Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Așa zisa luare a Kievului – o simplă Maskyrovka

Comentarii

10 comentarii pentru articolul „Așa zisa luare a Kievului – o simplă Maskyrovka”

  • Întreaga operațiune specială e Maskyrovka. Rușii luptă mai bine lângă casă. Oricum s-ar termina totul, ei câștigă. Dacă americanii intră în război, e greu să câștige. Dacă nu intră, nu mai pot promite nimănui sprijinul lor.

  • De mai bine de 80 de ani rușii sunt experți în Maskyrovka, atacuri /operațiuni militare false ! Am citit editorialul dumneavoastră, unul superb, Maestre Ion Cristoiu !Jukov se aștepta să fie arestat, linșat de superiori ,când el a fost numit comandant la cârma armatei ruse și în urma luptei cu japonezii, el a fost decorat de statul rus pentru merite deosebite ! În tabăra inamică pierderile au fost enorme, de aproximativ 60 000 de soldați !Au fost pierderi și în tabăra rusă ,dar incomparabil mai mici cu ale adversarului !Aceeași metodă militară falsă , Maskyrovka , este aplicată și azi de ruși în războiul cu Ucraina ,doar că armele și modul lor de aplicare sunt ceva mai noi și, în concluzie, mult mai eficiente ! Felicitări pentru un jurnal video superb, de excepție, Maestre Ion Cristoiu !

  • Bună seara și bine v-am găsit, Maestre Ion Cristoiu ! Ceea ce au făcut rușii la Kiev a fost o Maskyrovka ,o adevărată derutare a adversarului , a armatei ucrainiene , care a crezut că atacul pricipal va fi la Kiev, când , în realitate ,armata rusă s-a repliat pentru a-și deschide drum spre Crimeea printr-un atac masiv în sud ! Vă mulțumim pentru un jurnal video interesant, Maestre !Toate cele bune vă dorim !

  • Nu imi permit sa comentez analiza istorica pentru ca nu am cunostintele necesare. O accept. Dar nu cred ca aveti dreptate in legatura cu situatia actuala. Eu am vazut declaratii ale oficialilor rusi de la inceputul invaziei in care spun clar si raspicat care este zona vizata: Donbasul. Nu e nicio disimulare.

    Banuiesc ca stiti ca americanii trag sfori in Ucraina de prin 2014 (a se vedea Victoria Nuland). Ei i-au acuzat pe rusi ca vor sa cucereasca Kievul si sa il inlocuiasca pe Zelenski. De ce? Pentru ca ei asa fac de obicei cand invadeaza o tara.

    Eu sunt nascuta in ’95. Nu am crescut cu ura fata de rusi (chiar imi place cultura rusa) si cu fantezii despre americani. Stiu destule si despre ei cat sa nu imi fac iluzii. Ucrainenii din pacate sunt folositi de SUA ca sa isi arate muschii fata de rusi cum au facut de atatea ori pana acum cu alte tari (razboi de proximitate, ca na! Rusia are nucleare).

  • Linia rosie fara de care rusii nu vor pleca din Ucraina este obtinerea asigurarii ca Ucraina nu va intra in NATO. Si cum vor obtine aceasta asigurare fara caderea Kievului, prin ce alta Maskyrovka?.
    (Fara asta nici vina pe Occident nu mai pot sa dea pentru invazie: „ei au inceput cu semne de acceptare a aderarii Ucrainei la nato”.)
    Cu klev-ul ocupat, deci conducerea politico-militara decapitata si inlocuirea ei cu una supusa maestrului Putin, isi obtineau si asigurarea ca nu intra in nato, iar restul, orice doreau inclusiv sudul, aproape fara lupta.

  • Ați menționat de multe ori despre Maskirovka; astăzi ați explicat strategia militară folosită în Est și pe înțelesul tuturor analiștilor și generalilor care se agită pe la televiziuni.

  • Buna seara Maestre. Din comentariile analistilor spanioli am inteles ca atacul direct la aeroportul Hostamel au fost trupele de elita VDV, in primul atac 30 de elicoptere, si avioane cu soldati, a fost respins, iar in al doilea atac, pe 25 feb. Batalia din Ivankiv, au venit 200 de elicoptere rusesti reusind sa faca un cap de pod. Nu poate fi o diversiune cu trupe de elita si armament scump.

    O zi buna !

    • Amice, am ascultat vro 500 ore de analiza militara de razboiul din Ucraina, nimeni nu a sustinut ca atacul de la Kiev poate fi diversiunea Maskirovka. Un analist explica ca o armata este ca un rechin, dintii sunt soldatii veterani si ce de elita, restul, sunt recrutii, soldatii de rezerva fosti civili logistica etc. Daca intr-o batalie ca cea din Kiev pierzi masiv trupele bune, ” dintii”, ai mari probleme sa mai poti sa mai faci alte atacuri. De fapt daca te uiti, inainte de razboi, Rusia deja avea Crimea si doua autoproclamate republici, acum a incercat sa lateasca teritoriul acestora. Rusia are concentrate uriase cantitati de arme in Dombas , de fapt consuma 50 000 proiectile tun standard zilnic. Si de peste trei luni o superputere ca Rusia se chinuie sa cucereasca o supratata mai mica decat Rep.Moldova in acea zona cu pierderi de 30 000 de soldati rusi morti, vro 900 tancuri pierdute, 150 avioane si 180 elicoptere. Conform specialistilor Rusia o sa intarzie 10 ani sa recupereze pierderile materiale militare. ( deci vor fi militar o putere mai mica).Au consumat multe rachete care sunt scumpe, o racheta este de fapt o aeronava de unica folosinta. Imaginea comerciala a armelor rusesti a primit o lovitura dura, clientii lor ( algeria, iran, pakistan etc) se vor orienta spre alti producatori, de ej, chinezi. Putin s a bagat in razboi crezand ca o sa fie o plimbare, nu a mers bine, dar trebuie sa tripleze sacrificiile , ca sa spele putin imaginea.

  • credeam ca Maskirovka e ceva mai complex. dar creca am facut o io mai complexa decit e ea in realitate :)))
    daca e asa simplaaa…nu Maskirovka rusilor a fost aia demna de laudat, ci impotenta nemtilor de constatat, la Stalingrad.

    pai din ceea ce spuneti rezulta ca Maskirovka e mai ineficienta decit strategia din spatele operatiunii ‘bodyguard’, ca ajungi la acelasi rezultat cu consum energetic incomparabil mai mic :))
    ____
    totusi, raman la opinia mea in ceea ce priveste felul in care se manifesta Maskirovka,…e mai interesanta, ca e mai complexa, in fapt tinde sa fie desavarsita :))

    • Maskirovka e cam asa: in timp ce tu privesti catre ‘operatiunea speciala din ucr’, rusii se manifesta cu drept de ‘administrator’ in definirea ecuatiei de miscare a Noii Lumi.

      adica…in timp ce tu credeai ca cel vizat e Kievul, cind colo…na belea!, tinta e ‘ecuatia de miscare’ a Noii Lumi,
      nu…Dombasul si ce mai e pacolo…, astea sint…doar una din papusile matrioska prin care Maskirovka se manifesta, insa atat.

      cam asa arata Maskirovka.
      in opinia mea, evident 🙂
      adica…arata ca ceva grandios, nu ca ceva…simplu,
      cu toate ca arta sta in simplitatea complexitatii.
      Maskirovka e o arta.

      Maskirovka, intre timp, s-a facut mare.
      acum inglobeaza intr un Intreg toate interesele rusilor, deci are si alte valente, nu doar militare
      ___
      esenta Maskirovka este cam asta:
      atunci cind te ai prins cum arata…fa ti o cruce, poate mai ai timp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *