Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Andrei Marga a spus în public ceea ce mulți români gândesc

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „Andrei Marga a spus în public ceea ce mulți români gândesc”

  • Eu am fost in secția de la Berlin știu cum s-a votat
    Eram membru in comisia de vot
    Uitați ca la turul foi ca despre acela este vorba aveai doua opțiuni MG ssu TB cit credeți dv ca dura votul
    Am explicat ce s-a intimplat la Paris dacă este nevoie mai explic o data
    Trebuie sa aveti însă disponibilitatea sa ascultați și cu creionul in mina sa Calculați singura
    Este foarte periculos sa ignoram adevarul cind nu ne convine
    Trebuie însă cunoscuta legea
    Totul a fost legal asta este chiar dacă va supăra

  • 1) Nu este în interesul României să ne învecinăm direct cu o Rusie mare și puternică pe Dunăre, tocmai lângă Tulcea și Galați. Deci ținerea Rusie cât mai departe de Dunăre este un obiectiv vital pentru România.

    2) Este în interesul României ca Ucraina să continue să existe ca teritoriu tampon între noi și Rusia.

    3) Regiunea Cernăuți nu mai este majoritar românească, în Galiția polonezii sunt o minoritate nesemnificativă, iar Trancarpatia nici măcar nu a fost majoritar maghiară (cu atât mai ciudată propunerea domnului Marga, propune cedarea ei Ungariei, deși este majoritar ucraineană dar nu menționează nordul Maramureșului istoric unde sunt totuși și români)

    4) România, Ungaria și Polonia au renunțat la pretențiile teritoriale împotriva statelor vecine.

    5) Nici un stat nu ar ceda benevol atâtea teritorii, locuite majoritar de ucraineni, mai ales în contextul actual. Cum ar putea o Ucraină să cedeze benevol 1/3 din țară fără un război, Atunci cum s-ar mai putea spune că România „nu se implică”? Logica ar duce la implicarea României direct într-un război contra Ucrainei.

    6) Propaganda rusească din Ucraina pre-2014, pan-slavistă și anti-Occident, precum și anti-românească, folosea tocmai spectrul unui presupus iredentism românesc, polonez și maghiar pentru a justifica „frăția” Ruso-Ucraineană, în care „fratele” cel Mare Rusia apără Ucraina de presupusa agresiunea externă din Vest.

    7) De ce idea domnului Marga nu se aplică și pentru Banatul de Vest și Valea Timocului?

  • Maestre, iubita noastra tara a fost interesata de-a lungul istoriei doar de tradare. Cu cateva exceptii, Basarab 1, Mircea, Vlad, Mihai Viteazul, noi ne-am vandut pt a ne umfla burta. Andrei Marga nu este nici unul dintre cei enumerati mai sus. Ce va mira? Trabucel a ajuns celebru si frecventabil tocmai printr-un proces impotriva Ukrainei. Ca sa puteti sa intelegeti va dau un exemplu: acum cativa un grup de romani cu bani nu rupti in cur au incins gratarele personale in curtea unui hotel de 5 stele din Bulgaria. Atat pot cei mai multi. Bulgaria . Normal ca a venit managerul si le-a stricat paranghelia. Furia a fost imensa. Cum adica ei care au platit bilete la 5 stele sa nu faca ei un gratar cu carne ieftina de la Kaufland? Si domnia voastra vrea ca Andrei Marga sa fie inteles? Ptiu Drace!!!

  • Adresez respectuos maestrului Ion Cristoiu rugămintea , de a adresa public o întrebare domnului Adrian Cioroianu in dubla sa calitate de director al Bibliotecii Naționale și de profesor la Catedra de istorie a Universității București ambele plătite din fonduri publice referitor la alegațiile făcute in spațiul public cu referire la declaratiile domnului profesor Andrei Marga din data de 16 09 2022 de la Alba Iulia ca nu “ reprezintă adevarul istoric” . Pentru ca mie ca persoana fizica , cetățean al României niciodată nu mi va raspunde îl rog pe maestru ca de la înălțimea reputației sale intelectuale și a valorii sale gazetaresti sa l întrebe public pe dl. Cioroianu dacă nu e acesta adevarul istoric care este acela și mai ales care este valoarea pactului Ribbentrop Molotov in raport de acest adevăr istoric al dl. Cioroianu . Cu mulțumiri anticipate maestrului Ion Cristoiu.

  • Domnu’ Cristoiu,

    Desteptii astia „neo” aflati la putere nu-s capabil nici macar sa accepte ca cineva are o alta parere, da’ s-o mai si priceapa!…

    Da’ ia sa se ajunga la o intelegere intre maile puteri si, de exemplu, Rusia si Ungaria sa-si primeasca inapoi teritoriile in discutie, iar romanilor sa li se spuna „voi n-ati cerut nimic asa ca nu primiti nimic”… si-o sa vedeti atunci cum o sa se trezeasca la realitate si prostalaii, ca doar mintea romanului vine intodeauna la urma, nu?… 🙂

  • Domnule Ion Cristoiu
    Rochia neagra a acestei femei,Carmen Iohannis adica, este SINGURA pe care ar trebui sa o poarte.
    Aceasta este nascuta in data de 2 Noiembrie conform wikipedia.Carmen Iohannis, născută Lăzurcă n. 2 noiembrie 1960, Reghin, Mureș, România.
    Religia acestei femei este:Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică este o biserică catolică.
    In Calendarul Catolic in data de 2 Noiembrie se sarbatoreste „all souls day” sau CALENDAR ROMANO-CATOLIC 2022 NOIEMBRIE-BRUMAR 2 M POMENIREA TUTUROR CREDINCIOŞILOR RĂPOSAŢI.
    Adica Asa Cum Inteleg e ca si cum s-ar fi nascut MOARTA. :mrgreen:
    Poate ca din aceasta cauza nici nu a avut copii.
    E posibil sa fie deja MOARTA si sa nu stie.
    Servicii funerare.
    Mars funebru.
    Cortegiu funerar.
    Pompe funebre.
    Piatra funerara.
    Anticipat Condoleante.
    GHINION.
    Toata Stima Maestre Ion Cristoiu
    Valentin-Ionut Constantinescu

  • Dl. professor Marga a emis o parere proprie, cred ca are foarte mare capacitate de a gandi , de a analiza si a se exprima fara sa fie influientat de o anumita propaganda..
    Mesajul transmis este al unui cetatean roman, care doreste pace, doreste stabilitatea si prosperitatea UE, inclusive o stabilitate si bunastare pentru cetatenii romani.
    Ideea impartirii Ucrainei nu ii apartine, a fost invocate de politicieni cu experienta , se pare ca este dorita de o serie de state vecine sau mai departate de Ucraina. Probabil, ca in timp, ar putea fi o realizare a celor mari care hotarasc.
    Pentru Romania, pentru a discuta despre Ucraina , trebuie sa analizam Tratatul din 2 febr. 1997, in MO nr. 157/16 iulie 1997, tratat incheiat pe o perioada de 10 ani, cu prelungire automata pe noi perioade de 5 ani , dar cu posibilitatea denuntarii . ( art.27).
    In tratat , ambele state, se angajeaza sa aplice normele si standardele international prin care sunt determinate drepturile persoanelor apartinand persoanelor apartinand minoritatilor nationale ( art 13)
    Din analiza faptelor, se pare ca Romania nu a incalcat acest tratat.
    Dar inca din 2017, comunitatea romaneasca din Ucraina a adresat o scrisoare deschisa Presedintelui Iohannis, situatia scolilor de limba romana. In septembrie 2020, ministrul Aurescu a discutat cu ministru de externe ucrainian despre drepturile romanilor din Ucraina, apoi in aprilie 2021. Presedintele Iohannis a discutat cu presedintele Zelenski despre situatia romanilor in mai 2021 , febr. 2022.
    Se pare ca una din parti a incalcat tratatul, respective Ucraina.
    Este deplorabil ca un istoric de renume, Dl. Cioroianu , sa uite de teritoriile romanesti care nu mai sunt in Romania si de romanii care sunt lipsiti de drepturi.
    Din relele cele mai rele, Europa alege chiar pe cea mai rea. Decat numai rusi in Europa, alegem sa vina rusi dar si cu chinezi, indieni, iranieni, coreeni, arabi.
    Poate mai trebuie bine gandit la ce a spus dl. Marga

  • Cei doi au mania fotografiatului zâmbind și obligatoriu ținându-se de mână; nu era însă cazul și la o înmormântare…
    Dl.prof.Marga a exprimat nu numai un adevăr istoric ci și ceea ce gândesc cei mai mulți români. Să fac eu cetățean român economie de energie ca să o redistribuim altora din Vest din solidaritate, chiar nu e cazul. Să plătim taxe și impozite tot mai mari ca să trimitem armament unora, mi se pare nefiresc și nejustificat. Mai interesant este că AJOFM-urile au comunicat recent că niciun refugiat nu a cerut loc de muncă.
    În altă ordine de idei lăsatul în întuneric a drumurilor europene în zona localităților tranzitate pe motiv de economie de energie este o decizie de o inconștiență crasă. Traficul auto intens, pietonii care traversează pe unde vor și nu pe unde trebuie vor genera situații greu de gestionat. Mă mir că poliția rutieră încă nu s-a autosesizat.

  • Zelensky nu e , simplu , Zelensky . El e o fata a deep state american. Tot la fel ca Soros. Si asta explica si alinierea guvernantilor tarilor UE ( impotriva intereselor popoarelor lor , cu mari costuri sociale )

  • Domnule Cristoiu gândiți greșit ! Orice om se poate mândri că mai poate avea sufletul tânăr chiar și la 60 de ani și mai mult și un studiu psihologic spune că bătrân cu adevărat te poții simți abia după 84 de ani !Important este să te adaptezi la realitățile din jurul tău ,fie ele orientate sau occidentale !

  • Eu stiu ca traim intr-o democratie si nu intr-o dictatura ca cea din Ucraina asa ca un cetatean roman poate sa spuna orice are chef despre orice.

  • Cinste Dvs
    Mereu am admirat la Dvs faptul ca sunteți pe baricade alături de cel căzut
    Ne miram de tupeul consilierului care l-a certat pe Prof Marga mai mult de atit nu pot
    Dupa tupeul acelui consilier care la certat pe Papa sau al ambasadorul care a jignit un cancelar german nu mai ma mira nimic de acolo
    Despre domnul Cioroianu atit poate cine are acolo așteptări nu vede omul
    Se pare ca fac de istorie fie Iași fie București este o pepiniera de miniștrii de externe de primi miniștrii SIE știe de ce
    La Baconschi numele părinților ajuta dacă aluatul din care ești făcut este de calitate nu este cazul
    Am vorbit personal cu dinsul la ziua naționala la Berlin unde a venit ca ministru a mințit in tot ce a spus și ne-a promis
    Apoi la congresul PDL unde era umbra Elenei UDREA am vorbit și-a amintit de mine dar am avut ghinion exact cind era sa înceapă nu a mai fost ministru – un parvenit
    Am scris am explicat nu ati citit sau nu vreți sa vedeți argumentele sau ati spus ceva și vreți sa retractati egal văd ca in continuare spuneti ca la Paris alegerile au fost fraudate
    Paote au fost in țara dar in afara Românie unde am fost direct implicat in numărătoarea Paralela unde avem procesele verbale nu au fost furate
    Este cuvintul meu contra a ceea ce susțineți Dvs și alții așa ca nu imi ramine decit sa tac – ati cistigat
    Azi in Frankfurt zeci de bărbați printre alte zeci de persoane cu steaguri ucrainiene pe umeri și cu ale batalionului Azov au demonstrat un rău ar fi spus ca fascismul ( fascismul a fost in Italia) era la el acasă
    După Somalia lumea s-a ales cu pirați in oceanul indian
    După Ucraina lumea o sa ramina cu rakeți in toată Europa

    • Domnule Tiberiu Tatulescu, cum să cred că spuneți adevărul în tot comentariul, dacă dumneavoastră ignorați evidența la unul din puncte: în medie, la Paris a votat un român la 66-67 secunde! Record absolut! Doar aici s-au făcut calcule cu mare precizie, deoarece cu această acuzație s-a ajuns în instanță. Cred că în această secție toți erau în alergare. Dacă se făceau ”calculelele” și-n altă secție externă, se prea poate ca nu Parisul să fie performerul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *