Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Americanii și-au anunțat trupele din România despre proporțiile reale ale pandemiei Coronavirus cu cel puțin o lună înainte ca președintele Iohannis să declare starea de urgență în țară

Eu mi-s mic, nu știu nimic

La vremea când militarii americani din România fuseseră deja avertizați despre sosirea unei pandemii ucigașe, românii aflaseră de la Președinția lor doar despre o gripă cu simptome banale, „de răceală”. Klaus Iohannis nu a primit nimic din ceea ce aliații americani cunoșteau încă de la finele lunii noiembrie 2019 referitoare la dimensiunea reală a pandemiei cu noul virus Corona, pe analize destinate protecției militarilor SUA dislocați în străinătate, inclusiv în bazele din România. Faptul că pe 27 februarie 2020, după ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), Klaus Iohannis ieșea incredibil cu anunțul că nu există „un motiv real de panică” și că Virusul nou Corona provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome „ca în orice răceală” arată că, informativ, la acea dată Iohannis nu știa nimic – nici de la consilierii lui, nici de la străini: până la acea dată, adică, România obținuse doar politețurile obișnuite din parteneriatele „strategice” la care este parte în NATO sau UE, respectiv din activitatea propriilor servicii speciale sau din colaborarea pe Comunitatea internațională de informații.

Haștag rezist, deci exist

Dacă totuși, Klaus Iohannis a primit prin Serviciul Român de Informații (SRI), dar a ignorat rapoarte privitoare la dimensiunea reală a pandemiei Corona, rapoarte care ar fi putut să prevină pierderi în propria țară, Klaus Iohannis trebuie audiat în fața Parlamentului și trimis într-o instanță judecătorească dacă se constată o culpă: desigur, acest lucru ar fi dificil de realizat azi fiindcă România nu mai are, de facto, o Opoziție politică, iar Justiția- cel puțin la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) este infectată cu virusul „#rezist” – un virus la care Iohannis are imunitate.

Pe românește: eu mă dorm, DIA muncește

Începând din ianuarie 2020, o unitate secretă din cadrul DIA (Agenția de Informații pentru Apărare a Guvernului SUA) a anunțat bazele militare americane din exteriorul țării, inclusiv cele din România, despre seriozitatea amenințării (de „cataclism”) a noului Coronavirus (COVID-19) cu mult timp înainte ca Președinția, CSAT și Guvernul României să se dezmeticească la realitate: începând cu un avertisment de la sfârșitul lunii noiembrie 2019 și continuând cu o descriere detaliată la nivelul lunilor ianuarie – februarie 2020, grupul NCMI (National Center for Medical Intelligence) din cadrul DIA, ale cărui analize sunt atașate informărilor zilnice pentru președintele Donald Trump, a transmis de timpuriu alerte de risc major către autorități: astfel de alerte sunt direcționate ulterior pe canale secrete spre decidenții politici și spre structurile cu atribuții în protejarea sănătății în unitățile militare din țară și din străinătate.

Ca țară cu factori de risc asumați (bugete pentru Sănătate constant tăiate în ultimii ani în favoarea pensiilor speciale și a serviciilor secrete și o diaspora numeroasă, de cel puțin 4,5 milioane persoane), România se pomenea la începutul lui 2020, într-o poziție dificilă, în care orice informație despre tipul, dimensiunea și ritmul pandemiei semnalată în China devenea valoroasă pentru securitatea națională. Este improbabil ca DIA să fi împărțit informațiile detaliate despre gravitatea pandemiei cu partea română, iar ignoranța Președinției și cursul evenimentelor confirmă fidel acest lucru, într-o Românie scufundată în haos politic, fără Opoziție, cu servicii secrete netransparente și cu un președinte, Klaus Iohannis, aflat în delir total după ce, din noiembrie 2019 până la începutul lunii martie 2020, vorbise numai despre alegeri anticipate.

O poftă și-o apetență, să bag starea de urgență

NCMI (National Center for Medical Intelligence) din cadrul DIA este o unitate puțin cunoscută a armatei americane, care a atras atenția asupra potențialului real de risc al COVID-19 (noul Corona) cu mult înainte ca Organizația Mondială a Sănătății (OMS) să declare pandemia globală (11 martie 2020) și cu ceva timp înainte ca președintele Klaus Iohannis să semneze decretul de instituire a stării de urgență pe teritoriul României (16 martie 2020). Potrivit mass-media americană, NCMI este formată din experți virusologi, veterinari, epidemiologi, medici atașați serviciilor militare și efectuează o muncă laborioasă, de analiză, cu informații primite din interceptări, imagini de satelit, scanări de conturi social-media, sumare de ziare, dar și de la alte agenții precum NSA (National Security Agency) – cea denunțată de defectorul Edward Snowden că implementase o supraveghere în masă pentru Europa în timpul administrației Barack Obama.

Când cânta cocoșii-odată, Unchiu’ Sam era la poartă

Structural, același grup NCMI investighează și emite rapoarte asupra modului în care, pentru cazul specific al pandemiei Corona, guvernul Chinei a gestionat criza pe teritoriul său și în exterior. Mai mult, specialiștii americani sunt abilitați să monitorizeze și să raporteze reacțiile la criză ale guvernelor din state precum România, iar motivul este simplu: spre exemplu, haosul politic instaurat prin tendințele autoritare ale regimului Iohannis, respectiv prin tardivitatea, amatorismul și lipsa de fermitate a guvernului Ludovic Orban în aplicarea unor măsuri specifice perioadelor de criză, vulnerabilizează securitatea țării și poate pune sub risc trupele americane staționate în Dobrogea.

„Ochi și urechi” pentru NATO

România a avut o relație constant bună cu DIA: agenția de securitate a desfășurat anterior proiecte având ca și client Statul român, iar unul dintre directorii săi, Ronald Lee Burgess Jr., a fost decorat cu Ordinul „Steaua României” de către cunoscutul artizan de State paralele, Traian Băsescu. Mai mult, DIA a sprijinit alături de Direcţia Generală de Informaţii a Apărării (DGIA), înființarea HUMINT- o structură de contrainformații „ochi și urechi” pentru NATO, unde generalul de brigadă Eduard Simion a fost între 2007-2017, unul dintre comandanții cei mai influenți: Simion, un absolvent al Academiei SRI și partener de campanie în Irak al actualului ministru al Apărării, Nicolae Ciucă, este cel care, din martie  2010, a pregătit la Oradea (jud. Bihor) sute de spioni militari din țări membre NATO, specializați să culeagă informații direct de la persoane (acoperiți) pentru teatre de operațiuni unde NATO avea trupe dislocate. În 2004, Simion Eduard, pe contrainformații,  a fost partener de campanie în Irak al lui Nicolae Ciucă: Eduard Simion era la OIF (Operation Iraqi Freedom) – ofițer pentru staff-ul de contrainformații și operativ NATO în An Nassiryah, iar lt.col. Ciucă Nicolae era comandant al unității de militari români dislocată la Nassiryah: altfel spus, Simion trebuia să afle dacă și unde insurgenții irakieni pregătesc atacuri asupra blindatelor lui Ciucă. Simion este alocat în prezent pe lângă comandamentul strategic al NATO (Supreme Allied Commander Transformation – SACT).

În 2009, Eduard Simion avertiza despre un „incubator chinez” aflat la cca 1000 km de epicentrul Coronavirus

În noiembrie 2009, participant la o Sesiune științifică în București, același Eduard Simion lansa un avertisment tulburător: „Bazinul fluviului Zu Jiang (Fluviul Perlă) din sudul Chinei, ce combină o mare densitate de populaţie cu o strânsă apropiere între oameni şi animale va continua să constituie incubatorul unor periculoase boli zoonotice, cu care nu toate statele vor fi capabile să se lupte în aceeaşi măsură (ca de exemplu în cazul SARS)”, menționa el. Practic, Simion avea o eroare în previziunile sale asupra locației unui potențial „incubator” de boli cu viruși SARS de aproximativ 1000 km: era distanța între epicentrul pandemiei COVID-19 (metropola Wuhan, provincia Hubei) și coasta sudică a Chinei. Probabil, Klaus Iohannis ar putea astăzi să renunțe la câțiva consilieri care-i oferă doar slogane pro-globalism (precum Leonard Orban, fratele premierului Ludovic – căci democrația UE este pentru unii ca o „business în famelie”) și să apeleze la generalul de brigadă Simion, un tip practic, care ratează previziunile de pandemie doar cu cca 1000 de km distanță și care conchide corect că „nu toate statele vor fi capabile să se lupte în aceeași măsură”: exemplul României lui Klaus Iohannis, care luptă întotdeauna cu „măsura” cea mai mică, este elocvent.

Generalul Ciucă și Sesiunea Comitetului Central al Partidului Comunist. Chinez

Pe 18 noiembrie 2016, cu trei ani înainte de semnalarea primului caz de noul Coronavirus în Wuhan (China), generalul Ciucă (pe  atunci șef al SMG) se întâlnea în prezența însărcinatului cu afaceri Andrei Donciu, cu ministrul chinez al Apărării, gen. (r) Chang Wanquan pentru o parolă pe chestiuni de Apărare. Wanquan i-a pus la dispoziție lui Ciucă detaliile „relevante” despre Plenara  CC a Partidului Comunist Chinez (!), iar Ciucă a exprimat încrederea în „comunicarea strategică” dintre armate și în „adâncirea comunicării în domeniu sanitar”. A fost eventual o întâlnire plăcută și inutilă, una din numeroasele întâlniri inutile, plătite din banii poporului, de pe mandatul „coordonatorului de politici externe” Klaus Iohannis, cu „comunicarea în domeniu sanitar” tinzând asimptotic spre zero (neglijabil) premergător și în timpul epidemiei din China. De altfel, într-o conferință de presă a Ministerul Apărării chinez din 26 martie a.c., dintr-un pomelnic de state menționate că au exprimat mulțumiri Chinei pentru sprijinul acordat în timpul pandemiei, numele României nu apare menționat. În 3 aprilie însă, un astfel de mesaj a fost transmis de ambasada României la Beijing.

‘Geaba urcă Luna sus, că concediu’ meu e dus

Cu servicii secrete bine plătite, cu o mulțime de parteneri strategici și de parteneriate strategice NATO- UE, România regimului Klaus Iohannis rămâne azi aceeași „proastă utilă a Europei”, care află ultima și acționează ultima, chiar și în cazul evenimentelor care îi afectează grav securitatea națională. Ce-i drept, a existat cel puțin un caz în care Iohannis a acționat și preventiv: anticipând că pe 8 aprilie 2020, primul papă neo-marxist din istoria Vaticanului, Francisc, va declara că apariția Noului virus Corona se datorează schimbărilor climatice, Klaus Iohannis a ieșit o lună mai devreme la o acțiune în jud. Dâmbovița (pe 6 martie 2020) însoțit de premierul Ludovic Orban și a plantat un copăcel. Astfel, președintele României, Klaus Iohannis, a combătut schimbările climatice care provoacă Virusul nou Corona (această teribilă provocare pentru concediul său de odihnă) prin plantarea unui arbust. Azi, pentru pandemia Corona, Klaus Iohannis îndeamnă românii să se spele pe mâini cum face on-line șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în timp ce el se spală pe mâini cum a făcut Pilat din Pont.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „Americanii și-au anunțat trupele din România despre proporțiile reale ale pandemiei Coronavirus cu cel puțin o lună înainte ca președintele Iohannis să declare starea de urgență în țară”

  • La cat de repede citeste, gandeste si actioneaza dulapul ma mir ca si-a dat seama pana acum!
    Psntru el urgia era o simpla raceala si durere in…..fooond!
    Si acum la fel!

  • Ajungea sa ai ceva minte si sa sa poti citi presa vestului, nu aia de concern, ca sa stii despre ce este vorba. Dar, la noi, taranimea conducatoare nu are minte suficienta, dupa cum demonstreaza de peste 70 de ani, asa ca nu poti avea asteptari la altceva decit fac!

  • Pai si Iohanila,ca si Trumpica au fost avertizati de catre serviciile secrete,ale noastre,sau cele americane,cu luni inainte,pe iohanita l preocupau anticipatele,pe trump,cum sa faca sa declanseze un razboi cu Iranul,unu voia „guvernu meu”, celalalt”razboiul meu”,nu cred ca serviciile nu i au informat pe astia doi,sau serviciile de informatii militare,sunt convins ca aceste servicii,atat si cele americane,dar si cele romanesti,atat alea clasice cat si alea militare si au facut datoria si i au informat la timp,pe astia,dar au avut cu cine? Trump se pare ca a primit informatiile despre potentialul pericol din China prin noiembrie decembrie anul trecut,iar al nostru prezidente,le o fi primit cel tarziu in ianuare ,toate informatiile,si ce folos? Tot nu si au carantinat tarile pana nu s au trezit cu Coronavirus in mijlocul casei,au impus fiecare carantina,cu o luna,o luna jumatate prea tarziu(daca ,cel tarziu la 15 februarie luau masuri nu ne durea ceafa nici pe noi,da nici pe amerloci,da prostia ucide),dar acuza,comunistii din China,”ciuma rosie „pesedista. Asta e cu demagogii,vorbesc mult,frumos,lozinci,principii,valori bla bla bla,da n spate nimic.La fapte 0.PS amandoi au zis ca Coronavirus e o biata gripa,nu i nimic,doar ca mor mii de oameni pe mapamond in fiecare zi de la virusu asta mutant al liliacului chinezesc.Au chinejii vina lor ca mananca aiurea ce nu trebuie,dar prostia si incompetenta noastra Occidentala,si mai ales a unor demagogi de la noi,sau din Americuta,care vorbesc mult si prost,sau sunt atat de prosti,ca nici sa vorbeasca nu stiu,sau stilul relaxat mediteranean,dolce vita ,cu reguli de plastilina,a italo spaniolilor,si al nostru neaos,sau dezbinarea Europeana unde egoismul nordicilor europeni,si amenintarile cu exit a tuturor membrilor UE ,cand nu le convine ceva,e tot vina chinezilor comunisti? Cheltuielile exorbitante ale Americii pe armament inutil,care are rostul,pe langa flexarea muschilor Americii,a fi doar folosit pe post de bagau,adica ceva de indesat in fund sau alte parti anatomice rusinoase,in locul cercetarii stiintifice facuta pentru progresul Omenirii(cercetare medicale,inovatii cu aplicabilitate civila) si educatie e tot vina chinezilor? Cu siguranta nu.

    • tudy
      Vrei sa stii de ce cheltuie Americuta jdemiliarde de parai pe pocnitori? Ca sa fie cow-boy-ii multumiti ca benzina e 1$ galonul si sa umble in camioanele alea cu motoare de 8l. Si daca e cow-boy-ul multumit si ragaie de satul, poate si gasca politica si corporatist-bancara (indiferent de culoare) sa ciordeasca morman. Asta e, asa se invarte roata prin Americuta. Ca ne place sau nu, astia sunt „partenerii strategici”, cei mai mari briganzi ai planetei. Sa nu-ti inchipui ca Obama,Clinton, Sanders sau cine vrei tu, erau de alt soi, ca te suspectez de naivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *