Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Arhiva Afectivă. Unde se dă patinaj artistic?

Într-o bună seară, puțin înainte de ziua alegerilor parlamentare, a zbârnâit telefonul mai ceva ca la revelion. Am răspuns de fiecare dată cu amabilitate la apeluri gen ”chestionar-puneri-la-punct” ale câtorva prieteni, unii foști colegi de liceu.

Transcriu doar întrebările. Ele sunau cam așa:
Votezi? Cu cine votezi? Da de ce nu votezi? Tu nu te-ai săturat? Vrei să vină iarăși comunismu’? Nu știam că ești așa naivă. Chiar e de neînțeles ce e in capul tău. Cum poți să spui că Orban e penibil? Și de ce zici că nu ai încredere în partidele de dreapta? Dar în cine ai încredere? Uită-te la Digi tv! De ce nu te uiți la digi tv? Te pomenești că te uiți la antena satelor? Sau la etno? La ce te uiți? La patinaj artistic? Unde se dă patinaj artistic? La balet ?? La care balet?? Spărgătorul de nuci? Ăsta-i vienez? Nu e vienez? E rus? Șostakovici era comunist! Ceaikovski nu era comunist, ai dreptate. Și de ce citești Bulgakov? Acum citești Zoscenko? Astea-s cărți din copilărie. Cum să nu fie din copilărie? Mă, dar ție îți cam plac rușii. Ce-i cu tine? Deci mergi mâine la vot? Cum să nu, bineînțeles, toți au măști la centrul de votare. Și mănuși. Mergi liniștită.

Unii dintre cei care mi-au telefonat mi-au fost buni prieteni. Când au observat că nu zic nici da, nici ba, când venea vorba de ”poporul, guvernul sau partidul meu” telefoanele, ca și prieteniile, s-au cam rărit. Recent, o mai mare rarefiere a listei de prieteni s-a întâmplat mai ales când am îndrăznit să spun că Orban e pur și simplu penibil. Atât am spus, nimic mai mult. Altă dată am recunoscut că nu sunt în stare să urmăresc un discurs întreg, darămite o conferință de presă referitoare la hoți, corupți, incompetenți și agramați, formulate de un grup manifestând însușiri similare. Am mai recunoscut și faptul că atunci când apare pe ecran sigla administrației prezidențiale mut pe emisiunea ”cum să ne reparăm casa cu bani puțini”.

Acum, gata. Alegerile s-au petrecut. Adică s-au petrecut unii pe alții, atât alegătorii cât și aleșii spre un interesant palier al interimatului.


Iarăși sună telefonul. Acum sunt pregătită. Nu are nici un rost să spun că nu am fost la vot. Dar le-aș spune că am aflat de existența pesede-urilor mici! Și fiindcă oricum n-or să mă creadă încep să răspund în citate:
Interzicem tuturor organizațiilor locale să facă înțelegere sau alianță cu PSD. În județele cu populație maghiară în care se găsesc puncte și programe comune am permis alianțe cu reprezentanții UDMR din administrația locală„, a transmis Ludovic Orban.

Deși nu a interzis explicit alianțele cu ALDE și Pro-România, președintele PNL le-a numit „niște PSD-uri mai mici”. „Din ceea ce știu este o înțelegere la nivel național între PSD și cele 2 PSD-uri mai mici în care au zis că se unesc peste tot împreună„, a arătat Ludovic Orban.

https://romania.europalibera.org/a/sapte-demisii-in-pnl-dupa-alegeri-interdictie-pentru-aliante-locale-cu-psd-/30866008.html

Mi-au închis telefonul. Nicicum nu e bine. Supărare mare. Ah, ba nu! Iacătă-l, iarăși sună!
Zic eu mai departe:
Spus mai pe scurt, ordinul ar putea fi interpretat și așa:
Penelică, tată, nu cumva să te prind că te joci cu Marcel!
Da cu văr-su ăla mic, cu Aldică, deh, o să mă fac și eu că nu văd…


Zdrong, receptor închis!


USR în direct, Dacian Cioloș, conferință de presă despre propunerile Alianței pentru protocolul coaliției de guvernare USR, ieri, 7 decembrie 2020.
„…Pașii concreți pentru formarea coaliției de guvernare între USRPLUS și PNL sunt măsurile cu care noi am mers în campanie. E o sinteză a celor 40 de angajamente de guvernare. Am luat aici cele mai importante lucruri care vor trebui să se regăsească în viitorul program de guvernare. Acest document este public începând de astăzi și poate fi consultat și discutat. În legătură cu viitorul premier credem că este esențial să susținem candidat credibil. Acest lucru trebuie acum discutat la negocierile și la consultările cu președintele și nu negociat la televizor. Este clar însă că acest candidat trebuie să aibă capacitatea de a unii forțele reformiste de dreapta. Din punctul nostru de vedere e nevoie de un nou început după aceste rezultate”


O spicuire din presă arată în culori tari, secvențe din butaforia momentului:
Psihologul subliniază că „nimic nu e mai rău decât să îți UMILEȘTI alegătorii. Caz în care ei vor face TOT POSIBILUL SĂ SE RĂZBUNE”.

„În cel mai bun caz, ei vor REFUZĂ să mai meargă la vot.
Sau vor vota ostentativ cu ORICE ADVERSAR al tău!”

https://www.cotidianul.ro/opinia-unui-psiholog-despre-rezultatul-alegerilor-au-o-cauza-clara/


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *