Raport ONU: Foametea la nivel mondial s-a accentuat din nou anul trecut, iar amploarea acesteia ar putea fi fără precedent în 2022 (news.ro)

Așa zisa luare a Kievului – o simplă Maskyrovka


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „Așa zisa luare a Kievului – o simplă Maskyrovka”

 • Întreaga operațiune specială e Maskyrovka. Rușii luptă mai bine lângă casă. Oricum s-ar termina totul, ei câștigă. Dacă americanii intră în război, e greu să câștige. Dacă nu intră, nu mai pot promite nimănui sprijinul lor.

 • De mai bine de 80 de ani rușii sunt experți în Maskyrovka, atacuri /operațiuni militare false ! Am citit editorialul dumneavoastră, unul superb, Maestre Ion Cristoiu !Jukov se aștepta să fie arestat, linșat de superiori ,când el a fost numit comandant la cârma armatei ruse și în urma luptei cu japonezii, el a fost decorat de statul rus pentru merite deosebite ! În tabăra inamică pierderile au fost enorme, de aproximativ 60 000 de soldați !Au fost pierderi și în tabăra rusă ,dar incomparabil mai mici cu ale adversarului !Aceeași metodă militară falsă , Maskyrovka , este aplicată și azi de ruși în războiul cu Ucraina ,doar că armele și modul lor de aplicare sunt ceva mai noi și, în concluzie, mult mai eficiente ! Felicitări pentru un jurnal video superb, de excepție, Maestre Ion Cristoiu !

 • Bună seara și bine v-am găsit, Maestre Ion Cristoiu ! Ceea ce au făcut rușii la Kiev a fost o Maskyrovka ,o adevărată derutare a adversarului , a armatei ucrainiene , care a crezut că atacul pricipal va fi la Kiev, când , în realitate ,armata rusă s-a repliat pentru a-și deschide drum spre Crimeea printr-un atac masiv în sud ! Vă mulțumim pentru un jurnal video interesant, Maestre !Toate cele bune vă dorim !

 • Nu imi permit sa comentez analiza istorica pentru ca nu am cunostintele necesare. O accept. Dar nu cred ca aveti dreptate in legatura cu situatia actuala. Eu am vazut declaratii ale oficialilor rusi de la inceputul invaziei in care spun clar si raspicat care este zona vizata: Donbasul. Nu e nicio disimulare.

  Banuiesc ca stiti ca americanii trag sfori in Ucraina de prin 2014 (a se vedea Victoria Nuland). Ei i-au acuzat pe rusi ca vor sa cucereasca Kievul si sa il inlocuiasca pe Zelenski. De ce? Pentru ca ei asa fac de obicei cand invadeaza o tara.

  Eu sunt nascuta in ’95. Nu am crescut cu ura fata de rusi (chiar imi place cultura rusa) si cu fantezii despre americani. Stiu destule si despre ei cat sa nu imi fac iluzii. Ucrainenii din pacate sunt folositi de SUA ca sa isi arate muschii fata de rusi cum au facut de atatea ori pana acum cu alte tari (razboi de proximitate, ca na! Rusia are nucleare).

 • Stimate Maestre, nu v-am auzit niciodata amintind de o carte valoroasa aparuta de curand si din care mari parti se gasesc traduse in romana pe internet: Oleg V. Hlevniuk, O noua biografie a unui dictator. A folosit si documentele din dosarul special despre Stalin intocmit de KGB.

 • Daca nu as fi urmarit acest Jurnal video de azi al Maestrului, nu as fi aflat niciodata ca chestiunea deschiferii frontului din Balcani a fost o Maskyrovca pusa la cale de Churchill.
  Din tot ce citisem eu in legatura cu asta, inclusiv volumul continand corespondenta Stalin-Roosevelt-Churchill, eram convins ca Churchill tinea mortis sa deschida acest front ca sa impiedice ocuparea Peninsulei balcanice de catre Stalin si numai scrisoarea de amenintare a lui Stalin ca daca deschide acest front va rupe alianta cu Anglia si SUA a facut ca Roosevelt sa-l determine pe Churchill sa renunte, salvand astfel alianta cu Stalin.
  Iata deci pana unde puteau sa ajunga efectele unei Maskyrovca puse la cale de Churchill! Niciun istoric al IIRM nu si-a dat seama ca a fost o Maskyrovca.

 • Linia rosie fara de care rusii nu vor pleca din Ucraina este obtinerea asigurarii ca Ucraina nu va intra in NATO. Si cum vor obtine aceasta asigurare fara caderea Kievului, prin ce alta Maskyrovka?.
  (Fara asta nici vina pe Occident nu mai pot sa dea pentru invazie: „ei au inceput cu semne de acceptare a aderarii Ucrainei la nato”.)
  Cu klev-ul ocupat, deci conducerea politico-militara decapitata si inlocuirea ei cu una supusa maestrului Putin, isi obtineau si asigurarea ca nu intra in nato, iar restul, orice doreau inclusiv sudul, aproape fara lupta.

 • Ați menționat de multe ori despre Maskirovka; astăzi ați explicat strategia militară folosită în Est și pe înțelesul tuturor analiștilor și generalilor care se agită pe la televiziuni.

 • Buna seara Maestre. Din comentariile analistilor spanioli am inteles ca atacul direct la aeroportul Hostamel au fost trupele de elita VDV, in primul atac 30 de elicoptere, si avioane cu soldati, a fost respins, iar in al doilea atac, pe 25 feb. Batalia din Ivankiv, au venit 200 de elicoptere rusesti reusind sa faca un cap de pod. Nu poate fi o diversiune cu trupe de elita si armament scump.

  O zi buna !

  • Ba tocmai! Maestrul a insistat ca Maskirovka se face pe bune, ca si cand ar fi o operatie normala, indiferent de costul material si in militari, inclusiv generali. Totul se sacrifica pentru a insela inamicul. Putin aplica exact politica lui Stalin.

   • Amice, am ascultat vro 500 ore de analiza militara de razboiul din Ucraina, nimeni nu a sustinut ca atacul de la Kiev poate fi diversiunea Maskirovka. Un analist explica ca o armata este ca un rechin, dintii sunt soldatii veterani si ce de elita, restul, sunt recrutii, soldatii de rezerva fosti civili logistica etc. Daca intr-o batalie ca cea din Kiev pierzi masiv trupele bune, ” dintii”, ai mari probleme sa mai poti sa mai faci alte atacuri. De fapt daca te uiti, inainte de razboi, Rusia deja avea Crimea si doua autoproclamate republici, acum a incercat sa lateasca teritoriul acestora. Rusia are concentrate uriase cantitati de arme in Dombas , de fapt consuma 50 000 proiectile tun standard zilnic. Si de peste trei luni o superputere ca Rusia se chinuie sa cucereasca o supratata mai mica decat Rep.Moldova in acea zona cu pierderi de 30 000 de soldati rusi morti, vro 900 tancuri pierdute, 150 avioane si 180 elicoptere. Conform specialistilor Rusia o sa intarzie 10 ani sa recupereze pierderile materiale militare. ( deci vor fi militar o putere mai mica).Au consumat multe rachete care sunt scumpe, o racheta este de fapt o aeronava de unica folosinta. Imaginea comerciala a armelor rusesti a primit o lovitura dura, clientii lor ( algeria, iran, pakistan etc) se vor orienta spre alti producatori, de ej, chinezi. Putin s a bagat in razboi crezand ca o sa fie o plimbare, nu a mers bine, dar trebuie sa tripleze sacrificiile , ca sa spele putin imaginea.

 • credeam ca Maskirovka e ceva mai complex. dar creca am facut o io mai complexa decit e ea in realitate :)))
  daca e asa simplaaa…nu Maskirovka rusilor a fost aia demna de laudat, ci impotenta nemtilor de constatat, la Stalingrad.

  pai din ceea ce spuneti rezulta ca Maskirovka e mai ineficienta decit strategia din spatele operatiunii ‘bodyguard’, ca ajungi la acelasi rezultat cu consum energetic incomparabil mai mic :))
  ____
  totusi, raman la opinia mea in ceea ce priveste felul in care se manifesta Maskirovka,…e mai interesanta, ca e mai complexa, in fapt tinde sa fie desavarsita :))

  • Maskirovka e cam asa: in timp ce tu privesti catre ‘operatiunea speciala din ucr’, rusii se manifesta cu drept de ‘administrator’ in definirea ecuatiei de miscare a Noii Lumi.

   adica…in timp ce tu credeai ca cel vizat e Kievul, cind colo…na belea!, tinta e ‘ecuatia de miscare’ a Noii Lumi,
   nu…Dombasul si ce mai e pacolo…, astea sint…doar una din papusile matrioska prin care Maskirovka se manifesta, insa atat.

   cam asa arata Maskirovka.
   in opinia mea, evident 🙂
   adica…arata ca ceva grandios, nu ca ceva…simplu,
   cu toate ca arta sta in simplitatea complexitatii.
   Maskirovka e o arta.

   Maskirovka, intre timp, s-a facut mare.
   acum inglobeaza intr un Intreg toate interesele rusilor, deci are si alte valente, nu doar militare
   ___
   esenta Maskirovka este cam asta:
   atunci cind te ai prins cum arata…fa ti o cruce, poate mai ai timp

Crunta exploatare a sînului Julietei

Fiecare poveste de călătorie scrisă de Ion Cristoiu aduce ceva ce nu te aștepți, pentru că ochiul versat surprinde amănuntul pe lângă care ceilalți trec fără să-l vadă.
Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii Mediafax
Invitații cristoiublog