Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Apa caldă cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi…

… și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi încercăm să iertăm greșelile politicienilor noștri. Amin.
Bătaie. PNL cu PSD, Nicușor vs Firea, croșeu de stânga, uppercut de dreapta! Dar vai, spectatorii privesc ca proștii, adică noi, locuitorii din București. Stăm și înghețăm în case sau ne încalzim apa la aragaz pentru a ne putea spăla. Cam asta se întâmplă într-o capitală europeană, în anul 2020, aproape 2021.

Mă uit la cearta asta dintre Nicușor și Firea, cum își pasează vina unul altuia, până când vine vorba de partide. Ce-i drept, erau probleme și pe vremea doamnei Firea, dar se întâmpla mai rar decât acum, când venirea apei calde este ca o intervenție divină. Nu știu care este povestea, nu o mai înțeleg, nici nu mă interesează că este vorba de Elcen, că este vorba de conducte, de țevi, de sistemul de termoficare, de conspirații ale doamnei Firea împotriva inocentului Mucușor, sau că a moștenit, bietul de el, toate păcatele ultimelor 30 de ani. Măcar o data la trei zile doresc să am apă caldă. Și curată, dacă se poate, nu verde, încât să am impresia că mă arunc în marea plină de alge.

Referitor la discuțiile despre cine este de vină, citeam declarațiile domnului Nicușor care susține că (atenție!) FIREA este sursa frigului din apartamentele noastre. Măi să fiu al dracu’, parcă mi-o și imaginez pe Firea cum merge noaptea și sparge tevi sau se strecoară pe furiș în centralele Elcen și le dă peste cap, ca un fel de Grinch care vrea să ne strice sărbătorile. Ce știu sigur, este că mulți nu înghețăm de-a dreptul în apartamente, fiindcă foarte multe blocuri au fost reabilitate termic în ultimii ani (și aici nu fac o apologie a PSD-ului, fiindcă reabilitarea a fost făcută de primăriile de sector). În blocul meu se simte diferența, izolarea termică fiind sesizabilă. Bineînțeles, putem mulțumi și naturii că încă n-a dat înghețul afară și nu avem temperaturi negative, însă vine ianuarie și parcă mă văd stând în casă cu căciula pe cap.

Majoritatea susțin, sus și tare, că primarii generali ai capitalei au fost majoritatea din PSD, însă din curiozitate, am căutat și eu să văd fiecare primar general din 1990 până în prezent, ca să nu mai trăiesc și eu în ignoranță. Surpriză!

La o simplă căutare pe Goagăl, îmi apare pagina Wikipedia cu Lista primarilor Bucureștiului, din 1864 până în prezent. Dacă ne uităm înainte de anii 1990, vom avea surpriza de a număra nu mai puțin de 20 de primari din PNL (cel puțin, fiindcă nu la toți scrie partidul). Bineînțeles, Bucureștiul de odinioara era Micul Paris, deci trebuie să fi făcut o treabă buna PNL-ul la vremea lui (fost-ai tu, PNL, partid de încredere!).

Dar să nu exagerăm, și să luăm numai ce s-a întâmplat din 1990 până în prezent, și avem așa:

  • Dan Predescu – FSN
  • Ștefan Ciurel – FSN
  • Nicolae Viorel Oproiu – FSN
  • Doru Viorel Pană – FSN
  • Crin Halaicu – PNL
  • Victor Ciorbea – PNȚCD
  • Viorel Lis – PNȚCD
  • Traian Băsescu – PD
  • Răzvan Gheorghe Murgeanu – PD
  • Adriean Videanu – PD-L
  • Sorin Oprescu – Independent, susținut de PSD
  • Ștefănel Dan Marin – UNPR
  • Ioan-Răzvan Sava – PNL
  • Gabriela Vrânceanu-Firea – PSD
  • Nicușor Dan – „Independent”, sustinut de USR-PLUS și PNL.

Cu alte cuvinte, în toți acești ani am avut un primar din partea PSD-ului și un primar susținut de PSD, și doi primari din partea PNL, trei cu micuțul Nicușor, acum al PNL-ului. În plus, putem menționa și că Victor Ciorbea a fost între 2012 și 2014 în PNL, deci am avea patru candidați legați de PNL la conducerea primăriei capitalei.

Acum, îi înțeleg frustrarea domnului Nicușor și are dreptate, nu poate face minuni peste noapte, dar nici în halul acesta nu se poate. Imediat după plecarea Gabrielei Firea de la primărie să crape totul, mi se pare din domeniul SF, ceva se întâmplă, iar ei sunt ocupați să arate cu degetul unul spre altul în timp ce, repet, noi stăm ca proștii în frig și fără apă caldă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Apa caldă cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *