Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Arhiva Afectivă. Te uită cum ninge decembre…

Bacovian devine aproape-orice-bucureștean-romantic.
Aaah…

Te uită cum ninge deceembree…
pe saaacii ce zaaac pe trotuaaree
Citeește-mi cevaa de la pooluri
Gunoaaiele creesc până-n zaaare


La un Mall, într-o cafenea, doi îndrăgostiți.
Unul la o masă, celălalt la trei mese distanță, se țin de mână (într-o poză).
El, tocmai i-a trimis ei, pe messenger, fotografia lor, braț la braț, pe malul Dâmboviței.
E poza aceea făcută în seara când s-au cunoscut, când se întorceau de la un protest.

Nu contează ce fel de protest era, fiindcă dragostea nu are culoare politică. Însă, e importantă afinitatea, bucuria acelorași idei. Când iubești, vrei să împărtășești totul cu cel drag – sloganul, punga cu cipși, încărcătorul, căștile, geaca, câte un șlap, cutia de bere, sacul de dormit, trotineta etc.

Acum, însă, distanțarea socială le-a arătat cu adevărat cât de puternică este pasiunea unuia pentru celălalt. Au trecut câteva luni bune și, iată, în curând se va împlini aproape un an de când sunt împreună – adică pe skype, fiecare la casa lui – ea cu părinții la bloc de patru etaje, el cu frati-su, în chirie. Când merg la cumpărături, se zăresc la coadă la casă și își fac semn cu mâna, stând fiecare pe banderola marcând păstrarea distanței. Își și zâmbesc prin mască, se privesc câteva secunde, ca apoi să se piardă în pădurea de postări de pe Facebook. Asta, așa, până trece coada. Afară, pe stradă, trec mașini ale ambulanțelor, goale sau pline, nu contează câtă vreme sirenele lor sunt impresionante.

Ar dori să-și vorbească, să-și povestească, stând umăr la umăr, despre eroii zilei, despre modelele generației lor. Cât de frumos ar fi să aibă un loc doar al lor, de unde să urmărească (împărțind aceeași telecomandă) întâmplări inedite, pline de miez, cu importante semnificații pentru economia și pib-ul țării. Ar comenta cu interes prietenia cu năbădăi dintre Clocotilde și Mucușor, dintre prințesa Ralu și paharnicul Sică sau dintre ex-ministreasa Elenă și Fostul Comandant al Flotei Evaporate.


Nicușor Dan, noul primar al capitalei, i-a cerut lui Clotilde Armand să respecte contractul deja semnat și a cerut primăriei să plătească facturile pentru a se ridica gunoaiele. „Este responsabilitatea Primăriei Sectorului 1 și eu sper să se achite de ea”, a insistat Nicușor Dan.


S-a rupt lanțul de iubire dintre Orban și Turcan, iar ultima verigă s-a făcut praf atunci când Turcan a ieșit în spațiul public și a vorbit necugetat despre înghețarea anului școlar. De atunci, Raluca Turcan a fost împinsă înspre margine atât de mult, încât nu și-a mai găsit loc nici la ieșirile lui Iohannis pe tema pandemiei.

I s-a propus Ministerul Educației. Nu l-a vrut. I s-a propus Ministerul Dezvoltării. Nu a fost mulțumită. Iar, “ca să nu mai rămâie repetent și anul acesta“, Ludovic Orban a susținut-o pentru șefia Camerei Deputaților, dacă formarea unei majorități ar fi fost posibilă, iar, ca muzică de pe hold, s-o facă vicepremier.


La un Mall, într-o cafenea, doi îndrăgostiți.
Unul la o masă, altul la trei mese distanță, se țin de mână (într-o poză).
Își trimit la răstimpuri câte un sms în versuri.

„Ce cald e aicea la tine,

La noi s-a spart azi conducta
Mai pune s-aducă o bere

Aleșii se joacă de-a rupta”.


https://psnews.ro/nicusor-dan-si-clotilde-armand-de-la-prietenie-la-razboi-problema-gunoaielor-din-sectorul-1-aprinde-un-conflict-470627/

https://www.impact.ro/adevarul-despre-relatia-ralucai-turcan-cu-ludovic-orban-de-ce-s-au-certat-cei-doi-38111.html


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *