Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Apar căpușele, țânțarii și ambrozia. Nicușor Dan nu dă semne că l-ar interesa

Peste 100 de copii și adulți s-au prezentat la spitalele din București pentru a primi tratament împotriva mușcăturilor de căpușă! Se pregătesc țânțarii! A venit vremea frumoasă, dar vin și unele probleme de sezon. Cum spune o înțeleaptă vorbă românească, e bine sa-ți faci iarna car și vara sanie, mai ales dacă ești primar. Și nu orice primar, ci al Capitalei!

Însă, cum toată țara a văzut, primarul general abia a reușit să își vadă capul de treaba din coalitie, ce să se mai gândească la țânțari și căpușe, cum am semnalat în repetate rânduri?

Dar acum, că în sfârșit Capitala are buget (nu-i bai, că au trecut doar 4 luni din an, se poate supraviețui și fără), mă gândesc că, poate, dacă nu e foarte, foarte ocupat să răspundă la telefoane colegilor de coaliție, reprezentanților administrației locale sau centrale, chiar subordonaților, primarul dezinteresat de oameni va rupe o secundă din timpu-i prețios și va pune pe agendă o problemă extrem de gravă: combaterea țânțarilor, căpușelor și altor insecte.

Aplicarea de tratamente pentru combaterea dăunătorilor este o obligație în fișa postului și ar trebui să fie prioritară pentru fiecare edil, mai ales în contextul actual al pandemiei COVID-19.

Țânțarii nu ne creează încă mari probleme, abia începe sezonul lor, dar vă sfătuiesc să vă cumpărați spray-uri, se pare că ne așteaptă o invazie la vară.

Nici cu șobolanii nu stăm mai bine, de patru luni nu s-a facut nici o actiune de deratizare.

Programul Unitar de Acțiune pentru Deratizare și Dezinsecție era de obicei aprobat până în luna ianuarie a fiecărui an iar tratamentele efective începeau cel mai târziu în luna aprilie, în toate zonele publice ale Capitalei, pentru a limita înmulțirea dăunătorilor.

Suntem la jumătatea lunii mai, deja, Programul Unitar nu a fost aprobat, zace la cabinetul primarului dezinteresat, încă din luna ianuarie, dar acesta refuza să-l supună aprobării CGMB (grupul consilierilor generali PSD a solicitat de nenumărate ori introducerea pe ordinea de zi, au convocat și o ședință de îndată, dar degeaba), cât despre tratamente, nici vorbă.

Și nu, nici iarba nu e tăiată în parcuri, așa că sunt întrunite toate condițiile pentru ca insectele să se simtă bine…

Și atenție, urmează ambrozia! (Sursa: Facebook Gabriela Firea)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *