le-aș adăuga unul, al meu, invocat în comentariile mele despre acest ambasador unic în Istoria României:

Implicarea în campania electorală a PNL de partea acestui partid, definită printr-o slugărnicie unsuroasă.
Prin însoțirea lui Ionel Dancă în Vrancea, unde a dat din gură în stil cațavencian pentru ca vrîncenii să-l aleagă deputat pe șeful cancelariei premierului, prin deplasarea electorală la Constanța, de dragul tot al unui baron PNL, Adrian Zuckerman a coborît postura de ambasador al Americii în România la nivelul unui ospătar care așteaptă de la client un bacșiș gras.
Numai că aceste grave deraieri de la statutul de diplomat n-ar fi fost posibile dacă Adrian Zuckerman n-ar fi fost ambasador la lui Donald Trump într-o țară de babuini.

Scriam într-unul din comentarii, cel din 15 octombrie 2020, că în Istoria României un ambasador care a încercat să se comporte astfel în România – Manfred von Killiger al Germaniei – a primit o palmă peste bot prin pamfletul Baroane semnat de Tudor Arghezi în presa vremii.

A avut parte Adrian Zuckerman de reacția critică a presei noastre?
Eminamente Trumpist, nu numai prin primirea postului de la familia Trump pentru banii dați în campania electorală, dar și prin totala sfidare a procedurilor, Adrian Zuckerman a umilit România prin felul în care și-a făcut de cap ca ambasador al Americii.

În orice altă țară din lume, șeful Statului, ministrul de Externe, liderii politici ar fi luat atitudine față de tratarea României cu atîta dispreț. Adrian Zuckerman a făcut ce-a vrut în România, deoarece și-a dat seama că nu va îndrăzni nimeni să-l tragă de mînecă.

N-a fost convocat niciodată la Ministerul de Externe, Klaus Iohannis n-a făcut nici măcar o aluzie la golănelile lui, politicienii au tăcut mîlc la deșănțările lui Adrian Zuckerman. Și pentru ca să se atingă culmea slugărniciei, după ce s-a urinat și s-a defecat în capul țării, România, prin Bogdan Aurescu, își exprimă aprecierea pentru prestația sa.
Cum să nu scriem că a fost o rușine pentru România?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

24 comentarii pentru articolul „Adrian Zuckerman – o rușine nu atît pentru SUA, cît mai ales pentru România”

  • Si asa odata ce cade Trump,va pleca si Purtatorul de Basini a acestuia din Colonie,responsabilul cu raspandirea Beselor Trumpiste in Colonica.

  • Zuckerman e un porc de cariera…

  • Ati anuntat ca vineri o sa aveti un interviu exceptional cu d-l Bogdan, daca credeti ca merita, va rog sa ii transmiteti d-lui Bogdan gandurile unui alegator al domniei sale la alegerile europarlamentare din 2019.
    Pentru mine votand Rares Bogdan la alegerile parlamentare, a fost alegerea unui nou venit in politica, poate va fi ceva mai bine, sa il incerc si pe asta, atentie pnl + psd = love.
    Este ca atunci cand iti place o actrita ale carei fotografii le pui pe pereti, cumperi reviste, faci colectii de articole si fotografii, esti un fan in adevaratul sens al cuvantului si ai ghinionul sa o vezi in metrou, in supermarket, in Bucuresti sau fotografiata de paparazzi si observi ca a devenit aproape baba, numai photoshop-ul o mai salveaza.
    Cum nu numai noi fanii observam ca a devenit aproape baba, din concurenta apare cineva mai tanara, mai frumoasa si mai indrazneata, asta la inceput pentru ca apoi prind curaj si alte tinere frumoase sa ne faca pe noi fanii sa visam din nou si binenteles care nu mai au nevoie de photoshop.
    Este un pacat al tineretii facut si cu ajutorul photoshop-ului prietenilor domniilor lor, dar eu cred ca alegerile europarlamentare nu sunt asa importante pentru noi, in EU conduce Sultanul.
    Ploaia de la Waterloo, ne-ati innebunit cu ploaia asta, pentru noi babuinii, este ca nu stim cat de bun este photoshopul d-lui Bogdan, binenteles inbunatatit de prietenii domniei sale si ai partidului domniei sale din presa miluita, expresia dvs si nu in ultimul rand prietenii domniilor lor printre securistii nostrii simpatici.
    Maestre la noi in comuna, primarul dupa ce a fost ales, a marit impozitul pe caruta cu 400%, dvs ati votat-o pe clotilde si nu va strange gunoiul, noi am fost de buna credinta si i-am ales,
    eu va propun sa ne ajutati sa scoatem in afara legii photoshop-ul.

    • Mai degraba prostia,nu fotoshopul,ca de aia a dat omului bunul Dumnezeu,minimum doi neuroni ca omul sa i cupleze ,initiind procesul de gandire,si asa nu te poate pacali nici un „fotoshop”.

  • DEMOCRATIA AMERICANA = o DICTATURA invelita intro HARTIE veche (1776).

    Ce se intampla acum in US (2021) am mai vazut si in URSS (1991)…. nimic nou sub soare …
    In ambele cazuri au fost asediate Congresul/Parlamentul tarii in cauza.

    Dupa aceste asalturi – unii s-au aleas cu un BETIVAN si altii se vor alege cu un RAMOLIT…
    de gustibus non disputandum est . (Latin maxim) …
    sau, in traducere – FIECARE DICTATURA PE MANA sa MOARE!!!!!!!!!

  • Eh, pe vremea comunistilor erau vestitele SovRom-uri, prin care se transporta tot in URSS.
    Acum tot tara ocupata suntem, dar macar stam in rand cu alte natiuni „democratice”.
    Desigur, istoricul clipei se agita.
    Noi, poporul, avem timp destul. 🙂

  • De ce nu scrieti nimic de situatia din America ???
    Toata presa romaneasca „independenta” platita gras cu reclme Covid tace malc…

    • In sfarsit Maestre v ati trezit,si analizati regimul Trump obiectiv si anume ca regimul Trump a sustinut cu sarg guvernarea PNL Iohannis.Bun articol,de cand asteptam un astfel de articol.In alta ordine de idei ,asa e rusinea este a Romaniei care este o tara de slugi cu mentalitate feudala,slugi care stiu doar un singur lucru,sa astepte ,stand cu capul gol pe prispa ,poruncile Boierului,Vizirului ,Sultanului,indiferent ca acel boier este Patronul,Directorul,Ministrul,Presedintele,sau Puterile Garante prin Ambasadori,care transmit ordinele Preastralucitului Padisah.Problema e ca Padisahul se schimba,avem un nou Padisah,si dupa naravul slugilor fanariote romanesti,facem temenele la noii stapani si i injuram pe cei vechi dupa ce pleaca(asa a facut si Iohanita,dupa ce l a servit cu sirg si abnegatie pe Trump,a simtit ca vine noul Padisah,si s a grabit sa inchine steagu la noul Padisah pentru un nou firman).Cat despre 8 miliarde date pe fiare vechi ,ma tem ca daca s ar face un audit serios ,am putea afla ca de fapt miliardele alea ar putea fi niste zeci.Iar daca s ar afla prin absurd care i treaba(desi nu cred ca se va afla vre o data),stim cu totii,Dragnea e de vina.

      • Vezi Doamne

        • Era de asteptat,ca odata cu venirea noii Administratii ,zuckerica va primi un bocanc viguros in noada curului,in asa fel incat sa faca aripi.Ce sa zic,sa i uram drum bun si cale batuta.

    • Pai presa romaneasca era cam Trumpista toata(parerea mea)cu mici exceptii,si este in continuare,acum se duc toti la Hipermarket sa cumpere hartie igienica sa se stearga pe gura,sa nu se mai vada urmele de bezele date lui Trump,si sa pregateasca odele de inchinare pentru noul Padisah,Biden,ode prin care se vor si”lepada de Satana”,adica de Trump. 😆 😆 😆

  • Superpozitiile distributiei Gauss,
    cea ‘normala’
    si
    cea ‘anti’
    definesc doua stari fundamental opuse,
    una in care negocierea are Definitie
    alta in care negocierea e lipsita de Definitie.

    Aceste vremuri sint cele in care ‘distributia normala’ isi preda duhul ‘distributiei anti’. Deci se manifesta un melanj intre ‘a Negocia’ si ‘a exclude Negocierea’,
    insa in curind apele se vor limpezi, iar cea care se va manifesta va fi superpozitia ‘anti’, a distributiei Gauss, prin urmare spatiul si timpul daruit Negocierii dispare plenar..

    Maestre, una e sa te vaccinezi pentru ca…spre ex te-ai mai vaccinat de 15 ori!,
    alta e sa te vaccinezi pentru ca daca n-o faci devi om second-hand.
    In aceasta lume, care e a Lumii asteia, doar semintele pure nu vor hibrida, iar aceasta stare e proprie superpozitiei ‘omului’ care se numeste Om,
    cealalta stare va apartine celuilat ‘om’, pur si el!, si care se numeste Antiom.
    ‘Om’-ul e o exprimare second-hand, pe lumea asta, si cu cit timpul trece, cu atit el va deveni mai second-hand…:)))

    • Va veni si vremema cind un vaccin va rezolva si boala asta fara leac…de cind e omul paici: batranetea.
      Avand Nemurirea pe tarabe, ‘omul’…ce alege aia E!,
      iar alegand intre Nemurire si Vesnicie va alege…Infricosator!

    • Pina acum majoritatea se ingramadea pe ‘centru’.
      De-acum cele care care sint pline ochi sint extremele. Pe ;mijloc’ mai ramane doar Neantul.
      Asta Da! ‘boala’ fara leac!: ‘lipsa Negocierii’ intre extremele ‘distributiei gaussiene’, superpozitia Anti.

      daca pana acum oamenii-Minte o scaldau, iar oamenii-Inima nu erau prea dumiriti, de-acum oamenii-Minte se Limpezesc, iar oamenii-Inima se Dumiresc.
      intre oamenii-Minte si oamenii-Inima nu exista Intersectie. intre oamenii-Inima si oamenii-Minte…exista. 🙂 :)) :)))
      Civilizatia e o constructie a Mintii, ‘omul’ pe masura constructiei e Antiomul, Omul mai fiind, in relatie cu Civilizatia, doar o exprimare second-hand.

      Insa…hai sa l privim pe ‘second-hand’…in Oglinda:)), iar acum…hai sa ne inchipuim ca Civilizatia e ‘constructia…din! Oglinda:))), caz in care abia asa omul second-hand, din Oglinda :), arata si el ca…Omul din fata Oglinzii!:))))

      • „digitalizare și debirocratizare pe toate palierele”

        e…din povestea vremurilor, poza.
        insa…asta e ‘hrana Civilizatiei’ si a Antiomului.

        Omul, saracanul…:)), cam pe unde s-o afla, in prioritatile momentului? 🙂

    • lumea mare e…apa si ulei.
      pentru a le imparti acestora acelasi spatiu in acelasi timp
      pare a fi de bun-simt ca starea lumii, de echilibru, sa arate leit starii de echilibru a ‘apei si uleiului’

      superpozitia distributiei gaussiene care genereaza probleme fundamentale pe vremurile astea, adica cea ‘Anti’,
      si care despleteste inspre extreme orice dinamica,
      genereaza ‘doua Definitii’, in ‘oglinda’,
      in mod absolut relativ ele sint ‘adevarate’, prin urmare contradictia e absoluta, mai nainte sa fie relativa.

      uite acu mi a venit ideea:)), echilbrul va fi dat exclusiv de manifestarea Oamenilor, care nu vor avea nimic impotriva Antioamenilor…
      insa asta inseamna ca Civilizatia va putea sa-si perpetueze miscarea daca si numai daca catalizeaza metamorfoza ‘oamenilor’ catre Antioameni, ca altfel…acest tip de ‘oameni’ va Reactiona!

      Civilizatia va atinge starea de echilibru daca va cataliza cercetarea pe taramul Computerului Cuantic.
      …odata cu ‘Darurile acestuia, printre care si Nemurirea, ‘oamenii’, superpozitia Antiom, se vor limpezi, ei nu vor mai reactiona la actiunile Civilizatiei, pentru ca devin compatibili cu ea, iar restul ‘oamenilor’, adica superpozitia numita Om isi va manifesta…Iubirea. Care pe toate le iarta, pe toate…etc etc…, deci nici acestia nu vor mai reactiona la actiunile Civilizatiei.

      :)))))
      iata problema Civilizatiei: Antioamenii!:))))))), deci… propriile progenituri!! Civilizatia isi va imblanzi reactiunile interne daca si numai daca ii va da pe brazda pe ‘oameni’, superpozitia Antiom 🙂
      Ca cu ‘oamenii’, superpozitia ailalta, care e Omul, n-are niciop treaba!:))), ca oamenii nu genereaza reactiuni, iar asta pentru ca ei se hranesc cu Nonactiuni!
      Se pare ca va fi chiar Dragut!, pe planeta asta!:))))

      • „Omul, saracanul…:)), cam pe unde s-o afla, in prioritatile momentului? ?”
        creca e, in opinia mea, cea mai buna intrebare a anului!:))),
        ca raspunsul, care e simplu: el Iubeste!,
        a nascut ‘solutia’, zic eu singura care e la dispozitia Civilizatiei pentru a scapa de reactiunile fundamentale care o cotropesc si…vor avea tendinta s-o demoleze plenar.
        In privinta Catalizatorului…din ce se vede el e dat de Imaginea Naturii, care se…stramba-n toate felurile!:))
        Tare!

        • uite, declar ca problema nr 1 a matematicienilor care participa la setarea pe stilul lor a diferitelor ecuatii de miscare ale lumii mari este nou-nouta manifestare a superpozitiei Anti a ‘distributiei Gauss’,
          care…practic intoarce pe dos…ce era valabil pina mai ieri 🙂

  • ..si io tot de vaccinare vreau sa zic:
    Ati ajuns un agent de influenta – un influencer.. de dragul, sa mai confirmati o profetie. Daca asta ati hotarat, faceti o discret.
    Vorba aia, ecartul de varstra a celor care incaseaza pensii este vizat.
    Da, macar asa ca vedeta, ati putea sa cereti public vaccinarea cu Sputnik.

  • Maestre,referitor la vaccinare,e ca in bancul ala cu Bula:ati ocolit,ati ocolit si tot acolo ati nimerit.V-ti chinuit degeaba.

  • Zaharescu sa se duca.
    Problema e ca ne mihneste ca va aliniati si dv.la corul globalistilor, in loc sa vedeti ca Trump are dreptate cand reclama ca Deep State i-a fraudat alegerile. Puneti-va in locul lui: dv. n-ati reclama nedreptatea? N-ati merge pana la capat ca sa expuneti frauda?
    Le este frica de cele 74 milioane de voturi ale lui Trump (fata de cele 69 mil. ale lui Obama) si de dovedirea celor 4 milioane scoase de sub tejghea (ca in Georgia) pt. Bidden.

    Si apoi, ticalosia basesciana a lui Nancy Pelosi: vrea sa se asigure ca Trump nu va mai putea candida din nou la alegeri… nu seamana asta cu ce i-au facut Basescu lui Nastase si Johannis lui Dragnea ?!

    • Eu de ce sa pling pe mormant strain,pe mormantul politic a lui Trump,din cate stiu eu ,Trump si administratia sa au fost sustinatori ferventi ai regimului PNL Iohannis,declaratiile lui zucherica fiind fara echivoc.Nu inteleg de ce aceia ce sunt antiIohanniisti ,anti PNL,si anti USR PLUS sunt cu Trump,Trump i a sustinut pe cei ca si PNL Iohannis ,USR si altii de Dreapta,chiar mai abitir ca si Democratii,asta i realitatea.Ce ma intereseaza ca America i condusa de Trump sau Biden,comportamentul SUA va fi la fel,fata de Romania,arogant,poruncitor,dispretuitor,comportamentul unui Imperiu fata de o natiune mica(si proasta,in cazul Romaniei).Ce a facut Trump pentru Romania??? Raspuns ,un rahat cu perje,nimic,a fost un alt sustinator al Sistemului de la noi.Asa ca sa se duca.Dracului.Din partea mea nu are decat Biden, sa l beleasca pe Trump,sa l arunce intr o groapa,si sa si faca treaba mare pe groapa unde l a aruncat pe Trump,pentru Romania oricum nu se schimba nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *