Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Argentina versus Marea Britanie. Apple a început producția de iPhone 14 în India

Membrii Ministerului de Externe al Argentinei au îndemnat joi factorii de decizie din Marea Britanie să reia negocierile privind suveranitatea Insulelor Malvine (Falkland). Solicitarea a fost făcută după ce guvernul britanic a acceptat să poarte discuții cu Republica Mauritius cu privire la viitorul Insulelor Chagos, un alt teritoriu disputat. „Astăzi este o zi importantă pentru toate popoarele care luptă pentru a pune capăt colonialismului sub toate formele sale și care, la fel ca țara noastră, își apără drepturile suverane legitime de peste 189 de ani”, a declarat Guillermo Carmona, secretarul argentinian pentru Malvine, Antarctica și Atlanticul de Sud, într-o declarație. Ministerul de Externe a precizat că G. Carmona a reacționat la informațiile potrivit cărora factorii de decizie din Marea Britanie au acceptat să deschidă discuții privind viitoarea predare a Insulelor Chagos. Republica Mauritius revendică suveranitatea asupra arhipelagului din Oceanul Indian, care este un teritoriu britanic. O rezoluție a Organizației Națiunilor Unite din 1965 cere Argentinei și Regatului Unit să înceapă negocieri directe cu privire la suveranitatea insulelor, care este disputată din 1833. Cu toate acestea, liderii din Regatul Unit au refuzat să deschidă discuții, afirmând că nu pot începe astfel de negocieri deoarece populația insulelor a votat în mod covârșitor, în cadrul unui referendum desfășurat în 2013, în favoarea menținerii apartenenței la coroana britanică. Drept urmare, administrația de la Londra susține că orice discuții trebuie să fie aprobate de către locuitorii insulelor, argument respins de administrația de la Buenos Aires. În declarația sa, Carmona a dat asigurări potrivit cărora, „calea urmată de Republica Mauritius, apelând la toate instrumentele pe care le oferă relațiile internaționale și dreptul internațional, este aceeași pe care comunitatea internațională și Argentina o promovează”. În anul 1982, Argentina și Marea Britanie au purtat un scurt război pentru Malvine, în care au fost uciși 649 de soldați argentinieni, 255 de soldați britanici și trei localnici. Conflictul s-a încheiat cu victoria forțelor britanice. Mult mai multe detalii: https://www.batimes.com.ar/news/argentina/argentina-urges-uk-to-resume-talks-over-malvinas-islands-sovereignty.phtml.

Candidații LGBT candidează pentru prima dată în toate cele 50 de state americane și în capitala Washington la alegerile de la jumătatea mandatului din acest an, în timp ce comunitatea devine un electorat din ce în ce mai puternic. Această etapă revoluționară are loc în contextul unei creșteri a numărului de alegători homosexuali și transsexuali care, potrivit analiștilor, vor redesena peisajul electoral în următoarea generație, împingând centrul conservator al SUA într-o altă direcție, ori spre extincție. Un nou raport al LGBTQ Victory Fund a constatat că din cei 1 065 de candidați LGBTQ care au condus campanii primare pentru alegerile parțiale din noiembrie, un număr istoric de 678 au ajuns pe buletinul de vot – o creștere de 18 % față de 2020. (https://www.batimes.com.ar/news/world/lgbtq-candidates-make-history-in-us-midterm-election.phtml).

Îmi și imaginez cum americanii vor face față Chinei, Federației Ruse și tuturor altor actori statali și non-statali de pe Arena Internațională care au alte doctrine. Americanii vor mărșălui la luptă cu stegulețe curcubeu și vor adopta alte tactici de război. Asta după ce vor avea un război civil, din cauza conflictelor rasiale, religioase, politice și, mai nou, de gen și de orientare sexuală. Politica woke, lgbt, cancel-culture și restul vor afecta în mod extrem de negativ politica internă a SUA, dar mai ales cea externă. Iar asta nu scrie un homofob sau mai știu eu ce. Asta se poate observa cu ochiul liber, dacă nu ești spălat pe creier de anumite părți din mass-media, după ce observi că aceste curente sunt exclusiv radicale și extremiste. Astfel că, rămâne un singur pas până la terorism. Fanaticii lgbt nu sunt deloc mai raționali decât oricare alți extremiști și totuși nu au nicio problemă în a fi prezenți masiv pe social media. Propaganda generalizată despre sexualizarea/abuzul copiilor și mutilarea organelor genitale pe aceste platforme este ok și un motiv de sărbătoare. De pedofilie nici nu mai are rost să amintesc. Doar nu e ca și cum un ministru spaniol a spus: „copiii pot avea relații sexuale cu cine vor”. Nimeni nu are absolut nicio treabă cu orientarea lor sexuală (atât timp cât nu încalcă legea), dar oamenii deja s-au săturat de fanatici care le spun altora ce e bine și ce e rău. Viața personală este un lucru, politica de stat și spălarea pe creier sunt alte lucruri. În plus, toată lumea știe că nici măcar membrii comunității lgbt nu aprobă și nu susțin o mare parte din dezideratele fanatice ale acestei mișcări. Dar da, nu este bine să ai o opinie personală, libertatea de exprimare este amenințată, iar noțiunea de respect între oameni nu mai există, ori ești cu ei, ori ești împotriva lor.

Inflația din Argentina ar urma să atingă anul viitor un vârf de peste 130%, de la nivelul actual de 83%, potrivit unui nou raport al firmei de consultanță EcoGo din Buenos Aires, care analizează date de înaltă frecvență. Pentru cei interesați de business: https://www.batimes.com.ar/news/economy/argentinas-inflation-seen-peaking-over-130-next-year-ecogo-says.phtml Putem observa faptul că, BRICSA mai trebuie să aștepte puțin.

Și mai interesant, Apple a început producția de iPhone 14 în India, în contextul încercărilor de a reduce dependența față de China. Mutarea în India a fost impulsionată de un program de sprijin din partea guvernului indian, care s-a angajat să-i ajute pe furnizorii taiwanezi ai Apple, precum Foxconn, Pegatron și Wistron Corp. India și alte țări, cum ar fi Mexic și Vietnam, devin din ce în ce mai importante pentru companiile americane, în condițiile în care acestea încearcă să se detașeze de China. Apple este cea mai bogată corporație din lume din punct de vedere financiar. Compania are mai multe rezerve de numerar decât rezervele de numerar ale tuturor jucătorilor indieni din domeniul IT la un loc. Capitalizarea de piață a Apple este mai mare decât PIB-ul a 186 de țări. Doar SUA, China, Japonia și Germania o depășesc. Asta cel puțin la nivel oficial.

Alte știri deloc de neglijat: Coreea de Sud și-a ridicat avioanele de luptă, după ce a detectat 180 de avioane nord-coreene zburând aproape de frontieră. În paralel, Coreea de Nord a tras 80 de focuri de artilerie în mare. Banca Angliei avertizează că Marea Britanie se va confrunta cu cea mai lungă recesiune din istoria sa, iar rata șomajului se va dubla în următorii doi ani. Iar la New York, acțiunile companiilor americane au scăzut puternic, după ce președintele Rezervelor Federale a dat de înțeles că dobânzile vor crește la un nivel mai mare decât se anticipa.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Argentina versus Marea Britanie. Apple a început producția de iPhone 14 în India”

  • M-a fascinat articolul despre istoria speciei canine pentru că animalele mele preferate sunt câinii și caii,prietenii omului dintotdeauna !Din păcate, mulți dintre oameni se comportă ca niște șacali în viață aducând neplăceri atât lor cât și celor din jurul lor ! În ce privește acest editorial, vă mulțumesc pentru informațiile foarte frumoase ,foarte interesante si deosebit de prețioase primite ! Felicitări și toate cele bune vă dorim !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *