Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Altă ispravă: Nicușor Dan a oprit plățile pentru familiile tinere

Încă o dovadă, dacă mai era nevoie, a bătăii de joc din Noul București! Peste 7.000 de familii tinere așteaptă ajutorul de căsătorie de la Primăria Capitalei. Nicușor Dan a oprit plățile, încălcând hotărârea consiliului general, care obligă instituția să ofere acest sprijin. Încă o dată, actualul primar general își face propriile legi.
În 2017, la propunerea mea, Consiliul General al Municipiului București a aprobat un sprijin de 1.500 de lei pentru fiecare cuplu la început de drum, imediat după căsătorie. Până la alegerile din Septembrie 2020, aproape 22.000 de tineri au primit acest stimulent pentru constituirea familiei.
La conducerea Bucureștiului a ajuns, însă, Nicușor Dan și totul s-a oprit. De aproape doi ani, tinerii căsătoriți nu au mai primit un leu. În total, peste 7.000 de familii așteaptă să primească banii, după ce au depus dosarul la Centrul pentru Tineret al Municipiului București.
Nicușor Dan consideră și acest ajutor o pomană necuvenită. Fără explicații, a dat ordin să fie oprite plățile și așa s-a ajuns la acest număr record de dosare restante. O ilegalitate, atât timp cât hotărârea din 2017 este încă în vigoare, dar nu este prima decizia în bătaie de joc luată de actualul primar general. Sunt aproape 10 milioane de lei care trebuie plătite, iar pentru bugetul Capitalei nu este un capăt de țară. În plus, oricând primăria poate fi acționată în instanța pentru neplată și va pierde cu brio orice proces.
Mă aștept ca Nicușor Dan să spună că este vina mea. Mă face să râd. Da, e vina mea și a vechiului consiliu general că tinerele familii din București trebuie ajutate cu 1.500 de lei după căsătorie. Mă bucur că am făcut acest demers și că am ajutat mii de tineri pentru care această sumă reprezintă o jumătate, poate chiar un salariu întreg.
La fel mă aștept ca actualul primar general să spună că acum, din poziția de ministru, să ajut astfel toți tinerii din România. Am făcut-o deja, așa că Nicușor Dan mai bine și-ar respecta atribuțiile și obligațiile funcției pe care o ocupă vremelnic. Cât despre toate celelalte proiecte pentru tineri pe care le-a sistat…vă scriu curând. (Sursa: Facebook Gabriela Firea, ministrul Familiei)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Altă ispravă: Nicușor Dan a oprit plățile pentru familiile tinere”

  • Foarte bun articolul prezentat și el ne face să luăm atitudine și să nu mai fim comozi când este vorba despre viața noastră și a semenilor noștri și să acționăm contra tuturor celor ce ne anihilează aceste
    drepturi legale prin faptele lor mafiote ,ilicite ! Vă mujtumim din tot sufletul , doamnă !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *