Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

ANCOM deblochează website-ul revistei „Justițiarul”: cu această ocazie, Grupul de Comunicare Strategică a aflat că „aria cercului” se poate calcula și cu formula A = π x Libertatea de Expresie² unde π=3,14

O publicație sub regimul Iohannis e ca pământul: nu știe cine-o să calce pe ea. Cel puțin așa rezultă după ce un misterios Grup de Comunicare („strategică” (sic!)) al guvernului Ludovic Orban a transmis Ministerului Afacerilor Interne solicitarea de blocare a unor publicații online acuzate că expun „știri false”, bazate eventual pe „teorii ale conspirației”. Ministrul de Interne Marcel Vela a transmis mai departe cererea către ANCOM (Agenția Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații) care a procedat pe 23 aprilie a.c., printre altele, la blocarea publicațiilor online „România veche” și „Justițiarul”, aflate într-o situație inedită: ambele au găzduit aceleași articole incriminate, dar una singură a fost anunțată de intenția autorităților. Mecanismul de represiune pus în mișcare de Grupul de Comunicare punea în discuție, în acest caz, două articole despre originile pandemiei cu Noul Coronavirus: în urma protestelor, ANCOM a relaxat situația și a transmis pe data de 29 aprilie a.c. revistei „Justițiarul” (prin Decizia nr. 511) că va redeschide accesul către website: evident, cele două articole vor fi șterse.

Presa de pe Dâmbovița a reluat

… pe alocuri știrea blocării a 15 website-uri acuzate că găzduiesc „știri false”, dar protestele au fost, în general, puține și stinghere: pentru unii libertatea de expresie trece prin stomac, intuitiv există directori și redactori-șefi din „mainstream”-ul media, mult mai preocupați de fondurile promise de Guvernul Meu Ludovic Orban pentru o relatarea „curată” a Noului Coronavirus decât de un abuz guvernamental- cum este închiderea unor publicații în disprețul Constituției. Desigur, toate cele 15 website-uri constituie cazuri separate, care ar fi trebuit cercetate individual de autorități: principiul „nu închide publicația din cauza unui articol” este, însă, universal- valabil în lumea liberă.

Ce însemna, așadar

…„relatarea curată” despre pandemia COVID-19, într-un moment în care chiar și oamenii de știință se contrazic asupra originii, naturii și dimensiunii fenomenului? Este Grupul de comunicare format din savanți virusologi, care au birourile umplute cu eprubete și cu aparate de ascultat viruși?

Căci demersul recent de a bloca

… publicații online, îndeplinit de un guvern-efemeridă ce poate să dispară în zile, luni, ani sau chiar milenii, naște precedente periculoase dacă nu se răspunde rapid și oficial la o simplă întrebare: cine are „calificarea” de a decide „falsitatea” unor „teorii ale conspirației”, sau „temeinicia” lor, în lipsa unor legi date de Parlament sau a unor studii științifice larg acceptate? Și mai ales, cine decide că aceste „teorii ale conspirației” pot să constituie motive legale pentru limitarea unor libertăți constituționale: libertatea presei, libertatea de a avea opinii și de a le împărtăși public, libertatea de a fi „divers” adică de a putea gândi diferit față de unii din jurul tău, libertatea de a fi „inclus”, adică de a fi acceptat în rândul celor ce gândesc diferit cu tine. Pentru a răspunde la aceste întrebări, Grupul de Comunicare, cel care, prin inițiativa de a șterge publicații și nu articole, a aruncat România în obscurantismul unui stat despotic, mafiotizat de domnia bunului-plac politic, ar trebui să privească și să învețe din experiența unor state unde libertatea de expresie nu e lăsată la îndemâna unui funcționar, ci a legii.

Dacă nu-i la vorbă scump, e Trump

Pe 15 aprilie 2020, președintele nord-american Donald Trump declara că Statele Unite vor investiga dacă virusul Noul Corona a „emanat” dintr-un laborator chinezesc din zona Wuhan, dar declarațiile sale reluau practic un subiect care fusese abordat inclusiv în mass-media americană (e.g. Fox News): pe înțelesul „strategicilor” de la Grupul de Comunicare al lui Orban, teoria „Noul Corona este virus de laborator” este „teorie a conspirației”, fiindcă ea este în contradicție cu poziții oficiale importante exprimate până acum: cea a guvernului Chinei (virusul ar fi fost pornit dintr-o „piață udă”, de pește) sau cea a oficialilor SUA (serviciile secrete americane- cele care au anunțat în premieră pandemia Corona, în noiembrie 2019 și care consideră că virusul a apărut „pe cale naturală”).

Mai mult, teoria „ Noul Corona- virus de laborator”

… pe care o vrea Trump investigată, este cea din care s-au ramificat alte „teorii ale conspirației” (populare în masele largi de oameni ai muncii, fermieri, țărani și intelectuali) precum „vaccinul anti- Corona cu implantare de cipuri” pentru omenire, „Coronavirus- armă biologică” ș.a.m.d. Dacă azi ar fi guvernat la Departamentul de Stat al SUA, ar fi intervenit Ludovic Orban cu fantomele sale din așa-zisul Grup de Comunicare, ca să interzică televiziunea Fox News? Mai mult, ca premier-păpușă în România, ar cenzura premierul Ludovic Orban difuzarea unora asemenea discursuri ale lui Donald Trump în țară? Ca om al democrației, ar fi perfect ca Orban să asigure răspunsuri pentru niște întrebări care nu se doresc defel „patetice”.

Atâtor vajnici bărbați de stat

… le-a salvat onoarea o femeie, Renate Weber (Avocatul Poporului), care a afirmat justificat, privitor la blocarea site-urilor în România, că „decretul Stării de urgenţă nu menţionează restricţionarea libertăţii de exprimare”, solicitând totodată Grupului de Comunicare Strategică „lămuriri privind monitorizarea și analiza ştirilor false”. Renate Weber a părut în timp util fiindcă, în contextul scandalului iscat, clasa politică nu a excelat în apărarea libertății de expresie, abuzul Guvernului fiind ușurat de starea de contemplație balcan-fanariotă a așa-zisei Opoziții politice din România. Ca un singur exemplu, Marcel Ciolacu, autor celebru al afirmației „Am preferat să votăm acest guvern, incompetent din punctul meu de vedere” (sursa: CristoiuTV, aprilie 2020) și lider al celui mai important partid al momentului, PSD, a preferat să se preocupe mai degrabă de subiecte-„fumigene” (precum subiectul insipid, inodor și incolor al Ținutului Secuiesc, care din 1990 revine periodic și plictisitor la Parlament și care, de această dată, prin atitudinea PSD, a oferit un avantaj de imagine „naționalistului” Klaus Iohannis), în loc să reamintească autorităților, prioritar, că libertatea presei este garantată de Constituție.

În economia acestui subiect

… este de menționat că președintele ANCOM, Sorin Mihai Grindeanu, este un apropiat al lui Marcel Ciolacu – cel care l-a și readus în PSD după ce fusese exclus de Liviu Dragnea, și că bunele lor relații pot fi folosite foarte bine și pe un schimb de idei asupra spiritului Constituției – spirit care protejează oameni, case și ziare.

Aria cercului este egală cu π x Libertatea de Expresie², unde π=3,14

Este incert că o doamnă care mergea electoral prin biserici și care a introdus iertarea aproapelui în programul de guvernare al PSD (unii dintre „apropiați” au și „săpat-o” ulterior) și anume Viorica Dăncilă (nota bene, „proasta lu’ Dragnea”) ar fi închis 15 publicații online într-o zi, dacă ar fi ajuns președintele țării: când împarți penitențe în politică, este normal să cunoști că păcatele unui articol de presă nu pot fi confundate niciodată cu cele ale publicației. Dăncilă jubilează, probabil, pe ascuns: n-a existat nimeni la Cotroceni, nici măcar vreun aprod din Divizia Presă (Digi, Adevărul, ziare/com, agerpres șa), să îi spună prim-ministrului Klaus Werner Iohannis și adjunctului său, Ludovic Orban, că degeaba știu ei să calculeze aria cercului dacă nu au aflat formula libertății presei.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

8 comentarii pentru articolul „ANCOM deblochează website-ul revistei „Justițiarul”: cu această ocazie, Grupul de Comunicare Strategică a aflat că „aria cercului” se poate calcula și cu formula A = π x Libertatea de Expresie² unde π=3,14”

  • In ceea ce priveste cenzura liberei exprimari si-au dat in petic si aici, dar tot in bara au nimerit. Daca nu inchideau acele publicatii on-line majoritatea oamenilor nici nu aflau de ele ca exista. Acu pana si eu le-am cautat. Dar sa stiti ca „Justitiarul” este inca blocat, si la fel si „Romania Veche”, fiindca am verificat chiar acu cinci minute. Si-au atras ura si blestemele natiei si mai mult. Asta otraveste si ucide mai mult decat covidu. La fel ca si in cazul prigoanei etniei vesele. Vrajitoarele lor lucreaza sigur. Vom vedea rezultatele fiindca nimeni care a facut asa ceva in istorie nu a ramas vesnic si nemuritor, si nu va ramane nici acum, cu toata ingineria genetica. Sunt forte universale peste acesti creatori de covizi cu tot alaiul lor. In plus oamenii abia dupa inchiderea publicatiilor si dresarea posturilor tv, isi pun mintea la lucru si gandesc la conspiratii, fiecare ce vrea, si liber, pana in clipa mortii, dar si dupa, fiindca spiritul este nemuritor si creator. Asa ca oculta isi canta singura prohodul.

  • Da. Sunt patru secvente hiv inserate in sars. Pentru a face hiv sa se raspandeasca usor si sa reziste mai mult. Dar chiar fara sa stii asta, iti dadeai seama dupa primele marturii ale chinezilor despre simptome, inca din ianuarie. Eu am afirmat pe la jumatatea lui ianuarie asta cuiva din familie si am fost luata in ras. Acu nu mai rade nimeni. De fapt toti avem hiv acum. Scapa cine vrea oculta, fiindca se stie remediul si de aceea ii vedem pe multi la tv falfaindu-se peste tot fara masuri de protectie sau cu masuri de fatada, cand de fapt nici costumele sofisticate ale chinezilor nu au aparat pe medicii lor de infectie si au spus asta clar. Doar sa nu ai minte si logica si sa nu vezi lumea din fata ta, ca sa te lasi dusi de nas de autoritati. Ele insele ne sfideaza dandu-ne sfaturi, legi, amenzi, restrictii si amenintari, dar afisandu-ne ostentativ, fara minima protectie, din mijlocul asa ziselor focare de infectie, sau de la tv-uri si interviuri. Ne cred foarte prosti si neajutorati in fata fortelor afisate tot ostentativ si obraznic. De ce nu au folosit aceeasi energie si aceleasi forte si in cazul in care eram atacati pe strazi de interlopi, prin paduri de mafiile cu drujba si in multe cazuri de rapiri, violuri si omoruri? Atunci se codeau, se faceau ca cerceteaza si descopereau nimic. Nu-i nimic daca murim. Vom renaste fix in familiile acestor nemernici si vom fi cosmarul si pieirea lor.

  • Povestile conspirationiste au inceput sa fie crezute de foarte multa lume. Daca le interzici in presa, ele vor exploda in retelele sociale, undeva se va face dreptate. Lumea incepe sa creada in conspiratii tocmai pentru ca acu 3-4 luni n-ar fi crezut nici moarta ca economia mondiala se va prabusi ca o cutie de carton pe care te asezi cu fundul.

    Iar „divizia de presa” cam deconspira planul masonic mondial al ocultei evreiesti, cand tot posteaza „pareri de experti” neargumentate cu nimic, cum ca „virusul nu a fost creat in laborator”. Ca sa crezi asa ceva, trebuie sa ignori total insertiile de HIV-1 din acel virus, ori tre sa fii tampit sa crezi ca acele mutatii au aparut spontan in natura, in burta liliacului. SARS-COV2 e un fel de HIV inhalabil pe nas care desi nu provoaca musai moartea, dezechilibreaza sistemul imunitar suficient de mult ca sa fii mult mai vulnerabil la viitoarele boli.

  • Unii se tem si de citate

  • Sa ramaneti „caldicei” daca asa va doriti, dar sa nu va mai mirati de nimic. Si atunci nu va mai pierdeti timpul, fiindca norodului nu-i plac „caldiceii”, adica moderatii cum ii numiti.

  • Ca sa vezi si sa se vada! A propos de libertatea de exprimare. Tocmai am fost avertizati/sfatuiti chiar si aici. Tentaculele sunt multe si lungi. Insa vreau sa fac si eu o remarca la subiect si realitatea faptica. Exista o televiziune care se tot vaita de CNA in sus, ca CNA in jos si ca este nedreptatita. Dar tocmai cu cateva minute inainte sa scriu aceasta intamplare am avut din partea acestora o „revelatie”. Nu le mai este frica de CNA, sau au dezlegare de la aceasta institutie. Voi vedea dupa reactiile care vor urma, daca vor urma, si dupa masurile care trebuie sa fie luate, cel putin o amenda zdravana. O moderatoare a acestei televiziuni, se stie care si cine este, insista numind un grup de petrecareti de 1 Mai – „dementi”. Eu as putea sa i-o intorc asemenea, dar ma abtin fiindca dezavuiez orice derapaj lingvistic si faptic. Dar poate ii transmite cineva ca oamenii aceea apartin unei etnii defavorizate, nedraptatita, oprimata si provocata, mai ales in aceste zile de pandemie. Probabil ca e dezlegare pentru derapaje la adresa acestei etnii, dar si a batranilor, ca sa nu mai spun, ca nici restul populatiei nu e prea favorizata, obligata fiind sa stea in lagare pe cheltuiala, sanatatea si viata lor. Sau asa a inteles duduia, sau are misiune pentru care e platita. Ii atrag atentia ca acesti oameni au familii numeroase care traiesc in aceeasi casa toti, cu zecile, si faptul ca mananca si danseaza in casa, in curtea lor, sau in fata curtii, sau la marginea satului, este tot una, fiindca ei sunt impreuna tot timpul. Ca „isi bat joc de politie”, cum spune duduia cu limbaj injurios, postand video, este raspuns la provocarea autoritatilor abuzive, si la minciunile acestora promovate de media la unison. Daca e dezlegare la injurii si obscenitati, sa fie pentru toti, nu discriminare. Astept reactia si amenda CNA pentru duduia de la postul tv, care se stie cine este.

  • Duduia cu „dementii” in gura, in direct pe postul tv, de 1 Mai, nu e la singura abatere de acest fel si vedem ca nu pateste nimic, seful nu o linisteste, si nici colegii de breasla nu o critica, ci ii urmeaza exemplul, ceea ce ma face sa trag concluzia ca e dezlegare de sus de tot. Dar dezlegare numai pentru unii. Nu se sesizeaza nici CNA, nici consiliul ala al discriminarii si nici avocatul poporului, fiindca poporul asta nu este al lor si nu trebuie aparat si respectat. Ce nu va e clar?

  • A propos de libertatea de exprimare. Tocmai am fost avertizati/sfatuiti chiar si aici. Tentaculele sunt multe si lungi. Insa vreau sa fac si eu o remarca la subiect si realitatea faptica. Exista o televiziune care se tot vaita de CNA in sus, ca CNA in jos si ca este nedreptatita. Dar tocmai cu cateva minute inainte sa scriu aceasta intamplare am avut din partea acestora o „revelatie”. Nu le mai este frica de CNA, sau au dezlegare de la aceasta institutie. Voi vedea dupa reactiile care vor urma, daca vor urma, si dupa masurile care trebuie sa fie luate, cel putin o amenda zdravana. O moderatoare a acestei televiziuni, se stie care si cine este, insista numind un grup de petrecareti de 1 Mai – „dementi”. Eu as putea sa i-o intorc asemenea, dar ma abtin fiindca dezavuiez orice derapaj lingvistic si faptic. Dar poate ii transmite cineva ca oamenii aceea apartin unei etnii defavorizate, nedraptatita, oprimata si provocata, mai ales in aceste zile de pandemie. Probabil ca e dezlegare pentru derapaje la adresa acestei etnii, dar si a batranilor, ca sa nu mai spun, ca nici restul populatiei nu e prea favorizata, obligata fiind sa stea in lagare pe cheltuiala, sanatatea si viata lor. Sau asa a inteles duduia, sau are misiune pentru care e platita. Ii atrag atentia ca acesti oameni au familii numeroase care traiesc in aceeasi casa toti, cu zecile, si faptul ca mananca si danseaza in casa, in curtea lor, sau in fata curtii, sau la marginea satului, este tot una, fiindca ei sunt impreuna tot timpul. Ca „isi bat joc de politie”, cum spune duduia cu limbaj injurios, postand video, este raspuns la provocarea autoritatilor abuzive, si la minciunile acestora promovate de media la unison. Daca e dezlegare la injurii si obscenitati, sa fie pentru toti, nu discriminare. Astept reactia si amenda CNA pentru duduia de la postul tv, care se stie cine este si a vazut si auzit o tara intreaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *