Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Apel către Deutsche Welle – secția Română

Nu este științific dovedit că „naționalismul” ar fi o „mocirlă” mai mare decât cea „political correctness”, de aceea n-ar fi rău ca DW să ceară scuze românilor

Robert Schwartz, redactor șef al ediției în limba română a postului Deutsche Welle, în 15 mai 2020, a cerut public președintelui României, Klaus Iohannis, să prezinte scuze. Contează mult motivele? Sunt 1001 povești de succes pentru care președintele trebuia să ceară scuze națiunii, nu unei redacții de ziar, dar nu a făcut-o. Îndrăznesc, însă, prin acest mesaj succint- scris cam în viteză fiindcă nici timpul nu mai are răbdare de când Klaus Iohannis vorbește tot mai silabisit de problemele României – să solicit postului pe care îl conduci, Deutsche Welle, să prezinte scuze publicului român fiindcă a găzduit alegații despre așa-zisa „alunecare” a președintelui României, Klaus Iohannis, în „mocirla naționalist-populistă”.

Robert Schwarz, președintele Iohannis nu este un naționalist: discursul său despre o prezumtivă „vânzare a Ardealului” a fost doar un abuz verbal exersat printr-o țintă facilă (Marcel Ciolacu- PSD) împotriva președintelui Ungariei, Viktor Orban, chiar în ziua în care Comisia Europeană confirmase un fapt greu de crezut: Ungaria primise ca ajutor anti- Noul Coronavirus, puțin timp înainte de discursul de la București al lui Iohannis, mai mulți bani de la Bruxelles decât România: care are o populație de două ori mai mare!. Pe scurt, „alunecarea” în „naționalism” a lui Iohannis este doar o „perdea de fum”, pentru care DW nu va fi sancționat de contabilii săi de la Berlin.

Este de reținut, însă: „naționalismul” nu este o „mocirlă” mai mare decât „mocirla” „political correctness” pe care eventual Deutsche Welle o reprezintă și care contribuie la imbecilizarea „de import” a României contemporane. Poate nu s-a aflat asta la training-urile cu pișcoturi finanțate dinspre Guvernul Germaniei- patronul Deutsche Welle, dar România a fost construită de naționaliști, a fost modernizată de naționaliști și există astăzi pentru că niște naționaliști și-au sacrificat viața, sănătatea și bunăstarea pentru ea.

României nu are de ce să-i fie rușine de naționalismul care a clădit-o, eventual poate fi rușinată azi cu piticii globaliști creați la școala „correctness” – Wernerii, Ludovicii Orbani, Violetele, Ciolacii sau Tătarii care azi se fac că o administrează în timp ce bugetul de stat se face că îi plătește.

Probabil, nu-i cazul ca România să fie confiscată azi de un grup de potentați „neo-liberali” (germani sau americani) care o privesc ca pe o afacere vie, care încă pute a  usturoi. Dacă suporterii de la meciurile echipei naționale strigă azi „Hai, România!” și nu „Hai, globaliștii tricolori!”, iar copiii de români se prezintă cu „Sunt român!” și nu cu „Sunt un planetar de 7 anișori!”, este pentru că există naționalismul. El nu înțeapă, nu mușcă, nu este toxic, este aerul pe  care îl respiri din Constituție, acolo unde legiuitorul a înscris că România este un stat național: naționalismul este cuminte, natural, prietenos cu cei care îl respectă, păstrează granițele intacte și nu are standarde duble cum se întâmplă adesea cu filozofia de birou „neo-liberalismul”, care va muri odată cu ultimele finanțări stoarse dinspre „elitele” new-yorkeze.

Robert Schwartz, să reamintim aici că în februarie 2019, Deutsche Welle Secția Română a forțat demisia unui angajat al său: să reamintim că  Horațiu Pepine a fost singura voce a DW care se arătase critic față de fostul procuror-șef al DNA, Koveși, o figură controversată a Justiției, acuzată inclusiv de sprijin acordat unui sistem paralel în România, dar și de gestionarea defectuoasă a Direcției Anti-corupție, motiv pentru care și-a pierdut postul.

Unii au zis de Horațiu Pepine că este un îndrăzneț, un tip de onoare, alții n-au zis nimic. Au câștigat muții. La vremea aceea, euro-parlamentarul Traian Ungureanu, un fost jurnalist care a experimentat și el cândva un abuz (concediat la la BBC Secția Română), a explicat în clar motivul plecării lui Pepine de la Deutsche Welle: „refuz de sluj PC (Politically Correctnes – Corectitudine politică -n.red)”.

Ca o completare, Horațiu Pepine relata că „redactorul-șef al secției românești (Schwarz-n.n.) mi-a transmis că textele mele nu vor mai fi publicate dacă, din acel moment nu voi scrie sau relata „ca orice corespondent DW”„. Așadar, rezulta de aici o „political correctness” care purcedea în direct, la forțarea plecării unui jurnalist, fără să explice public măcar lista de „subiecte no-go” pe care o au la DW ca să scrie „unul ca ceilalți”- o adunare solemnă ce pretinde că „informează” publicul, dar care e demascată rușinos că sugrumă adevăruri simple: orice om, în general, și orice jurnalist, pe specific, are propria personalitate, propria individualitate și dreptul universal la libertate de opinie.

Robert Schwartz, azi vii la tribuna DW ca să ceri  președintelui țării, Klaus Iohannis, prezentarea de scuze, și vorbești despre „mocirla” naționalismului în care acesta ar fi fost „târât” în scandalul asociat „Vor să vândă Ardealul”. Nu sufli însă nimic că naționalismul este cel care i-a dat lui Pepine cetățenia, iar „political correctness” a fost „mocirla” care i-a luat jobul: așadar, Horațiu Pepine a plătit la DW fiindcă scria „diferit” și fiindcă nu era ca Robert Schwartz sau ca alții din redacție. Mergând mai departe, în mod cert Pepine nici nu putea fi încadrat pe portretul-robot actual al unor CeTePei „analiști”, care ieri și azi înjură la DIGI tv în funcție de culoarea votului.

În acest context, cred că solicitarea adresată de Schwartz președintelui Klaus Iohannis de a oferi „scuze” este inadecvată, fără nici un fel de temei. În același timp, însă, solicit Deutsche Welle să își reconsidere poziția față de sintagma „mocirla naționalismului” în România: orice denigrare naște discriminare, iar naționalismul român, consfințit eventual prin Constituție, are dreptul la prestigiu.

În același timp, sper și eu, ca și alții, că Deutsche Welle- unde scriu corespondenții „unul ca toți ceilalți”, făcuți parcă de-același editor-mamă, va sta și pe viitor cât mai aproape de limba română. Chiar dacă unele dintre mesajele DW rămân enigmatice: când, de exemplu, șeful DW România, Robert Schwartz, scrie despre Klaus Iohannis că este „un membru al respectatei minorități a sașilor ardeleni”, el induce brutal ideea că există și minorități care nu au respect în România. Cât despre fraza lui Schwartz „Și nu e o noutate că naționaliștii de toate culorile din România nu se dedau de la cele mai stranii replici”, este încă la departamentul nostru de Tălmaci Autorizați: cu precizarea pentru Schwartz, că naționaliștii din România nu pot fi „de toate culorile”, fiindcă ei au doar trei. Culori.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Apel către Deutsche Welle – secția Română”

  • Herr Swartz, s-a terminat nationalismul german? Inspira-te din cel de acum 90 de ani!

  • 😯 shoc frate!

  • Ipocrizia maxima este,ca noua ni se impune sa renuntam la nationalism de catre nationalistii de nemti,francezi,americani,engleji,pai renuntati voi nemtalailor,vest europenilor,amerlocilor la nationalism,si apoi vom fi si noi globalisti.Pana atunci mucles.Nationalism dar nu pentru catei,nationalismul este permis doar marilor puteri,astia pot fi nationalisti,tarile mici trebuie sa fie musai globaliste,pai daca o ardem globalist,globalisti sa fim cu totii,daca o ardem nationalist sa fim toti nationalisti,toti vorbesc de globalism,dar globalismul este impus doar celor mici,cei mari sunt nationalisti in voie.Ipocrizie pe paine.

  • N-am stiut de chestia cu Horatiu Pepine . Multumesc pt informatie . Vad ca se ingrasa pe acolo tot felul de indivizi intre care unu’, Ianke ce pregateste niste ghiveciuri ca cravata lui Berkow-improbable : porneste de la capul lui Motoc si ajunge la Holocaust trecand prin Spinoza . Prezenta acelor indivivi tinuti pe baricade si elucubratiile lor , vorbesc despre atitudinea Germaniei fata de Romania . Ce sa zic , sintem plini de „prieteni . Asta n-ar fi cea mai mare tragedie daca n-am fi condusi de prosti .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *