Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

Ăștia da politicieni! Vînd țara pe gratis!

O depeșă AFP (Agenția care a făcut din băștinașa Emilia Șercan un Navalnîi al României!), intens publicitată de presa noastră de Război, scrie următoarele:

„Rusia a trimis discret cel puțin 300 de milioane de dolari în total unor partide politice și candidați din peste 20 de țări după 2014 pentru a-și exercita influența, potrivit unei estimări a serviciilor de informații americane publicate marți.”

Cînd vor să intoxice, ziariștii occidentali apelează la trucul (necunoscut, din nefericire pentru el, de Caracudi din Cișmigiu) de a cita Serviciile de informații americane. Serviciile de informații americane, vorba lui Zița din De-ale carnavalului, e multe. De ce nu se invocă un anume serviciu american de informații, CIA sau al Pentagonului sau al Marinei? Din același motiv pentru care se citează în succesiunile de fake newsuri despre Războiul din Ucraina, Serviciile secrete militare britanice, cînd, potrivit oricărei căutări pe Google, Marea Britanie are un singur serviciu militar secret: Serviciul Militar de Informații (DIS), parte integrantă a Ministerului Apărării.

Se apelează la citarea mai multor servicii de informații dintr-o țară pentru a face dificilă, dacă nu chiar imposibilă, verificarea fake news- urilor de către un posibil ziarist independent. Dacă scrii într-un fake news întocmit în chip grosolan, CIA sau MI 6, există riscul ca serviciul respectiv să dezmintă, îngrijorat că se poate compromite prin punerea pe seama lui a unei gogoși de presă. Dacă scrii Serviciile de informații americane, nu există nici un risc. Că doar n-o să procedeze CIA precum prostul din baie, reacționînd că nu e vorba de ea.

Trecînd peste acest amănunt, care trimite la felul strălucit în care presa occidentală slujește nu Adevărul, ci Minciuna, o posibilă împărțire a celor 300 de milioane de dolari la cel puțin 20 de lideri politici din lume (nu cred că sînt mai mulți de unul dintr-o țară) face 15 milioane de dolari pe persoană. Hai să-i zicem că n-au fost doar 20, c-au fost 50. Face 6 milioane de dolari de persoană. Așadar, un lider politic din lumea de azi a luat 6 milioane de dolari pentru a servi interesele Rusiei.
Liderii politici români servesc, fiecare în parte și toți la un loc, cu un sîrg ieșit din comun interesele Statelor Unite ale Americii. Evident, vînzînd interesele naționale ale României.

Cît ia fiecare pentru asta?
Ne răspund două exemple. În 2017, Klaus Iohannis a sacrificat bugetul României prin cumpărarea de arme de peste 6 miliarde de dolari de la americani. Cît a primit pentru asta? 6 milioane de dolari? Cinci milioane de dolari? Un milion? Nici vorbă. A primit doar o bătaie pe umăr. Că atît i-a dat la conferința de presă comună de la Casa Albă, din 9 iunie 2017, Donald Trump. Din vizită, Klaus Iohannis s-a întors cu decizia de a cumpăra arme second hand americane de 6 miliarde de dolari.

Să luăm un alt exemplu.
Virgil Popescu, nefericitul ministru al Energiei, a înlesnit un contract păgubos dintre Romgaz și o companie americană prin care aceasta din urmă s-a pricopsit cu suma de un miliard și 60 de milioane de dolari dată de statul român. Ce i-au oferit americanii liderului PNL în schimbul acestei afaceri? 6 milioane de dolari, cum au dat rușii liderilor politici care le-au vîndut țara?

Americanii n-au dat nimic. Americanii s-au răscumpărat prin prezența lui David Muniz, însărcinatul cu afaceri al SUA la București, la nunta cu lăutari a fiicei lui Virgil Popescu. Pentru ministru a fost un mare cadou, mai ales că în România slujirii la Curtea Marelui Licurici o asemenea prezență te salvează de la orice tentativă de a fi remaniat. Pentru David Muniz a fost o plăcere. A mîncat și a băut pe gratis și, în plus, a văzut și cum se nuntesc babuinii moldo-valahi.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Ăștia da politicieni! Vînd țara pe gratis!”

  • Marele Reflux
    https://www.national.ro/stiri-externe/fortareata-china-prima-superputere-independenta-economic-774590.html

    dincolo de orice colaborare se manifesta Marele Reflux.
    in orice proces de colaborare ori ai ca referinta Marele Reflux ori vei fi cel care seaca, o alta varianta neexistind.

    • dinamica urbana e expirata, ea e obligata sa evolueze la Megapolis.
      spre ‘esenta satului’, superpozitia Omega.
      dinamica rurala e expirata,
      ea e obligata sa evolueze spre ‘esenta satului’, superpozitia Alfa.

      oricum altfel Megapolisul va deveni vasul comunicant in care se vor revarsa ambele dinamici.
      insa Megapolisul e din povestea Artificialului, nu a Naturii.

      • procesele de echilibrare a dinamicilor care vizeaza demolarea actualelor sisteme sociale sint impotente, orice ai face.
        ‘iarna civilizatiei’ e un proces implacabil.

        in timp ce o civilizatie moare, si se cade s o faca in Pace, o alta se naste.
        asta expirata, de murit o sa moara oricum, esential e s-o faca in stare de Pace, iar asta e complicat,…cred.
        insa ce e de facut e de disponibilizat noi rinduieli. Noi-Noute, daca asa se arata ca e de bun-simt.
        sa consumi energie cu cirpirea unor sisteme sociale deja moarte n lumea mare, si care se mai misca exclusiv din inertie, e ilogic.

        acu’ daca se cer noi rinduieli, aia e.

        • noie rinduieli, de care Noua-Lume are nevoie, pot fi gasite de natiile care au dovedit, in istoria civilizatiilor, ca au talent in plimbatul pe Taramul Cuantic.

          aici se regasesc toate natiile care au dezoltat Acupunctura de a lungul anotimpurilor. China, Korea, sint in top.

          aici se regasesc natiile care s au preocupat cu filozofia, cu relatia omului cu Natura. poporul rus in mod nativ e filozof. cintecele populare sint dovada.

          americanii sint un melanj care poate intra, la un moment dat, in armonie, ca natiile de mai sus sint parte Americii, deja.

          si mai sintem noi.
          si, bineinteles, toate celelalte natii de pe planeta asta.

  • „ce mai rămâne din democrație” ??? Am citat pe Will ( acela din comentariile de mai sus , nu pe Shakespeare )

  • Citesc un titlu „Yalta de la subsolul unui hotel din Kiev”. Conferința Yalta European Strategy (YES) a avut loc în subsolul unui hotel kievean și a fost anunțată abia la câteva zile după ce s-a încheiat, din motive de securitate. (sursa Flux24)
    La ”noua Yalta” au participat în mare sectet zeci de diplomați, analiști militari și financiari, politicieni, economiști și CEO ai unor importante companii din SUA, Marea Britanie, Germania, Polonia și Letonia participând la strict securizata Conferință Yalta European Strategy – YES!
    Se pare că a fost vorba și de refacerea Ucrainei după război. România nu a participat. A fost „uitată”.
    În schimb Iohannis s-a angajat să ajute la integrarea refugiaților. Asta înseamnă mulți bani.
    Deja acum la începerea anului școlar grădinițele și școlile, inclusiv cele particulare, s-au umplut de copii ucraineni.
    Plus ajurorul cu un efort impresionant de logistică dat de România pentru exportul de cereale
    Dar orice ar face România e în zadar. Suntem doar vasali supuși, nu avem loc la masă.
    Ajutorul dat pentru Ucraina e încă o afacere păguboasă, o gândire proastă. Nu trebuia să ne băgăm, nu era treaba noastră.
    În plus actuala conducere a Ucrainei nu este de încredere, ăștia o vând și pe mă-sa dacă au interes.

  • Maestre, nu știu cât ar însemna în ziua de azi 4000 de galbeni plătiți anual de Principatele Române ca vasale ale Imperiului Otoman dar măcar domnitorii plăteau pentru a menține integritatea țărilor și a credinței creștine.
    Astăzi ne-am plecat capul, am îngenungheat de bunăvoie și am „închinat” țara la două puteri NATO și UE crezând că facem bine.
    Plătim un tribut uriaș ambelor. Și apropos nici măcar aur nu mai avem fiindcă al nostru e în Banca Angliei nu mai e în România.
    Cert e că acum suntem vasali la două puteri care ne storc cum vor ele și ne impun reguli împotriva intereselor noastre, împotriva constituției noastre, împotriva cetățenilor români.
    Greșala de aderare la cele două organizații e de proporții uriașe, nu știu cum România va scăpa și din acest clenci.
    Suntem înrobiți, viața noastră devine pe zi ce trece mai grea.
    *

    Da, Maestre, povestea de ieri cu 300 de milioane e o intoxicare.
    Tot ieri un post de TV a transmis o anchetă cică făcută de jurnaliști italieni în care se spunea că bursa virtuală din Olanda care a dictat prețul la energie ar fi a Gazpromului, adik a rușilor, și din cauza asta sunt prețurile atât de mari.
    Dacă italienii spuneau că bursa ar fi fost descoperită în oricare alt stat din UE poate credeam, dar Olanda este „gura de aur” a americanilor, trompeta. Deci e o altă intoxicare, alt fals.
    Au scornit un țap ispășitor pentru situația imposibilă în care a ajuns Europa.
    *

    Maestre, vă contrazic în ce ați comentat în video. Atenție la imagine!
    Ursula von der Leyen stătea lipită de steagul UE și avea taiorul exact nuanța de galben de la stelele de pe steag (galben citron), iar bluza exact ca albastrul steagului (albastru prusia).
    Drapelul Ucrainei are alte culori, galben cald cobalt cu albastru cobalt. Alte nuanțe.
    Avea într-adevăr și steagul Ucrainei sub formă de lavalieră prinsă în piept. Acolo se văd clar diferențele de culoare.
    Deci madam Ursula a vrut, în delirul ei, să se identifice cu UE, practic s-a îmbrăcat în steg ca Rareș Bogdan, penibil!
    A vrut să ne atragă atenția că ea, o coadă de mătură, reprezintă puterea. De Bălceanca, ce mai!
    Economiile Europei se duc de râpă iar ea are treabă la croitor!
    Nu e de mirare că hitlerismul a apărut în Germania, sunt duși rău de tot cu capu!

  • Bravo Cristoiu,
    esti una din foarte putinele voci lucide ramase in peisajul acesta sulfuros de minciuni care este massmedia romaneasca! Din pacate, bizonul mioritic strada pune botul la asemenea fake news ale presei occidentale fara nicio ezitare …
    Banda Globalistilor le-a spalat creierii de mult din pacate …

  • Nu poți sa lasi adevarul sa strice o știre buna
    Dacă stii și înțelegi asta restul citit in presa nu mai contează

    Ce au luat ai nostrii au luat nu știm noi cit dar de luat au luat
    Altfel Stolojan nu era șantajat cu MegaPower
    Numai eu știu doua cazuri in care s-a dat partii romane și nu puțin
    Prostia mioriticul este predispoziția de a se vinde pe puțin de aceea nici nu este respecta după
    Cine ia firimituri este tratat ca și guguștiuc

  • Informatia preluata de AFP a fost publicata de catre serviciul secret al Departamentului de Stat (Ministerul Afacerilor Externe) al S.U.A..

  • Trebuie sa salut demistificarea plina de har și punerea la zid a culpabililor. Din păcate trucul manipulării prinde. Să nu ne mai mirăm că autoritățile blochează anumite site-uri. Mase largi de indivizi chiar sunt susceptibile să prindă momeala abil aruncată și să-și însușească „adevăruri” prefabricate. Dar repet ce-am mai spus la un moment dat: ce mai rămâne din democrație atunci și liberul arbitru al cetățeanului votant ?

  • @Aad a scris pe 15/09/2022 la 03:06
    Nu e frumoasa deloc expresia asta cu „laudatorii”.
    Concluziile singuri,ca la universitate,fiecare curs reprezinta o „fereastra” catre un domeniu.

  • cindva s a zis ca…’da i Cezarului ce e al Cezarului si lui Dumnezeu ce e al lui Dumnezeu’. asa ca se prea poate sa fie olecut mai complicata faza, decit pare a fi, Maestre :))

  • nu i de colea sa fii ‘Cap al Balaurului’ pe Vremurile astea. pentru a trai o astfel de ‘viata’, de Balaur, unii vind si tari si natii si…pesemne ca ar vinde si planeta, daca Balaurul ar fi galactic :))

  • ‘vandutul’ s a dezvoltat in stil fibonacci, de a lungul timpului, pe planeta.

    azi e de vanzare chiar Natura. 30 de arginti face tranzactia.

    Tari s-au vandut deja,
    daca nu altora, atunci bastinasilor.
    faza e ca s au vandut si Natii, ba si Patrii.
    de fapt…daca s-a ajuns la vanzarea Naturii e clar ca alelalte sint rezolvate.

    la tradare sintem greu de intrecut la nivel galactic. ce i drept…asta e un taler, ce o fi pe celalalt taler, spre echilibrare, e un mister…

  • Soros a băgat bani in politicieni din diferite state de 100 de ori mai mult ! Îl urmează Bill Gates și Zucherberg,proprietarul FB ! Și alții !

  • Vaaaaai domnu’ Cristoiu, da’ se poate? Cum adica nu-i iau dat nimic lu’ ciolhanis? I-au dat…i-au dat o shapca rosie pe care scria „Make Romania great again”… ati uitat? V-am scris aici de nenumarate ori pe tema asta…De asemenea v-am spus ca shapca aia se gaseste la magazinu’ de un dolar(ma rog, azi nu mai e nimic un dolar, totul incepe de la 2-3-4, da numele nu s-a schimbat, tot ca magazinu’ de un dolar e stiut de lume). Daca va amintiti cind a mers ingramaditu’ national nr. 1 la casa varuita, l-au primit intr-o sala de sedinte unde l-au tratat ca pe un catzel, ma rog, ca pe o jara, ca se stie ca nu-i altceva, iar mnealui,javra adica, s-a emotionat pe el de nu stiai daca sa rizi sau sa plingi cind te uitai la filmare si-l vedeai cum se impiedica in gesturi de multumire…Apoi dupa sedinta s-a facut declaratia comuna cum ca noi romanii sintem destepti ca am acceptat un contract de vreo doua miliarde pt rachete invechite si pe care donald refuza sa le dea la reciclat…apoi ne-au pricopsit cu alte „bunuri”, cum ar fi avioane vechi de nici nu mai gasesti anumite piese pt reparatii ca nu se mai fac demult, de niste zeci de ani adica…Asa ca de ce sa le dea la groapa lor de gunoi, n-avem decit sa le dam in gropile noastre…ei tin la mediu, pe no de doare-n pix…Asa ca nu doar politicianul poarta toata vina, ci si noi ca-i acceptam asa prosti, lasi si lacomi. La amerolaci le place haleala gratis, v-am scris si de asta…sa-i vedeti cum se grabesc acolo unde au sample-uri de mincare. Aveam colegi care isi luau „lunch-ul” la magazinele din apropierea companiei…acolo unde erau intotdeauna sample-uri …mincare buna.Asa ca nu putea rata dom’ de la ambasada o masa moaca, si buna probabil. Cine a vizitat Romania lauda intotdeauna mincarea, ospitalitatea (exagerata as zice eu) si frumusetea locurilor vizitate,N-am timp sa scriu prea multe azi, da’ cred ca e suficient de clar…ma duc sa vad Dune…ala nou, ca pe ala vechi il stiu de prin anii ’80…era foarte bine cotat atunci…ce vremuri, ce amintiri…mi-e dor, DOR, de timpurile alea cind inca aveam o tara…cum de nu ne-am dat seama ce jigodii existau si pe atunci? Toate jigodiile de prin ’70-’80 sint acum mari puliticieni, stale-ar pulitica-n git de imbecili nationali.Ma opresc ca am inceput sa ma ambalez…cu exceptia faptului ca-mi fac mie rau, altceva oricum nu rezolv. Puliticienii au capatat imunitate la injuratguri, critici si adevara…de’ li s-o trage de la vaccinu’ covid. I-a „sterilizat” complet…Aia e…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *