Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Adriana Săftoiu: Cea mai epuizantă experiență emoțională

Deputata Adriana Săftoiu, membră a Comisiei pentru Drepturile Omului, a relatat, pe Facebook, povești sfâșietoare ale unor tinere. Pare un film de groază, dar nu e. Este doar o mică parte a dramelor pe care nu le știm, nu le vedem și ne interesează prea puțin.

Cu siguranță a fost cea mai epuizantă experiență emoțională. Am fost la un centru pentru protecția și integrarea victimelor traficului. Opt fete minore, abuzate sexual, unele sechestrate, având clienți de tot felul. Una dintre ele a fost salvată de un poliţist infiltrat în reţea. Alta, abuzată de un poliţist care acoperea rețeaua. Ultima, intrată în centru acum o săptămână, are 14 ani, însărcinată în cinci luni, recuperată de pe stradă de poliție. Îmi spune că ar vrea să se întoarcă la iubit, care nu e tatăl copilului, dar iubitul o iubea, chiar dacă o punea să se prostitueze. Mama ei a dat-o afară din casă, pentru că iubitul mamei nu o accepta. Şi și-a găsit un loverboy. Am ascultat fiecare poveste în parte. Fiecare poveste lăsa în urmă un gol imens de înțelegere și un munte de furie. Tatăl natural își violează fata la 10 ani. Si de aici începe declinul, ajunge din centru în centru și încă nu știe ce e cu ea. Tatăl e liber si astăzi. Mama, prostituată, își scoate fata la produs, sunt ridicate de poliție si fata ajunge într-un centru de stat de unde pleacă într-un centru gestionat de un ONG, fericită că a scăpat de hărțuirea sexuală a asistentului social. Una dintre fete e lăsată în plasament de la şase luni la o familie paternală. La 13 ani începe o relaţie sexuală cu vecinul familiei, bărbatul având 52 de ani. Se află fapta, bărbatul pleacă în Germania, nu i se întâmplă nimic. DGASPC local decide ca fata să fie integrată in familie, adică la mama care făcuse 10 ani de pușcărie, inclusiv pentru trafic de persoane. Stă o săptămâna cu mama (cum să decizi integrarea în familie doar că aşa scrie in lege, având în vedere antecedentele?) care îi propune să meargă la “produs”. Fata spune familiei maternale care anunță DGASPC care consideră că fata minte si o trimite la un spital de boli psihice. Acum e la acest centru. Îmi spune povestea. Acum are 16 ani. Ce vei face la 18 ani, când vei părăsi centrul? Nu ştiu. Aș fi luat-o în brațe, dar sigur i-ar fi părut ciudat. Și e doar ce pot spune pe scurt, fiindcă pe lung am înțeles că statul le consideră niste curve și cam atât”. (Adriana Săftoiu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *