Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

Anti-interviu: Liviu Pleioșanu, candidat la președinție: „Dăncilă nu e șefa mea. Nu e nici măcar a ei”

Cu candidatul la președinția României, Liviu Pleșoianu: despre „ființe perfecte”, „noaptea Cuțitelor Lungi” pentru oamenii lui Dăncilă, poșete, politici externe, libertatea presei, diaspora, câinele lu’ Barna, PSD „închis într-un sertar” și „fantomele de la Guvern”.

„CANDIDEZ PENTRU CĂ NU SUNT PERFECT”

Reporter: Spuneți-mi o cifră, între 1 și 7.
Liviu Pleșoianu: 3!

Reporter: Era 4, mai greșiți și dvs. Nu sunteți perfect da’ candidați la prezidențiale.
Liviu Pleșoianu: Tocmai de aceea candidez, pentru că nu sunt perfect. Dacă eram, nu candidam. Avem deja candidați care sunt ființe perfecte – Iohannis și Barna. Cei doi s-au teleportat direct din Galaxia Imaculaților. Ca atare, candidez pentru diversitate. Ar fi plictisitor ca în Turul Doi să ajungă două ființe perfecte.

Reporter: La Constanța au huiduit-o vreo șapte protestatari pe Viorica Dăncilă. Am văzut poze: unul avea burtă, cred că era pe pensie specială. La dvs n-a venit niciun roboțel „rezist” să vă răstoarne scena? Așa cum s-a mai întâmplat de Crăciun, la București?
Liviu Pleșoianu: Nelipsiți au fost la fiecare protest pe care l-am anunțat. Dar prezența lor a făcut lucrurile mult mai interesante. De pildă, o ființă bizară care aduce doar ca formă a om ne-a amuzat pe toți în față la Cotroceni, când protestam cu portocale. Un ro-BOT care turuia fraze neverosimile, fără părți de propoziție și fără părți de vorbire…

Reporter: Șefa dvs Dăncilă ia bani de la Educație și-i dă la SRI, pune alegerile prezidențiale în tava Serviciului de Telecomunicații Speciale. Vrea și ea un pachet de acțiuni la Bursa Statului Paralel?
Liviu Pleșoianu: Nu e „șefa” mea. Nu e nici măcar a ei… Doamna Dăncilă#2 este cel mai mare oponent politic al doamnei Dăncilă#1. Doamna Dăncilă#2 ar fi urcat, nervoasă, pe scenă și i-ar fi tăiat microfonul doamnei Dăncilă#1, atunci când aceasta striga împotriva „statului paralel”, la marele miting împotriva abuzurilor.

Reporter: Câți dintre colegii dvs realizează că va veni o „Noapte a Cuțitelor Lungi” când acest partid va dispărea, cu tot cu lideri șovăielnici ca Dăncilă?
Liviu Pleșoianu: Dacă ar realiza, ar reacționa. Eu, ca de obicei, am vorbit! La Congres, am spus tot ce era de spus. Mai departe, cu fiecare zi care a trecut, PSD a fost închis într-un sertar, iar public nu se mai manifestă decât Partidul CEx (Comitetul Executiv al PSD- n.n.).

„DUPĂ ALEGERI, IOHANNIS VA SUNA LA 112 ȘI VA CERE SĂ FIE LOCALIZAT”

Reporter: După alegeri, veți suna la 112 că vi s-au furat voturi și STS va trimite PSD-ului o ambulanță. 
Liviu Pleșoianu:  După alegeri, Iohannis va suna la 112 și va cere să fie localizat, pentru că nu va mai ști pe ce lume se află. În realitatea virtuală pe care i-o construiesc băieții cu lentile de contact albastre, el e eternul Campion. În realitatea reală, va trebui să-l ajute STS să localizeze rapid prima ieșire din Palatul Cotroceni.

Reporter: Că tot eram la capitolul „Doamne”: cum a reacționat soția la ideea că ar putea deveni Prima Doamnă?
Liviu Pleșoianu: Nu ar fi „prima doamnă”, ar rămâne doamnă. După cum nici eu nu aș fi „șeful statului”, ci slujbașul său.

Reporter: Să ia și dânsa din ideile bune ale dnei Carmen, de exemplu. Ați observat că Iohannis vizitează doar țări unde-s poșetele ieftine? Made in China.

Liviu Pleșoianu: Poșetă deja avem, casă deja avem, mașină deja avem. Chiar și griji avem deja… De pildă, „vila lac” e chiar lângă un lac? Pentru că, dacă e așa, atunci trebuie să ne aducem plasele de țânțari cu noi. Nu e de neglijat partea asta.

„SIMPLU. SĂ VOTEZE CURAJOȘII MEI COLEGI LEGEA PENTRU EXCLUDEREA DIN MAGISTRATURĂ A CELOR CARE AU LUCRAT CU SERVICIILE…”

Reporter: Cum vedeți problemele din Justiție? România are cea mai mare recoltă de procurori „activiști” la hectar: tipi în robe care citesc la volan tratatele de la Havana dar nu-s în stare să salveze două fete la Caracal.
Liviu Pleșoianu: Simplu… Să voteze curajoșii mei colegi proiectul de lege care zace prin sertarele Parlamentului deși a primit un nesperat aviz pozitiv chiar și de la CSM… Mă refer la proiectul de lege care vizează excluderea din magistratură a celor care au lucrat în baza unor protocoale secrete cu serviciile secrete…
Singurul lucru bun în ceea ce privește cazul Caracal este acela că o mare parte dintre românii care puneau procurorul pe un piedestal au priceput, abrupt, că trebuie dat urgent jos de pe soclu…

Reporter: Sunt prejudecăți în țară despre românii din diaspora: poartă tatuaje, își bagă cercei în limbă, fumează crack prin Soros, vorbesc cu „fuck” și aruncă băncuțe de 10 lei în pensionarii PSD-ului. Avem o ruptură între trunchiul țării și crăcuțele din Marea Britanie, Germania sau Italia?
Liviu Pleșoianu: Da, sunt prejudecăți de ambele părți. Însă problema primordială este tocmai aceea că avem aceste părți… De la Băsescu încoace, am fost abil pulverizați, atomizați, împărțiți în segmente tot mai mici și determinați să ne războim unii cu alții. Tineri contra bătrâni, pacienți contra medici, părinți contra profesori, orășeni contra săteni, ardeleni contra munteni sau moldoveni, români plecați din țară contra români rămași în țară… E un dezastru prefabricat care trebuie să înceteze. Altminteri, nu vom putea construi nimic sănătos și durabil în România.

Reporter: Aveți și un plan atractiv de readucere a Disporei în țară?

Liviu Pleșoianu:  Dacă vor începe să creadă din nou în destinul frumos al țării noastre, dacă nu se vor mai lăsa manipulați de tot felul de băieți cu lentile de contact albastre, atunci unii dintre ei se vor întoarce. Pentru că nu e vorba atât despre economie, cât despre relațiile interumane și capacitatea sau incapacitatea noastră de a mai visa la o țară care chiar să conteze în lume. În rest, pragmatic vorbind, mulți vor rămâne acolo unde deja și-au întemeiat familii, așa cum, spre exemplu, milioane de italieni, britanici sau francezi trăiesc în afara țărilor lor…

„ATUNCI VOM RĂMÂNE O COLONIE DE MÂNA A ZECEA…”

Reporter: Se dă fraza „A crescut numărul de sponsori și a scăzut libertatea presei”. Comentați pentru cazul specific al României.
Liviu Pleșoianu:  Ultimele săptămâni m-au condus către propriul „Amurg al idolilor”… Am constatat micime morală și lipsă de caracter pe unde nici cu gândul nu m-aș fi gândit că e posibil.
Jurnaliști pe care i-am respectat și pe care i-am apărat inclusiv protestând în stradă alături de ei joacă acum filmul prost „Nu-l cunoaștem pe Pleșoianu, nu am auzit de el”. Există, fără doar și poate, jurnaliști care nu uită să fie și oameni. Dar mă tem că sunt tot la fel de mulți ca și politicienii care nu uită să fie și oameni…

Reporter: Singurul aliat între vecinii României a rămas Marea Neagră: și-acela, cu pete de petrol. Ce-ar trebui să facem, în planul politicii externe, pentru a ieși din corsetul definiției „Proasta cu bani a Europei”?   
Liviu Pleșoianu:  Să începem să contăm cu adevărat pe scena lumii celei mari. Iar acest lucru e posibil doar dacă ne cultivăm și ne susținem vocația de țară care facilitează dialogul dintre națiuni. Dacă, dimpotrivă, ne vom încăpățâna să fim doar încă o particulă în dementul accelerator de particule beligerante, atunci vom rămâne o colonie de mâna a zecea, aruncată dintr-o parte în alta, precum o minge de ping-pong!
Reporter: Un martor adus de Băsescu pentru procesul lui Sorin Ovidiu Vântu se numește Popa. Diaconu e-n prezidențiale.  Iohannis e nume de capucin școlit marxist sub pulpana papei Francisc. Suntem, așadar o țară creștină. Vreau să zic, mai suntem o țară creștină? 
Liviu Pleșoianu:  Mai suntem. Dar a fi creștin ar trebui să însemne a turna principiile și spiritualitatea creștină în fapte și atitudini, nu doar în vorbe… Mi se pare mult mai important să vorbești mereu cu spirit, decât să vorbești mereu despre spirit…

„BIROUL DE PRESĂ AL LUI DĂNCILĂ? NIMENI NU I-A VĂZUT. SUNT UN FEL DE LEGENDĂ”

Reporter: Klaus Iohannis trece strada. Cum ferim mașinile?
Liviu Pleșoianu:  Hm… Klaus Iohannis asculta melodia preferată în timp ce conducea în viteză pe autostradă, grăbit să ajungă la noua destinație de vacanță. Dintr-odată, melodia este întreruptă și apare următoarea știre alarmantă: „Atenție, un șofer conduce cu viteză foarte mare deplasându-se pe sensul greșit, pe contrasens!”
Trezit parcă din vis, Iohannis face roată ochii-n bila gândirii și, realizând că situația îl vizează direct, sună la postul de radio și spune: „Greșit, domnilor! Nu e un singur nebun pe contrasens. Sunt mii! Practic, până acum, n-am văzut pe NIMENI să respecte sensul de deplasare. Eu sunt singurul. Și mă claxonează tot ei pe mine!”

Reporter: De ziua sa, câinele lui Barna a făcut ceea ce făcea de obicei: a scormonit, a fugărit pisici și și-a învățat stăpânul să țină discursuri. 
Liviu Pleșoianu: Fake news! Dacă ar fi adevărat că Barna recită discursurile scrise de câinele său, atunci n-ar fi atâția câini care strigă disperați la lună în serile când vorbește Barna în „prime-time”! În plus, aș vrea să mai precizez că, dacă Barna ar fi fost Președinte, acum nu am mai fi avut cod galben de ploi și vijelii!

Reporter: La ultima dezbatere prezidențială, candidatul Pleșoianu a privit tot timpul în jos cât a vorbit candidatul Iohannis. La sfârșitul dezbaterii, el a declarat exclusiv pentru TVR: „Data viitoare vin fără jocuri video. Promit”.
Liviu Pleșoianu:  Primele cinci ore au mai fost cum au mai fost. Candidatul Iohannis a povestit cu lux de amănunte ce locuri minunate a vizitat în ultimii cinci ani, pe unde a călătorit, ce a mâncat, ce a băut… Însă, după încă cinci ore în care ne-a povestit, tot cu lux de amănunte, pe unde vrea să mai călătorească în următorii cinci ani, ce locuri și lucruri noi ar vrea să mai încerce, am cedat nervos.

Reporter: De curiozitate să întreb, că n-am avut onoarea. Cum arată cei de la Biroul de Presă al lui Dăncilă, i-ați văzut? Poartă halate albe și plutesc?
Liviu Pleșoianu:  Nimeni nu i-a văzut, sunt un fel de legendă. Legenda călărețului fără cap.

Reporter: Așadar, n-avem birou de presă la Guvern, iar PSD-ul nu se mai vede… S-a intrat deja în pregătirile pentru Crăciun?
Liviu Pleșoianu:  PSD-ul nu se mai vede de „Partidul Comitetul Executiv” (al PSD-n.n.).


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

9 comentarii pentru articolul „Anti-interviu: Liviu Pleioșanu, candidat la președinție: „Dăncilă nu e șefa mea. Nu e nici măcar a ei””

  • De cînd si-a demonstrat forța, calitățile, inteligenta si hotărîrea de a incerca sa curețe tara de putregaiuri morale, Plesoianu a inceput da fie pus la colt, de servicii, politicieni, i treaba presa vîndută ls cursul zilei. Adica de cond a devenit periculos pentru sistemele de toste genurile. Te votez, domnule Plesoianu!

  • Felicitari! Sa ai umor e un lucru important si necesar in Romania de astazi. Am semnat si am trimis listele pentru sustinerea lui Liviu Plesoianu la prezidentiale. Sper ca au facut-o si altii, suficient de multi pentru ai da posibilitatea de al vedea toata tara! Abia astept dezbaterile! As fi dorit sa pot distribui acest interviu si altora! Le-ar fi ajutat sa deschida ochii!

  • Superinterviu! Felicitari autorului textului în care Plesoianu si reporterul sunt doua superpersonaje.
    😛

  • S a dovedit ca oamenii buni inteligenți și de valoare n au ce sa caute în fruntea statului
    Acolo trebuie sa fie indivizi slabi de înger prosti sau semidocți cu schelete în dulap ptr a fi ușor controlati
    Șansele lui LP sunt destul de mici… dar eu tot pe el i l voi vota astfel vom ști cum stam
    Problema e ca trebuie acționat mai intens în provincii mai ales în zona rurala și în rindul tinerilor care ar vota cu USR doar ptr ca sunt.. tineri.

  • Superb!!!!Îl ador pe Liviu Plesoianu!!
    Ar fi un presedinte minunat!!

    • Este cel mai potrivit că viitor Președinte al României pentru că este deștept , este tânăr și are abnegație și are și simțul umorului care este apanajul oamenilor inteligenți!

  • O placere, si una foarte mare daca stii sa citesti intre ghilimele („)Frumos ! Felicitari Plesoianu! Te sustin !

  • DOMNULE PLESOIANUL EU VAM DESCHID POARTA SPRE COTROCENI ACOLO VA FI LOCUL DUMNEAVOASTRA 5 ANI NU NE AMAGITI .EU VA MARTURISESC CA NU VOI DA VOTUL NIMANUI DECAT DOMNIEI VOASTRENU VA CEREM ALT CEVA DECAT SA NE SCAPATI DE JUGUL CEL DUCEM DE 30 ANI VREM LIBERTATE SI IARASI LIBERTATE.VA SPUN PARINTESTE A MEA PRIVIRE SA INDREPTAT SPRE APUS SI ROG INSISTENT CA ACEASTA GENERATIE TANARA SE ALATURE SA VA SUSTINA IAR NOI CEI DIN GENERATIEA A 3 A SAI AJUTAM SASI GASEASCA DRUMUL CEL BUN LOR LE REVINETOTUL NUMAI SA INTELEAGA .MA ROG LA BUNUL DUMNEZEU SA VA INDEPLINEASCA DORINTA DOANNE AJUTA.

  • Bravo domnule reporter virtual Traian Horia, mi-a plăcut!
    Am recunoscut foarte multe din vorbele luiiviu. Vor mai fi fost și…adaugiri;înflorituri dar în principiuideile sun ale sale!
    FELICITARI!
    FIE SA FIM!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *